Prémium italok blogja

Az alkohol tartalmú italok világa érdekes világ. Arra, hogy ezek az italfajták mennyire szorosan kötődnek az emberi civilizációhoz, nem nagyon kell más bizonyíték, mint az, hogy a földön talán egyetlen olyan nemzet, népcsoport, vagy akár az őserdőben elszigetelten élő törzs sincs, ahol ne készítettek volna már a legrégebbi időkben is valamilyen erjesztett vagy főzött szeszesital-fajtát.
 
Mi, akik munkánk során naponta találkozunk a világ legkülönbözőbb pontjairól származó italfajtákkal és ezek gyártóival, számtalan érdekesnél érdekesebb, sokszor meglepő, néha kalandos, máskor kifejezetten lenyűgöző történetet ismertünk meg. Az italfajták születése, a létrejöttüket segítő történelmi események, a kitartó kalandorok, a bátor felfedezők, és néha bizony a szerencsés véletlenek, mind-mind szinte mesébe illően érdekes történeteket ihlettek.
 
Ezen a blogon ezeket a történeteket osszuk meg az érdeklődő olvasókkal. Bár csak italokról értekezünk, de a termelés és a gyártás titkain kívül a posztokban találunk történelmi, földrajzi, politikai vonatkozásokat is, hiszen, mint írtuk, ezek az italok olyannyira hozzátartoznak az emberiséghez, hogy a történetük gyakorlatilag a mi történetünk is...
2017-05-22 15:36:33
Az alkoholtartalmú italok története nem csupa jókedv és nevetés. A történelem ismer néhány időszakot, amikor egyes italfajták, sőt, akár szinte minden szeszesital illegalitásba kényszerült.
2017-05-16 13:25:45
A múlt héten arról írtunk, hogy az italok érlelésénél szinte végtelen számú paraméterre kell figyelemmel lennünk, ami mind befolyásolja a palackokba kerülő ital végső minőségét.
2017-05-09 10:40:43
Arról, hogy a különböző párolt italféleségeket miért szokás hordóban érlelni, többször is írtunk már itt a blogon. Az érlelés minden esetben az adott ital minőségét javító eljárás, azonban, mint az italok előállításának minden lépését, úgy az érlelést is sokféleképpen lehet végezni.
2017-05-02 13:36:26
A vermutok, vagyis az ízesített és növelt alkoholtartalmú borok régóta velünk vannak. Néhány - főképp olasz eredetű - márka, mint a Martini és a Cinzano fontos itala volt a rendszerváltozás előtti Magyarországnak, az akkori szűkösebb lehetőségek közepette ezek a vermutok fogyasztásuk közben mintegy idevarázsolták a szabadabb, nyugatiasabb, édesebb életet. Talán nem véletlen, hogy épp olasz italmárkák lettek ilyen ismertek, hiszen a 60-as, 70-es évek itáliai filmgyártásának ikonikus darabjai hozzánk is eljutottak, így az »Édes élet«-ről bennünk kialakuló képhez hozzátartoztak a fenti gyártók termékei. 
2017-04-20 17:01:22
A likőrök és az ízesített párlatok sokak szemében nem számítanak igazi férfias szeszes italoknak. Úgy gondolják, csak a tiszta, ízesítetlen, erős párlatokkal érdemes komolyan foglalkozni. Pedig az ízesített italok között is találunk igazán különleges minőségű termékeket. A köznyelvben a különböző aromákkal, kivonatokkal kevert édes alkoholok sokszor egyszerűen likőrként kerülnek említésre. Ez persze egyszerűsítés, a valóság ennél sokkal szerteágazóbb.
2017-04-12 13:17:25
​A minőségi szeszes italokat kedvelők előbb-utóbb eljutnak oda, hogy otthon is valami helyet kéne találjanak a palackoknak. Persze elvannak azok egy szekrényben, vagy egy asztalkán is, de valljuk be, a bárok világa nem csak a társaság miatt csábító, hanem a miliő, a környezet, a berendezés okán is. Ráadásul sok italfajta palackja tényleg szinte műalkotás, igazán kár volna eldugni...
2017-04-03 17:50:01
A törkölyből, vagyis a borkészítéskor kipréselt szőlőből készült pálinka nálunk is kedvelt ital. Azonban ennek az italfajtának az igazi klasszikusa a grappa néven ismert olasz törkölypárlat. Számos változata ismeretes, friss és tölgyfahordóban érlelt italként is fogyaszthatjuk, épp ezért ez az ital meglehetősen sok módon fogyasztható. Nézzük mit érdemes tudni róla:
2017-03-28 15:22:22
Az szeszes italok fahordós érlelése régi találmány. Ebben a rövid írásban most kifejezetten az égetett/főzött/párolt szeszes italokról ejtek szót, a borok kérdése nyilván teljesen más megközelítés alá esik, hiszen ott a fahordó magához a bor létrejöttéhez szükséges.
2017-03-20 17:50:27
Az alkoholtartalmú italok történetéről és megjelenéséről, no meg a fogyasztási szokásokról már írtunk többször is, azonban ezek jobbára külföldi italok és így külföldi példák voltak. De mi a helyzet nálunk?
2017-03-16 00:00:00
A békéscsabai Árpád pálinkák, vagyis teljes nevén az Árpád és Vadász Pálinkák Kisrét Manufaktúra termékei már jól ismertek a minőségi pálinkát kedvelők körében. A több generációs hagyományokra építkező manufaktúra immár sok éve egyre komolyabb választékkal van jelen a piacon, és azt is megszokhattuk, hogy amelyik versenyen elindulnak, azt meg is nyerik.
Kiemelt Akcióink
Mintabolt Nyitva Tartás
1095 Budapest,
Soroksári út 20/A
Mintaboltunk száma:
+36-30-827-6878

Hétfő: 10-18
Kedd: 10-18
Szerda: 10-18
Csütörtök: 10-18
Péntek: 10-18
Hétvégén Zárva
Gyorskereső
Ital fajta:
Díszdoboz:
Termék összehasonlító
Facebook helye
Kiemelt partnereink
Kosár
Szállítási módok