Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Cachaca

Cachaca
A cachaca (ejtsd: ká-sá-szá) brazil eredetű, a rumokhoz hasonlóan, cukornádból készült égetett szeszes ital. A rumoktól az különbözteti meg, hogy míg a rumokat jellemzően cukornád melaszból készítik, addig a cachaca-t egyenesen a cukornád levének lepárlásából nyerik, így egy sokkal komplexebb, karakteresebb italt nyernek. A hagyományos lepárlási folyamatot követően a cachaca-t palackozzák. Léteznek azonban magasabb minőségű, érlelt cachaca-k, melyeket minimum 1, de akár 25 évig is érlelnek. Ezek az érlelt italok magasabb alkoholfokkal és karakteresebb ízzel rendelkeznek, mint érleletlen társaik. A cachaca-t jellemzően koktélok (pl.: Caipirinha) alapanyagaként használják, de a nemesebb változatokat, akár magában is fogyasztják. Még többet a Cachaca-ról >>
Rendezés:
Cikkszám: R0309
Raktáron
6.190 Ft
Cikkszám: R0625
Raktáron
9.250 Ft
Cikkszám: R0623
Raktáron
8.850 Ft
Cikkszám: R5901
Raktáron
11.890 Ft
Cikkszám: R5902
Raktáron
13.150 Ft
Cikkszám: R1173
Raktáron
9.250 Ft
Cikkszám: R5900
Raktáron
8.550 Ft
Cikkszám: R1336
Utolsó 1 db raktáron
7.490 Ft
Cikkszám: R3002
Raktáron
8.250 Ft
Cikkszám: R5903
Raktáron
15.199 Ft
Cikkszám: R5904
Raktáron
35.490 Ft
Cikkszám: R0621
Raktáron
17.190 Ft
Cikkszám: R5427
Raktáron
9.850 Ft

Ha már sokszor mondták önnek a cachaca utánozhatatlan gasztronómiai ízélményt kínál, akkor itt az idő, hogy az aktív cselekvés útjára lépjen. De mégis miből lesz a cserebogár - pontosabban a poharába való nedű? Az erjesztett cukornádból készített, magas, 38-51% alkoholtartalmú, párlat Brazília nemzeti itala. Komoly harc folyik jelenleg is azért, hogy csak és kizárólag azok a nedűk viselhessék joggal és kiérdemelten a cachaca elnevezést, melyek Brazília területéről származnak.

Szülőföldjén legtöbbször önmagában fogyasztják, de a világ más részein keverve is szívesen koccintanak vele.A könnyű, aromás, fűszeres ízvilág a közvetlenül a cukornádból préselt lé karakterének köszönhető. Sokan egyes rumfajtákhoz hasonlítják az ízvilágát. Mivel a jellegzetességét a cukornád adja, így természetesen megannyi külső tényező befolyásolhatja a palackokba kerülő ital milyenségét. A cukornád konkrét fajtáján kívül nem mellékesek az éghajlatra, talajra vonatkozó jellemvonások, de az érleléshez használt hordó paramétereit sem érdemes szőnyeg alá söpörni. Pontosan emiatt próbálja a brazil kormány levédetni a nevet, ugyanis túlságosan sokszínű a paletta.

Ehhez az állításhoz tartozó aprócska adat: a világon 37 cukornádfajta létezik… A növény aratását követően fontos szerepet játszik az idő. Ugyanis célszerű minél előbb kipréselni a levét, hogy aztán szűréssel, ülepítéssel a szennyeződések maradéktalanul eltüntethetővé váljanak. Az így kapott anyagot természetesen a megfelelő cukorkoncentrációra kell hígítani, ahhoz hogy az élesztőgombák ne álljanak meg a működésükben. Az erjesztő helyiségekben terjengő érett gyümölcs illat csak jót jelenthet, ez ugyanis kiválóan mutatja, hogy az erjedési folyamatok jó úton haladnak. Ezzel ellentétben a savanyú, szeszt idéző szagok gyanúsak.

A cachaca kisüzemi lepárlása rézüstökkel, tradicionális módon történik, míg a nagyüzemi eljárások során álló acéltartályok jutnak főszerephez. Kis érdekesség, hogy annak idején azért kezdtek el acéltartályokat alkalmazni a mesterek, hogy a rézszennyeződések generálta negatív következményeket elkerüljék. Ám így az elért ízhatás meg sem közelítette a rézüstökben előállított variációk karakterét, ennek köszönhetően végül az acéltartályokba réz betéteket helyeztek, kiküszöbölve a problémát.