Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

japán whisky

2019. 10. 04. 13:29:00

A japán whiskykről Magyarországon még viszonylag kevesen hallottak, bár népszerűségük az elmúlt években töretlenül növekszik. 

2019. 05. 16. 00:00:00

A Ponyvaregény bölcse, Jules egy bölcselkedésre hangoló ír whiskyvel közelebb kerülne az áhított megvilágosodáshoz és a bibliai passzusok megfejtéséhez, Vincent Vegát, „Amszterdamból jött emberünket” meg nyilván egy fiatalosan laza, egyben mégis embert próbáló itallal kínálnánk. A Becstelen Brigantik szadista Landa ezredese imádja az almás rétest, ezért neki Writers Tears dukál, a Kill Bill harcművész Menyasszonyának azonban mindenképp egy japán whiskyt ajánlanánk. A rabszolgatartók ellen harcoló Djangónak meg kijár egy energikus Tenesse whiskey.

2018. 12. 09. 23:15:23
Gondolom Te is gyakran voltál már úgy, amikor a haverokkal, barátokkal beültetek valahova, hogy jól esne egy whisky vagy ne adj isten egy whisky kóla és nem is érdekelt mit töltenek Neked, csak lehajtottad. Meglehet, hogy egy szórakozóhelyen, vagy egy alapkínálattal dolgozó kocsmában nincs alkalmunk, kedvünk, időnk igazán mélyen belemerülni a választott italunk belsőbb tartalmába és mondanivalójába, mi viszont azt valljuk, hogy érdemes az oktalan italozást félretenni és sokkal nagyobb figyelemmel és tisztelettel fordulni az italhoz amit elénk tesznek. Természetesen ehhez néhány feltétel szükséges. Légy nyitott az újdonságokra, ne akarj sokat és olcsón inni, hanem fogyassz keveset, de válassz a felsőbb polcokról vagy próbálj ki valami újat, és nem utolsó sorban, hagyj időt magadnak, hogy átadhasd magad az élménynek.
2018. 04. 05. 09:07:36
Ahogy írásunk első részében már említettük, az a japán whiskyk ismertsége az 1900-as évek folyamán folyamatosan nőtt. Azonban a valódi, komoly áttörés csak mintegy 30 éve történt, amikor is komolyabb szakmai körökben is felfigyeltek az eddigre már valóban jó minőségű párlatokra. Ebben nyilván nagy szerepe volt annak, is, hogy ekkor már tényleg sok, komoly tapasztalattal bíró lepárló volt a szigetországban, amelyek ráadásul meglehetősen egyedi és csak rájuk jellemző whiskyket készítettek.
 
2018. 03. 26. 13:38:52
Bár japán, mint whiskygyártó nemzet, az utóbbi pár évtizedben került a reflektorfénybe, azért véletlenül se gondoljuk azt, hogy az elmúlt 20-25 évben nőttek ki a földből a japán whisky márkák. (Ez a gondolat annyira valós, mintha azt gondolnánk, hogy a Bushmills cég 1608-óta létezik és készít whiskey-ket.)
 
 
2018. 01. 29. 07:40:17
Talán a whisky az az italféleség, ahol a legtöbb különböző, egy komoly whiskykedvelő által jól ismert szakkifejezést, italtípust jelölő kifejezést használnak a gyártók. Ezek jó része pontosan körülírható, mindenféle szabályzatok által meghatározott. Ugyanakkor az is igaz, hogy szakmai beszélgetésekben még az olyan egyszerű kifejezéseknek, mint a »single« és a«blended« is lehet eltérő értelmezése.
 
2017. 01. 17. 00:00:00
Legtöbbünknél a whiskykről szólván Anglia, pontosabban Nagy-Britannia, még bővebben az angolszász kötődésű nemzetek jutnak eszünkbe. Igaz, ha megnézzük egy nagyobb kereskedő választékát, látni fogjuk, hogy szinte a világ minden pontján készítenek ilyen italt, de azért az igazi whiskyket mégiscsak a Hegylakóhoz, 007-hez, netán Jockey Ewing-hoz kötjük. Végül is valahogy el kell igazodni a világban, kellenek a fix pontok. A mexikóiak aguardientét isznak, a németek sört, a japánok szakét, a magyarok pálinkát, a skótok meg whiskyt. Hát nem?