Vermut

Vermut
A vermutok egyfajta ízesített bornak is felfoghatók. A vermutok elkészítéséhez fehérbort és számos karakteres fűszert használnak fel úgy, mint a koriandert, szegfűszeget, koriandert, bodzavirágot és még sok egyéb izgalmas alapanyagot. A vermutok előállítása során a fűszernövényeket magas alkoholtartalmú szeszbe áztatják, majd egyes vermutok esetén ezt a nedűt le is párolják, majd a kész párlatot fehérborral elegyítik. A vermutok kiválóak mind magukban, jégre töltve vagy egy remek koktél alapanyagaként. a vermutok cukortartalma eltérő, így beszélhetünk extra hozzáadott cukor nélküli extra dry, illetve cukor hozzáadásával készült bianco, édes vermutokról. A legismertebb vermutokat a Cinzano, a Garrone és a Martini gyártja. Mivel a borok fűszerezése eltér, így minden egyes vermut különleges ízvilággal rendelkezik. Alacsony alkoholtartalmuk miatt egy meleg nyári napon kiváló hűsítőként szolgálhatnak. Még többet a vermutról >>
Az Önnek legmegfelelőbb italok megtalálásához kérem használja az alábbi szűrőt!
Gyártó:
Árkategória:
Ital fajta:
Ital típus:
Íz, ízesítés:
Méret:
Érlelési idő:
Évjárat:
Kiszerelés fajtája:
Díszdoboz:
Limitált kiadás:
Származási hely:
Rendezés:
Cikkszám: R0833
Rendelhető
3.990 Ft 3.550 Ft
Cikkszám: R2377
Jelenleg nem rendelhető!
6.750 Ft
Cikkszám: R2379
Jelenleg nem rendelhető!
6.650 Ft
Cikkszám: R1332
Rendelhető
5.690 Ft 4.990 Ft
Cikkszám: R0121
Rendelhető
2.690 Ft 2.090 Ft
Cikkszám: R2207
Rendelhető
3.290 Ft 2.650 Ft
Cikkszám: R0122
Rendelhető
2.690 Ft 2.090 Ft

A vermut népszerűségét sokszínűségének, azaz megannyi ízvilágának köszönheti. Akik nem kedvelik az erős szeszeket, ugyanúgy megtalálhatják benne ízlésüket, mint azok akik dominánsabb jegyekkel megáldott nedűre vágynak. Hogy mi ennek az oka? Ritka, hogy egyetlen típusú ital ilyen széles körű kedveltségnek örvendjen. Ám valójában kár lenne egy kalap alá venni a különböző variációkat. Mindegyiknek fehérbor az alapja, ez vitathatatlan, de a fűszerezés, és az előállítás további részei merőben eltérhetnek egymástól. Gondoljon csak bele milyen markáns a különbség a koriander és a bodzavirág között. Nem lehet egy lapon emlegetni őket, mind ízükben, mind illatukban más jellemvonásokat hordoznak magukban. Éppen ezért a segítségükkel ízletesebbé tett nedűk esetében is hatalmas a kontraszt. Persze ez a titok, ez a rajongás rejtélye. Nincs két egyforma típus. Az előállítás sem azonos. Ugyanis a magas alkohol tartalmú szeszben áztatott fűszerek két módon kerülhetnek palackba, dugó alá. Párlással, és párlás nélkül. Nyilván mindkét módszernek megvan a maga előnye.

Ez a példa kiválóan mutatja, hogy csupán egy aprócska változtatással milyen mérvű variálhatóság teremthető cseppekké. Milyen alkalomra ajánlható a vermut? Mivel alapvetően alacsony alkohol tartalmú italról beszélünk, így akár a forró nyári estéken is kiváló kísérőként szolgálhat. De kár lenne egyszerű szomjoltóként kategorizálni. Kiválóan passzol ételekhez: könnyű fogásokhoz, ám az ünnepélyes alkalmakat is feldobhatja könnyedségével. Extra hozzáadott cukor nélküli típusok is kaphatóak, ami nagy pozitívum a tudatosan gondolkodók számára. Természetesen kifejezetten édes verziók is kortyolhatóak, mindenkinek az egyéniségéhez, személyiségéhez illően. A bódító illatú, és elbűvölő ízű nedű ajándéknak sem utolsó, ráadásul a híres gyártók sokat foglalkoznak azzal, hogy ne csak a belső, hanem a külső is arasson a fogyasztók szemében. A kedvező anyagi feltételeknek hála nem kell komoly áldozatokat hoznia azért, hogy otthonában, családja, vagy éppen barátai körében, esetleg munkahelyén, vagy egy céges vacsorán vermuttal koccintson a még szebb jövőre!

Mintabolt Nyitva Tartás
1055 Budapest,
Balassi Bálint utca 25.
Mintaboltunk száma:
+36-30-208-0181

Hétköznap: 10-19
Szombat: 11-19
Vasárnap: ZÁRVA
04.21. Szombat NYITVA
1095 Budapest,
Soroksári út 20/A
Mintaboltunk száma:
+36-30-827-6878

Hétköznap: 10-18
Hétvégén: ZÁRVA
04.21. Szombat ZÁRVA
Gyorskereső
Ital fajta:
Díszdoboz:
Termék összehasonlító
Facebook helye
Kiemelt partnereink