Magyar bor
A magyar borok párjukat ritkítják, vallják szakértők és hobbi borkedvelők egyaránt. De mi a titok? Miért annyira népszerűek a kis hazánkban készített borok? A magyar borok az ízjegyeikben a hazai termőföldek kincseit és tudását hordozzák. A borkészítés tudománya ma már ismert. Nem kell éveken, évtizedeken át kutakodni ahhoz, hogy a nedűért rajongók kellő mennyiségű tudással gyarapodjanak a témában. De önmagában a tudásanyag nem elegendő a kortyolható sikerhez. Ennél jóval több szükséges. A régen otthon remekelt borok nagy része kifejezetten kellemes aromákkal büszkélkedett. Pedig a gazdák nem egyszer nem rendelkeztek sem extra technológiai háttérrel, sem különleges tudással. Viszont valami olyan volt a tarsolyukban, aminek a jelentősége óriási.
Mégpedig a hazai termőföld ajándéka. A gyümölcsök milyensége természetes módon határozza meg a hordókba kerülő nedű minőségét. Tehát ha a nektárral gond van, az a végeredmény ízvilágában is megmutatkozik. A lelkesedés és a hittel készítés szintén hozzátartoznak ahhoz a soha le nem írt, de élő receptúrához, aminek a betartásával kizárólag ízletes borok készíthetőek. A hagyományok tisztelete ugyanúgy elengedhetetlen a világhírre számot tartó sikerhez, mint az innovációk iránti nyitottság. A hazai borkészítő mesterek ezeket a komponenseket elegyítik egymással úgy, hogy a végeredmény milliókat tart elragadtatásban. A magyar borok valódi karaktere a tömeggyártáson túl ismerhető meg. A tömegek ellátása helyett, a tradíciók megőrzésén keresztül, az egyének megszólítása teszi igazán utánozhatatlanná a hazai bortermelőket, és így a poharakba kerülő borremekeket.