Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

12 nyári ital a forró napokra

12 nyári ital a forró napokra

Nem tudunk jobbat elképzelni egy forró nyári napon, mint egy zseniális itallal, koktéllal ülni a medence parton vagy egy kerti partyn részt venni. Most ehhez nyújtunk egy kis segítséget, hogy mik is azok az italok, amik képesek felüdülést és egy kis vérpezsdítést csempészni a nagy kánikulába. 

A szeder, a bogyós szuperfegyver: a Braemble Gin Likőr

Rengeteg likőr létezik már a minőségi italok palettáján, azonban a Braemble előállt egy isteni felismeréssel: mi lenne, ha a szeder főszereplésével készülne egy új szellemiségű gin? Gyorsan a tettek mezejére léptek, és ennek folyékony gyümölcseként került az érdeklődés homlokterébe napjaink egyik izgalmas újhullámos itala, a Braemble Gin likőr.

A szeder zamat visszavisz minket az ősidőkbe, a régi nagy korok bogyós gyümölcseihez. Ne feledjük: az emberiség formálódásának hajnalán vadászó-gyűjtögető népek voltunk. A harcosok eljártak vadászni, bár előfordult, hogy nem tudtak hatalmas vadakat elejteni, és ilyen szomorúbb napokon kénytelenek voltak ráfanyalodni a bogyókra, például a szederre, a Braemble Gin likőrre! A mezők és a ligetek már a legősibb időkben, az emberiség gyermekkorában teli voltak ezzel a lédús, fenségesen finom gyümölccsel, mely fekete bogyókkal, édes-savanykás ízekkel írják bele magukat a különlegességre szomjazók ízmemóriájába.

Másrészt a szeder egy kifejezetten egészséges összetevő a likőrökben. Valósággal tobzódik a hosszú életet lehetővé tevő antioxidánsokban – ezek akadályozzák a szabadgyökök képződését az emberi testben. Másrészt valóságos csodafegyver a szervezet immunrendszerének felturbózásában, képes hatékonyabb szintre emelni a vírusokkal és kórokozókkal kapcsolatos egészségügyi erődrendszerünket. Szóval egy kicsi, sötét színű bogyó a szeder, ám annál nagyobb jelentőséggel bír az életünkben, hiszen képes jelentősen csökkenteni a rák kialakulásának lehetőségét. Másrészt a szeder salaktalanít, javítja a vércukorszintet, és ott cirkulál benne az A- és a C-vitamin, a kalcium, a kálium a mangán és a foszfor. Szóval erdőjáróként nyerő ötlet minél többet gyűjteni ebből a sötét, savanyú bogyóból. Erre a tényre figyelt fel a Braemble is, hogy elkészítse napjaink egyik legütősebb Gin likőrét.

 A Braemble Gin likőr a tökéletes metszéspont, a lehető legfinomabb közös keresztmetszet a szeder fanyar finomsága és a gin likőrössége között! Készítői magasra tették azt a bizonyos pontot az i-re, és ez egyáltalán nem véletlen: a 21. századi bárkultúra toplistás szakértői álmodták meg ezt a csodás kompozíciót! Mike Aikman, Jason Scott és Craig Harper „szentháromsága” egy valóságos enciklopédia a gin összetevőit illetően, ezért fejlődött a gin likőrös aromakaraktere a harmonikus összhang irányába. Aikmannak a kisujjában volt a bárkultúra, hiszen ő alakította a Braemble Edinburgh-öt, a világ egyik legjobb koktélbárját, Jason Scott társalapítóval, aki óriási hatást gyakorolt a mixerek gondolkodására és receptúráira, legyen szó Skóciáról, Ausztráliáról és az egész földgolyóról!

A brand szellemállata a középkor óta bőszen keresett misztikus teremtmény, az egyszarvú. Ő a skótok nemzeti állata is, mivel a Braemble minden kortya skót eredetről tanúskodik.

A Braemble Gin Likőr olyan, akár a szárnyaló paripa: zabolátlan, szilaj és merész teremtmény, egyszerre büszke és megfoghatatlan. Sajátos alkímiájukkal a Braemble gurujai egy elementáris erejű párlatot keltettek életre, és képesek voltak új értelmet adni a sötét bogyóknak, a skót szeder elevenségének.

Az első kóstolás során már érezhetjük a Braemble Gin Likőrben a vadszeder vagány és természetes szilajságát, a borókát, az áfonyát és a szilvát. Ízlelése közben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy erdőben sétálnánk. Az élelmesebb rajongók a maláta édességét és a citrusfélék dinamikusságát is felfedezhetik benne. Egyszerre robosztus és forró, akárcsak az ősz közeledtével búcsúzó nyár!

 

A banán karneváli rumünnepe: a Grand Kadoo Banana Carnival Rum

Mivel lehet minden korábbinál jobban megújítani egy kellemesen kavargó rumot, a Kadoo fesztiválok folyékony drágakövét? A válasz arcpirítóan egyszerű: a trópusi környezet stílusos és édesen örvénylő zamatú gyümölcsével, a bársonyos sárga héjba öltöztetett ínycsiklandozó gyümölccsel, a magához édesgető banánnal.

Egy banános rummal, amely egy átlagos bulit is képes karneváli ünneppé varázsolni!

A banán mítosza nem mostanában, hanem valamikor Krisztus előtt 6-8000 kezdődött Délkelet-Ázsiában, az új-guineai régészeti leletek alapján. A gyümölcs valóságos popkult csemegévé lépett elő Ázsia trópusi őserdeinek vonzáskörzetében (és a rómaiak terjeszkedése által Afrikában is hamarosan beindult a banántermelés). Augustus orvosa, Antonius Musa után a banán nemzetség tudományos neve a „musa”lett. A banán az arabok által jutott el Európába a meglehetősen távoli Közel-Keletről, a portugál hajósok aztán Amerikába is elvitték ezt a testet-lelket felébresztően finom csemegét. Azóta a banánbiznisz hihetetlenül fellendült: ez lett a világ negyedik legjelentősebb élelmiszernövénye, megelőzvén a rizst, a búzát, a gabonát és a kukoricát. Másrészt a banán triptofán a testünkben szerotoninná nemesül, és parádésan csillapítja a stresszt, fenntartja a pozitív hangulatot az életünkben. Másrészt remek szénhidrátforrás, az energia és az állóképesség növelője, ezért szereti annyira számos sportoló.

A banán, ez az egzotikus trópusi gyümölcs a Grand Kadoo Banana Carnival Rum origópontja. Ősi igazság, hogy egy hamisítatlan trópusi szigeten mindenki imádja a banánt. Nem véletlen tehát, hogy egyre nagyobb rivaldafény vetült erre a pompás gyümölcsre, és a rumipar élenjáró szakértői is felfedezték maguknak ezt az édes finomságot. Ebből a megközelítésmódból született a Barbadosról származó ízesített rum, egy melasz és banán frigyéből keletkező finomság. Nemcsak a banán miatt érdemes megkóstolni: magába zárta a barbadosi karnevál felemelő életérzését, a banán szájban elomló trópusi ízrobbanása pedig elvisz minket a lábat simogató forró, fehér homokkal teli strandokra. Így látott napvilágot egy pompás banános rum, amit immár 30 országban forgalmaznak, és igazi sikertermékké avanzsált többek között német és holland földön. 

Már az első illatok elvisznek minket a trópusi erdőkbe! A banán méltóságteljes fuvallata mellett felsejlik a frissen vágott fű illata. Közben érezhetjük a trópusi gyümölcsök zavarbaejtően bőséges áradatát, már az első illatolás során a mesés Barbadoson érezhetjük magunkat.

Mélyrehatóan érezhetjük benne a trópusi banán markáns édességét. Kóstolásakor egyből érezhetjük, hogy egy fűszeres és szenvedélyes barbadosi rummal van dolgunk, a lekvár mennyei áramlásával a nyelven. Lecsengésében még a sült banán finomsága is kiteljesedik a szájban, ezt még felemelőbb élménnyé emeli a mennyei méz jelenléte.

 

Dashfire Bay Leaf Bitter: a levendula és a likőr keserédes randevúja

Ezt adták a győzedelmes verseket író költőknek Rómában, ráadásul számtalan kedvező egészségügyi hatással bír: ez a babérlevél, a likőrök egyik különleges finomhangolója.

A babérlevél lendületes, kellemes aromája isteni komponens a likőrvilág felpezsdítéséhez! Erre az alapélményre csapott le a Dashfire Bay Leaf Bitter, főszerepben a babérleveles ízek csörgedezésével. Megbolondítva mindezt egy kis bitteres keserűséggel, hogy a két különböző íz vegyülése egy olyan aromatikus összhangot teremtsen, amely képes új életre kelteni a koktélok zamatvilágát. Ha a nyári partyn egy korábban sosem ízlelt bitteres összetevőn elmélkedünk, akkor remek választás a  Dashfire Bay Leaf Bitter.

Lee Egbert, a babérleveles bitter kieszelője semmit sem bízott a véletlenre! Hősünk gyakorlatilag keresztbe-kasul végigkalandozta a keleti kontinenst, hogy a bitteres ízek nagy keresőjeként, afféle India Jonesaként ráleljen azokra a furmányos keleti komponensekre, amikkel újrahangolhatja a koktéluniverzum egykori Szent Grálját, a bittereket. A küldetés jegyében beutazta Thaiföldet, Indiát, Marokkót, mígnem a gyógynövények és fűszerek mindentudó fenegyerekévé pallérozta magát. Így talált rá a babérlevélre, és ráérezett, hogy ideje ezzel a szertelenül szokatlan ízzel felpörgetni a Dashfire receptúráját. A Botanical Collection egyik nagy dobása a Dashfire Bay Leaf Bitter, főszerepben a konyhakultúrák egyik kedvenc fűszerével, legyen szó az amerikai, mediterrán vagy indiai konyháról. Azért szeretik annyira a gasztrológia ismerői, mert keserűsége új tartományba tereli az ételek hagyományos ízét, és a koktélokat is képes komplexebbé varázsolni. Sokak szerint a Dashfire Bay Leaf egy igazi telitalálat egy mámorítóan jó Manhattanhez, Old Fashion-höz vagy Blackthornhoz. A Dashfire Bay Leaf-fel a kezünkben beavatottnak érezhetjük magunkat a bárpultnál, mintha a világ legmenőbb koktéljának készítésén dolgoznánk, egy pipettás palackkal a kezünkben!

 

Füstösség és ananász, egy kis kakaskukorékolással: Rooster Rojo Smoked Pinapple Tequila

Sokan kifejezetten megvetik a hajnalt, mert egyből a korai kelésre asszociálnak róla. Márpedig nem törvényszerű, hogy a korai órákról csak a negatív tapasztalatok jussanak az eszünkbe! Alakult ugyanis egy brand, amely a hajnal ikonikus rocksztárját, a kakast állította a középpontba, és egy olyan élénkítő tequilával dobbantottak, amely felér egy aromatikus kakaskukorékolás erejével. Valahogy a kakas délceg alakja egyszerűen beleírta magát a mexikóiak szívébe, és a Rooster Rojo párlatok szimbóluma, a „rojo”, a „kakas”. Valójában a kakas a sombrerós nemzet igazi szellemállata, és elszántan, a kakastól megszokott peckes és büszke járással őrzi a Pineapple Tequila ananászos paradicsomi finomságát, amit annyira szeretnek a tequilafanok.

A kialudt Tequila árnyékában látott napvilágot a Rooster Rojo, egy párlat, amely 11 versenyen 28 díjat kaparintott meg, ezért bérelt helye van a tequila kalandorainak a bárszekrényén. Olyan nemzetközi megmérettetéseken szerzett szépen csillogó díjakat, mint a kínai Wine Spirit Awardson, a San Francisco World Spirit Competition-ön.

A brand egyik legnagyobb dobása a nyári bulikon előszeretettel ízlelgetett Rooster Rojo Smoked Pinapple Tequila, amely tökéletes egy nyári grillsütéshez. A kortás tequilák zsiványa megtestesíti a harcias, merész kakas energetikáját, és képes aromatikus egyensúlyban egyesíteni a füstösséget és az ananász által feltárt egzotikus édességet. Elég paradox társításnak tűnik a két íz együttállása, a Rooster Rojo mégis kiaknázza a két ellentétes minőségben rejlő lehetőségeket, hogy egy korábban sosem kóstolt finomságot alkosson, amelyben a nagy egész sokkal több, mint a részek összessége!

A zamatokhoz sokat hozzátesz a 12 hónapos ex-Bourbon hordós érlelés, ez ad extra zamatot a füstösségben tobzódó vörös ananász mennyei árnyalatainak. A Rooster Rojo mestere igen magas szinten űzi az ananász és a sütési fokok pallérozott mesterségét: rengeteg kísérletezés és kóstolgatás után rátaláltak a megfelelő arányok összhangjára. A párlat csúcs zamata mindenképp a spanyol vörös ananász, amely önmagában kortyolgatva is szemérmetlenül szenzációs ízeket ígér, miközben jéggel és koktélok komponenseként is felejthetetlen finomságot képvisel.

A jó dolgokból azonban mindig keveset adnak. A Rooster Rojo Smoked Pinapple Tequila sosem áll végtelen mennyiségben a rendelkezésünkre, és a small batch mennyiség limitált volta miatt mielőbb érdemes beszerezni belőle 1-2 palackkal az iDrinks üzleteiben!

 

Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila: egy ital, amely védi a pillangók csodás zarándokútját

Imádjuk a színpompás szárnyakkal táncoló nyári pillangókat! Nyughatatlan, gyönyörű kis teremtmények ők, akik egy pillanatig sem akarnak nyugton maradni, szeretnek vándorolni. Erre a jelenségre tapintottak rá a Butterfly Cannon Blue alapítói. Ugyanakkor azt is észrevették, hogy a modern civilizációs fejlődés árnyékában mekkora veszélybe került a pillangók Mexikó és Amerika közötti vándorlási útvonala, ezért valamennyi eladott Butterfly Cannon Blue palack után támogatják a terület fennmaradását, a pillangók életterének megőrzését.

A pillangók az állatvilág legszépségesebb lényei közé tartoznak. Végtelenül miniatűr pikkelyek ezrei borítják a szárnyaikat, ezek átlátszók, és rengeteg szín tükröződik a szárnyukon keresztül. Ez a színváltozás kihatott a Butterfly Cannon Blue esetében: egy kis lime vagy tonik hozzáadásával megváltoztatja a színét, amely a nyári bulik egyik nagy látványosságává, extra elemévé teheti ezt a csodás tequilát! A legtöbbször azt látjuk, hogy a pillangóknak két szárnyuk van, ám igazából négy szárnyról beszélhetünk a tudósok szerint, és ezek nyolcas alakzatban mozognak fel és le.

A pillangók gyönyörűséges, mégis tragikus sorsú lények, mivel csak pár hétig élnek. A felnőtt pillangók élete mindössze csupán 3-4 hét. A Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila történetében esszenciális vándorlás kardinális jelentőségű a pillangók életében. A tudósok szerint sok pillangó a hideg éghajlat miatt vándorolnak. Mivel mozdulatlanná válnak a zimankótól, és igazából magas hőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy beindítsák a repülőizmaikat. Amint az időjárás kissé hűvösre fordul, számos pillangófaj az ösztöneit követve nyomban elhagyja az adott területet, és keresni kezdi a napfényt (ezt mennek a Cannonball Blue pillangói Mexikóba).

A Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila ízlelgetésekor úgy érezhetjük, mintha vándorló pillangók röpködnének a hasunkban! Érezhető benne az agávé édessége és a klementin szokatlanul finom zamata. A mexikói botanikai árnyalatok egy teljesen új kontextusba helyezi az ízek sokaságát, lecsengése pedig hosszú és édes, mint egy mexikói szépség tequilával felérő csókja. És ha már a romantikánál tartunk, valami csodás a párlat színe, az a szemet delejező kékség: már a palack láttán úgy érezhetjük, mintha megmártóznánk a tequila végtelennek tetsző óceánjában.

 

Gránátalma, ginbe mártva: a Ginato Melograno Gin

Számos gin készült már, és a mesterek most felfedeztek egy új gyümölcsös alappillért, a Ginato Melograno Gint.

A gránátalma otthona Ázsia, olyan országokkal, mint Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Üzbegisztán vagy Irán. E távoli tájakon terem a magvairól elhíresült gránátalma, amely később spanyol területeken, Marokkóban és Tunéziában is elhíresült. A Közel-Keleten már évezredekkel ezelőtt ráéreztek arra, milyen hihetetlen lehetőségek rejlenek a gránátalmában, valamikor a Krisztus születése előtti 5. évezredben háziasíthatták ezt a remek gyümölcsöt. A Selyemút mellett azóta széles körben termesztik, és Kandahár régóta isteni gránátalmájáról híres Afganisztánban.

A gránátalma az almavilág savanyú zamatú matuzsáleme, mivel egy almafája akár 100 évig is élhet. Fája gigászi nagyságú, hiszen 5 méteres magasságra nyúlhat, 3 méteres szélességgel. A gránátalma termése egy sokmagvú, vöröshúsos gyümölcs.

A nyár nagy dobása a Ginato Melograno Gin, egy Dél-Olaszországból érkező mediterrán ízvarázs. Lágy olasz patakként csörgezedezik benne a mediterrán klementin, a pink grapefruit, a gránátalma, a vérnarancs és a citrom, az olasz vidék zamatárnyalatainak színe-java. Ez bizony egy ízig-vérig nyári ital, hiszen esszenciáját a nyár alkotja. A napsütéses forró napok és a hűvös éjszakák változatos körforgása selymes édességet és karakterisztikát kölcsönöz az itt termő növényeknek. Ezek a vérpezsdítő gyümölcsök a világnak csak ebben a déli szegletében teremnek, ezért olyan egyedi és stílusos a Ginato Melograno Gin! Ebben az italban a gines zamatok kimozdulnak a jól megszokott és körülhatárolt komfortzónájukból, hiszen itt kezdődik az igazi élet az eredetiség ösvényén.

Illatában egyenrangú félként, egyfajta termékeny szimbiózisban kavarog a Barbera szőlő és a szicíliai gránátalma illata, ők a párlat diadalmas kettőse. Még hatásosabbá válik a kóstolás során a gránátalma. A melograno dominanciája megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor ginhez méltó módon feltör a szájban a borókás-fenyős ízek sokoldalúsága, a fanyarabb Barbera szőlős hullámzással együtt. Lecsengésében elválaszthatatlanul összefonódik a szőlő és a gránátalma. A gránátalmás gin titka mindenképp az olasz ízek bőségében keresendő, sikerült palackba zárni az olasz nyár ragyogó zamatát.

Mindenképp érdemes beszerezni a forró nyári estékre egy jó kis Ginato Melograno Gint, mert fenséges savanykás íze lecsillapítja a kedélyeket a legnagyobb hőség idején, és egy felemelő ginélménnyel ajándékoz meg minket.

 

A vanília és a muskotály grappás kiteljesedése: a Nonino Moscato Grappa

Nincs jobb, mint egy nyári estén kinyitni egy muskotályt. De, mégis tudjuk tetézni még ezt az élményt: egy ínycsiklandozó muskotályos grappával!

A muskotály szőlőből megálmodott párlat exkluzív ízekkel csalogatja magához a grappa rajongóit. Ízei egyszerre érzékiek és selymesek. A Nonino Moscato Grappa a mediterrán éghajlaton élőknek is megmutatja, hogy a grappa karakteres alapízét is lehet fokozni. Az olasz párlatban ott a rózsa romantikusan áramló fuvallata, a kakukkfű miatt meg úgy érezhetjük, mintha egy illatos mezőn sétálnánk.

Aztán jön a vanília érzéki hívogatása, megbolondítva a muskotály extra zamatos adottságokból álló rétegeivel. A muskotályos grappa egyrészt a nyári bulik egyik exkluzív élménye lehet, másrészt kiváló aromatikus Jolly Jokere lehet a krémes süteményekhez, a fagylaltokhoz, a csodás gyümölcsös tálakhoz.

Ha szeretnénk felfedezni, miként alkot a muskotályos szőlő isteni harmóniát a vaníliával egy grappában, akkor a Nonino Moscato Grappa egyszerűen kihagyhatatlan, egy ízig-vérig nyári tétel, a legjobbak közül.

 

Egy „nyárszelídítő” sherry: a Sandeman Sherry Pedro Ximenez Superior Natural Sweet

Buja, érett gyümölcsösség, a hordós érlelésből fakadó kor nemessége és az a Sandeman sherry, amely garancia a csúcsminőségre. Ezek az elemek teszik felejthetetlenné a Sandeman Sherry Pedro Ximenez Superior Natural Sweet-et, napjaink egyik különleges, „nyárszelídítő” sherryjét, aminek ott a helye a minőségre szomjazók hűtőjében az egekbe merészkedően forró napokon!

A spanyol Jerez vidékén ismét alkottak egy selymesen áramló, mahagóni színben tündöklő sherryt, a műfaj egyik felemelően finom italát. A sherry-háromszögben, pontosabban Jerez de la Fronterában nem a spanyolviaszt találták fel, ám egy csodás aromazuhataggal, extra tölgyes érleléssel kihozták a lehető legtöbbet a szőlő lehetőségeiből. Itt a túlélés sajátos törvényei érvényesülnek: csak a 30 éves vagy annál idősebb sherry marad fenn olyan forró területen, ahol a hőmérséklet rendszerint 38 fok, azaz 100 Fahrenheit. A szőlő albariza talajon terem, 80%-a mészkő. A Fino szőlő egy lágy, könnyed és meglehetősen száraz szőlő, Jerez de la Frontera legjava, ami az aromatikus zamatbirodalom kirobbanását illeti egy sherryben!

A spanyol sherry alfája hűtve, esetleg egy kis jéggel szervírozva képes üdítő élménnyé varázsolni az izzasztó estéket. A kuriózuma a Pedro Ximenez tölgyfahordó boros, gyümölcsös aromatikájában keresendő, ez képes új távlatokat adni a kellemes Sandeman Sherrys ízeknek.

 

Amkor a flamingókönnyek grapefruit ginné lesznek: a Flamingo Tears Grapefruit Gin

A nagy áttörések sokszor a véletlen fordulatokból születnek. Ez történt a grapefruittal, mivel a Barbadosról származó „hibrid” a régi fáma szerint az édes narancs és a pomelo keresztezéséből jött létre. Nevezték már tiltott gyümölcsnek, pomelónak és Citrus maximának is. A grapefruit egyébként elég széles spektrumot képvisel az ízek tekintetében: vannak savanyú, félédes és kissé keserű gyümölcsváltozatai is, viszont alapvetően a grapefruit megtestesíti a nyári ízeket.

Aztán jött egy gyártó, gondolt egy merészet és bevállalósat, majd elkészített egy gint misztikus fluidiumból – pontosabban a flamingók könnyeiből. Erre a sejtelmes háttérre épít a Flamingo Tears Grapefruit Gin, arról viszont nem szól a fáma, milyen szomorú esemény miatt fakadtak könnyekre a flamingók. Keserű helyzetük azonban édes eredménnyel kecsegtet: egy nagyszerű itallal, teli grapefruittal, egy nyári aromákban tobzódó ginnel!

Íze magával sodor minket a flamingók belső birodalmába. A párlatban egyszerre élvezhetjük az édes boróka és a vanília árnyalatait, miközben a borókából szintén kóstolót kapunk.

Olyan finom aromákat fedezhetünk fel benne, olyan felemelő érzésekkel együtt, amik a flamingókhoz hasonló könnyedséget kölcsönöznek a párlat kóstolóinak.

 

Galliano Vanilla Likőr: a vanília édes likőrös csábítása

Egy lendületes likőr már önmagában kuriózum, a tézis viszont még izgalmasabb árnyalatokat kap, ha az aromakarakter bővül egy kis vaníliával. Erre a tételre összpontosít a Galliano Vanilla Likőr, az a 30%-os alkoholtartalommal hömpölygő likőr, egy igazi vaníliaszimfónia az ínyenceknek. Egy olyan finomság, amely képes megédesíteni a nyarat!

A vanília valójában Mexikóból ered, és Madagaszkáron termelik a legnagyobb mennyiségben, ami az ehető változatát illeti. A vanílianövény rendszerint indaként sarjad és bátran felkapaszkodik egy fán vagy egy rúdon, ezért emlegetjük annyit a vaníliarudat. Kezdetben a vaníliát az ősi aztékok termesztették. Aztán jött a gátlástalan hódító Hernan Cortés, aki végzett az aztékokkal, majd 1542-ban a vaníliát fűszerként hozta a vén kontinensre.

Erre az édes vaníliára csapott le a Galliano. A vállalat szakértői  harmonikus egyensúlyt teremtettek az élénk fűszeresség és a szolidabb vaníliás jegyzetek között. Valami zseniálisan összeáll benne a pikáns édes fűszeresség és a vanília lágy tölgyes zamata, leleményesen támogatja egymás zamatát az ital két oldala. Másrészt a Galliano aromatikus fegyvertára több mint lenyűgöző! Komplexitása nehezen überelhető, hiszen több mint 30 féle gyógynövényt tartalmaz. Többek között ánizst, borókát, gyömbért, levendulát, vaníliát, gyógynövényeket, gyökér-és fakivonatokat. Aztán ott van még a hatszoros (!) lepárlásból fakadó letisztultság, ez áll a végtelen selymesség hátterében.

 

Ciemme Maraschino: a cseresznye édesebb sötét rokona a likőrök új alfája

Mindenki ismeri a cseresznyét: jól jön az édességek készítésekor, elsősorban a csokoládéban, és még kólát is varázsoltak már a cherryből.

Azonban már jóval kevesebbet tudunk a cseresznye „unokatestvéréről”, a neonvörös édes cherryről, ami manapság a fagyik és a klasszikus italok egyik ragyogó alkotóelemévé vált. Erről nyomban les bizonyságot szerezhetünk, amint megkóstoljuk a Ciemme Maraschinót!

A maraschino cseresznye eredeti „forrásvidéke” Jugoszlávia és Észak-Olaszország, ahol már 2000 éve felbukkant a vörös kis gyümölcs eredeti változata. A leleményes kereskedők ekkoriban nem a cherry-t helyezték előtérbe, hanem a maraschinót. Azóta valamelyest fordult a kocka, és most már egyre többen figyelnek fel a maraschinóra, a hagyományos cherry üdítően finom bátyjára.

A maraschino cherry-t olyan koktélokban használják, mint a Tequila Sunrise, a Queen Mary vagy a Sherley Temple.

Napjainkban a modern maraschino cherry ízében mindent áthat az édesség. Nem mélyíti el a koktélokban az ízeket, sokkal inkább megőrzi az igazi cseresznye hagyományos ízét.  És már akkor is fenomenális, ha egy nyári bulin megkínáljuk vele a vendégeinket!

Minden dolog mértéke a maraschino cherry, legalábbis a Ciemme Maraschino zamatában ez az a gondolat vitathatatlannak tűnik. Az kétségtelen, hogy az olaszoknak a kisujjában van a maraschinóról, és a Ciemme egy valódi tényezővé lépett elő a maraschino műfajában, egy igazi sallangmentes finomságot képvisel. Készítője belekódolta a klasszikus likőr szeretnivaló, édes hagyományát. A Ciemme Maraschino nemcsak egy veretes és fenséges likőrkomponens, hanem a sütemények ízesítésében is valami fenomenálisat alkot. Már italként ikonikus, viszont a jégkrémek és gyümölcssaláták szintén komoly élményfaktorszintre lépnek, ha megbolondítjuk egy kis Ciemme Maraschinóval.

Ha szeretnénk megismerni a mediterrán maraschino cherry semmivel sem összekeverhető báját, akkor a Ciemme Maraschino lesz az új kedvencünk! Egy cherrys jutalomjáték, amely kesernyés árnyalataival képes enyhíteni az izzasztó nyári napok tombolását.

 

A nyári partyk nagy dobása: a Bols Red Orange /Vérnarancs/ Likőr

A Bols valami csalhatatlan érzéssel képes megragadni a forró nyár emblematikus gyümölcsös ízeit! Így történt ezúttal is, amikor a vérnarancsot tekintették kiindulópontnak, ezért került a palackba a Bols Red Orange /Vérnarancs/ Likőr.

A Bols jól választott: a vérnarancs a déligyümölcsök hercege, egy egészséges zamatokban bővelkedő gyümölcs, amely tobzódik öregedés ellen küzdő antioxidánsokkal és C-vitaminnal. Másrészt a vérnarancs héja és húsa teli van vörös pigmentekkel, ettől olyan szemgyönyörködtetően piros a színe, amely szürreális módon a vérre emlékeztet.

A Bols Vérnarancs Likőrében önálló életet élnek az édes és friss citromfélék bizsergetően bravúros szimfóniája, meghintve a trópusi gyümölcsök gyengéd áradásával. Az élénkvörös szín már alapjáraton delejezi a tekintetet és az italboltok polcán is egyből magához csalogatja az embert ez a sejtelmes vörösséggel ható csodás árnyalat. A Lucas Bols Distillery itala lelke a vérnarancs, és számos különleges koktélt készíthetünk belőle, legyen nyár, vagy tél, hiszen bármilyen évszakban képes új élményszintre emelni a buli hangulatszintjét!