Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Prémium italok blogja

Prémium Italok Blogja - iDrinks.hu
TOP TÉMÁK:

Az alkohol tartalmú italok világa érdekes világ. Arra, hogy ezek az italfajták mennyire szorosan kötődnek az emberi civilizációhoz, nem nagyon kell más bizonyíték, mint az, hogy a földön talán egyetlen olyan nemzet, népcsoport, vagy akár az őserdőben elszigetelten élő törzs sincs, ahol ne készítettek volna már a legrégebbi időkben is valamilyen erjesztett vagy főzött szeszesital-fajtát.
 
Mi, akik munkánk során naponta találkozunk a világ legkülönbözőbb pontjairól származó italfajtákkal és ezek gyártóival, számtalan érdekesnél érdekesebb, sokszor meglepő, néha kalandos, máskor kifejezetten lenyűgöző történetet ismertünk meg. Az italfajták születése, a létrejöttüket segítő történelmi események, a kitartó kalandorok, a bátor felfedezők, és néha bizony a szerencsés véletlenek, mind-mind szinte mesébe illően érdekes történeteket ihlettek.
 
Ezen a blogon ezeket a történeteket osszuk meg az érdeklődő olvasókkal. Bár csak italokról értekezünk, de a termelés és a gyártás titkain kívül a posztokban találunk történelmi, földrajzi, politikai vonatkozásokat is, hiszen, mint írtuk, ezek az italok olyannyira hozzátartoznak az emberiséghez, hogy a történetük gyakorlatilag a mi történetünk is...
2024. 04. 12. 13:50:35

Most kiderül, milyen izlandi gin lenne a valhallai villámisten, Thor kedvence, melyik Bourbont szemelné kis a démonokkal küzdő Constantine, és melyik lenne az a párlat, amit Amerika kapitány se dobna el magától, ahogyan azt a pajzsával teszi! Azt is megtudjuk, milyen rumra vetné ki hálóját a Pókember.

2024. 04. 11. 10:54:52

Szuperkatonák, űrbéli hódítók, más világok ármánykodó árnyékai…A világunk meghódítására törekvő gonoszoknak se szeri, se száma, ezért aztán nem csoda, hogy Supermannek, Hulknak. Rozsomáknak vagy Batmannek nincs ideje unatkozni! Összegyűjtöttük a képregényes világ legnagyobb fenegyerekeit Vasembertől kezdve a villámgyors Flashig, akik embert próbárló küzdelmekben védik az emberiséget a végső pusztulástól a filmekben és a képregényekben. Hősnek lenni a sok kihívás miatt gyakran idegösszeomlással kecsegtető élmény, így aztán időnként nekik is szükségük lehet egy kis lazulásra, egy gondűző prémium italra!

 

Nem akarunk igazságtalanok lenni, ezért a Marvel és a DC világából is kiszemeltünk pár szuperhőst, akiknek kijárna egy grandiózus ital a szupergonoszok ellen vívott csaták szüneteiben.

2024. 04. 10. 00:00:00

A karamella a desszertvilág folyamatosan új alakot öltő kaméleonja! A kőkemény cukorkától a cukorral bevont folyékony aranyig terjed a megjelenése. Lehet ragacsos és krémesen szószos karamella is (amibe rendszerint almát mártanak, a végeredmény meg magáért beszélően ínycsiklandozó). Mindig a cukorral való játék kulináris varázslata, és finomsága révén berobbant a prémium italok világába.

Mert manapság egyre több karamellás rum, whisky és vodka kerül palackozásra. Ismerjük meg a legfinomabbak, amelyek az iDrinks üzleteiben is megvásárolhatóak! Egy csipetnyi karamelltörténelem után.

2024. 04. 09. 13:39:50
Ebben a részletes útmutatóban felfedezzük a szaké készítés bonyolult folyamatát, feltárva az ital kifinomult ízprofilja mögött rejtőző titkokat és kiemelt státuszát.
2024. 04. 08. 12:22:19
Ma összegyűjtöttük Nektek a legizgalmasabb kókusz ízesítésű italokat, amelyek elhozzák hazánkba is a karneváli trópusi hangulatot, tartsatok velünk!
2024. 03. 21. 11:19:26
Fedezzük fel a világ legszínesebb koktéljait, amelyek ízükkel is felejthetetlen élményt nyújtanak minden bulin! Adjunk új színeket a koktéloknak történelmi zamatú Bourbonnel, vibrálóan zöld japán dinnyelikőrrel, éterien tiszta lengyel vodkával és tequilával!
2024. 03. 21. 10:58:46

Az élénk árnyalatok érzelmeket ébresztenek az emberben. Az érzetek széles spektrumát gerjesztik a személyiségben, és pozitív hangulatba hozhatják az embert egy átlagos, szürkébb napon. Mert gondoljunk csak bele, milyen lelkesítő hatással van az ember kedélyállapotára egy színpompás koktél. Március 21-én tartják a színek világnapját, amit szemnek is kedves koktéllal ünnepelhetünk meg a legjobban!

A prémium italok világában a koktélok szemgyönyörködtető árnyalatai a legizgalmasabb szín- és ízrobbanások közé tartoznak, ami az ember poharába kerülhet. Fedezzük fel a színeikkel is kiugró látványt adó italokat a Színek Világnapján! Igyekeztünk kevésbé ismert koktélokat is választani az egyes színekhez, hogy minél izgalmasabb ízekkel ismerkedjünk meg ezen a jeles napon.

2024. 03. 14. 09:41:38

Március 17. az a csodálatos nap, amikor egy kicsit a szívében mindenki írnek érezheti magát! Mert éljenek az emberek bárhol a világ sarkában, e jeles alkalomból tömegek mosolyognak és járják az utcákat kezükben egy jóféle ír whiskeyvel! Olyan felemelően finom kortyokkal a palackban, amelyek az aromák szárnyán elviszik őket Moher szikláihoz, Szent Patrick ősi földjére. Azokra a mesés szépségű területekre, ahol egykor az ír whiskey született, egy észbontóan vadregényes tájon.

Ugorjunk fejest az írek vidám és felszabadítóan vidám nemzeti ünnepébe, amely elvisz minket a Smaragdszigetre!

Néhány szemkápráztató ír tájat és kulturális különlegességet is bemutatunk, hogy kedvet csináljunk egy igazi ír kalandhoz, legyen szó a whiskykről vagy a romantikus whiskeyparadicsom földjének bejárásához, ahol az élet vizének nemes párlatai csörgedeznek!

2024. 03. 14. 08:47:24

Idén a megszokottól kicsit hamarabb, már március végén érkezik a húsvét. A szőrös kis szeretetetgombóc húsvéti nyuszival, piros tojással és naná, hogy a locsolkodással meg az ehhez tartozó eszem-iszommal. Mi lenne, ha 2024-ben pár ritkaságszámba menő fenséges itallal adnánk új ragyogást a húsvétnak?

Piros tojás, fehér nyuszi – egy menő locsolóversért jár egy pazar whisky! Vagy néhány korty klassz gin, mezcal, és más izgalmas tavaszi italok.

Nézzük, milyen különleges italokkal varázsolhatjuk felejthetetlenné ezt az ünnepet!

2024. 03. 14. 00:00:00

„Föltámadott a tenger, a népek tengere”-írja Petőfi Sándor, a magyar forradalom és szabadságharc költője. Sorairól a szabadságért vívott mindenre elszánt küzdelem jut az ember eszébe. Mert március 15-e és a harcias őseink megmutatták, mire képes a magyarság, és a szabadságért küzdő népek tengerét nem lehet megállítani: „Habár fölül a gálya, S alul a népek árja, Azért a víz az úr!”

A szabadság valóban egy tengerre emlékeztető, mindent elárasztó óceáni érzés, ami átjárja az ember valamennyi porcikáját. Nagy nemzeti hőseink emlékére pár olyan italt választottunk, amelyek megmutatják a szabadság végtelen áramlását!

2024. 03. 13. 00:00:00
Fedezzük fel a cseresznye 10 árnyalatát cherry brandykkel, fenséges likőrökkel, maraschino italokkal!
2024. 03. 13. 00:00:00

A spanyoloknak nincs nemzeti itala, sokan viszont a sherryt tekintik annak. Ráadásul ebben a gyönyörű országban jobbnál jobb borok kerültek a palackba, a cavákról és a spanyol stílusban áramló koktélokról nem is beszélve!

Egy spanyol régiót a legkönnyebben az italain keresztül lehet megismerni. Ráadásul a spanyol italok istenien passzolnak a helyi ételekhez, egy fenséges spanyol lakoma nem is tekinthető teljes értékűnek kísérő ital nélkül. Szóval egy izgalmas kaland megismerkedni a spanyol italokkal, a jellegzetes ízekkel (példáéul egy kiváló spanyol tapas egy pohárt sherry mellett az igazi). Vágjunk is bele pár olyan borral és koktélkomponenssel, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben.

2024. 03. 08. 00:00:00

Március nyolcadik napját minden évben a szebbik nem képviselőit ünnepeljük, akik megérdemelnek minden szeretetet, legyen szó az édesanyánkról, a szerelmünkről, a barátainkról és a rokonainkról. Dióhéjban megismerjük a Nemzetközi Nőnap eredetét és históriáját, miközben pár remekbe – és nőkre – szabott párlatot is ajánlunk, amikkel meglephetjük szeretteinket nőnap alkalmából.

A nemzetközi nőnap kapcsán pedig pár inspirálóan nagyszerű nőt is bemutatunk Amelia Earharttól Marie Curie-ig, akinek járna egy pompás párlat az iDrinks kínálatából!

2024. 03. 07. 00:00:00

Egy fenséges ital megízlelése felér egy sajátos időutazással!

Mert az igazán jó párlatok tényleg időállóak. Nimbuszukat nem rágja meg azt idő vasfoga, ma is olyan értékesek az emberiség szemében, akárcsak évszázadokkal ezelőtt, születésük hajnalán. Ragyogó történelmi korszakok hírmondói.

A sört már a sumérok is élvezték, az isteneik sörrel koccintottak a klasszikus költeményekben és művészi alkotásokban. Ugyanez igaz az egyiptomiakra is, akiknél Hathor és Ozirisz kultuszában megjelenik a sörözés.

És ott van még a rum, amely ezer szállal kötődik a brit birodalomhoz, a hajók fedélzetén utazó matrózokhoz, akik ebből a cukornádkölteményből merítettek erőt a mostoha körülmények legyőzéséhez a végtelennek tetsző tengeren!

Ismerjük meg azokat a nagy italokat, amelyek átformálták a történelmet, és hatást gyakoroltak az iDrinks nemes italaira is!

2024. 03. 06. 09:57:49

Búcsúzik a dermesztő hidegségben bővelkedő tél, lassan de biztosan közeledik a meleg szellővel kavargó tavasz. Érezhető, hogy egy fordulóponthoz érkeztünk, és az embernek egyre nagyobb kedve támad egy testet-lelket megmozgató túrára az erdőben, a hegyek között, amint újjászületik a havas Csipkerózsika-álmát alvó természet.

Egy remek hangulatú baráti vagy családi túrát a természet szépségein kívül máshogyan is feldobhatunk. Például egy csodás prémium itallal, ami újabb élményekkel gazdagítja a túrát! Legyünk a Rám-szakadékban, a Kékes tetején vagy a Hármashatár-hegyen.

Íme 5 ital, amikkel még nagyobb élménnyé válnak a télbúcsúztató, tavaszváró túrák!

2024. 03. 05. 10:16:03
A vermut egy aromatizált borital, amelyet gyógynövények, fűszerek, gyökerek és egyéb aromás összetevők hozzáadásával készítenek. A vermut alapját fehér bor vagy vörös bor alkotja, és a hozzáadott aromák adják meg az ital jellegzetes ízét és illatát.
2024. 03. 05. 00:00:00

Minden március 5-én zölden ragyognak a poharak! Ez a Nemzetközi Abszint Nap, ami Van Gogh, Pablo Picasso és James Joyce kedvenc itala volt, ezt használták az alkotóerőik felpörgetésére. A Zöld Tündér a 16. századból származik, és a 20. század elején került kultstátuszba a bohém francia művészmulatóknak köszönhetően.

Ennek a párlatnak a világ mind a négy sarkában van egy misztikus, sejtelmes híre, miközben a képzeletgazdag művészek körében vált ikonikus itallá. Tudjunk meg még többet a zöld múzsa ünnepén, és kóstoljuk meg a legjobb abszintokat!

2024. 03. 01. 11:00:00
Márciusi hónapra nem is lehet jobb italokat fókuszba helyezni a Zöld-sziget isteni és különleges párlatainál. Óriási repertoárja lefedi az ital kedvelők széles spektrumát mindenki talál a maga szájízének megfelelő italt. Blogunkban bele ássuk magunkat Írország legfantasztikusabb italaiba és még egy nyereményjátékkal is készültünk Nektek. 
2024. 02. 28. 11:08:34

Februárról sokaknak a meglehetősen csípős téli idő jut az eszünkbe. Ám az utóbbi években egyre hangsúlyosabbá válik az az izgalmas tény, hogy ebben a hónapban ünnepeljük a grapefruitot, a keserédes és lendületes ízekkel hódító frissítő gyümölcsöt, ami a dermesztő téli hónapokat is feldobja trópus energiáival.

A Nemzetközi Grapefruit nap arról szól, hogy megmutassuk a gyümölcs iránti szeretetünket, legyen szó fehér, sárga, édes vagy fanyar grapefruitról, mert az ízek széles skáláján megjelenik ez a finomság.

A grapefruit rengeteg grandiózus gint ihletett, amelyek megvásárolhatóak az iDrinks üzleteiben!

2024. 02. 28. 00:00:00

Az amerikai elnökökben volt egy érdekes közös vonás: legyenek republikánusok vagy demokraták, általában imádták a minőségi italokat, és valamennyiüknek megvolt a nagy kedvence! Mark Will-Weber egy egész könyvet szentelt a témának Mint Julep Teddy Roosevelttel: az elnöki alkoholfogyasztás teljes története címmel, és részletesen bemutatta az egyes elnökök favorizált italait. Az elnökök Will-Werber szerint ugyanazért isznak, mint az átlagemberek. Néha azért, mert ez a hivatalos fogadásokon ez a munkájuk része volt, máskor meg azért, mert magányosak és depressziósak.

Voltak olyan elnökök, akik nem bizonyultak akkora „partyarcnak”, mint a többiek, a Fehér Ház urainak jelentős része azonban bőségesen kivette a részét a borozásokból, a koktélozásból – a whiskyzésről nem is beszélve!

Most kiderül, hogy az amerikai elnökök is tudtak bulizni, és majdnem mindegyiknek van pár fergeteges sztorija a minőségi italokkal!

2024. 02. 27. 00:00:00

Mi a közös a White Russianben és az Espresso Martiniban, napjaink legklasszabb koktéljaiban? Mindkettőnek egy remek kávélikőr adja a lelkét, amely a pallérozott tudású mixológusok kezében igen gyakran a Kahlua Kávélikőr. Mert olyan páratlan vaníliás, kávés ízekkel kavarog a pohárban, ami felemelő élményt ad minden likőrre szomjazónak!

Ki gondolná, hogy a Kahlua eredete valójában az 1930-as évekre nyúlik vissza, és már sokkal régebb óta létezik, mint a koktélok jelentős része?

Február 27 a nemzetközi Kahlua nap, amikor világszerte ezzel a kiváló kávélikőrrel koccintanak! Ismerjük meg a Kahlua világát, és azt is, milyen koktélokban játszik központi szerepet ez a testet és lelket egyszerre ébresztő párlat!

Milyen koktélokkal hozhatjuk ki a legtöbbet a Kahlua ízeiből?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Kahlua napján. Miközben röviden és velősen bepillantunk a Kahlua születésének pillanataiba és érdekességeibe is.

2024. 02. 24. 00:00:00
Ha az otthoni bárszekrényünket szeretnénk feldobni néhány kis ínyecséggel, saját magunk és a vendégek kényeztetésére, tartsatok velünk. Most 15 prémium ital különlegességet hoztunk el nektek, amiknek minden bárszekrényben ott a helye!
2024. 02. 22. 00:00:00

A Margarita képes megtestesíteni a vidámság lényegét, az élet örömteli oldalát a maga tökéletességében. Külön öröm, hogy a margaritás italok jelentős része lazán elkészíthető alkohol nélkül, akár lime-narancsos ízben is.

A Nemzeti Margarita Nap február 22-én egy remek alkalom arra, hogy élvezzük e pompás italt, és együtt ünnepelhetjük a színek és az ízek szivárványát. Úgy tűnik, hogy a Margarita pofonegyszerű, és nem több a jéghideg tequila, a triple sec és egy kis só, meg a lime együttállásánál… Azonban a helyzet sokkal gazdagabb, változatosabb és érdekesebb ennél. Mert egy igazán jó Margarita sokkal több a részek összességénél!

És ami a legjobb: számtalan változat létezik belőle. Mert léteznek sült áfonyás bazsalikomos Margariták, epres verziók és olyanok is, amelyek a füstös mangót helyezik előtérbe (a Margarita fűszeres grillezett ananásszal is elkészíthető).

2024. 02. 21. 00:00:00

A nyelv csak az érzékelési piramis csúcsa! Valójában roppant bonyolult idegrendszeri folyamatok eredményezi azt, hogy egy whisky vagy rum elnyeri a tetszésünket, és az illatolás majd a kóstolás során találunk benne valami ellenállhatatlan finomságot…

Régóta foglalkoztatja a tudósokat, hogyan működnek az érzékszerveink. A történet számunkra legérdekesebb része az, ami a nemes italok illatolását és kóstolását jellemzi. Milyen a négy alapízen túlmutató ötödik, az umami, és vajon mennyire speciális italt hozott létre a Johnnie Walker, szívcsakrájában az umamival?

Valójában tényleg az agyunkkal ízlelünk? És édes íz hogyan járul hozzá az aromák hosszabb távú rögzüléséhez a memóriában?

Ezekre az örvénylő kérdésekre keresünk választ új cikkünkben. Miközben az ízlelés nagy elméletei mellett bemutatunk néhány szemérmetlenül szenzációs italt, amelyek felkorbácsolják az érzékszerveket.

2024. 02. 15. 00:00:00

Minden nemzetnek megvan a saját konyhája, egyúttal a kedvenc nemzeti itala is, amit érdemes megismerni! Az autentikus ízek közé tartozik a mesés távoli kultúra, Japán szakéja. Már a régi időkben is békés mosollyal kortyolgattak a szamurájok, a szépséges gésák és a sötét szándékoktól hajtott nindzsák a Felkelő Nap Országában. Az angoloknál meg evidens, hogy mindent áthat a gin borókás zamata.

A francia italkultúrát el sem tudjuk képzelni a csúcsminőségű champagne-ok nélkül. Dom Pérignon leleményes nézetei nélkül nem lennének olyan finomak, mint manapság érezzük a nagy pezsgődurranások rituáléja után. Míg a norvégok az aquavitra esküsznek, hiszen megtestesíti az északi ízek színe-javát. A braziloknál meg egyenesen kihagyhatatlan a temperamentumos cachaca, a Caipirinha energikus motorja.

A törökök rakit, azaz „oroszlántejet” isznak, mert ebben a fehér és ízletes nedűben találták meg a bátor férfiaknak kijáró büszke nemzeti árnyalatokat.

Fedezzük fel a fenséges nemzeti italokat, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben!

2024. 02. 14. 00:00:00

Ahány nemzet, annyi jellegzetes ital!

A spanyolok forróvérű temperamentuma nyilvánul meg a sangria jellegzetes ízében és a cava borban, amelyet meghatározott szőlőfajták ízéből alakítja ki a maga komplex és fenséges karakterét.

A mexikói agávéról és „kistestvéréről”, a mezcalról meg egyenesen ódákat zengenek a helyi legendáriumok, így mindenképp érdemes megízlelni az édes agávémezők folyékony aranyát. A görögök az ánizs árnyalatainak feltárásával készítik a napsütéses tengerpartok kedvencét, a híres ouzót. Míg az olaszok amarettóval, proseccóval és grappával tették felejthetetlenné a csizma alakú ország italkultúráját.

Ismerjük meg a nagy nemzetek csodás párlatait és borait, amelyek az iDrinks üzleteiben is elérhetőek.

2024. 02. 12. 15:30:42
Mindig nagy dilemma, mivel lepjük meg a kedvesünket Valentin-nap alkalmával. Minjárt könnyebb a helyzet, ha kedvesünk szereti a minőségi italokat. Összegyűjtöttünk 12 párlatot, ami boldog mosolyt rajzol a párunk arcára február 14-én!
2024. 02. 08. 00:00:00

A csoki annyira kézenfekvő, egyértelmű édességnek látszik – pedig van egy csomó dolog, amit nem tudunk róla! II. Montezuma, a csokiért megszállottan rajongó aztékok egyik uralkodója napi több ezer kancsónyi fűszeres keserűcsoki italt (!) készíttetett magának és udvartartásának, mert neki sosem volt elég ebből a fenséges folyadékból…

Napóleon pedig még a legkeményebb hadjárataira is magával vitte a csokoládét, hogy ebből merítsen energiát az embert próbáló küzdelmekhez! A maják, az olmékok és aztékok idején a kakaóbabból készített csokoládé egy eredendően keserű ital volt, azonban mára egy édes és bársonyos „modern” csokiváltozat született belőle, hasonló szellemiségű mennyei csokilikőrökkel!

A csoki titkaival együtt ismerjünk meg 9 iDrinks-es italt és egy chilis csokoládét, amelyek teljesen új értelmet ad a popkult és méltán híres „sötét aranynak”.

2024. 02. 07. 09:15:53

Az optimizmus világnapja segít abban, hogy szemléletet váltsunk, és harcoljunk a céljainkért.

A pozitívan gondolkodók nap mint nap dolgoznak az önbizalmukon, hogy a kezükbe vegyék az irányítást, mert nincs olyan nehéz körülmény, ami legyőzhetné őket. Ahogy Hemingway írja: „Az ember nem arra született, hogy legyőzzék”.

A világnap apropóján segítünk abban, hogy optimista gondolkodásra hangoljuk magunkat, és közben pár legyőzhetetlenül optimista történettel bíró feeelgood italt is bemutatunk!

2024. 02. 07. 08:27:25

Napjainkban, a háborúk, járványok és más társadalmi feszültségek korában nem számít divatnak a derűlátás, az élet pozitív oldalának szemlélése, ám ideje véget vetni ennek! Ezt a nézetet fogalmazták meg azok, akik február első napját az optimizmus nemzeti ünnepévé tették.

A hangulatunk, a mindennapi boldogságunk múlhat azon, mennyire tudunk optimistán állni az élethez. Ezért összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amivel napi szinten is pozitívabban, optimistábban láthatjuk a minket körülvevő dolgokat. Most kiderül, mi jellemzi az optimista embereket, és hogyan játszott szerepet ez a szemlélet a nagy italkészítő mesterek életében, a pompás párlatok létrejöttében.

Közben bemutatunk néhány mosolyfakasztó italt, amelyek feelgood hangulatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy pozitívabban, ígéretesebb ragyogással tekinthessünk az életünkre – és a jövőre.