Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Likőr, Krémlikőr

Likőr, Krémlikőr
A likőr szó francia eredetű liqueur szóból származik. A valódi jó minőségű likőrök jellemzően alacsony alkoholtartalmú magas hozzáadott cukortartalommal bíró szeszes italok. A likőröket elsődlegesen az különbözteti meg a többi alacsony alkoholtartalmú párlattól, hogy a likőrök nem természetes, hanem hozzáadott cukortartalommal rendelkeznek. A likőröknek számos változatát ismerjük. Készül likőr gyümölcsökből (Berentzen likőrök), különböző növényekből (Fernet Branca likőr) és egyes fűszerekből. A hagyományos likőrök mellett léteznek krémlikőrök, illetve tejszín alapú likőrök is. A krémlikőrök jellegzetessége, hogy állaguk jóval sűrűbb, krémesebb, mint a hagyományos likőröké, míg a tejszín alapú likőrök, nevükből adódóan, tejszínnel dúsított párlatok (Bailey’s, Carolans krémlikőrök). A legkiválóbb ír krémlikőrök magas minőségű whisky és csodásan krémes tejszín házasításából születnek. Még többet a likőrökről, krémlikőrökről >>
Rendezés:
Cikkszám: R1993
Jelenleg nem rendelhető!
7.960 Ft
Cikkszám: R2538
Jelenleg nem rendelhető!
5.500 Ft
Cikkszám: R3438
Jelenleg nem rendelhető!
11.990 Ft
Cikkszám: R2473
Rendelhető
9.990 Ft
Cikkszám: R2564
Jelenleg nem rendelhető!
16.990 Ft
Cikkszám: R4077
Rendelhető
5.490 Ft
Cikkszám: R3873
Jelenleg nem rendelhető!
850 Ft
Cikkszám: R0839
Rendelhető
5.250 Ft 4.750 Ft
Cikkszám: R1883
Rendelhető
6.750 Ft
Cikkszám: R0123
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R4153
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R0124
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R0125
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R4154
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R4156
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R2872
Jelenleg nem rendelhető!
4.990 Ft
Cikkszám: R2971
Jelenleg nem rendelhető!
6.350 Ft
Cikkszám: R2313
Jelenleg nem rendelhető!
6.590 Ft
Cikkszám: R1623
Rendelhető
5.750 Ft
Cikkszám: R1792
Rendelhető
7.190 Ft
Cikkszám: R2536
Rendelhető
5.590 Ft
Cikkszám: R4005
Rendelhető
7.490 Ft
Cikkszám: R0244
Rendelhető
6.250 Ft 5.650 Ft
Cikkszám: R1466
Rendelhető
5.950 Ft 5.450 Ft
Cikkszám: R0245
Jelenleg nem rendelhető!
5.350 Ft
Cikkszám: R3502
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R0246
Rendelhető
5.350 Ft
Cikkszám: R4080
Rendelhető
990 Ft
Cikkszám: R4079
Rendelhető
990 Ft
Cikkszám: R0146
Rendelhető
780 Ft
Cikkszám: R3219
Rendelhető
6.250 Ft
Cikkszám: R3455
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R4246
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R3055
Jelenleg nem rendelhető!
11.390 Ft
Cikkszám: R0127
Rendelhető
4.750 Ft
Cikkszám: R1114
Rendelhető
11.990 Ft
Cikkszám: R0247
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R3105
Jelenleg nem rendelhető!
499 Ft
Cikkszám: R2271
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R2312
Rendelhető
6.850 Ft
Cikkszám: R0840
Rendelhető
5.150 Ft
Cikkszám: R0841
Rendelhető
4.990 Ft
Cikkszám: R1512
Rendelhető
5.990 Ft
Cikkszám: R1145
Rendelhető
3.690 Ft
Cikkszám: R1148
Rendelhető
6.250 Ft
Cikkszám: R3550
Rendelhető
399 Ft

A likőr egy érdekes italfajta, abban az értelemben, hogy a hétköznapi életben sokan összekeverik egyéb, alkoholos nedűkkel, melyek édességükkel kellően csábítóan hatnak az érzékekre. Az ízesített vodka egy kiváló példa arra, hogy mi is ez a zavar a zajban, hiszen olyan nedűről van szó, mely kicsit ide is, oda is tartozik. Eloszlatva a kétségeket azért akadnak olyan jellemzők, melyek ismeretében kiválóan körülhatárolhatóak az egyes típusok, elmélet és gyakorlatbeli keveredések nélkül. Az Európai Unióban konkrét szabályozások vonatkoznak arra, hogy mely nedűk viselhetik jogosan a likőr megnevezést. A paragrafusok alapján elmondható, hogy a literenként 100 g cukrot tartalmazó nedűk esnek bele ebbe a kategóriába. Az Egyesült Államokban 2,5 tömegszázalék vonatkozik a cukor mennyiségére, literenként. Gyakran az ánizsos italokat vélik sokan krémlikőröknek, pedig ezek többnyire cukrozatlanok, s csak a bennük érvényre jutó ánizsolajnak köszönhetik karakterüket, s édes ízhatásukat. A desszertborok sem felelnek meg a fenti szabálynak, hiszen hozzáadott cukor nélkül készülnek.

A XI. században jelentek meg az első, ténylegesen likőrnek tekinthető italok. Ezt az időszakot az élvezeti szeszfogyasztás hajnalának is emlegetik. A különböző fűszerekkel megbolondított italok óriási népszerűségre tettek szert, s bár sokan szerettek úgy gondolni rájuk, mint gyógyszerészeti párlatokra, valójában ezekhez közük sem volt: az esetek többségében egyszerű áztatással ízesítés jutott főszerephez, s az egyetlen fontos szempont a minél magasabb élvezeti fok volt, korántsem a gyógyászati érték. Először a nemesség asztalán foglalt helyet ez a típusú nedű, majd a polgárság is megismerte, megszerette. A középkori diplomaták szerződéskötéseit gyakran kísérte, de a nők is kellően megkedvelték a krémlikőröket. Nem véletlenül. A likőr népszerűsége lassan egy évezrede tart! A gyümölcslikőröket egészben összezúzott gyümölcsökből készítik, de találni csupán fűszerekkel és persze kellő mennyiségű cukorral édesített, ízesített típusokat is. A keserűlikőrök kiváló étvágyjavítók, így ebéd előtt egy kupicával elfogyasztva nagymértékben támogatható az optimális emésztés. A variációk sokfélék lehetnek, ám a rajongottság a krémlikőr ellenállhatatlan íz karakterének köszönhető.