Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

whisky

whisky

2020. 11. 24. 09:18:25

Valaki a tokaji borok rajongója, mások viszont évek óta az édes aromákban bővelkedő Glenmorangiért lelkesednek. A híres whiskybrandnek támadt egy zseniális ötlete: mi lenne, ha egy remek whiskyben találkozna a két emblematikus ízvilág, egy kis sütis finomsággal megspékelve?

2020. 09. 15. 00:00:00

A sörök állatserege

Ha az ember rózsaszín elefántokat kezd látni, akkor kezdhetünk aggódni…Kivéve, ha egy menő Delirium Red sört szorongatunk a kezünkben, amelynek ez a színpompás ormányos állat táncol a palackján. Ez ugyanis egy eszméletlenül intenzív, 8%-os alkoholtartalommal bíró meggysör, és a hosszú hónapokig tartó meggyágyon érlelés teszi ilyen kifinomulttá a zamatát. A delírium nem egy kellemes állapot, azonban a Delirium Red rácáfol erre az előítéletünkre, és élvezni fogjuk a mennyei meggyes aromahullámok ellenállhatatlan sodrását.

2020. 09. 08. 00:00:00

A vodkák állatkertje

Ittak már farkasokkal táncoló vodkát? A Russian Standard elszánt hívei biztosan kortyoltak már belőle, mert régóta ez a ragadozó a brand jellegzetes szimbóluma. A világ egyik legtisztább és legmenőbb vodkájának palackján egy antracitszürke árnyalatban pompázó fémfarkas jelenik meg. A szimbólum háttere a dermesztő szelekkel táncoló orosz természet szívébe vezet minket. Sokak szerint a Russian Standard a vodka mércéje, és nemcsak farkasordító hidegben ajánljuk, hanem bármikor, ha az embernek kedve szottyan egy esszenciálisan tiszta vodkára.

2020. 09. 01. 00:00:00
Mi az a négy faktor, ami arról tanúskodik, hogy egy japán whisky csakis Japánban készülhetett? Miért van az, hogy a japán whiskykereskedők ritkán adják el egymásnak a hordóikat, és miért lettek annyira felkapottak a blendek Japánban? De legalább ilyen izgi téma az, hogy mitől lett popkult Japánban a Highball kultúra, a whiskyk szódával kortyolgatása? Ezekre a kérdésekre keressük a választ cikkünkben, amely feltárja a japán whisky 6 titkát!
2020. 07. 14. 00:00:00

A hármas szám nemcsak a magyar népmesék visszatérő mágikus száma, hanem a whiskylepárlás során is valóságos csodát művel a párlatokkal. A háromszoros lepárlást korábban kifejezetten az ír whiskey fenséges ízéhez kapcsolták, azonban napjainkban egyre több lepárló kísérletezik a lágy, könnyed és kifinomult ízektől sziporkázó háromszoros lepárlású párlatokkal. Lássuk, hogyan vélekedik az eljárás fortélyairól Brian Nation, az Irish Distillers Pernod Ricard lepárló mágusa és Rachel Barrie, a BenRiach keverőmestere!

2020. 05. 01. 00:00:00

Speyside a legsokszínűbb a régió, a tradíció és a modernitás együttélése. A Speyside-whisky íztérképén lévő whiskyk olykor édesek, máskor sósak, mert a régiói italait a kreatív sokszínűség hatja át! Ismerjük meg a Speyside whiskyvilágát!

2020. 04. 24. 00:00:00

A 18. századi Londonban féktelen ginőrület tombolt. A korabeli brit hatóságok hoztak néhány túlságosan szigorú törvényt, és iszonyatosan megadóztatták a skót lepárlókat, ami a Lowland-régió üzemeit is súlyosan érintette. Ennek hatására a Skót-alföldön sokáig virágzott a szeszkereskedelem és az illegális lepárlás, csak az 1823-as szabályzás után jelent meg az első igazi malátawhisky Lowlanden. Az alföldi lepárlók ekkoriban jelentősen megnövelték a termelési kapacitásukat, modernebb üstöket használtak, amelyekkel könnyebben tudták teljesíteni a mennyiségi és minőségi előírásokat (ebben persze az Aeaneas Coffey által feltalált folyamatos lepárlás módszere is rengeteget segített). Az alföldi régió idővel a gabonawhisky-lepárlás központjvá vált Skóciában, emellett azonban hagyományosan könnyű malátawhiskyket is készítettek Lowlanden. Az alföldi könnyedebb whiskyk rengeteget köszönhettek az ír háromszoros lepárlás divatjának, amely egyre jobban érvényesült ezen a területen. A háromszoros desztilláció azt jelentette, hogy nem volt szükség a tőzegelés intenzív jelenlétére. 1853-ban megjelentek az alföldi városokban a blendek, és valójában ez a fordulat tette világhírűvé a skót whiskyt.

2020. 04. 17. 00:00:00

Islay a Belső-Hebridák legdélibb fekvésű szigete, Campbeltown szomszédságában. A vad szelekkel átjárt Islay helyes kiejtése „Eye-La”, és összesen nyolc lepárló működik a szigeten. Itt található az Ardbeg, a Bowmore, Lagavulin, Laphroaig, a Bunnahabhain, a Bruichladdich és a Kilchoman központja. A régió korábban a blendelt whiskyjeivel szerzett hírnevet, az elmúlt évtizedekben viszont több lepárló inkább a single maltok készítésére összpontosított. Az Islay-régióból származó whiskyk markáns, erőteljes aromakaraktert képviselnek, stílusukban a tőzegesen füstös, gyógyszeres ízek érvényesülnek.

2020. 04. 10. 00:00:00

Skócia partjain hajózni az egyik legnagyszerűbb kaland, ami az emberrel történhet. Ennél már csak az nyújt fantasztikusabb élményt, amikor megérkezünk egy whiskylepárlóval rendelkező szigetre, és megkóstoljuk a skót Islands whiskyrégió szenzációs párlatait, a Taliskert, az Arrant vagy a Jura Whisky-t! Az Islands whiskyrégió távoli szigeteit körülvevő tenger jáde színben csillog, a szigeteken pedig akár rózsaszín gránitsziklákat is láthatunk, ősi lávafolyamokra felfigyelhetünk az ősi lávafolyamokra. Az Islands whiskyrégióban rengeteg állatfaj él, legyen szó delfinről, tengeri sasról, csukabálnáról, szuláról vagy gyilkos bálnáról.

2020. 04. 03. 00:00:00

A Highland-régió whiskyjei között mézes, füstös és gyümölcsös áramlású whiskyket is találhatunk. Ismerjük meg a Skót-felföld legfontosabb területeit és whiskyjeit!