Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 5.000 Ft-tól

ingyenes

Brandy választékunk

Brandy
A brandy az égetett szeszek egyik hagyományos képviselője. Az eredeti kiváló minőségű brandy-k szőlőbor lepárlásával készülnek. A brandy-k alkoholtartalma 35%-60%-ig terjedhet. Az eljárás, amivel a brandy-t nyerik igen hasonlatos a konyakok lepárlási eljárásához, egyedül az különbözteti meg őket, hogy a brandy-k nem az eredetvédett, Cognac tartományból származó szeszes italok. A brandy-k jellegzetes mély színüket a több évig tartó fahordós érlelési eljárás után nyerik el. Minél hosszabb az érlelési eljárás, annál nemesebb italt nyerünk, így 3, 5, de akár 20 éves brandy-ket is kóstolhatunk. Egy pohár brandy tisztán vagy jégre töltve bármely étkezés méltó megkoronázása lehet. A brandy-k egyik legismertebb képviselője a Metaxa, melynek csillagos és Reserve fajtái mellett az igazi különlegességnek számító Ararat brandy-vel is találkozhat webshopunkban. A brandy a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Egy pohár brandy minden alkalommal tökéletes választás. Még többet a brandy-ről >>
Rendezés:
Cikkszám: R0224
Rendelhető
6.990 Ft 5.750 Ft
Cikkszám: R0226
Rendelhető
12.990 Ft 11.490 Ft
Cikkszám: R4238
Jelenleg nem rendelhető!
24.990 Ft
Cikkszám: R3193
Rendelhető
249.990 Ft
Cikkszám: R0230
Rendelhető
24.990 Ft 22.990 Ft
Cikkszám: R0232
Jelenleg nem rendelhető!
10.990 Ft
Cikkszám: R0234
Rendelhető
26.990 Ft
Cikkszám: R0730
Rendelhető
11.950 Ft
Cikkszám: R3485
Jelenleg nem rendelhető!
35.350 Ft
Cikkszám: R3110
Rendelhető
21.490 Ft
Cikkszám: R0731
Rendelhető
10.990 Ft 9.350 Ft
Cikkszám: R3908
Rendelhető
5.890 Ft
Cikkszám: R2725
Rendelhető
24.490 Ft
Cikkszám: R3486
Rendelhető
4.750 Ft
Cikkszám: R1901
Rendelhető
1.080 Ft
Cikkszám: R1900
Rendelhető
4.590 Ft
Cikkszám: R0899
Kizárólag rendelésre
19.990 Ft
Cikkszám: R3225
Jelenleg nem rendelhető!
53.490 Ft
Cikkszám: R3487
Rendelhető
4.990 Ft
Cikkszám: R1418
Rendelhető
11.990 Ft
Cikkszám: R3859
Rendelhető
19.990 Ft

A brandy vagy borpárlat kifejezés egy és ugyanazon italt jelöli. Olyan égetett szesz, amely a szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül. A fahordókban erjesztett nedű 36-60%-os alkohol tartalommal kerül forgalomba. A hozzáértő mesterek étkezés után javasolják a fogyasztását. Az egyik leghíresebb képviselője a francia cognac, mely elnevezés okoz egy kis félreértést a magyar nyelvben, ugyanis sokan a mai napig konyaknak hívják ezt a típusú borpárlatot. Az angol köznyelvben egyébként a brandy seprő gyümölcs vagy törkölypárlatot is kifejezhet, szóval akad bőven ok a félreértésekre. Sokszor a brandy ezek elnevezésének csupán egy részét alkotja, ám önmagában a megnevezés mind az Európai Unióban, mind az Amerikai Egyesült Államokban kizárólag tölgyfa hordóban érlelt, szőlőmustból erjesztett borpárlatot jelölhet. Nem egyszer találkozhat olyan gyümölcspárlatokkal, melyek nevükben foglalják a brandy szót, ám ezek nem tartalmaznak borpárlatot. Egy szónak is száz a vége: érdemes alaposan megfigyelnie, hogy mit is emel a kosarába, amit aztán otthon elégedetten kortyolgathat.

Kínálatunkban kizárólag prémium minőségű, jellegzetes ízű típusokat találhat, melyek méltán viselik a borpárlat jegyeit. A XII. századból származnak az első bizonyítékok, melyek borpárlatok készítésére utalnak. Itáliában a szeszfőzdék felfedezték, hogy a bor lepárlásával kitűnő minőségű ital készíthető. Az akkoriban égő víznek titulált nedűt gyógyszerként alkalmazták. Ezt az alapot aztán később többször is lepárolták így kapták az élet vizének nevezett italt, melyet különböző gyógyfüvekkel ízesítettek. A borpárlat hamar élvezeti cikké vált, mivel az orvosok rendszeresen ajánlották és adatták be a fekete halál ellen. Kis érdekesség az előállításával kapcsolatban, hogy a tisztaságát égetéssel ellenőrizték. Ha maradéktalanul elhamvadt, vagy a puskapor lángra kapott, akkor tökéletesnek tekintették. A XIX. században jött a technológiai fordulópont, amikor a lepárló oszlopok megjelenésükkel megreformálták az égetett szeszek előállítását. Ez a technika ugyanis a kisüstivel szemben kevesebb tüzelőanyagot igényelt, s idő tekintetében is gazdaságosabbnak számított.