Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Prémium italok blogja

Prémium Italok Blogja - iDrinks.hu
TOP TÉMÁK:

Az alkohol tartalmú italok világa érdekes világ. Arra, hogy ezek az italfajták mennyire szorosan kötődnek az emberi civilizációhoz, nem nagyon kell más bizonyíték, mint az, hogy a földön talán egyetlen olyan nemzet, népcsoport, vagy akár az őserdőben elszigetelten élő törzs sincs, ahol ne készítettek volna már a legrégebbi időkben is valamilyen erjesztett vagy főzött szeszesital-fajtát.
 
Mi, akik munkánk során naponta találkozunk a világ legkülönbözőbb pontjairól származó italfajtákkal és ezek gyártóival, számtalan érdekesnél érdekesebb, sokszor meglepő, néha kalandos, máskor kifejezetten lenyűgöző történetet ismertünk meg. Az italfajták születése, a létrejöttüket segítő történelmi események, a kitartó kalandorok, a bátor felfedezők, és néha bizony a szerencsés véletlenek, mind-mind szinte mesébe illően érdekes történeteket ihlettek.
 
Ezen a blogon ezeket a történeteket osszuk meg az érdeklődő olvasókkal. Bár csak italokról értekezünk, de a termelés és a gyártás titkain kívül a posztokban találunk történelmi, földrajzi, politikai vonatkozásokat is, hiszen, mint írtuk, ezek az italok olyannyira hozzátartoznak az emberiséghez, hogy a történetük gyakorlatilag a mi történetünk is...
2024. 07. 12. 09:30:16

Ahány rumkóstoló, annyi színes, érdekes és zamatos arcát ismerhetjük meg ennek a cukornádból készített frenetikus nedűnek! Van, aki az elementáris erejű kill devil rumokra esküszik, amelyek még az ördögöt is fenékbe billentenék, az egzotikumokra szomjazók pedig örömmel ízlelnek meg egy Seychelle-szigetekről származón Takamakát vagy egy vaníliás krémességgel csalogató Don Papa Barokót, egyenesen a Fülöp-szigetek aromatikus kincsestárából. És persze vannak gyömbéres bizsergéssel érkező fergeteges rumok, afrikai cukornádmézzel örvénylő édes rumok is, szóval a változatosság tényleg gyönyörködtet ebben a csodás italfajtában.  

Egy zseniális rum megkaparintásához szerencsére már nem kell Venezuelába, Afrikába, a Fülöp-szigetekre menni, száz vagy ezer kilométert utazni. Elég, ha körülnézünk az iDrinks polcai között, mert felvonultatják a prémium rumok színe-javát!

2024. 07. 11. 00:00:00

A Don Papa egy édes csábítás, egyenesen a Fülöp-szigetekről! Ahol készítői megalkottak egy vulkanikus dinamikával pörgő rumot, amelyben az édes cukornádmelasz és a helyi ízek adják az aromák megállíthatatlan motorját.

Fedezzük fel a Don Papa rumok egzotikus otthonát, a Fülöp-szigeteket és a brand rövid történetét. A palackokban szunnyadó szenzációs Don Papa rumokkal együtt, mert ezek közül akár többnek is ott a helye egy parádés rumgyűjtő bárszekrényén!

2024. 07. 10. 00:00:00

A történelem távolról sem unalmas tudomány, ahogyan sokan az iskolában gondoltuk! Telis-tele van izgalmas részletekkel és történésekkel, ha odafigyelünk a részletekre. Mert olyan figurák bukkantak fel benne, mint a világot meghódító – kissé elvont jellemű – brutálisan meggyilkolt Caesar.

Netán Charles Darwin, aki a korabeli vallásos gondolkodással szembeszállva kijelentette, hogy az ember Isten helyett a majomtól származik. Galileo Galilei sem volt visszafogottabb: kijelentette, hogy A Föld helyett a Nap körül keringenek az égitestek, így eretnek lett belőle, és házi őrizetbe helyezte a katolikus egyház. Tesla pedig ingyen energiát akart adni az emberiségnek, de hirtelen, rejtelmes okokból meg kellett halnia…

Vagy gondoljunk a női kémként elhíresült Mata Harira, az orosz Raszputyin misztikus mesterkedéseiről nem is beszélve a cári udvarban.

Fedezzük fel a legizgalmasabb történelmi alakokat, akiket szívesen megkínálnánk egy prémium itallal az iDrinks polcairól!

2024. 07. 08. 10:40:26

Napjainkban teljesen kézenfekvő számunkra, hogy minden nagyvárosban víz folyik a csapból, és nem határolnak mindent sivatagok, mint a Mad Maxben vagy a Dűnében ahol a posztapokaliptikus világban a túlélésért küzdenek a kopár földeken. Azonban a következő évtizedek szomorú előrejelzései alapján még ez az idő is eljöhet, ha nem figyelünk jobban az elsivatagosodás veszélyeire, bolygónk egészségére. Olyan nagy kockázat ez már manapság, hogy pár napja tartották az elsivatagosodás és szárazság elleni küzdelem világnapját. Erről a vészjósló napról minden év június 17-én emlékeznek meg. Egy globális felhívás arra, hogy ideje változtatnunk, megállítanunk a termőterületek pusztulását.

Azonban vannak olyan italok, amelyek zamata eleve a forró sivatagi klímának köszönhetik ízüket. Ilyenek az agávéból készülő sotolok, amelyek felveszik a küzdelmet a forró pokollal, és minőségi zamatokat adnak a párlatoknak.

Lássuk, mi történne, ha a világunk sivataggá alakulna, és mik azok a parádés italok, amelyek a sivatagi klíma tett felejthetetlenné.

Antoine de Saint Exupéry szerint a sivatagot az teszi gyönyörűvé, hogy valahol egy kutat rejt. És ha figyelmes szemmel járunk az iDrinks polcai között, rálelhetünk azokra „a sivatag edzette” pompás italokra, amelyek a kíméletlenül forró körülmények miatt lettek ennyire fenségesek– a sivatagban lévő aromatikus kutak.

2024. 07. 02. 07:29:00

A Sotol egy különleges mexikói szeszes ital, amely a Dasylirion wheeleri, vagy más néven a sivatagi kanál növényből készül. Ez az ital elsősorban Mexikó északi részén, különösen Chihuahua, Durango és Coahuila államokban elterjedt, és több évszázados múltra tekint vissza.

2024. 07. 01. 08:57:13

Imádod a Bumbut és a Szigetre is belesnél egy napra? Akkor itt a remek alkalom, hiszen most bármely íz variácójú és kiszerelésű Bumbu termék megrendelésével és fizetési kötelezettséged teljesítésével lehetőséged nyílik nyerni egy bármelyik napra beváltható névre szóló páros napijegyet a Sziget 2024-re!

Továbbá a Bumbu pultjánál 4 db Bumbus italra is jogosult vagy a nyereménnyel, hogy a biztos legyen a minőségi szórakozás!

Az akció kizárólag az online leadott rendelésekre érvényes!

Csupán annyit kell tenned, hogy a lentebb található űrlapot helyesen kitöltöd és a tovább gombra kattintva már is részt veszel a sorsoláson. 

A jelentkezéssel elfogadod a nyereményjáték szabályzatát, amely az alábbi linken található!

Azonban akkor sem kell csüggedned, ha nem Te leszel a szerencsés, hiszen további 3! Bumbus ajándékcsomagot is kisorsolunk a résztvevők között!

Az ajándékcsomag tartalma:

1 db - Bumbu XO Rum

1 db - Bumbus kapucnis pulóver

1 db - Bumbus póló

1 db - Bumbus sapka

 

A sorsolás 2024. július 29. (hétfőn) történik és a nyerteseket e-mailben értesítjük nyereményükről.

 

2024. 06. 27. 00:00:00
A kókuszos rumlikőrtől a Merlot és sherry hordós érlelésű Takamakákig
2024. 06. 26. 00:00:00

Kalózok, fekete papagájok, ősi nőuralom és szemgyönyörködtető strandok. Ezek a csodák határozzák meg a Seychelle-szigetek mindennapi életét, miközben a trópusi paradicsomban fenséges zamatú cukornád terem – ea rumkészítés motorja.

Miközben a szigetre látogatók a kék mélységekbe merülnek vagy ritka madárfajokat figyelnek, olyan isteni nedűket kortyolgatnak a tengerparti bárokban, mint Seychelle egyik top itala, a Takamaka!

Fedezzük fel a sziget mesés szépségeivel együtt a Takamaka legjobb rumjait! És magát a szigetet.

2024. 06. 25. 11:43:56

Egy jó EB-meccs felpörgeti az ember napját. Szinte mindenkinek van a magyarok mellett valamilyen kedvenc csapata az Európa-bajnokságon, akinek érdemes megízlelni az italát. Ha jó meccset játszanak, akkor azért, ha pedig besikerül egy gyengébb mérkőzés, akkor könnyebben átlendülhetünk vele az unalmas perceken egy hangulatos baráti társaságban.

Fedezzük fel a cseh meccsekhez passzoló gyógynövényes likőrt, a portugálok góljaihoz illő vagány portó hordós rumot, vagy az a nagyszerű champagne-t, ami minden ízében hordozza a francia gárda eleganciáját!

2024. 06. 19. 15:17:47

Beindult az Európa-bajnokság, összesen 24 nemzet csapatával. A forró nyári kánikulában a meccsek még izgalmasabbá válnak, ha a mérkőzések közben megízleljük a nagy nemzetek italait!

Mert nincs jobb, mint egy gólzáporos német összecsapás Mokey 47 Ginnel, egy török támadás Yeni Rakival, vagy a britek hajrája egy kis Manchester Ginnel!

2024. 06. 12. 00:00:00

A Rooster Rojo a Tequila vulkán lábánál működő üzemből származik. A Tequila vulkánból beszédes neve ellenére sajnos nem az édesen izzó agávénövényből készített szenvedélyes nedű tör ki, és egyébként is egy sok éve csöndes tűzhányóról beszélünk, a környéken élők nagy örömére. Hiszen egy-egy heves vulkánkitörés és a mindent elárasztó forró láva alaposan feldúlná az itt élők hétköznapjait, a geográfiai elrendezésről nem is beszélve! Fedezzük fel a Rooster Rojót és annak környezetét, a Tequila vulkánt! Ahol megalkották a mexikói tequila fenségesen kavargó esszenciáját, főszerepben az elemenentáris erővel bíró agávés zamatokkal.

2024. 06. 12. 00:00:00

Az Equiano Original Rum a világ első karibi-afrikai rumja, amely mindkét ízvilágból képes kihozni a lehető legtöbbet! A Karibi-térségből származó ex-Bourbon hordós rum a és a Cognac hordós rum keverése egy színpompás ízvilágot teremt, egyetlen palackban egyesíti a barbadosi Foursquare Rum és a Gray’s Distilery mauritiusi párlatát.

Erre az ízkavalkádra tette fel az aromatikus koronát az afrikai cukornádméz, egyesítve két nagy kontinens zamatát! Fedezzük fel az Equiano Original Rumot.

2024. 06. 06. 00:00:00

A Bruxo lényege és esszenciája a mezcal varázslata. A kapcsolat a mexikói földdel. Ez készítői szerint egy szent kapcsolat, a legenda és a misztikum tisztelete. Ennek vált részesévé a Bruxo zamata.

A Bruxo nagy tisztelettel fordul a hegyekben élő mesterek felé, akik képesek bármilyen mezcal-pillanatot örökkévaló élménnyé avatni. A Bruxo egy igazi aromatikus szerelemeslevél az igazi életelixírek előtt, amelyek különlegessé teszik Mexikó zamatkultúráját.

A Bruxo mezcal készítői álmukban sem gondolták volna, hogy az Oxaca Sierra örökre megváltoztatja az életüket. Mert ez egy olyan utazás volt az aromák szupersztrádáján, amitől mindent újraértelmeztek. A Bruxo finomhangolásakor azt a nemes célt tűzték ki maguk elé, hogy a mezcal ízének megőrzését tekintik elsődleges feladatnak, és megosztják édesen csodás agávézamatát a világgal.

Mielőtt belevágnánk a Bruxo titkaiba, lássuk, mi a mezcal!

2024. 06. 05. 00:00:00

A félelmetes tengerjárásról és vad fosztogatásokról elhíresült tengeri fenegyerekek gazdag ivási hagyományokkal büszkélkedtek. Olyan mennyei nektárok kerültek a csodás ivókürtökbe, mint az édesen áramló mézsör, az ale, vagy a gyógynövényes fúziók, amelyek 21. századi utódaiként tekinthetünk az északi ginekre.

Adja magát a kérdés: vajon mit innának a vikingek, ha ma is köztünk élnének?

Manapság is vannak hasonló zamatú italok. Összegyűjtöttünk pár mézes finomságot és északi stílusban megalkotott italt, amelyek megidézi a vikingek szellemiségét.

2024. 05. 31. 12:31:48

A tavaszt nehéz követni, ezért Isten megteremtette a júniust – írja Al Bernstein, és milyen igaza van! Ez a hónap megnyitja a nyár kapuját. A June by G’Vine meg egy olyan felszabadítóan finom gincsalád, aminek ott a helye a legfinomabb ginek között. Valamennyien újszerűek, mert kilépnek a ginek komfortzónájából, hogy egy teljesen új ízzel pörgessék fel a megfáradt régi receptúrákat!

Lassan búcsút inthetünk a – sokszor tinilányként viselkedő – szeszélyes tavasznak, hiszen közeledik a június és a forró nyár! Ez nem csak azért menő, mert Mark Twain szerint jobb fiatal júniusi bogárnak lenni, mint vén paradicsommadárnak. Júniusnak van egy nyárkezdő varázsa: teljesen új fénytörésbe állítja a dolgokat, mélykékké színezi az eget, és mindent eláraszt a napsütés. Ideje tehát, hogy magunkhoz öleljük június varázsát, a szezon egyik legizgalmasabb italaival, a June by G’ Vione Ginekkel!

Szőlős, barackos ízeikkel teljesen új reflektorfénybe helyezik a gin műfaját! És végre megkóstolhatunk egy stílusos nyári nedűt, ami a lehető legközelebb van egy francia sanzon könnyedségéhez és eleganciájához!

2024. 05. 30. 00:00:00

A molekuláris mixológia egy hatalmas ugrás a klasszikus bárkultúrához képest. A tudományos ismeretekkel felvértezett baristák már látványos, ehető koktélokban gondolkodnak, amelyek sokat merítenek a molekuláris gasztronómiából.

Így került az érdeklődés középpontjába a Kahlua Kaviár, a Daiquiri zselé, Bacardi Cocktail kapszula, a cseresznyefás füstölt Old Fashioned. Fedezzük fel a molekuláris mixológia ötletes alkotásait!

2024. 05. 29. 00:00:00

Valamiért úgy lett bedrótozva az agyunk, hogy vonzanak minket az éjszaka sötétjében csúszó-mászó teremtmények – akik a koporsóból jönnek, zombik vagy más szörnyszülöttek. Nem egy unalmasan kiszámítható rózsaszín történetre vágyunk, hanem egy rejtelmes, félelmetes sztorira, mint amilyen egykor a klasszikus történet, A Fekete Lagúna szörnye volt, a Dracula vagy a Frankenstein.

A filmvásznon újra és újra feltűnnek az űrhajókat elárasztó Alienek, az őserdőben vadászó Predatorok, a véres mutánsok, vámpírok, vérfarkasok és sorozatgyilkosok. Az ötletesebb forgatókönyvírók azonban a rémmesék hőskorában elkezdtek olyan unortodox saját szörnyekkel operálni, mint a gyermekek félelmeiből táplálkozó bohóc, Pennywise, vagy az áldozatai bőrét arcára öltő Bőrpofa vagy a Démonok között Apácája, aki nemrégiben saját filmes spinoffot  kapott.

És ha már nyúzás és kannibalizmus: Hannibal Lectert sem hagyhattuk ki a listánkról. Nem is beszélve a rémálmokból erőt merítő összeégett testű Freddy Kruegerről, a kútból előmászó japán szellemlányról. Samaráról, a vérengző babáról. Plusz Chuckyról, vagy a gyilkos csapdákat készítő Jigshowról, a Fűrész sötét főgonoszáról, aki halálos betegségtől szenved.

Nézzünk 10 kiugróan félelmetes és veszedelmes horrorkaraktert, akiket egy kicsit lenyugtatna egy kiváló minőségű párlat!

2024. 05. 22. 15:32:56
Manapság egy koktélnak már nemcsak ízletesnek kell lennie, hanem jól is kell kinéznie! És az sem árt, ha a technológiát csúcsra járatva akár meg is lehet enni az adott koktélt…Ennek kimaxolása érdekében a molekuláris mixológiában gondolkodó csaposok és otthon is kísérletező koktélkalandorok gyakran használnak váratlanul vagány eljárásokat. 

Ilyen a folyékony nitrogénes technika, az aszalás vagy a füstölés. És ha még magasabbra szeretnék emelni az élményszintet, ehető virágokat vetnek be díszítésként, hogy vizuálisan is felkorbácsolják az érzékszerveket!

A molekuláris koktélok elkészítése meglehetősen időigényes lehet. Olykor a folyamat is összetett és komplikált. Ennek ellenére a molekuláris mixológia egyre felkapottabb irányzatnak számít a tudomány és a művészet keresztmetszetében lévő molekuláris mixológiában, amit a koktélok minden rajongójának érdemes kipróbálnia!

Központi gondolat, hogy ez a mixológiai megközelítés tudományos alapokon nyugszik. Szerencsére nem kell őrült tudósnak lenni ahhoz, hogy az ember megalkosson egy káprázatos koktélt: a molekuláris mixológiában elég megismerni az alapszabályokat és a fő technikákat, hogy radikálisan új koktélokkal rukkoljunk elő!

2024. 05. 14. 00:00:00
Az iDrinks a Tito's Handmade Vodkával összefogva egy nemes célt támogat egész évben. Tartsatok velünk blogunkban, hogy beavassunk Titeket is a részletekbe!
2024. 05. 10. 10:14:10
Láttunk már furcsa időutazásokat. És vannak olyan észveszejtő kalandok a téridőben, amihez kijárna egy remekbeszabott iDrinks-es ital!
2024. 05. 09. 00:00:00
A Per Se Aperitivo kétségtelenül a nyár tökéletes itala, amely a narancs fenséges áramlásával fog rabul ejteni, egyenesen Portugáliából!
2024. 05. 07. 12:19:47
Folytatjuk művészi italaink bemutatását olyan világhírű zenészekkel mint Beethoven, Vivaldi vagy éppen olyan festőkkel, mint Dali vagy Goya.
2024. 05. 06. 17:30:26
Avagy hogyan élvezze legjobban a kedvenc ginjeit? 
2024. 05. 06. 10:23:20
A művészet mindig a képzelet határainak kitágításáról szól. A világ legnagyobb alkotói, mint Leonardo, Beethoven vagy Gustave Klimt nem éltek könnyű életét, számos kihívással kellett szembenézniük. És a természetük sem volt hétköznapi, mert bőven akadtak köztük szélsőségesen bohém, öntörvényű figurák! A nehézségek elviselésére és fantáziájuk felpezsdítésére gyakran néztek a pohár fenekére. Most olyan különleges, ízlésükhöz és személyiségükhöz mesterien passzoló italokat választottunk számukra, amikkel örömmel koccintana Mozart, Bach vagy Goya!
2024. 05. 04. 00:00:00

Minden whiskey elmesél egy történetet, és ez különösen igaz a bársonyosan kavargó, markáns Bourbonökre. A minőségre szomjazók közül rengetegen rendeltek már Bourbont egy színvonalas bárban, azonban kevesen tudnak mesélni erről a remekbeszabott párlatról.

Ideje véget vetni ennek az áldatlan állapotnak, és tüzetesebben megismerni Amerika autentikus italát pár izgalmas Bourbon ténnyel, amikkel lenyűgöztheti barátait és ismerőseit egy finom Bourbon kortyolgatása közben. Május 4 a Bourbon Napja. Igaz ugyan, hogy még sokat kell aludni addig, de legalább felkészülhetünk a Bourbon történetéből, hogy ezekkel az érdekes infókkal valósággal lenyűgözzük barátainkat!

A Bourbon teli van fergeteges ízekkel és szórakoztató történetekkel, akárcsak szülőotthona, Amerika.

2024. 05. 02. 11:26:25
Egy szórakozóhelyen a bárpultok rendszerint teli vannak olyan designelemekben bővelkedő palackokkal, mert céljuk a figyelem felkeltése. Az egyik legkeresettebb vodka, a Titos ennél jóval szerényebb utat választott: rendre növeli az eladásait azáltal, hogy csúcsminőségű párlatot szállít egy átlátszó üvegpalackban, amit csupán egy szimpla barna címkével díszítettek. Mert jó vodkának nem kell cégér: készítője úgy érzi, semmiféle hivalkodásra nincs szükség, a jó vodka magáért beszél. Csak pár italkészítéshez szükséges eszköz látható a címkéjén, és egyszerűsége ellenére is nagyszerű ital kavarog a legendás palackban.
2024. 05. 02. 10:44:26
A hűvösebb idők után a tavasz egyre melegebbé válik, és a koktélok is tükrözik az évszakok váltakozását. A tavasszal összhangban egyre több olyan könnyed komponens kerül az italokba, mint a gyógynövények és a gyümölcsök. Szeretné feldobni a tavaszi partyt pár frissítő itallal? Pörgesse fel a buli koktélválasztékát szezonális ízekkel!
2024. 04. 26. 11:44:08

Godzilla az elmúlt évek kiadós szunyálása után alaposan magához tért a filmvásznon. Az Üreges Föld mélységeiből előcammog King Kong, összecsap Godzillával –aztán a nagy csihi-puhi után rádöbbennek, hogy egyesíteni kell erejüket egy még náluk is veszedelmesebb fenevaddal szemben.

Napjainkban Godzilla már-már olyan zúzást visz véghez a nagyvárosokban, mint hőskorában! Már a Godzilla King Kong ellen is egy emlékezetes csata volt a két gigászi méretekkel bíró szörny között, és megalapozta a terepet a pár éve a mozikba kerülő Skull Island számára. 2024-ben sorozat is készült a Godzilla óriási rémségekkel tarkított világában Monarch: Legacy of Monsters címmel.

Aztán több országban szintén az idén került a mozikba a tradicionális Japánban játszódó Godzilla -1, ami a maga brutális vadságában mutatta be a radioaktív szörnyeteg őrjöngését, egy ízig-vérig japán film nézőpontjából. Áprilisban debütált a moziban a Godzilla-Kong: új birodalom.

Ideje megkóstolnunk pár autentikus Godzilla koktélt, amelyek felidézik a szörnyeteg kalandjait!

2024. 04. 12. 13:50:35

Most kiderül, milyen izlandi gin lenne a valhallai villámisten, Thor kedvence, melyik Bourbont szemelné kis a démonokkal küzdő Constantine, és melyik lenne az a párlat, amit Amerika kapitány se dobna el magától, ahogyan azt a pajzsával teszi! Azt is megtudjuk, milyen rumra vetné ki hálóját a Pókember.

2024. 04. 11. 10:54:52

Szuperkatonák, űrbéli hódítók, más világok ármánykodó árnyékai…A világunk meghódítására törekvő gonoszoknak se szeri, se száma, ezért aztán nem csoda, hogy Supermannek, Hulknak. Rozsomáknak vagy Batmannek nincs ideje unatkozni! Összegyűjtöttük a képregényes világ legnagyobb fenegyerekeit Vasembertől kezdve a villámgyors Flashig, akik embert próbárló küzdelmekben védik az emberiséget a végső pusztulástól a filmekben és a képregényekben. Hősnek lenni a sok kihívás miatt gyakran idegösszeomlással kecsegtető élmény, így aztán időnként nekik is szükségük lehet egy kis lazulásra, egy gondűző prémium italra!

 

Nem akarunk igazságtalanok lenni, ezért a Marvel és a DC világából is kiszemeltünk pár szuperhőst, akiknek kijárna egy grandiózus ital a szupergonoszok ellen vívott csaták szüneteiben.