Bols likőrök, röviditalok
A Bols anyaintézménye, a Lootsje már 1575-ben belevágott a likőrkészítésbe.
1664-ben a lepárló belevágott a híres holland jenever finomhangolásába, amely hosszú ideig erjesztett rozsból, búzából és kukoricából készült. 1652-ben született a lepárló alapítójának leleményes unokája, Lucas Bols, akivel izgalmas fordulatot vett a brand története. Lucas 1700-ban a holland Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaság főrészvényese lett, és ennek köszönhetően elsőbbséget kapott a keletről érkező egzotikus fűszerek és gyógynövények kiválasztásában, így összesen 300 likőr és más szesz receptjét tudta kitalálni. Nagyban gondolkodott, és ő volt az a vállalkozó, aki világszerte elindította a Bols likőrök szállítását. Lucas 1719-ben elhunyt, azonban egy olyan tradíciót indított útjára, amely a mai napig értéket ad a minőségi italokra vágyóknak.
Forradalmian új genever receptjük 1820-ban eljutott az Amerikai Egyesült Államokba, és fontos szerepet játszott az ott kibontakozó cocktailforradalomban. A világ (talán) első cocktail repectkönyvét 1862-ben írták, és Jerry Thomas bármixer négy főbb cocktailjának egyike a Bolsnál készített genever zamatára épített. A Bols Distillery 1883-ban rákapott a geneverek érlelésére, ez Limousin tölgyfahordókban történt.
Több mint száz évvel később, 1989-ben jött a nagy csavar, és megjelent az első Bols vodka. A holland keverőmesterek kezei között született egy elképesztően lágy, csúcsminőségű ital. A Bols Vodka megkapta a Superior Taste (a legkiválóbb íz) díját, és azóta világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Italaik mindig is felkapottak voltak a bármixerek körében, akik jobbnál jobb cocktailok készítéséhez használták őket. 2004-ben már a Bols italos palackok is alkalmazkodtak a piaci igényekhez, és a cocktailok iránti elkötelezettségük jegyében olyan formát öltöttek, hogy a bártenderek is könnyebben, leleményesebben használhassák őket (legyen szó a dinamikus dobálásukról, vagy arról, hogy nagyon könnyű legyen megfogni őket, amikor gyorsan kell beleönteni a Bols vodkát egy cocktailba).
Lucas Bols eredeti lepárlójából múzeumot alakítottak ki Amszterdamban, ugyanitt a márka Bartender Akadémiát indított azoknak, akik képzéseken és workshopokon szeretnének elmélyülni a cocktailok világában. Emellett pedig megnyitották kapuit az érdeklődők előtt, akik interaktív túra keretében ismerhetik meg a Bolsnál a világ legjobb cocktailjait, és az autentikus holland genever receptjét.