Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Gin italaink

Gin
A gin jellegzetes ízű borókabogyóból készülő szeszes ital. A gineket jellemzően több lépcsős eljárás segítségével állítják elő. Első lépésben a szeszbe borókabogyót és különböző gyógynövényeket, fűszereket áztatnak. Az így nyert karakteres párlatot cukorral, illetve egyéb, általában citrusos aromákkal gazdagítják. A gineknek két fő fajtáját különböztethetjük meg. Az alacsonyabb minőségű kevert és a prémium minőségű párolt gint. A gineket fogyaszthatjuk koktélokhoz keverve, de a legkitűnőbb, minőségi ginek magukban, vagy jégre töltve is kiváló élményt nyújtanak. A legismertebb gin márkák a Gordon’s, Beefeater, Bombay illetve a Tanqueray ginek. Még többet a ginről >>
Rendezés:
Cikkszám: R0767
Raktáron
9.990 Ft
Cikkszám: R0613
Raktáron
7.550 Ft
Cikkszám: R3560
Raktáron
11.750 Ft
Cikkszám: R0425
Raktáron
14.390 Ft
Cikkszám: R1774
Raktáron
10.750 Ft
Cikkszám: R0182
Raktáron
8.190 Ft
Cikkszám: R6442
Raktáron
11.490 Ft
Cikkszám: R3234
Raktáron
12.490 Ft
Cikkszám: R4694
Raktáron
9.950 Ft
Cikkszám: R4268
Raktáron
9.950 Ft
Cikkszám: R5446
Raktáron
19.490 Ft
Cikkszám: R0303
Raktáron
7.890 Ft
Cikkszám: R0181
Raktáron
6.450 Ft
Cikkszám: R4737
Raktáron
6.650 Ft
Cikkszám: R5173
Raktáron
14.890 Ft
Cikkszám: R3701
Raktáron
6.650 Ft
Cikkszám: R5347
Raktáron
11.590 Ft
Cikkszám: R4076
Raktáron
8.950 Ft
Cikkszám: R4913
Jelenleg nincs készleten!
11.450 Ft
Cikkszám: R0958
Raktáron
17.190 Ft
Cikkszám: R6422
Raktáron
13.250 Ft
Cikkszám: R0098
Raktáron
14.850 Ft
Cikkszám: R5447
Raktáron
19.490 Ft
Cikkszám: R5956
Raktáron
11.490 Ft
Cikkszám: R3235
Raktáron
12.990 Ft
Cikkszám: R4031
Raktáron
15.750 Ft
Cikkszám: R3498
Raktáron
14.490 Ft
Cikkszám: R6000
Raktáron
14.490 Ft
Cikkszám: R5235
Raktáron
14.750 Ft
Cikkszám: R0950
Raktáron
8.750 Ft
Cikkszám: R0383
Raktáron
4.950 Ft
Cikkszám: R5982
Raktáron
12.999 Ft
Cikkszám: R0611
Raktáron
13.150 Ft
Cikkszám: R6484
Raktáron
8.250 Ft
Cikkszám: R2903
Raktáron
16.090 Ft
Cikkszám: R6483
Raktáron
6.990 Ft
Cikkszám: R0064
Raktáron
5.990 Ft
Cikkszám: R4103
Raktáron
5.790 Ft
Cikkszám: R1500
Raktáron
9.990 Ft
Cikkszám: R2166
Raktáron
1.650 Ft
Cikkszám: R4696
Raktáron
12.990 Ft
Cikkszám: R6001
Raktáron
19.999 Ft
Cikkszám: R6482
Raktáron
6.990 Ft
Cikkszám: R4267
Raktáron
9.950 Ft
Cikkszám: R4925
Raktáron
6.650 Ft
Cikkszám: R6515
Raktáron
10.990 Ft

A borókából vagy annak kivonatából, finomszeszből, kevés cukorból készülő nedű eredettől függően több típusú is lehet, de nagy általánosságban, az előállítását tekintve két féle gin a leginkább elterjedt. A desztillált variáció akár hagyományosnak is tekinthető, hiszen az égetett szeszbe boróka és egyéb fűszerek kerülnek, áztatás után pedig az egész elegyet nemes egyszerűséggel lepárolják a mesterek. Olykor utolsó simításként tiszta szeszt, cukrot vagy más ízanyagot adnak hozzá. Ezzel szemben a kevert verzió esetén valamilyen semleges szeszt kivonatok és aromák segítségével ízesítenek. Az Európai szabványoknak megfelelően a fenti módokon kapott ital alkoholtartalma legalább 37,5% kell, hogy legyen ahhoz, hogy elnyerhesse a “gin” megnevezést. A fentiek tudatában nem meglepő, hogy koktélok készítéséhez elsősorban a desztillált variánsok ajánlhatóak, ugyanis ezek nem karakteresek, a fűszeres ízvilág nem nyomja el a többi összetevőt, vagyis kiválóan alkalmazható a többi alkoholtípus házasításához, jó alapként. A fűszeres megoldások önmagukban komoly gasztronómiai élményt kínálnak, köszönhetően egyedi és megismételhetetlen aromájuknak.

Az elnevezés egyébként vagy a francia vagy a holland boróka megfelelője. A boróka bogyójának már az ókor óta gyógyhatást tulajdonítottak a gyógyítók. A XI. században ennek ellenére a szerzetesek kicsit másra használták: a segítségével a rossz ízű, félre sikerült vagy hanyag minőségű párlatok ízét próbálták meg feljavítani.A párlási eljárások fejlődésével mind nagyobb hangsúlyt kapott a boróka, ugyanis nemcsak íze és illata, hanem jótékony hatásai népszerűvé tették. Bár viszonylag kevesen tudják, de a tengerészek nagy itala nem a rum, hanem a gin volt, előbbi csak a XV. századtól vette át a “hatalmat” utóbbitól. A XVII. században a malátapárlatok jelentős részét újrapárolták boróka, ánizs, fűszerkömény, koriander hozzáadásával, hogy aztán a végeredményt gyógyszerként értékesítsék különböző, belgyógyászati eredetű panaszok enyhítésére. A gin európai elterjedését az angoloknak köszönheti, akik Hollandiában ismerkedtek meg a karakteres itallal. Bár hazánkban a gin leggyakrabban tonik társaságában szerepel, valójában keveréshez is kitűnő alternatíva, ráadásul önmagában fogyasztva is pazar élményt garantál.