Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > >

whiskey

2019. 02. 19. 00:00:00
1988. július 14.-én született, Dublin 12-es számú, Crumlin körzetében. Általános iskolás korában kedvelte meg a sportokat. Elsőként a foci volt a szerelme, de 12 éves korára elkezdték érdekelni a küzdősportok, majd ezután beíratták a Crumlin Box Club-ba.
Na, valahol ekkor kezdődött egy hihetetlen pályafutása egy ír ketrecharcosnak, akit Conor McGregornak hívnak. Az elmúlt 3 évben a világ legismertebb kevert stílusú harcművészévé nőtte ki magát. Egyúttal készített nekünk - whiskey kedvelőknek - egy újabb művet, amit immár el is fogyaszthatunk.
2018. 12. 09. 23:15:23
Gondolom Te is gyakran voltál már úgy, amikor a haverokkal, barátokkal beültetek valahova, hogy jól esne egy whisky vagy ne adj isten egy whisky kóla és nem is érdekelt mit töltenek Neked, csak lehajtottad. Meglehet, hogy egy szórakozóhelyen, vagy egy alapkínálattal dolgozó kocsmában nincs alkalmunk, kedvünk, időnk igazán mélyen belemerülni a választott italunk belsőbb tartalmába és mondanivalójába, mi viszont azt valljuk, hogy érdemes az oktalan italozást félretenni és sokkal nagyobb figyelemmel és tisztelettel fordulni az italhoz amit elénk tesznek. Természetesen ehhez néhány feltétel szükséges. Légy nyitott az újdonságokra, ne akarj sokat és olcsón inni, hanem fogyassz keveset, de válassz a felsőbb polcokról vagy próbálj ki valami újat, és nem utolsó sorban, hagyj időt magadnak, hogy átadhasd magad az élménynek.
2018. 12. 02. 22:22:00

„Amikor a holtak vadásznak ránk… Úgy gondolod számít, hogy ki ül a vastrónon?”
Az HBO egyik ikonikus sorozata tagadhatatlanul a Game of Thrones, azaz a Trónok Harca, amely George R. R. Martin tollából, a Tűz és Jég dalából született.
Tisztelegve a sorozat előtt, a Diageo úgy gondolta érdemes egy sorozatot kiadni hasonlóan ikonikus párlatokból, és ennek örömére a legkedveltebb blended scotch whisky márka a „Mások” stílusában, és a „Falon túliak” külsőjével felruházva megjelentette ezt az egyedi, és egyben limitált kiadású prémium whiskyt.

2018. 11. 15. 13:10:49
Manapság igen sokat hallhatunk a különböző ételallergiában, ételérzékenységben szenvedőkről. Nem tudom, valóban többen vannak-e mint régen (amire nyilván lehet indok az egyre műanyagabb világunk) vagy csak egyszerűen sokkal célzottabban ismerik fel ma már az adott egészségügyi problémákat, mint mondjuk 20-30 éve, amikor az ilyen tüneteket és panaszokat más elnevezéssel illették még. Akárhogy is, akinek nagyon oda kell figyelnie arra, mit ehet, annál nyilván fontos az is, mit iszik.
 
2018. 10. 31. 07:44:01
Hogy az italgyártók esetében nem kizárólag több száz éves hagyományokkal rendelkező szereplőket találunk, köztudott dolog. Jelenleg talán a ginek világa az, amelyik a legtöbb fiatal szereplőt tudja felmutatni, ami persze érthető, hiszen a gineket általában nem érlelik, egy ügyes új márka hamar piacra dobhatja termékeit, aztán irány a világhír. A whiskyk világában azért kicsit lassabban, nyugodtabban mennek a dolgok, de itt is találunk azért néha egy-egy fiatalabb szereplőt.
 
 
2018. 07. 22. 11:53:16
Talán nem tévedek nagyot, ha azt állítom, a whisky a legtöbbünk számára amolyan jéggel töltött, masszív üvegpohárból való fogyasztásra kitalált italfajtát jelent. Lehet kifinomult, füstös skót, vagy férfiasabb és markánsabb bourbon, a fogyasztása valahogy így kell kinézzen. Vannak ugyan whisky koktélok, igazán finomak is, de a whiskyről mégsem azok ugranak be elsőre, hanem Jockey Ewing, meg az összes vadnyugati westernhős. Persze a világ változik. Volt már szó itt arról, hogy az utóbbi években egyre több italgyártó kívánja meg a sörgyártók piacát, és egyre másra jelennek meg az alacsony alkoholtartalmú, készre kevert fémdobozos koktélok. Ezek között szinte minden italfajta megtalálható, a minőségük pedig meglehetősen változatos. Vannak igazán jól sikerültek köztük, de vannak felejtősebbek is…
 
2018. 07. 18. 07:40:21
Beszéljünk még kicsit a moonshine whiskykről. Ezekről az italokról volt már szó itt a blogon, de a Facebook oldalunkon képeket megosztva mindig észrevehető, hogy ez az italfajta valahogy izgatja az emberek fantáziáját. Persze, miért is ne lenne így, ha valami tiltott, vagy tilos, az mindig izgalmas. A moonshine kategóriát megalkotó marketingeseknek alighanem épp ez az általános emberi kíváncsiság lebegett a szemük előtt…
 
2018. 06. 27. 09:24:14
Aki követi a világ történéseit, hallhatott arról, hogy minden idők leglazább hajviseletű amerikai elnöke némi kereskedelmi háborúba bonyolódott többek között az Európai Unióval is. Ennek következtében most épp úgy néz ki, Hogy az USA-ból érkező szeszes italok egy tekintélyes körére az EU védővámot alkalmazna, ami a jelenlegi álláspont szerint 25% lesz.

 

2018. 06. 06. 10:52:03
Az van, hogy néha az embernek elege lesz a politikailag korrekt beszédből, és úgy érzi, itt az ideje egy kicsit az igazsággal is foglalkozni. Persze egy italkereskedés szövegírójaként nyilván minden terméket egyformán illik ajánlanom, de azért nekünk, nekem is vannak kedvenceim. Ez a mostani, bevallottan szubjektív poszt erről fog szólni.
 
2018. 02. 19. 09:08:15
Whiskys sorozatunk második írása, ahol további szakkifejezésekről rántjuk le a leplet...