Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Flor De Cana rumok

Földrengés, polgárháború, vulkánkitörés, tűzvész, pénzügyi válság: még felsorolni is szörnyű ezeket a sorscsapásokat, de a Flor De Cana brand túlélte ezt a vesszőfutást, és közben létrehozta Nicaragua legmenőbb rumját! Még ennél is meglepőbb, hogy a brand öt generáción átívelve is családi vállalkozás maradt. Ez azért élményszámba menő ritkaság, mert a friss gazdasági statisztikák szerint csupán a vállalkozások 0.03%-a éli meg az ötödik generációs sikerszériát…

Az ikonikus Flor De Cana rum története 1875-ben kezdődött, amikor a fiatal felfedező, az itáliai Genovából származó Alfredo Francisco Pellas Canessa maga mögött hagyta az öreg kontinensen élő családját és kényelmes életét, hogy kalandos utazást tegyen egy ismeretlen országba, a messzi Nicaraguába. A 25 éves fiatalember nem követte az ekkoriban sokak számára ellenállhatatlan kaliforniai aranyláz hívó szavát, hanem megcélozta a vulkáni képződményekkel tarkított misztikus Nicaraguát.

Nicaragua földrajzi fekvése abban az időszakban sem volt veszélytelen a befektetést tervező vállalkozóknak: közel 30 vulkán, számtalan lávató tagolta az ország felszínét, ráadásul meghökkentő gyakorisággal robbantak ki pusztító lávakitörések. Alfredo Franciscót ezek a döbbenetes tények sem tudták kizökkenteni, és 1890-ben bejárta Nicaragua legtermékenyebb területeit, végül úgy döntött, ez a vidék lesz a legtökéletesebb a Flor De Cana lepárló megalapításához. Alfredo Francisco vagánysága nyomán megépült az üzem a San Cristóbal vulkán lábánál (többek között azért volt ez merész húzás, mert ez Nicaragua legmagasabb és legaktívabb vulkánja). A látszat ellenére Alfredo Francisco átgondolt döntést hozott, mert a rumlepárló létrehozása előtt nagy gondossággal felmérte a területet, és megállapította, hogy a termőtalaj minősége, a víz tisztasága és a forró, vulkanikus klíma kedvez a kézműves hordókkal történő érlelésnek. A különleges környezet egészen páratlan aromakaraktert adott a Flor De Cana rumnak.

A nicaraguai rummárka 2017-ben jutott fel a csúcsra: az év rumtermelője lett az International Wine and Spirit Competiton-ön, és a Flor De Cana lett az első számú Sipping Rum (kortyolgatnivaló rum) a Madridban rendezett nemzetközi rumkonferencián.

Rendezés: