likőr
Az alma a világ egyik legkedveltebb gyümölcse a bolygó mind a négy sarkában. Nem véletlenül szenteltek neki egy saját világnapot, és évszázadok óta a napi étrend, a folklór és a tudományos kutatás egyik alappillére.
Ismerjük meg a nemzetközi alma hónap hátterét, pár érdekességet erről az egészséges gyümölcsről és arról, milyen italokban emelték már-már művészi tökélyre az almás ízeket!
Október volt a chili nemzetközi hónapja, ezért ideje, hogy mi is egy kis figyelmet szenteljünk ennek a jeles alkalomnak és a csípős ízeknek (amelyek különösen jól jönnek ősszel, a tél közeledtével).
A chilipaprika egy népszerű fűszer! Újabban nemcsak ételekben, hanem prémium italokban is egyre nagyobb teret kap a használata. Elsőre egy csípős bomba a szájban, ám valójában a chili számos egészségügyi előnnyel büszkélkedik, így nemcsak a kulináris világban vannak előnyei. Az amerikai kontinensről ered, és szerves részévé vált a világ konyhaművészetének, ezáltal a chilipaprika kitörölhetetlen nyomot hagyott az ételek világában.
És ami még jobb hír: egyre több vodka, gin és likőr vet be az ízek arzenáljában chilit, tovább színesítve az árnyalatok sokszínűségét, közös metszetet teremtve a konyhaművészet és a prémium italok ízei között. Ismerjük meg a chili legérdekesebb titkait, majd lássuk a legjobb chilis párlatokat az iDrinks kínálatában!
Milyen ízekből építkezik egy misztikus lilás színben füstölgő ital, a rejtelmes boszorkányok szívéről elnevezett Witch Heart? Hogyan kerül egy levágott horrorisztikus kéz a Black Punch cocktailba? Milyen a Black Sangria és a mérgezett Poisoned Apple cocktail?
Most minden kiderül a parádés ízekben bővelkedő Halloween-koktélokról, amikkel elkápráztathatjuk barátainkat és családtagjainkat egy kísérteties bulin.
A tökös ízek újjáértelmezik a White Russiant, egy kis pirított pekándiós bevetésével pedig minden korábbinál finomabb Old Fashioned koktélt készíthetünk, amivel elkápráztathatjuk barátainkat egy hangulatos bulin. És ott van még az Áfonyás Mimóza cocktail, ami sajátos pezsgést ad az őszi estéknek, így már nem is akkora gond, hogy hamarabb sötétedik.
Lássuk, milyen cocktailokkal tehetjük színesebbé és mosolygósabbá az egyre hűvösebb őszt.
Édesszájúként az ember folyamatosan vágyik egy ínycsiklandozó csokira, sütire, vagy valamilyen édes tartományban játszó fenséges italra. Ezzel csak az a bökkenő, hogy Valentin-nap mindössze egyszer van az évben…
Ettől függetlenül viszont bármikor lecsaphat az ember egy finom csokis, édes italra az iDrinks üzleteiben! Különösen a legédesebb nemzeti ünnepnapon, október 19-én!
Lássuk, milyen édes nedűkkel érdemes koccintani ezen a jeles napon.
Mindig vágyunk – már-már sóvárgunk – a meghökkentő újdonságokra, legyen szó az emberi élet bármely területéről.
Az emberi természet valamiért így van kondicionálva, és a tézis az italok világában is élénken érvényesül! Léteznek azonban olyan különleges párlatok, amelyek nemcsak finomak, hanem érdekes meglepetést is tartogathatnak egy izgalmas bulin, és alaposan felpörgetik a hangulatot!
Ilyen a kukacot is tartalmazó mezcalpárlat, a kannabiszos teát tartalmazó likőr, a hipnotikus neonkék színben érkező nedű. Nem beszélve a mákból és pálinkából megálmodott finomságról, az uborkás ginről vagy az az afrikai elefántfa gyümölcséből készített krémes likőrről.
Most jöjjön 8 ital, amelyek mindegyikében van egy nem mindennapi csavar!
A gyümölcsök keleti királya minden minőségi italban mesterien teljesít, nyáron pedig különösen hűsítő zamatokat villant.
Fedezzük fel a mangós ízek változatosságát egy mangós narancsos-rumban, szőlősen mangós vodkában, mangós milkshake sörben és a madagaszkári mangóginben!
Találékonyság és innováció. Ez a két belépőkapu ahhoz, hogy a likőriparban egy nedű újat tudjon mondani a zamatok nyelvén, és elnyerje a fiatalabb Z-generáció tetszését. Egyre gyakrabban bukkan fel a likőrökben a csokoládé és a kávé, hogy kényeztető árnyalatokkal kavarja fel a likőrökről alkotott képünket, ám emellett a készítők még egy csomó praktikát bevetnek, hogy kóstolásra csábítsák a fiatalabb likőrkedvelőket.
A félelmetes tengerjárásról és vad fosztogatásokról elhíresült tengeri fenegyerekek gazdag ivási hagyományokkal büszkélkedtek. Olyan mennyei nektárok kerültek a csodás ivókürtökbe, mint az édesen áramló mézsör, az ale, vagy a gyógynövényes fúziók, amelyek 21. századi utódaiként tekinthetünk az északi ginekre.
Adja magát a kérdés: vajon mit innának a vikingek, ha ma is köztünk élnének?
Manapság is vannak hasonló zamatú italok. Összegyűjtöttünk pár mézes finomságot és északi stílusban megalkotott italt, amelyek megidézi a vikingek szellemiségét.