Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Milyen italtrendek várnak ránk 2024-ben?

Milyen italtrendek várnak ránk 2024-ben?

Nincs kristálygömbünk és a mágikus szuperképességeknek is híján vagyunk. Ezért nem tudunk 100%-os jóslatokat fogalmazni arról, milyen italok lesznek a legmenőbbek ebben az évben. Azonban a nagy iparági elemzők és szakértők alapján igyekszünk körvonalazni, milyen megatrendek érintik a 2024-es italfogyasztást!

Röviden és velősen bemutatjuk az előttünk álló legfontosabb italtrendeket, amik befolyásolják a bárok és éttermek italkínálatát, koktélválasztékát az előttünk álló esztendőben. Olyan kategóriákat is igyekszünk érinteni, amelyek Magyarországon még nem annyira népszerűek, mint világszerte, ilyen például a józan kíváncsiskodók területe.

2024 legmenőbb alkoholos ital trendjei

Nagyobb teret kap a technológia

A saját bőrünkön érezzük, hogy a modern technológia teljesen átalakítja a hétköznapjainkat – gondolkodjunk csak a mesterséges intelligencia viharos előretörésére, amit nehéz emberi ésszel követni! Már arra sem kell várnunk, hogy az MI koktél- és italreceptekkel zsonglőrködjön, mivel a technológiai az italok szegmensére is egyre nagyobb hatást gyakorol. Már léteznek az optimális keverési feltételeken dolgozó intelligens koktélrendszerek.  És ma már a több évi érleléssel létrehozható ízek is könnyebben elérhetőek a hipermodern gépek segítségével: létezik a „gyors szesz”, ahol a whiskyt, a rumot mindössze pár hét alatt megérlelik a hő és a fény tudományos kombinációjának bevetésével (adja magát a kérdés, hogy ez vajon lesz-e olyan finom, mint a hagyományos érlelésű italok zamata). Szóval a jövő egyre ígéretesebben és érdekesebben alakul ezen a területen!

 

A likőrök és a koktélok egyre többet merítenek majd a kulináris élményekből

A két világ nem áll fényévnyi távolságra egymástól. Ugyanis napjaninkban már egyre többen gondolkodnak étel-ital párosításokban egy remek bor, gin, whisky vagy rum kapcsán. A tendencia jócskán túllépett az éttermek falain, és az emberek hétköznapjaiban, a konyhában is egyre vehemensebben érvényesül.

A gasztronómia területéről merítő ital például az Earlswood’s Moussaka, a londoni Sohóban működő Wacky Wombat bárból. Az italban izgalmasan keveredik az olívaolaj, a rum, a vörösbor, a paradicsom és a padlizsán, mintha mindig is összetartoztak volna! A párizsi Abricot bárban meg mogyoróvajas és zselés koktélt is kínálnak a miniszendvicseik mellé, egy korábban sosem kóstolt gasztronómiai élményt teremtve. 

Olyan italok is vannak, amelyek bevállalósan merítenek például a Waldorf saláta almás, zelleres, diós zamatvilágából, megbolondítva egy kis scotch-csal. Manapság már egy ropogós pizza aromáiból táplálkozó tequilás koktél sem annyira meglepőnek. A New Yorkban üzemelő Double Chicken művészi tökélyre fejlesztette ezt a szemléletet, és még a pizzában is meglátta a lehetőséget, hogy koktélos ízeket teremtsenek belőle.  Gondoljunk csak egy koktélra parmezánból, bazsalikomból és paradicsomból – sokkal finomabb, mint amilyennek az ember első blikkre gondolná!

Szóval egyáltalán nem megy ritkaságszámba, hogy az új stílusú koktélok a finom falatokból, netén a főételekből merítenek ötletet. Akár mi is kipróbálhatjuk, ha kacérkodunk az újhullámos koktélkészítéssel!

Nem ritka, hogy egy likőr valamilyen sütemény aromájából merít inspirációt. A nézőpont jeles képviselője a Stambecco Tiramisu Likőr. Bővelkedik az olasz tiramisu jellegzetes ízében, így pár korty után az embert heves vágy fogja el, hogy harapjon egy embereset abból a csúcs tiramisuból, amire a párlat ízeri utalnak. Nem vitás, a tiramisu a legmenőbb olasz desszertek egyike, mondhatni az édességek királynője, és most palackba zárva élvezhetjük ki a mascarpone sajt krémességét, a kakaópor és az édes rumos kávé végtelen áramlását a nyelven…Kell ennél íncsiklandozóbb gasztronómiai utazás egy likőrben, mikor elmosódnak a határok a csúcsminőségű párlat és az olasz szuperdesszert között?

 

Egyre több lesz a józan kíváncsiskodó az alkoholfogyasztásban

Manapság már nem akkora divat égbekiáltóan magas alkoholtartalmú italokat inni, mint a régi időkben. A fogyasztók ízlése változott, nem véletlenül rukkol elő egyre több nagy gin és a whiskygyártó alacsonyabb, 20%-os alkoholtartalmú italokkal, ami csak egy kicsivel merészkedik a likőrök megszokott alkoholtartalma fölé.  És útjára kelt a józan kíváncsi megközelítés, egy új szemléletmód. Az ember megvizsgálja, mennyire van szüksége a macskajajos másnapos ébredésekre, a magas alkoholtartalmú italoktól való szédülésre, és alacsonyabb fokozatra vált, az ehhez tartozó italokkal együtt.

Exponenciálisan nő az érdeklődés az alacsonyabb alkoholtartalmú italok iránt, és ezzel arányosan tudatosabbá válik az alkoholfogyasztás. Mert úgy is lehet finom italokat inni, hogy az embernek nem száll a fejébe a dicsőség – és ezt az utat követve jött létre a Beefeater 20%-os iterációja.

A 20%-os italok egyike a Beefeater Light Gin, amely nagy ginmárka ellenére sem volt rest előrukkolni egy alacsonyabb alkoholtartalmú kiszereléssel, kifejezetten a józan kíváncsiskodóknak és az új trendnek kedvezve. A palack kottára ugyanaz, mint az eredeti Beefeaterben, az ízben sincs radikális, zongorázható különbség, csak az alkoholtartalom „lightosabb”, ahogyan ezt a beszédes névben érzékelhetjük. A nemzetközi díjesőben rendszeresen pancsoló, mi több fürdő Beefeater lejjebb csavarta az intenzitást, és ugyanúgy 9 botanikai komponenssel dolgozik, csak nem üti meg annyira az embert, mint a 40%-os verzió. Szóval érdemes megízlelni ezt a gyengébb alkoholtartalmú változatot is, mert a maga teljességében élvezhetjük a Beefeater ízét anélkül, hogy számolnunk kellene a kellemetlen másnaposság érzésével.

 

Idén is egyre népszerűbbé válik a tequila

A mexikói agávé palackba zárt édessége egy olyan italkategória, amely évek óta megállíthatatlanul a csúcsra tör, és ez nemigen változik majd 2024-ben. 2022 és 2023 a nagy áttörés éve volt a tequilának, és egyelőre annyit látható, hogy a tendencia egyre nagyobb lendületre kapcsol.

Mások meg nagyobb szavakat használva úgy látják: 2023 egyenesen a tequila éve volt! Az idők során a tequila a harmadik legnagyobb italkategóriává nőtte ki magát a whisky és a vodka mögött, azonban 2023-ban az agávé alapú szeszes ital felülmúlta a vodkát. A verseny élesedését jelzi, hogy a tequilakészítőknek időről időre egyre színesebb aromájú, változatosabb nedűkkel kell előállniuk, mert csak így vehetik fel a kesztyűt a mindenre elszánt innovatív whiskykészítőkkel, a vodka nagyágyúiról nem is beszélve!

Ennek tudható be, hogy olyan kuriózumszámba menő tequilák látnak napvilágot a boltok polcain, mint a jalapenós, mangós és kókuszos tequilák. Szóval a piac nagy átalakuláson megy át manapság. Egyre jobban nyitnak a tequilák a gyümölcsös tartományok felé, követve az ízesített vodkák példáját, ahol egy időben nyakra-főre jelentek meg az uborkás, citromos, mangós, őszibarackos, tamarindos és vaníliás vodkák, hogy újabb ízrétegekkel csalogassák magukhoz a fogyasztókat. Úgy tűnik, ez a gyümölcsös ízesítési hullám minden nagy italfaját utolér, akárcsak az extrém ízekben gondolkodás lehetősége.

Az elmúlt 10 évben az Egyesült Királyságban egyre keresettebbnek számítanak a tequilás palackok, ami nem véletlen: ez a nedű jelenti a belépőkaput a britek egyik legkedveltebb koktéljához, a Margaritához. A Covid-19 legsötétebb napjain is rengetegen választották búfelejtőnek ezt a temperamentumos mediterrán italt, és napjainkban is ez a világ egyik kedvenc buliitala. 

 

Olyan italok jönnek, amelyek lenyűgözik mind az öt érzékszervet

Egy ragyogó ital megkóstolása önmagában is zseniális, ám akkor a nedű még csak egyetlen érzékszervet, az ízérzékelésünket nyűgözte le, vagy ha a színét nézzük, akkor is csak kettőt. 2024-ben az italkészítők arra törekszenek majd, hogy kettőnél több érzékszervet kapcsoljanak be a játékba, és nedűik akár mind az ötöt felébresszék egy palack megnyitásakor.

Gondoljunk csak a Butterfly Cannon Blue Tequilára, amely egy kis hozzáadott ital hatására megváltoztatja a színét, és ezzel széles mosolyt rajzol a vendégek arcára egy hangulatos bulin! A színváltozással járó látványos trükk nem ritka a koktélok világában, ahol már egyetlen apró komponens ilyen meglepő vizuális csavart tud adni egy italnak.

Aztán olyan koktélok is vannak, amelyek színes gyógynövényekkel delejezik a szemet, vagy virágok úszkálnak bennük. Esetleg lángra lobbanthatóak, mint az abszint (ami csupán a látványosság miatt menő, mert valójában minél jobban ölelik magukhoz a lángok az abszintot, annál jobban csökkentik az alkoholtartalmát-szóval „sekély e kéj”, ahogyan József Attila költő írja, nem érdemes az abszintot gyújtogatni).

 

Előtérbe kerülnek az italokban az ázsiai és keleti ízek

Olyan ízekre és komponensekre gondoljunk az italokban, mint a kaffir levél, a szaké, a yuzu, vagy a baijung. És ez csak a jéghegy csúcsa a távol-keleti ízek kínálatában, mert lehet, hogy a gin, whisky vagy koktélkeverő guruk egy olyan, viszonylag még ismeretlen aromát tolnak a reflektorfénybe, amire napjainkban senki sem számítana, és ezzel teljesen megreformálják a prémium italok világát.

Japánban és Indiában egyre jobb whiskyk készülnek, azonban Tajvanon és Dél-Koreában is születnek olyan italok, amik betörhetnek az európai és amerikai piacra 2024-ben.

A szaké egzotikus zamata miatt már eddig is nagy érdeklődésre tartott számot a nyugati országokban, most viszont felnőtt mellé az egyre ismertebbnek számító japán whisky, amely Skóciából meríti a csúcsminőségű mesterségbeli titkokat. Ugyanakkor egyre többen keresik az üzletekben a tradicionális japán italkészítés egyik italfajtáját, a szochut és a koreai sojut.

Ha belegondolunk, a keleti ízek jelenléte egyáltalán nem újkeletű dolog a minőségi italokban, elsősorban a ginekben. Az iDrinks kínálatában ezt a vonalat képviselik a Tarsier italok. A Tarsier Oriental Pink Gin egy keleties hangvételű pink gin, a Tarsier Southeast Asian Dry Gin, a Tarsier Calamansi Citrus Gin feltárja a klasszikus ázsiai komponensek zamatát, míg a Tarsier Khao San Chili Gin pikáns, fűszeres tartomány felé tolja el a gin ízeit. 

 

2024-ben egyre keresettebbé válnak majd a vegán italok

A 2020-as évek kezdete óta egyre többen térnek át vegán életmódra. Vannak, akik egészségügyi okból választják, míg mások ezt inkább az állatok védelmének érdekében teszik. Esetleg a nagy összképet nézik, és vegán életmóddal szeretnék megmenteni a Földet. Vagy egyszerűen csak szeretnék jobb, békésebb és humánusabb hellyé tenni a bolygónkat. Olyan sztárok követik ezt a trendet, mint Ariana Grande, Miley Cyrus, Joacquin Phoenix vagy Natalie Portman.

A vegán étrend azonban nemcsak ételeket, hanem vegán italokat is magába foglal. Csökkenthető velük az elhízás kockázata, ezért rengeteg egészségügyi guru és fitnesztanácsadó javasolja, hogy fogyasszunk vegán ételeket a nap folyamán – anélkül lakjunk jól velük, hogy extra zsírral telítenék a szervezetet (ez leginkább az állati eredetű tejtermékekből származik). A vegán italok még a vegetáriánus italokhoz képest is jót tesznek a szívnek, mert nincs bennük állati tej. Másrészt becslések szerint a vegánok évente nagyjából 200 állat életét mentik meg, így ez a jótékony szemlélet is hozzájárult ahhoz, hogy 2024-ben még jobban elterjednek a vegán italok. Lehetnek gyümölcstejek, üdítők, almaborok, fehérjeturmixok, koktélok vagy még likőrök is.

A vegánság kapcsán egy olyan trendről beszélünk, amely óriási hatást gyakorolt a prémium italok birodalmára. 2024-ben még hangsúlyosabbak lesznek a növényi alapú ételek és italok, és nehéz lesz olyan menő és modern bárba menni, ahol nem kínálnak az érdeklődőknek vegán italokat. Vagyis egyre több tejes és krémes, vegán alapú alternatívával gyarapodnak majd a polcok idén. Vegán italválasztás előtt azonban mindenképp érdemes pár szót váltani a kiszemelt újdonságokról a csapossal, nehogy olyan italt nézzünk ki magunknak, ami teljesen más, mint amire számítunk.

A vegán italok egyik nagy zászlóvivője az Amarula Vegan Krémlikőr. Tehát igenis lehetséges a kör négyszögesítése, és egy édesen áramló afrikai gyümölcsös italból is lehet élvezhető vegán italt készíteni, a rajongók legnagyobb örömére! Mert anélkül kortyolgatható ez a pompás nedű, hogy a kelleténél több cukortartalommal bírna, így a vegán fogyasztóknak, a laktóz- és tejérzékenyeknek is teljes értékű likőrélményt nyújt.

Ritka az, hogy valami egyszerre egészséges és finom. Azonban éppen ez a helyzet az Amarula Vegán Krémlikőrrel! A növényi alapú Amarula Vegán Krémlikőr „lelke” az egzotikus marula és a kókusz mennyeien édes aromatartománya. Az egzotikus likőr egy magával ragadó kaput nyit a mentes finomságok világába, miközben kóstolót kínál Dél-Afrika őserdeinek aromatikus kincsestárából. A palackban egy bársonyos és krémes likőr csörgedezik a marula trópusi gyümölcsösségével, édes és vaníliás krémességgel.

Olyan csodás, hogy az elefántok lelkesen nyújtogatják az ormányukat a szavannai marulafák édes gyümölcséért, és most mi is megkóstolhatjuk ezt a növényi koktélt, az afrikai ízek elementáris crescendóját!

Nő az érdeklődés a latin-amerikai italok iránt

Egyre többen keresik a Közép-Amerikából, Dél-Amerikából és a Karibi-térségből származó italokat, likőröket és koktélokat. Ez egy elég tág kategória, hiszen magába foglalja a tequilákat, a mezcalokat, a rumokat is. A latin-amerikai koktéltrendek szintén egyre markánsabban kezdik bevenni magukat az érdeklődés homlokterébe, így várható, hogy 2024-ben egyre jelentősebbé válik majd a keresletük.

Manapság már nem akkora meglepetés, ha valaki bele szeretne kóstolnia a chilei és perui italkultúrába, így szőlő- és más gyümölcs levén alapuló piscóra vadászik. Ez a két ország nemzeti itala és a Pisco Sour alappillére, amelyben elegánsan keverednek a mediterrán szőlős ízek. Szintán nagy dobás a latin-amerikai országokban a cachaca, egy cukornádból desztillált ital, amely a rumok rokonaként is képes fenségesen újat mondani a cukornádról. Ez a brazil riói karnevál neves italának, a Caiprinhának a kiindulópontja.

A latin-amerikai koktélok popkultság nem újkeletű: már jó ideje a Margarita Amerika első számú koktélja a bártokban, és egy csomó dél-amerikai nedű szintén favoritnak számít az amerikaiaknál. Bár a mexikóiak a kelleténél nőiesebb italnak tekintik a Margaritát, ezért kieszelték a saját markánsabb verziójukat erre a koktélra, és megalkották a Cerveza Margaritát. Az eredeti recepten túllépve sörrel keverik a Margaritát, megspékelve az élményt egy kiváló minőségű tequilával, meg ízlés szerinti mennyiségű lime-mal, és már kész is a formabontó ízvarázs, egyenesen a sombrerók országából! Sózzuk be a pohár szélét és díszítsük citromkarikával, mert így az igazi.

Ha a mexikóiak egy vérpezsdítő autentikus nedűre szomjaznak, elkészítik az élénkvörös Micheladát, a Bloody Mary helyi képviselőjét. Egyszerre kavarognak benne a Mexikóban kihagyhatatlan chilis fűszerek, a paprika, a paradicsomlé és a lime lé, egy kis sörrel felpörgetve.

 

A Spritz a mainstream részévé válik

A Google Trends keresési adataiból tisztán nyomon követhető: 2015-től kezdve folyamatosan növekszik a rákeresés a neten a Spritz koktélokra! A Spritz mára meghatározó itallá lépett elő, hiszen egyre többen vészelik át a globális felmelegedés okozta izzasztó nyarakat Aperol Spritzzel.

A szerény kezdetekkel debütáló spritz italkategória egyre szélesebbé és változatosabbá válik. Évről évre számos új spritz változat, friss márka jelenik meg a bárokban és a prémium italboltokban, mert sokaknak a spritz, a fröccs a tökéletes nyári ital, amely könnyedségével és finomságával überelhetetlennek tűnik a forró napokon. Másrészt az emberek egyre tudatosabbak azzal kapcsolatban, hogy mi kerül a poharukba. Így egy alacsonyabb alkoholtartalmú ital szerintük megtestesíti az arany középutat az absztinencia és a vad piálás között.

Másrészt a spritz minden íze a nyár érzetét kelti, ami óriási lélektani vonzerőt jelent az italfajta számára. Az Aperol jelenleg megingathatatlannak tűnik a spritz élmezőnyében, de a sok új márka felbukkanásával borítékolható, hogy ez az állapot sem fog örökké tartani.

 

Eljön a teás koktélok korszaka?

Ez egy valóságos aranybánya a koktélok birodalmában! Mert manapság már annyi egzotikus ízesítésű tea létezik, hogy teljesen más dimenzióba emelik a koktélélményt 2024-ben. Az ízesített teák vagány ízekkel gazdagítják a koktélokat, és kitölthetik az űrt az alacsony alkoholtartalmú, epikusabb ízű koktélok között. Például az is remek kísérlet volt, amikor a bártenderek eperízű teát kevertek Strawberry Vodkával.

Gondoljunk csak bele, mennyire feldobhatja egy koktél ízét a gyümölcsösebb tea. Egy vagy több próbát mindenképpen megér, ha épp azon merengünk, hogyan lehetne dinamikus új árnyalatokkal emelni a koktélélményünket!

 

Fenntarthatóbb előállítású és palackozású italok jönnek

Újabban ez a szempont is érdekelni kezdte a prémium kortyok kedvelőit, és 2024-ben még nagyobb lesz rajta fókusz.

Akkor nevezünk egy italt fenntarthatónak, ha a környezetet kevésbé szennyező módon állítják elő, mint ahogyan ehhez az ipari termelés korábban tette. Maga a párlat palackozása, a csomagolása is lehet fenntartható (szintén fenntarthatóságról van szó, amikor egy ital vadon élő természetes élesztőből készül, vagy regionális gabonából). Ugyancsak idetartoznak a hulladákmentes bárprogramok és a recycle szeszesitalok.

A fenntartható italgyártás egyik éljátékosa a nicaraguai Flor De Cana Rum üzeme, amely már 100%-ban megújuló energiával működik, és megszerezte a karbonsemleges minősítést is. Ráadásul a lepárló arra is gondot fordít, hogy rendszeresen ingyenes oktatást biztosítson a dolgozói számára. 1958 óta fedezi alkalmazottai egészségügyi ellátását, mert ez is a fenntarthatósági szempont részét képezi.

A fenntarthatóság szempontja mellett a Flor De Cana egy pompás rum olyan italokkal, mint a Flor De Cana Gran Reserva Rum 7 Years Rum, a Flor De Cana 20 Years 130th Anniversary Rum. A mahagóni árnyalatban játszó színvarázs már eleve adott, mégsem ezért szeretjük olyan sokan ezt a fenntartható rumot, hanem fejedelmi zamatáért.

Már a palackok kiszerelése valóságos ajándék a szemnek, igazi illusztris rumgyönyört azonban a palackok kinyitása után vár minket, amikor megtapasztaljuk, hogy igazi folyékony arany rejlik a palackban, amely a legnehezebb időszakban is képes bearanyozni az ember napját! A brand egyik legizgalmasabb tétele a Flor De Cana Centenario Rum 18 Years Rum. A csaknem két évtizeden átívelő érlelés meghozza folyékony gyümölcsét és a rum igazi műélvezetét, ha az ember elkötelezett híve a cukornádmelaszból facsart rumgyönyörnek. A teljes fényében ragyogó borostyánszín már eleve felébreszti az ember kíváncsiságát a patinás párlatra. Ami tobzódik a testességben, a pörkölt mogyoróban, a karamellában, keserűcsokoládéban és a barrique-olt hordó nemes előkelőségében, hiszen ez is rengeteget hozzátesz a rum csúcsminőségéhez.

 

Ice Ice Baby- A koktéljég evolúciója a 21. században

A koktélok és más italok jeges készítésében szintén egészen extrém megoldások jönnek. 2024-ben már simán megeshet, hogy az italban táncoló jégkocka közepén díszítőmomentumként felbukkan egy szemet gyönyörködtető virágminta.

A jég szerepét mindig is élénk érdeklődéssel szemlélte a bárkultúra, azonban most már nemcsak a csaposok, hanem a minőségi italok kedvelői is felkapják a fejüket a jégben rejlő lehetőségekre. A TikTokon számos nagy tömegeket megmozgató influencer izgalmas formájú jéggel tölti fel a fagyasztóját, hogy ezzel mosolyt varázsoljon vendégei arcára.

A bárokban már nem lehet lehengerelni a vendégeket egy szimpla jéggel. A csaposoknak leleményesebbé kell válniuk 2024-ben, ha felül akarják múlni a versenytársaikat. Vannak olyan vállalkozások, amelyek kifejezetten kézzel készített jégkockákat hoznak létre, virág és gyümölccsel a középpontjukban. Azonban ki tudja, milyen formációk születnek majd a jövőben, hiszen a lehetőségek száma itt is gyakorlatilag végtelen. Vannak, ahol színes pillangó villan fel a jégkocka közepén, máshol meg cégek márkajelzésével díszített brandingelt jégkockák ragyognak a koktélban. Ki gondolt volna erre korábban?

 

Visszatérnek a 90-es évek koktéljai? Feltámadnak, mint a Szex és New York sorozat

Az élet számos területén keressük és szeretjük a retro élményeket, ám ez különösen igaz az 1990-es és a 2000-es évekre. Így az sem számít nagy meglepetésnek, hogy a bárokban egyre többször látjuk a két korszak nagy italait, az élen a Szex és New York sorozatban rendre felbukkanó Cosmopolitannel (az HBO elkészítette a 4 nő vidám életét középpontba állító sorozatot, a klasszikus koktél pedig ebből is kihagytatatlan).

Miközben az árgus szemű csaposoknak figyelniük kell, hogy az emberekben évről évre nő az igény a keserűbb koktélokra, mint a Negroni.

Az Espresso Martini fellendülésével nem lehetetlen, hogy hamarosan az 1990-es évek nagy kedvence, a White Russian is visszatér a köztudatba. Vagy a Hot Flat White Russian változat, amit gyakran saját eszpresszóval, vodkával, Tia Martiával és zabtejjel szervíroznak, a 2020-as évek koktélmodernizációjának jegyében. 

Az iDrinksben elérhető Tia Maria Likőr csodás kiegészítője a krémes, kávés ízekkel hódító koktéloknak. Van abban valami művészi, ahogy a francia likőrben kéz a kézben jár a karamell érzéki édessége és a vanília testet-lelket felkorbácsoló fűszeressége, kiegészülve a pörkölt kávébab élénk energiáival. Egyszerre tud temperamentumosan kávés, szolid és bársonyos lenne. A Tia Maria Likőr zseniális ahhoz, hogy újabb kávés likőrök megalkotására inspirálja az embert 2024-ben!

 

Az új év új trendeket hoz, és szerencsére egy seregnyi változatos, korábban sosem kóstolt különleges italt! A minőségi párlatok megszállottjaként szeretne elmélyülni a vadonatúj nedűk világában? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez legjobban illő whiskyt, gint, rumot vagy más egzotikus italt!