Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Gin

Gin
A gin jellegzetes ízű borókabogyóból készülő szeszes ital. A gineket jellemzően több lépcsős eljárás segítségével állítják elő. Első lépésben a szeszbe borókabogyót és különböző gyógynövényeket, fűszereket áztatnak. Az így nyert karakteres párlatot cukorral, illetve egyéb, általában citrusos aromákkal gazdagítják. A gineknek két fő fajtáját különböztethetjük meg. Az alacsonyabb minőségű kevert és a prémium minőségű párolt gint. A gineket fogyaszthatjuk koktélokhoz keverve, de a legkitűnőbb ginek magukban, vagy jégre töltve is kiváló élményt nyújtanak. A legismertebb ginek a Gordon’s, Beefeater, Bombay illetve a Tanqueray ginek. Még többet a ginről >>
Rendezés:
Cikkszám: R1839
Rendelhető
10.990 Ft
Cikkszám: R4257
Jelenleg nem rendelhető!
12.150 Ft
Cikkszám: R2869
Rendelhető
10.350 Ft
Cikkszám: R3233
Rendelhető
19.990 Ft
Cikkszám: R3690
Rendelhető
17.990 Ft
Cikkszám: R4190
Rendelhető
29.650 Ft
Cikkszám: R3234
Jelenleg nem rendelhető!
11.950 Ft
Cikkszám: R3573
Rendelhető
14.650 Ft
Cikkszám: R1753
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R2280
Jelenleg nem rendelhető!
30.990 Ft
Cikkszám: R3995
Rendelhető
41.350 Ft
Cikkszám: R2763
Rendelhető
750 Ft
Cikkszám: R0181
Rendelhető
5.990 Ft 5.490 Ft
Cikkszám: R1197
Rendelhető
11.990 Ft
Cikkszám: R0182
Rendelhető
7.750 Ft 6.990 Ft
Cikkszám: R4228
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R3574
Rendelhető
17.450 Ft
Cikkszám: R3691
Rendelhető
15.990 Ft
Cikkszám: R4189
Rendelhető
17.990 Ft
Cikkszám: R3913
Rendelhető
11.250 Ft
Cikkszám: R4234
Jelenleg nem rendelhető!
14.990 Ft
Cikkszám: R0945
Rendelhető
12.850 Ft
Cikkszám: R2281
Rendelhető
13.950 Ft
Cikkszám: R3235
Rendelhető
12.990 Ft 10.890 Ft
Cikkszám: R1842
Rendelhető
9.150 Ft
Cikkszám: R0770
Rendelhető
4.750 Ft
Cikkszám: R1324
Rendelhető
12.750 Ft
Cikkszám: R2282
Rendelhető
6.490 Ft
Cikkszám: R0289
Rendelhető
3.990 Ft
Cikkszám: R3914
Rendelhető
6.490 Ft
Cikkszám: R1355
Rendelhető
7.650 Ft
Cikkszám: R3923
Rendelhető
990 Ft
Cikkszám: R0946
Rendelhető
5.850 Ft
Cikkszám: R0947
Jelenleg nem rendelhető!
7.690 Ft
Cikkszám: R0948
Rendelhető
9.990 Ft
Cikkszám: R2009
Rendelhető
12.990 Ft
Cikkszám: R3357
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R0303
Rendelhető
6.550 Ft
Cikkszám: R0767
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R3214
Jelenleg nem rendelhető!
37.990 Ft
Cikkszám: R2283
Rendelhető
16.490 Ft
Cikkszám: R3167
Jelenleg nem rendelhető!
20.990 Ft 17.950 Ft
Cikkszám: R3869
Rendelhető
8.990 Ft
Cikkszám: R3693
Rendelhető
5.990 Ft
Cikkszám: R3236
Rendelhető
14.490 Ft
Cikkszám: R1771
Rendelhető
13.490 Ft
Cikkszám: R1356
Rendelhető
12.250 Ft
Cikkszám: R2828
Rendelhető
16.990 Ft

A borókából vagy annak kivonatából, finomszeszből, kevés cukorból készülő nedű eredettől függően több típusú is lehet, de nagy általánosságban, az előállítását tekintve két féle gin a leginkább elterjedt. A desztillált variáció akár hagyományosnak is tekinthető, hiszen az égetett szeszbe boróka és egyéb fűszerek kerülnek, áztatás után pedig az egész elegyet nemes egyszerűséggel lepárolják a mesterek. Olykor utolsó simításként tiszta szeszt, cukrot vagy más ízanyagot adnak hozzá. Ezzel szemben a kevert verzió esetén valamilyen semleges szeszt kivonatok és aromák segítségével ízesítenek. Az Európai szabványoknak megfelelően a fenti módokon kapott ital alkoholtartalma legalább 37,5% kell, hogy legyen ahhoz, hogy elnyerhesse a “gin” megnevezést. A fentiek tudatában nem meglepő, hogy koktélok készítéséhez elsősorban a desztillált variánsok ajánlhatóak, ugyanis ezek nem karakteresek, a fűszeres ízvilág nem nyomja el a többi összetevőt, vagyis kiválóan alkalmazható a többi alkoholtípus házasításához, jó alapként. A fűszeres megoldások önmagukban komoly gasztronómiai élményt kínálnak, köszönhetően egyedi és megismételhetetlen aromájuknak.

Az elnevezés egyébként vagy a francia vagy a holland boróka megfelelője. A boróka bogyójának már az ókor óta gyógyhatást tulajdonítottak a gyógyítók. A XI. században ennek ellenére a szerzetesek kicsit másra használták: a segítségével a rossz ízű, félre sikerült vagy hanyag minőségű párlatok ízét próbálták meg feljavítani.A párlási eljárások fejlődésével mind nagyobb hangsúlyt kapott a boróka, ugyanis nemcsak íze és illata, hanem jótékony hatásai népszerűvé tették. Bár viszonylag kevesen tudják, de a tengerészek nagy itala nem a rum, hanem a gin volt, előbbi csak a XV. századtól vette át a “hatalmat” utóbbitól. A XVII. században a malátapárlatok jelentős részét újrapárolták boróka, ánizs, fűszerkömény, koriander hozzáadásával, hogy aztán a végeredményt gyógyszerként értékesítsék különböző, belgyógyászati eredetű panaszok enyhítésére. A gin európai elterjedését az angoloknak köszönheti, akik Hollandiában ismerkedtek meg a karakteres itallal. Bár hazánkban a gin leggyakrabban tonik társaságában szerepel, valójában keveréshez is kitűnő alternatíva, ráadásul önmagában fogyasztva is pazar élményt garantál.