Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

5 nukleáris erejű Godzilla cocktail, ami felrázza a hétköznapokat

5 nukleáris erejű Godzilla cocktail, ami felrázza a hétköznapokat

Godzilla az elmúlt évek kiadós szunyálása után alaposan magához tért a filmvásznon. Az Üreges Föld mélységeiből előcammog King Kong, összecsap Godzillával –aztán a nagy csihi-puhi után rádöbbennek, hogy egyesíteni kell erejüket egy még náluk is veszedelmesebb fenevaddal szemben.

Napjainkban Godzilla már-már olyan zúzást visz véghez a nagyvárosokban, mint hőskorában! Már a Godzilla King Kong ellen is egy emlékezetes csata volt a két gigászi méretekkel bíró szörny között, és megalapozta a terepet a pár éve a mozikba kerülő Skull Island számára. 2024-ben sorozat is készült a Godzilla óriási rémségekkel tarkított világában Monarch: Legacy of Monsters címmel.

Aztán több országban szintén az idén került a mozikba a tradicionális Japánban játszódó Godzilla -1, ami a maga brutális vadságában mutatta be a radioaktív szörnyeteg őrjöngését, egy ízig-vérig japán film nézőpontjából. Áprilisban debütált a moziban a Godzilla-Kong: új birodalom.

Ideje megkóstolnunk pár autentikus Godzilla koktélt, amelyek felidézik a szörnyeteg kalandjait!

Godzilla várospusztító nukleáris mítosza

Hatalmas, hüllőszerű szörnyetegek lenni részben jó buli lehet-„Godzie” nézőpontjából! Mert behemót méretűre nőtt, hogy szinte lehetetlen megfékezni, és a frászt hozza a számára hangyaméretű kiszerelésben menekülő emberekre. A hírhedt gorillás viccet kicsit áthangszerelve azt mondhatnánk: Mit csinál egy eszméletlen méretekkel megáldott tengeri rémség? Azt, amit akar! A filmek vége persze nem annyira happy end Godzilla számára, mivel rendszerint rakétákkal, atombombákkal és más fortélyos trükkökkel térítik jobb belátásra, mielőtt elpusztítaná fél Japánt, idővel meg az egész emberiséget!

A szörnyek királya megszámlálhatatlanul sok kaiju filmben, képregényben és videójátékban zúzta ízzé-porrá a metropoliszokat, és a hadseregnek is alaposan meggyűlt a baja a radioaktív erőkből merítő, mindent romba döntő rémséggel. Eredettörténetében ott lüktet a második világháború, pontosabban Hiroshima és Nagaszaki nukleáris bombázása, ebből származik a szörnykirály energiája. Kezdetben az atomfegyverek szimbólumaként tekintettek rá, aztán idővel antihős lett belőle, aki még vérfagyasztóbb szörnyektől védi meg az emberiséget. A hatalmas hüllő időnként emberes pofont osztogat fő ellenfelének, a japánok elszállt fantáziáját dicsérő Mecha-Godzillának. Szerencsére nem csak hajmeresztően szuper filmeket készítettek az alakjával, hanem számtalan koktél merített a toronymagas rosszfiú sztorijából, új lendületet adva a világ koktélkultúrájának!

Ismerjünk meg néhányat.

 

Godzilla cocktail Au Premium Vodkával

Engedjük szabadjára az ízek bestiális erejét a beszédes nevű, egyébként kellemesen zöld Godzilla koktélban. Egy vibráló árnyalatokkal játszó, üdítő italban, amely az összetevők merész kombinációjával hívja fel magára a figyelmet, és bátran kiemelkedik a koktélok seregéből. Most kiderül a félelmetes szörnyetegről elnevezett ital készítésének titka, amely leleményesen ötvözi aromáiban a kivi és a maracuja likőr trópusi édességét a kék curacao felvillanó kék árnyalataival, megbolondítva az alapképletet a lime lé lüktető zamatosságával.

Szinte mindegy, hogy hátborzongató bulira hangolódunk vagy csak egy kellemes nyár eleji koktélra szomjazunk. A Godzilla cocktail vadállati energiákkal rázza fel az ízlelőbimbókat, és mély benyomást tesz az emberre, akárcsak a felhőkarcoló méretekkel rendelkező szörnyszülött.

 

Hozzávalók:

6cl vodka-Au Premium Vodka

1.5cl lime lé

1.5 cl egyszerű szirup

1.5 cl blue curacao

3cl maracuja likőr

1 kivi a díszítéshez

Elkészítése: Egy koktélshakerben keverjük össze a szeletelt kivit, amíg pépessé nem válik. Töltsük meg a shakert jégkockákkal, és adjunk hozzá vodkát, maracujalikőrt, blue curacaót, lime levet és egyszerű szirupot. Erőteljesen rázzuk össze a komponenseket 15-20 másodpercig, hogy a keverék lehűljön. Szűrjük a koktélt egy hűtött, jéggel teli pohárba, és díszítsük egy szelet kivivel vagy lime szelettel.

A legjobb választás ehhez a nedűhöz az Au Premium Vodka. Mert tegyük a szívünkre a kezünket: hányszor esett meg életünk során, hogy sikerült egy aranyló minőségű, aranyon átszűrt kristálytiszta vodkát választani, amely képes a maga nemességével magasabb szintre tornázni a koktélok minőségét? Már az Au Premium Vodka palackja delejezi a szemet, ám a belső tartalom grandiózusságában sem kell csalatkoznunk, amint megkóstoljuk, mit rejt a vodkás palack. A párlat éteri tisztaságú forrásvízből ered, és felvonultatja a ropogós brit gabona elevenségét, ami lendületet kölcsönöz ennek a minőség jegyében fogant vodkának. Valóságos ünnepet ül benne a feketeborsos összetevők elevensége, karakterisztikus lecsengése pedig kiemeli a mainstream vodkák seregéből.

Az Au Premium Vodkával felpörgetett Godzilla cocktail olyan elementáris erejű és ragyogó ízekkel hódítja meg az ízlelőbimbókat, hogy még a szörnyek királyát is nyugalomra intené – és talán egy kiadós koktélozásra!

 

Zellerrobbanás szakéfelhőkkel: The Bloody Kaiju cocktail

A Felkelő Nap Országában kaijunak nevezik a Godzilla által megtestesített hatalmas szörnyetegeket, így ez a koktél is a hüllőszerű óriás rémből merített inspirációt. A koktél egyik leírása 2019-ből származik, amikor valósággal berobbant a mozikba a Godzilla: A szörnyek királya, és vele egy időben megalkották a vérengző kaijut megidéző receptet. Kortyolgatásakor nagy szerencsénkre nem dönti romba a nappalit és a környező lakónegyedet, azonban egy kellemes, zöldséges japán ízeket felvonultató koktéllal lesz dolgunk: Godzillához hasonlóan ott a helye a „legnagyobbak” között!

Kortyolgatásakor mi is a Monarch kriptozoológiai ügynökség szakembereinek érezhetjük magunkat, akik Godzilla mellett akár háromfejű szuperszörnyek elemzésével múlatják az időt. Szörnyetegek elemzésével, akik versengenek a felsőbbrendűségét, uralmukon pedig eldőlhet az emberiség sorsa…A Bloody Kaiju cocktail egy elegáns visszatérés a japán konyhára jellemző zöldséges ízekhez, azonban rokonától, a Bloody Marytől eltérően ebben az italban vodka vagy tequila helyett szakét használnak. 

 

Hozzávalók:

zellerlé, ízlés szerinti mennyiségben

12 cl szaké-Nihonsakari Fuga Junmai Daiginjo Sake

1 evőkanál és 2 teáskanál szójaszósz

1 evőkanál darált fokhagyma

1 evőkanál darált gyömbér

1 teáskanál szezámolaj

Szusi és gyömbér díszítéshez

 

Elkészítése: Keverjük össze valamennyi összetevőt, a szaké kivételével. Aztán töltsünk meg egy Collins poharat jéggel, öntsünk bele a szakét, majd a komponensekből testet öltő zöld keveréket is. Végül tálaljuk a koktélt szusi körettel. 

Egy extra csavart vihetünk az ízek kavalkádjába, ha nem egy átlagos szakéban gondolkodunk az ízek finomhangolásakor, hanem belecsapunk azt aromák viharzásába, és egy rizses-dinnyés különlegességet szemelünk ki az aromák harmonikus összesimítására, a Nihonsakari Fuga Junmai Daiginjo Sakét!

Egy gésa elegáns kecsességével áramlik benne a bársonyos tisztaságú Miyamizu víz (a legendás szakéfőző víz, amit 1840 körül fedeztek fel), a 100%-ban Yamada Nishiki rizsből készített szaké, 16%-os alkoholtartalommal. Minden zamatában tetten érhető a pallérozott szakémester bölcsessége. Ez a szaké igazi kegyelem és áldás, mivel ezt jelenti a japán Fuga kifejezés.

A szaké zamatában feltárul a minőségi rizs és a dinnye selymes kettőssége, a gyümölcsösség és az édesség varázslatos egybekapaszkodása. Lecsengésében egyszerre élvezhetjük a Felkelő Nap szakés gyümölcsösségét, megspékelve az élményszintet egy kis tejszínnel. 

 

Japán virtus a pohárban: a Suntory Toki Highball-Suntory Toki Whiskyvel

Japánban a toki highball annyira berobbant az ország iváskultúrájának középpontjába, akárcsak a veszettül tomboló Godzilla alakja! Így talán nem is akkora meglepetés, hogy ezt a koktélt is sokan tekintik Godzilla-inspirálta italnak, ami akkora energiákkal hat Tokió lakóira, mint a legendás fékeveszett szörny mítosza.

A toki highballok olyannyira felpörgették a koktélbizniszt, hogy a Csendes-óceán innenső oldalán is fényes hírnévnek örvendenek mindazok körében, akik szeretik feldobni a napjukat egy japán-ihletésű koktéllal.

A Toki Highball valósággal tocsog a nemes árnyalatokban, kortyolgatása közben meg tényleg a Fuji-hegy nagyratörő árnyékában érezhetjük magunkat –ami valljuk be, sokkal nyugalmasabb, mintha Godzilla árnyéka vetülne ránk!

A Toki Highball aromatikus vonalvezetésében a Fever Tree szóda kellemesen keretbe foglalja és kiemeli az amerikai whiskey friss, ropogós árnyalatokkal sáfárkodó jegyzeteit, és életre kelt egy frissítő koktélt, amely gyakorlatilag bármilyen étkezéshez passzol, és rengeteg ízt képest az aromák ösvényén magasabb szintre emelni. A hagyományos Whisky Toki szellemiségéhez tartozik a díszítéshez felhasznált vagány citrom-, netán limekarika.

Keresve sem találhatnánk jobb kiindulópontot a cocktail aromatikus felpörgetéséhez, mint a szalmasárga árnyalatban pompázó Suntory Toki Whiskyt. A whisky frenetikusan játszik a lekerekített, édes és üdítően citrusos jegyzetekkel. Illata hevesen tárja fel a gyümölcsösséget, a kakukkmézet és a borsmentát. Ebbe a nagy összképletbe kapcsolja be a Suntory Toki Whiskyje a zamatos zöldalmát, a rózsaszín grapefruitot. A Suntory ragyogó érzékkel választotta ki a párlat ezerarcú összetevőit! Páratlan finomsággal tárják fel a Felkelő Nap völgyeinek, hegyeinek és erdőinek botanikai ezerarcúságát.

Mindez igencsak jót tesz a koktélnak. A Godzilla tombolását megidéző harsány whiskyhullámok ellenére csendesebb és nemesebb vaníliás tölgyes aromákat ugyancsak érezhetünk benne, hála a tölgyfahordós érlelés türelmes tudományának. Még egy kis gyógynövényes jelleg is kirajzolódik az ízek sokaságában, összecsengve a pirított mandulával.

 

Hozzávalók:

4.5 cl Suntory Toki japán whisky

12 cl Double Dutch Indian Tonic

+díszítés: ami lehet citromkarika vagy limekarika, esetleg narancs is.

 

Elkészítése:

Egy friss jéggel teli Highball pohárba töltsünk whiskyt, majd öntsünk a tetejére friss szódát. Keverjük össze, aztán díszítsük lime- vagy citromkarikával, ízesítsük bazsalikommal, mentával vagy egy kis naranccsal.

 

Destroy All Monster cocktail Roku Ginnel, Sandeman Sherry Medium Dry-jal, Lillet Rose Vermuttal

Minden gigaszörnyet elpusztítani elég lehetetlen küldetésnek tűnik, azonban mindjárt kellemesebb a helyzet, ha megkóstolhatjuk a csatájukról elnevezett koktélt, teli ginnel, sherryvel és harmonikusan áramló vermuttal!

A koktél neve egy 1968-as nagy horderejű japán filmeposz nevéből ered. Ebben felsorakoztatták a korábban megjelenő valamennyi nagy kaiju-szörnyeteget, például a Gorosaurust és a Varant. A filmben a 20. század végén az összes kaiju az Ogasawara-szigeten található létesítményben éldegél anélkül, hogy veszélyeztetnék az emberiség biztonságát. Azonban egy váratlan támadás miatt a szörnyek elszabadulnak, és pusztító hadjáratba kezdenek a bolygónk ellen, emberek tömegeit gyilkolva. Godzilla megtámadja New Yorkot, Rodan Moszkvát, Gorosaurus meg csaknem elpusztítja Párizst. A filmben Tokió városa is elpusztul, és az emberiségnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie.

A sok rombolás után pedig most lássuk, milyen felemelően finom alkotórészekből „táplálkozik” a Destroy All Monster koktél!

 

Hozzávalók:

6cl Roku Gin

1.25 cl manzanilla sherry dry vermut, ízlés szerinti mennyiségben

 Elkészítése: Keverjük össze az összes komponenst egy koktél shakerben jéggel. Jól rázzuk fel, majd szűrjük le egy pohárba, immár jég nélkül.  

A parádés koktél finomsága mindig az alappillérein, az alkotóelemen nyugszik! Érdemes kellő figyelmet figyelni a koktélkomponensek minőségére, mert csak így tudjuk lenyűgözni vele a vendégeinket egy Godzillára összpontosító családi vagy baráti koktélpartyn. Ennek remek bázisa lehet a Roku Gin – japán borókás ízekkel alapozza meg a koktél zamatát. A japán „roku” azaz „hat” kifejezés arra a hat botanikai összetevőre utal, amelyek speciálisan japánná teszik az aromák kavalkádját. Ide tartozik a helyi tea, a cseresznyevirág és a cseresznyelevél, a yuzu és a japán bors. A Roku a többi ginhez képest egy ecsetvonással keserűbb és olajosabb, de olyan japán fűszerekkel kavarog, mint a sakura virág és a sansho bors, ami különös egzotikumot kölcsönöz ennek a 43%-os alkoholtartalmú prémium párlatnak.

Említettük, milyen frappánsan illik a Roku Gin a vermutokhoz, és ez a tétel különösen igaz a Lillet Rose Vermutra. Művészi eleganciával kavarog benne a hosszantartó ízhatásért felelős Semillon szőlő, a gyümölcsösséget és aromát adó Sauvignon Blanc szőlő, illetve a virágos jegyzetekben tobzódó Moscatel. A bort ezután összeháziasítják a spanyol narancsból készült kézműves likőrrel, a Haitiről érkező keserű narancshéjjal, majd egy kis perui kininnel teszik ellenállhatatlanul sokrétűvé a vermutot. Amiben egyszerre ad hírt magáról a gyümölcsös, virágos harmónia, a narancs kesernyés zamatával együtt.  

A borostyánsárga, rezes tónusú Sandeman Sherry Medium Dry ugyancsak egy szuper szörnypusztító nedű a koktélhoz, egy igazi minőségi zamat a kortyok között. A spanyol különlegesség illata még Godzillát is magához édesgetné, mert tobzódik a mézes, kandírozott mazsolás jegyzetekben, a hordós érlelésnek köszönhető tölgyes, mogyorós jellegében. Ízében érezhető egy ecsetvonásnyi sós árnyalat, majd ellenpontozásként jön a mézes kandírozott gyümölcsösség, mazsolás és sárgadinnyés ízvilággal.

 

Blackberry Bite cocktail-Bulleit Kentucky Bourbon Whiskeyvel

Egy szörny harapása ritkán kecsegtet örömmel és kellemes érzéssel, azonban mint mindenre, erre is van ellenpélda! Ilyen a Blackberry Bite, egy isteni áramlású gyümölcsös megváltás a koktélok kedvelőinek, főszerepben a ropogós és meglehetősen markáns Kentucky Bourbon Whiskey aromaformáló hatásával! Olyan kellemesen futkározik a hideg az ember hátán a Blackberry Bite kóstolásakor, ami ritkaságszámba megy! Legszívesebben a kóstolója felkiáltana örömében tőle – de nem olyan cunamikeltő romboló hatással, ahogyan azt Godzilla teszi!

Szerencsére nem kell Kentuckyba, vagy egy Godzilla-kutató japán sziget szuperlétesítményébe mennünk, hogy megismerkedjünk a finomságával! Elég elsétálni az iDrinks üzleteibe, hogy megízleljük ezt a mennyei mannát, aminél nincs is frenetikusabb aromatikus harapás az új Godzilla-film idején.

A szeder édeskés, egyszerre savanykás zamata a koktélok egyik nagy katalizátora, az ízek forradalmi felszabadítója! A fanyarságnak is van vonzereje: ugyanez az adrenalinnal keveredő keserűség árasztja el az embert, amikor megpillantja Godzillát, miközben szétzúz pár égbeszökő japán felhőkarcolót. Nem véletlen, hogy a szeder üstökösszerű karriert futott be a koktélok világában: ízét olyan frenetikus nedűk illesztik az aromaszerkezetükbe, mint a Bramble koktél, a Blackberry Mojito, a Blackberry Sidecar vagy a Black Martini cocktail.

A szedres ízkavalkád egyik telitalálata a Blackberry Bite cocktail. Hiába harapás, utána nem kell fájó sebeinket nyalogatnunk, mert ez a szedres kísértés annyira kellemes és menő, hogy könnyen beírhatja magát a kedvenc koktéljaink közé!

 

Hozzávalók:

4.5 cl Bulleit Kentucky Bourbon Whiskey

2.5 cl friss citromlé

1cl egyszerű szirup

Szóda

4 szeder

3-4 fagyasztott szeder a díszítéshez

Elkészítése: Keverjük össze az egyszerű szirupot és a szedret egy koktél shakerben. Adjunk hozzá jeget, Bourbont és citromlevet. Majd rázzuk össze az egészet és szűrjük egy highball pohárba friss jéggel. Öntsünk a tetejére szódát és díszítsük fagyasztott szederrel.

Egy parádés Kentucky Bourbon whiskeyvel nem lehet mellélőni a koktélban! Ezt az aranyigazságot alátámasztja a Bulleit kimagaslóan jó minősége, ezért egy ilyen koktél fontolgatásakor érdemes mielőbb lecsapni rá az iDrinks üzleteiben! A párlat kortyai hozzáaadják az igazi vadnyugati életérzést a Blackberry Bite koktélhoz, mintha most készülnénk meglasszózni egy megszelídíthetetlennek tűnő bölényt (mert Godzillához nem lenne eléggé masszív lasszó a jelenleg létezőek közül).

Az aranysárga tündöklésű Bulleit Bourbon egyszerre merész és fűszeres, illatából pedig még a narancslekvár aromája is kiviláglik! A párlat testét áthatja egy dinamikus citrusos ízvilág, a téli fűszerek fortissimója mellett a nyelven kóstoláskor végighullámzik egy parfümös, szivaros karakterisztika, hosszú időre beírja magát az ízmemóriánkba. Kihagyhatatlan tétel, ha egy masszív, Godzilla erejét demonstráló koktélban gondolkodunk!

 

Nukleáris Levendula Limonádé-Stambecco Maraschino Amaróval!

 

Hozzávalók:

6 cl Gin-Manchester Gin

3 cl levendulaméz szirup (vagy levendulaszörp)

6 cl limonádé

Levendulaszál a díszítéshez

4 cl Stambecco Maraschino Amaro

 

Elkészítése: Töltsünk meg egy nagy poharat zúzott jéggel. Jeges koktél shakerben keverjük össze a limonádét, a maraschino likőrt és a szirupot. Rázzuk fel alaposan, és szűrjük az üvegbe. Öntsünk gint a tetejére, adjuk hozzá a zúzott jeget, lágy mozdulatokkal keverjük össze, végül díszítsük egy levendulaággal.

Mindig nagy dilemma, milyen gint válasszunk egy nukleáris energiákkal játszó Godzillás koktélban. Ha egy igazán kifinomult ginre szomjazunk, akkor jelentem, a kérdés eldőlt! Ugyanis ehhez a cocktailhoz a Manchester Overboard Gin passzol a legjobban. Egy bivalyerős párlat a Navy Strength kategóriából, a hagyományos keretek közül kidomborodó 57%-os alkoholtartalommal! Szóval elsősorban akkor érdemes bevetni, ha bírjuk az ütősebb koktélokat, máskülönben kiüti az embert, mint egy Godzilla-csapás!

A Manchester Overboard Gin lelke a boróka és a citrusosság, a feketeszeder ízrobbanásaival. A nyelven végigbizsereg a menta és a lágy boróka, emellett a mennyei málnából is kapunk egy kiadós kóstolót a zamatában. Lecsengése felemelően édes, forró és fűszeres aromahullámokkal.

Még vadabbá varázsolhatjuk a koktélt, ha bevetjük a desszertes gyönyörrel kecsegtető amarók királynőjét, a Stambecco Maraschino Amarót! Gyógyszeres és fűszeres finomsága valósággal megbabonáz: ott lüktet benne a maraschino cseresznye, felrakva a pontot arra a bizonyos i-re! A likőr lételeme a maraschino kesernyés gyönyöre, felturbózva az aromát az isteni lekváros-marcipános Battenberg-piskóta zamatával. Ugyanakkor ebbe az aranyszínű nektárba belekódolták a mediterrán narancs lédús édességét, a keserűnarancs fanyar vonalvezetését, parfümösséggel és gyógynövényes botanikai anyagokkal együtt, bársonyos balansszal.

 

Mi kell egy igazán menő, komfortzóna-szaggató, Godzilla-ihletésű koktélhoz? Szerencsére a hozzávalókhoz nem kell Tokióba mennünk, vagy King Konghoz hasonlóan leereszkednünk az Üreges Föld mélységeibe. Elég elsétálni az iDrinks üzleteibe, ahol kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez és a koktélokhoz legjobban illő blue curacaót, vodkát, whiskeyt és bármilyen ízformáló finomságot!