Gin italaink

Gin
A gin jellegzetes ízű borókabogyóból készülő szeszes ital. A gineket jellemzően több lépcsős eljárás segítségével állítják elő. Első lépésben a szeszbe borókabogyót és különböző gyógynövényeket, fűszereket áztatnak. Az így nyert karakteres párlatot cukorral, illetve egyéb, általában citrusos aromákkal gazdagítják. A gineknek két fő fajtáját különböztethetjük meg. Az alacsonyabb minőségű kevert és a prémium minőségű párolt gint. A gineket fogyaszthatjuk koktélokhoz keverve, de a legkitűnőbb, minőségi ginek magukban, vagy jégre töltve is kiváló élményt nyújtanak. A legismertebb gin márkák a Gordon’s, Beefeater, Bombay illetve a Tanqueray ginek. Még többet a ginről >>
Rendezés:
Cikkszám:R-000-0182

Beefeater Gin [1L|40%]

Raktáron
8.449 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0425

Hendricks Gin [0,7L|41,4%]

Raktáron
14.149 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0767

Bombay Sapphire Gin [1L|40%]

Raktáron
10.090 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-1774

Tanqueray London Dry Gin [1L|43,1%]

Raktáron
10.000 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-5780

Tanqueray Zero Alcohol [0,7L|0,0%]

Raktáron
7.999 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-6422

Harahorn XMAS Edition Gin [0,5L|42%]

Raktáron
13.550 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-3560

Roku Gin [0,7L|43%]

Raktáron
11.149 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0613

Tanqueray London Dry Gin [0,7L|43,1%]

Raktáron
7.990 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R6483

Gibsons Blood Orange Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
3.999 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R1334

Hendricks Gin (DD+Mérce) [0,7L|41,4%]

Raktáron
15.990 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0303

Bombay Sapphire Gin [0,7L|40%]

Raktáron
7.990 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-4737

Beefeater Pink Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
6.800 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-5347

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin [0,7L|41,3%]

Raktáron
8.999 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-4694

Agárdi Chameleon Gin [0,5L|43%]

Raktáron
10.100 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-4268

Malfy Gin Rosa [0,7L|41%]

Raktáron
10.850 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R1500

Tanqueray Rangpur Lime Gin [0,7L|41,3%]

Raktáron
8.999 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0064

Gordons Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
6.650 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-4076

Tanqueray Flor de Sevilla Gin [0,7L|41,3%]

Raktáron
9.000 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-0383

Finsbury London Dry Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
5.000 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-6841

The FoxTale Melon Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
8.990 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-6732

Hendricks Grand Cabaret Gin [0,7L|43,4%]

Raktáron
16.640 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R-000-6844

The FoxTale Pineapple Gin [0,7L|37,5%]

Raktáron
8.990 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R3234

Aviation Gin [0,7L|42%]

Raktáron
12.450 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:R5247

Zsolnay Gin [0,7L|40%]

Raktáron
19.999 Ft
Kedvencekhez adom

A borókából vagy annak kivonatából, finomszeszből, kevés cukorból készülő nedű eredettől függően több típusú is lehet, de nagy általánosságban, az előállítását tekintve két féle gin a leginkább elterjedt. A desztillált variáció akár hagyományosnak is tekinthető, hiszen az égetett szeszbe boróka és egyéb fűszerek kerülnek, áztatás után pedig az egész elegyet nemes egyszerűséggel lepárolják a mesterek. Olykor utolsó simításként tiszta szeszt, cukrot vagy más ízanyagot adnak hozzá. Ezzel szemben a kevert verzió esetén valamilyen semleges szeszt kivonatok és aromák segítségével ízesítenek. Az Európai szabványoknak megfelelően a fenti módokon kapott ital alkoholtartalma legalább 37,5% kell, hogy legyen ahhoz, hogy elnyerhesse a “gin” megnevezést. A fentiek tudatában nem meglepő, hogy koktélok készítéséhez elsősorban a desztillált variánsok ajánlhatóak, ugyanis ezek nem karakteresek, a fűszeres ízvilág nem nyomja el a többi összetevőt, vagyis kiválóan alkalmazható a többi alkoholtípus házasításához, jó alapként. A fűszeres megoldások önmagukban komoly gasztronómiai élményt kínálnak, köszönhetően egyedi és megismételhetetlen aromájuknak.

Az elnevezés egyébként vagy a francia vagy a holland boróka megfelelője. A boróka bogyójának már az ókor óta gyógyhatást tulajdonítottak a gyógyítók. A XI. században ennek ellenére a szerzetesek kicsit másra használták: a segítségével a rossz ízű, félre sikerült vagy hanyag minőségű párlatok ízét próbálták meg feljavítani.A párlási eljárások fejlődésével mind nagyobb hangsúlyt kapott a boróka, ugyanis nemcsak íze és illata, hanem jótékony hatásai népszerűvé tették. Bár viszonylag kevesen tudják, de a tengerészek nagy itala nem a rum, hanem a gin volt, előbbi csak a XV. századtól vette át a “hatalmat” utóbbitól. A XVII. században a malátapárlatok jelentős részét újrapárolták boróka, ánizs, fűszerkömény, koriander hozzáadásával, hogy aztán a végeredményt gyógyszerként értékesítsék különböző, belgyógyászati eredetű panaszok enyhítésére. A gin európai elterjedését az angoloknak köszönheti, akik Hollandiában ismerkedtek meg a karakteres itallal. Bár hazánkban a gin leggyakrabban tonik társaságában szerepel, valójában keveréshez is kitűnő alternatíva, ráadásul önmagában fogyasztva is pazar élményt garantál.