Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Cider

Rendezés:
Cikkszám: S0168
Jelenleg nincs készleten!
570 Ft
Cikkszám: S0145
Raktáron
550 Ft

A cider néhány esztendeje jött, látott és nyert, levéve a lábáról a hazai nagyközönséget. Eleinte persze sokan még csak beazonosítani sem tudták, hogy pontosan mit is kortyolnak? Almasört? Ez volt talán a legelső elnevezés, ami rátapadt a nedűre, de természetesen ez a meghatározás nem fedi a valóságot. Maximum annyi közös sorolható fel a folyékony kenyérrel, hogy szén-dioxidot, és vizet tartalmaznak, illetve a két italtípus alkoholtartalma nagyjából megegyező. Almaborként sem feltétlenül érdemes titulálni, mert félrevezető lehet a szőlőtőkék nektárjából megszülető alkohollal való összemosás. De akkor tulajdonképpen miről is beszélünk? 2,5-5% alkoholtartalommal büszkélkedő, almából készülő, szénsavas italról, melyből létezik száraz, édes egyaránt, de a kesernyés ízvilág karakterjegyei is elcsíphetőek egy-egy fajtában. Bár ez a nedű Angliából terjedt el, mégsem angol eredetű. A XIII. század Franciaországából származik. Persze még öt évszázadra szüksége volt az italnak ahhoz, hogy óriási népszerűségre tegyen szert, ami aztán a gin térhódításával visszahanyatlott.

A 20. század végén, ahogy a pubkultúra felvirágzott ismét aranykorát kezdte el élni, s ez a felfelé ívelő közkedveltségi trend jelenleg is tart. A tradicionális pubok repertoárjában garantáltan megtalálható a csapolt variáció. Bár úgy tartják, hogy leginkább a fiatalok fogyasztják előszeretettel, valójában ez kizárólag ízlés kérdése, ami pedig a legkevésbé sem korhoz kötött. A hűtve fogyasztott nedű egyes helyeken forralás után kerül a poharakba, hasonlóan a forralt borhoz. A cider kiváló szomjoltó, de a laza családi, baráti találkozások, beszélgetések sem nélkülözhetik a jelenlétét. Ha végignézi a kínálatunkat, akkor láthatja, hogy szinte a legtöbb gyártó ráérzett arra, hogy van ebben a típusú italban potenciál. Így aztán kikerültek a virtuális polcokra az egyedi variációk, amik olykor döbbenetesen karakteres ízjegyeket kovácsolnak össze. A Jack Daniels égisze alatt megszülető verzióban például az alma mellé némi whiskey is keveredik, hogy olyan ízkavalkádot hozzon létre, ami garantáltan megismételhetetlen és utánozhatatlan. Ezért érdemes végigkóstolni a termékpaletta tagjait.