Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Gin italaink

Gin
A gin jellegzetes ízű borókabogyóból készülő szeszes ital. A gineket jellemzően több lépcsős eljárás segítségével állítják elő. Első lépésben a szeszbe borókabogyót és különböző gyógynövényeket, fűszereket áztatnak. Az így nyert karakteres párlatot cukorral, illetve egyéb, általában citrusos aromákkal gazdagítják. A gineknek két fő fajtáját különböztethetjük meg. Az alacsonyabb minőségű kevert és a prémium minőségű párolt gint. A gineket fogyaszthatjuk koktélokhoz keverve, de a legkitűnőbb, minőségi ginek magukban, vagy jégre töltve is kiváló élményt nyújtanak. A legismertebb gin márkák a Gordon’s, Beefeater, Bombay illetve a Tanqueray ginek. Még többet a ginről >>
Rendezés:
Cikkszám: R-000-0767
Raktáron
10.040 Ft
Cikkszám: R-000-1774
Raktáron
9.950 Ft
Cikkszám: R-000-0613
Raktáron
7.599 Ft
Cikkszám: R-000-0182
Raktáron
8.349 Ft
Cikkszám: R-000-0425
Raktáron
14.049 Ft
Cikkszám: R-000-0303
Raktáron
7.940 Ft
Cikkszám: R-000-4737
Raktáron
6.750 Ft
Cikkszám: R-000-3560
Raktáron
11.049 Ft
Cikkszám: R-000-0064
Raktáron
5.540 Ft
Cikkszám: R6484
Jelenleg nincs készleten!
5.250 Ft
Cikkszám: R-000-0181
Raktáron
6.500 Ft
Cikkszám: R-000-4268
Raktáron
10.800 Ft
Cikkszám: R-000-4694
Raktáron
10.000 Ft
Cikkszám: R5956
Raktáron
11.490 Ft
Cikkszám: R-000-5780
Raktáron
8.040 Ft
Cikkszám: R-000-0958
Raktáron
17.240 Ft
Cikkszám: R3234
Raktáron
11.890 Ft
Cikkszám: R6481
Utolsó 1 db raktáron
3.999 Ft
Cikkszám: R-000-0383
Raktáron
5.000 Ft
Cikkszám: R-000-3701
Raktáron
6.500 Ft
Cikkszám: R5173
Raktáron
14.750 Ft
Cikkszám: R-000-2965
Raktáron
10.049 Ft
Cikkszám: R6693
Raktáron
19.490 Ft
Cikkszám: R-000-0611
Raktáron
13.200 Ft
Cikkszám: R-000-4031
Raktáron
15.049 Ft
Cikkszám: R-000-4913
Raktáron
12.040 Ft
Cikkszám: R-000-4925
Raktáron
6.700 Ft
Cikkszám: R-000-6753
Raktáron
6.250 Ft
Cikkszám: R-000-5235
Raktáron
14.800 Ft
Cikkszám: R2763
Raktáron
1.190 Ft
Cikkszám: R5982
Raktáron
12.999 Ft
Cikkszám: R-000-0950
Raktáron
8.800 Ft
Cikkszám: R-000-4685
Raktáron
4.600 Ft

A borókából vagy annak kivonatából, finomszeszből, kevés cukorból készülő nedű eredettől függően több típusú is lehet, de nagy általánosságban, az előállítását tekintve két féle gin a leginkább elterjedt. A desztillált variáció akár hagyományosnak is tekinthető, hiszen az égetett szeszbe boróka és egyéb fűszerek kerülnek, áztatás után pedig az egész elegyet nemes egyszerűséggel lepárolják a mesterek. Olykor utolsó simításként tiszta szeszt, cukrot vagy más ízanyagot adnak hozzá. Ezzel szemben a kevert verzió esetén valamilyen semleges szeszt kivonatok és aromák segítségével ízesítenek. Az Európai szabványoknak megfelelően a fenti módokon kapott ital alkoholtartalma legalább 37,5% kell, hogy legyen ahhoz, hogy elnyerhesse a “gin” megnevezést. A fentiek tudatában nem meglepő, hogy koktélok készítéséhez elsősorban a desztillált variánsok ajánlhatóak, ugyanis ezek nem karakteresek, a fűszeres ízvilág nem nyomja el a többi összetevőt, vagyis kiválóan alkalmazható a többi alkoholtípus házasításához, jó alapként. A fűszeres megoldások önmagukban komoly gasztronómiai élményt kínálnak, köszönhetően egyedi és megismételhetetlen aromájuknak.

Az elnevezés egyébként vagy a francia vagy a holland boróka megfelelője. A boróka bogyójának már az ókor óta gyógyhatást tulajdonítottak a gyógyítók. A XI. században ennek ellenére a szerzetesek kicsit másra használták: a segítségével a rossz ízű, félre sikerült vagy hanyag minőségű párlatok ízét próbálták meg feljavítani.A párlási eljárások fejlődésével mind nagyobb hangsúlyt kapott a boróka, ugyanis nemcsak íze és illata, hanem jótékony hatásai népszerűvé tették. Bár viszonylag kevesen tudják, de a tengerészek nagy itala nem a rum, hanem a gin volt, előbbi csak a XV. századtól vette át a “hatalmat” utóbbitól. A XVII. században a malátapárlatok jelentős részét újrapárolták boróka, ánizs, fűszerkömény, koriander hozzáadásával, hogy aztán a végeredményt gyógyszerként értékesítsék különböző, belgyógyászati eredetű panaszok enyhítésére. A gin európai elterjedését az angoloknak köszönheti, akik Hollandiában ismerkedtek meg a karakteres itallal. Bár hazánkban a gin leggyakrabban tonik társaságában szerepel, valójában keveréshez is kitűnő alternatíva, ráadásul önmagában fogyasztva is pazar élményt garantál.