Prémium italok blogja

Az alkohol tartalmú italok világa érdekes világ. Arra, hogy ezek az italfajták mennyire szorosan kötődnek az emberi civilizációhoz, nem nagyon kell más bizonyíték, mint az, hogy a földön talán egyetlen olyan nemzet, népcsoport, vagy akár az őserdőben elszigetelten élő törzs sincs, ahol ne készítettek volna már a legrégebbi időkben is valamilyen erjesztett vagy főzött szeszesital-fajtát.
 
Mi, akik munkánk során naponta találkozunk a világ legkülönbözőbb pontjairól származó italfajtákkal és ezek gyártóival, számtalan érdekesnél érdekesebb, sokszor meglepő, néha kalandos, máskor kifejezetten lenyűgöző történetet ismertünk meg. Az italfajták születése, a létrejöttüket segítő történelmi események, a kitartó kalandorok, a bátor felfedezők, és néha bizony a szerencsés véletlenek, mind-mind szinte mesébe illően érdekes történeteket ihlettek.
 
Ezen a blogon ezeket a történeteket osszuk meg az érdeklődő olvasókkal. Bár csak italokról értekezünk, de a termelés és a gyártás titkain kívül a posztokban találunk történelmi, földrajzi, politikai vonatkozásokat is, hiszen, mint írtuk, ezek az italok olyannyira hozzátartoznak az emberiséghez, hogy a történetük gyakorlatilag a mi történetünk is...
2017-07-21 18:23:00
A fűszeres keserű-likőrök igen komoly népszerűségnek örvendenek itthon. Az abszolút nemzeti italnak számító piros-arany keresztes likőr mellett hatalmas mennyiséget fogyasztunk a címerében szarvasfejet ábrázoló Jagermeisterből is. Ez persze annak is betudható, hogy a gyártó nagyon ügyes és sikeres reklámokkal folyamatosan fiatalos és trendi italként jeleníti meg termékét.

Azonban időnként még az ilyen tradicionális italoknál is szükséges a megújulás

2017-07-14 09:17:49
Aki figyeli az italok világában történteket, az tudhatja, hogy bizony szép számmal találunk mindenféle versenyeket és megmérettetéseket, ahol a különböző italfajták küzdenek a minél előkelőbb helyezésekért. Ez nem csak az új piaci szereplőknek fontos, hanem a már időtlen idők óta működő gyártóknak is. Ilyen versenyek nálunk is vannak, és az előkelő helyezést elérők számára komoly referenciát, forintokra váltható előnyöket biztosítanak.
2017-07-14 07:36:00

A rosé borok készítése során két komponensnek van óriási szerepe: a tisztaságnak, és a munkafolyamatok időbeni elvégzésének. Érdekes, de a statisztikák azt mutatják, hogy ez a fajta nedű a nyár slágere, ahogy feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, úgy nyúlnak mind többen a rosét rejtő palackok után. 

2017-07-06 00:00:00
Bátran állíthatjuk, hogy manapság talán a Jameson a legismertebb ír whisky márka. Ezt a márkanevet olvashatjuk leggyakrabban az ír pubok cégtábláin, és ezeket a termékeket találjuk legnagyobb valószínűséggel az üzletek polcain. De hogyan is jutott idáig ez a gyártó és, hogyan ismerheted meg te is ezt az ikonikus whisky-t?
2017-07-03 10:12:45
Az alkoholtilalomról írtunk már itt a blogon. Bár számos országban volt ilyen időszak, a legismertebb mindenképp az Egyesült Államokban 1920-tól 1933-ig tartó alkoholtilalom. Ez az időszak remek példát szolgáltat arra, hogy egy létező igény mindenképp megtalálja a kielégítésének útjait, függetlenül bármilyen korlátozó intézkedéstől. 
2017-07-07 11:17:00

A Champagne borvidék volt az első régió, mely Franciaországban megmutatta: miben rejlik a pezsgő előállításának művészete. Sokáig szinonimaként használták a kifejezést, minden pezsgőt felruháztak, ezzel az egyedi bélyeggel. 

2017-06-28 14:59:46
A pálinkafőzésről mindannyiunkban él valamilyen kép. Aki rendelkezik vidéki rokonsággal, netán maga is falun él jó eséllyel maga elé tudja idézni a méretes műanyaghordókban gyűlő cefrét, a muslincarajokat a hordó tetejét borító géz fölött. Érezzük a cefre jellegzetes illatát is. Aki nemcsak a cefrét gyűjti, hanem a főzést is otthon végzi, további emlékekkel rendelkezhet. A cefre keverése, részletekben történő átöntése az üstbe, és úgy általában az egész folyamat messze nem patikatisztaságú és illatmentes történet.
2017-06-19 18:21:29
Dublin városa hagyományosan az ír whiskey ipar szíve volt. Több mint 230 évvel ezelőtt, amikor Walter Teeling megalapította cégét, Dublin aranyháromszögében mintegy 37 különböző szeszfőzde működött. Nem csoda, hogy a 19. század folyamán Dublin-i whisky világszerte (el-) ismertté vált.
2017-06-13 13:28:09
Viszonylag általános a vélekedés, hogy a művészek, és különösen az írók isznak. Persze nyilván nem mindenki, de az kétségtelen, hogy a világirodalom több nagyjáról tudjuk, az alkotási folyamat során komoly alkoholmennyiséget voltak képesek elfogyasztani. Ebben az írásban néhány ismertebb szerző munkásságát járjuk körbe ebből a szempontból. 
2017-06-06 10:53:19
A címbeli idézőjel nem véletlen. Tudjuk, a whiskyk sokfelé, és sokféle alapanyagból készülhetnek, olyannyira, hogy egymástól komoly mértékben eltérő jellegű ital lehet a végeredmény. Azonban egy dologban minden whisky hasonlít, mégpedig abban, hogy mindenképp érlelni kell ahhoz, hogy whiskynek vagy whiskey-nek nevezhessük.
Kiemelt Akcióink
Mintabolt Nyitva Tartás
1095 Budapest,
Soroksári út 20/A
Mintaboltunk száma:
+36-30-827-6878

Hétfő: 10-18
Kedd: 10-18
Szerda: 10-18
Csütörtök: 10-18
Péntek: 10-18
Hétvégén Zárva
Gyorskereső
Ital fajta:
Díszdoboz:
Termék összehasonlító
Facebook helye
Kiemelt partnereink
Kosár
Szállítási módok