ital házhozszállítás
Október volt a chili nemzetközi hónapja, ezért ideje, hogy mi is egy kis figyelmet szenteljünk ennek a jeles alkalomnak és a csípős ízeknek (amelyek különösen jól jönnek ősszel, a tél közeledtével).
A chilipaprika egy népszerű fűszer! Újabban nemcsak ételekben, hanem prémium italokban is egyre nagyobb teret kap a használata. Elsőre egy csípős bomba a szájban, ám valójában a chili számos egészségügyi előnnyel büszkélkedik, így nemcsak a kulináris világban vannak előnyei. Az amerikai kontinensről ered, és szerves részévé vált a világ konyhaművészetének, ezáltal a chilipaprika kitörölhetetlen nyomot hagyott az ételek világában.
És ami még jobb hír: egyre több vodka, gin és likőr vet be az ízek arzenáljában chilit, tovább színesítve az árnyalatok sokszínűségét, közös metszetet teremtve a konyhaművészet és a prémium italok ízei között. Ismerjük meg a chili legérdekesebb titkait, majd lássuk a legjobb chilis párlatokat az iDrinks kínálatában!
A főnöki asztal fontos tartozéka egy menő ital – a filmekben és az életben is. Ezzel lehet megkínálni az irodába belépő vendégeket és ügyfeleket, illetve ezzel tudja csillapítani a lelkében tomboló viharfelhőket „a főnök” egy nehéz nap után.
Adja magát a vibráló kérdés: milyen nedű lenne Coruscanton a rejtőzködő Sith Nagyúr, Palpatine asztalán a Star Warsban? És melyik itallal dobná fel a napot M, James Bond főnökasszonya, a kórházi diagnózisok legyőzhetetlen bajnokának számító Dr. House vagy egy űrállomás parancsnoka a Star Trek Deep Space Nine-ból?
A klasszikus tanárfilmek előszeretettel élnek azzal a húzással, hogy nehéz helyzetbe hozzák a tanárszereplőket. A Reneszánsz emberben Danny De Vito irodalmat, elsősorban Shakespeare-t szeretne tanítani a katonai iskola legkiábrándítóbb növendékeinek, míg a Rossz tanárban Cameron Diaz bukkan fel, mint cigiző, káromkodó dögös szőke nő, akinek semmi köze a tanításhoz.
Persze vannak merészebb csavarok is: a Bölcsek kövérében egy egyetemi tanár eszel ki bizarr megoldást a fogyásra, és létrehozza a maga Mr. Hyde-ját, míg a Breaking Badban egy kémiatanár kényszerűségből lép a bűnözés útjára.
Lássuk, milyen italt ajánlanánk a filmek és a sorozatok nagy tanárfiguráinak!
Nemsokára megnyílik Belfastban a világ első whiskey hotele!
Írásunk apropóját egy 2024 júliusi hír adja, miszerint ír földön, az élet vizének egyik őshazájában hamarosan megnyitják a világ első whiskey hotelét! Az édes gyümölcsösséggel hömpölygő italok szállodájában mindenki örömmel foglalna egy szobát, és nagy valószínűséggel lelkesen kóstolná meg a whiskykínálatot.
Eljátszottunk a gondolattal: vajon milyen híres hotellakók bukkannának fel egy ilyen ritkaságszámba menő hotelben? Mi történne, ha a hotel falai között feltűnne a rémületes hegyi hotelt őrző Ragyogás Jack Torrance-e, a Psycho Norma Bates-e, vagy a Grand Hotel Budapest minden hájjal megkent portása, Gustave H? Nem is beszélve a John Wickben lévő Continental Hotel elegáns conciergéről, vagy a Hotel Transylvania, a szörnyek hotelének vezetőjéről – Draculáról!
Nyilván az sem mellékes kérdés, hogy milyen kivételesen jó párlatokat kóstolnának meg az iDrinks whiskykínálatából, a világ mind a négy sarkából!
Volt idő, amikor a vodkát különlegesen hatékony gyógyszernek tekintették, emellett a lőporgyártásban is használták. És a mai napig komoly vita folyik a lengyelek és az oroszok között arról, a két nagy nemzet közül ki főzött először aqua vitae-t Kelet-Európában, kinek a kezei közül került ki az első vodka!
A vodka zsenge gyermekkorában még sokat kellett finomítani az alapreceptúrákon, mára azonban csúcsminőségű vodkák kerülnek palackozásra. Azóta olyan világszerte ismert párlatok kerülnek a palackba, mint a Russian Standard, a Grey Goose vagy a Ciroc Vodka. Fedezzük fel a vodka fejlődési útját és mai, érett változatait!
Mindig vágyunk – már-már sóvárgunk – a meghökkentő újdonságokra, legyen szó az emberi élet bármely területéről.
Az emberi természet valamiért így van kondicionálva, és a tézis az italok világában is élénken érvényesül! Léteznek azonban olyan különleges párlatok, amelyek nemcsak finomak, hanem érdekes meglepetést is tartogathatnak egy izgalmas bulin, és alaposan felpörgetik a hangulatot!
Ilyen a kukacot is tartalmazó mezcalpárlat, a kannabiszos teát tartalmazó likőr, a hipnotikus neonkék színben érkező nedű. Nem beszélve a mákból és pálinkából megálmodott finomságról, az uborkás ginről vagy az az afrikai elefántfa gyümölcséből készített krémes likőrről.
Most jöjjön 8 ital, amelyek mindegyikében van egy nem mindennapi csavar!
Milyen lehet egy ősi meteoriton átszűrt vodka egyenesen az űrből, ufófejes palackban?
Hogyan kapcsolódik a Crystal Head Vodka karakteres palackja az ősi misztikus kristálykoponyákhoz, és milyen rumot inspirált a tenger mélyéről felbukkanó kraken, a tengerészek rémálma?
Az északi búvármadár egy különleges gin ihletője lett a jéghideg horgászparadicsomokban, míg az ázsiai hegymászó kalandorok is megtalálták a maguk sajátos italát, a Tarsier Khao San Chili Gint! De hogyan jelenik meg Szibéria kristálytiszta artézi vize a Beluga vodkában? Most következő cikkünk válaszol az összes izgalmas kérdésre.
Lássuk a legvadabb helyszíneket, ahol csodás italok születtek!
És az a jó hírünk, hogy a következő párlatokért nem kell az űrbe vagy a szibériai jégmezőkre menni, mert elérhetőek az iDrinks üzleteiben!
A Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr likőrös édességű és felcsillantja az ír whiskey legjavát! Ráadásul annyira mesés ízekkel kavarog a palackban, hogy magasabb szintre emeli a koktélok és finom sütemények finomságát.
Hogyan kapcsolódik a whiskeylikőr históriája egy vagány zsokéhoz, és milyen ételekben, süteményekben, koktélokban vethetjük be a Shanky’s édes zamatát?
Ezekre a kérdésekre keresünk választ cikkünkben.
Ebben a hőségben nincs jobb egy kellemes limonádé vagy egy narancsos, grapefruitos, lime-os italnál! Mert vérpezsdítőek, finomak, és egy kis jéggel zseniális igazi felfrissülést adnak a nyári 40 fokokban.
Vastag héjúak, pépszerű a belsejük és olyan egészségesek, hogy élmény fogyasztani őket. „Ők” a citrusfélék: kérgük teli van olajokkal, innen származnak a citrusfélék aromái és kivonatai. A magas savtartalmú gyümölcskategória számtalan fenséges fajtája van! Ide tartozik a narancs, a grapefruit, a citrom és a lime is – ezeknek valóságos armadányi változata létezik a világ mind a négy sarkában (kivéve a sarkvidékeken).
Kimondani is sok, de több mint 400 narancs van a világon. A tavasszal és nyáron termesztett, ragyogó és zamatos gyümölcsöket valójában télen szüretelik, amikor a termesztési helyük sivárnak és talán túlságosan nyugodtnak is tűnik. Ráadásul a citrusfajták összesen öt fő íz közül hármat is felvonultatnak: keserű, édes és savanyú ízek vannak köztük.
Beindult az Európa-bajnokság, összesen 24 nemzet csapatával. A forró nyári kánikulában a meccsek még izgalmasabbá válnak, ha a mérkőzések közben megízleljük a nagy nemzetek italait!
Mert nincs jobb, mint egy gólzáporos német összecsapás Mokey 47 Ginnel, egy török támadás Yeni Rakival, vagy a britek hajrája egy kis Manchester Ginnel!