Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

12 ötletes ajándék Valentin-napra

12 ötletes ajándék Valentin-napra Mindig nagy dilemma, mivel lepjük meg a kedvesünket Valentin-nap alkalmával. Minjárt könnyebb a helyzet, ha kedvesünk szereti a minőségi italokat. Összegyűjtöttünk 12 párlatot, ami boldog mosolyt rajzol a párunk arcára február 14-én!

Valentin napi italok

Az ír likőrök királya: Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőr

Lehetséges, hogy szerelmünk élénken érdeklődik a likőrök iránt, a whiskey azonban túl erősnek érzi. Ebben az esetben érdemes keresni egy közös metszetet a két italkategória között, amely feltárja a kellemesen kavargó ír whiskey és az édes likőr legnemesebb erényeit. Erre a feladatra vállalkozik a Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőr, és szerencsére a lehető legtöbbet hozza ki mindkét kategóriából.

Címkéjén a klasszikus vintage stílust megidéző Shanky látható. A merész zsoké szakított a fogathajtás jól bevált szabályaival, és ló helyett egy izmos lábú struccot kötött fogata elé, a nézők és a többi versenyző legnagyobb ámulatára. Hasonló meghökkenést váltott ki a palackban kavargó kiváló likőr, amely egy korábban sosem ízlelt harmóniában simítja össze az ír whiskeyt és a Smaragdsziget dinamikus likőrös ízeit.

Ez egy tejkaramellás, krémes varázslat: már az illat magához csalogat és nem ereszt, a maga hívogatóan vajas, édes és fűszeres áramlásával. Ízében még jobban kiteljesedik a vaníliás karamella ínycsiklandozó tánca a nyelven. Ehhez csatlakozik a likőr eleganciája– a benyomások változatossága egy emlékezetes finomsággá teszi a párlatot, ha ezzel ajándékozzuk meg szerelmünket Valentin-napon! Legyen szó hölgyről vagy férfiúról, egy ennyire izgalmas és sokszínű italban mindenki az örömét leli majd.

 

Egy édes likőrbor Spanyolországból: a Sandeman Sherry Armada Superior Cream

Krémesség és édes csúcsminőség. A legtalálóbban ezekkel a szavakkal lehet jellemezni az utóbbi évek egyik legfinomabb Sandeman tételét, a gyártó egyik Jolly Jokerét.

Terítéken a szenvedélyes spanyol bor és a solera érlelés mesteri szemlélete. A két aromaformáló erő felejthetetlen finomságot varázsol a Sandeman sherry ízeiből! Az édes likőrbor és a Superior kategória nem viccel – valódi csúcsminőségű sherryt élvezhetünk a palackban, amely még élménytelibbé teszi a szerelmesek ünnepét.

A Sandeman Sherry Armada Superior Cream finomságának titka, hogy a Sandeman igen komolyan veszti a sherrykészítést. Csak és kizárólag az úgynevezett Sherry-háromszögből érkező borokból készíti italait.

És milyen jól teszi! Ugyanis Jerez de la Fronterán, Sanlúcar Barramedán, illetve El Puerto de Santa Mariában olyan mesés szőlőtőkék teremnek, amelyek minimum karcolják vagy túl is lépik a 30 esztendőt. És képesek átvészelni az itt tomboló kíméletlenül forró klímát, a folyamatos 38 fokot. Megéri a várakozás és a fáradozás, mert ez a likőrbor felvonultatja a spanyol ízek egész armadáját! Már maga a a Sandeman Sherry Armada Superior Creme színe olyan testes mahagóni árnyalatban ragyog, hogy kedvet csinál a kóstoláshoz.

Kirajzolódik a szájban a mennyei méz, a buja füge, az élénkítő ánizs intenzitásával együtt. És ha mindez még nem lenne elég, kóstoláskor krémes édesség árasztja el az ízlelőbimbókat, feltárja a mandula ezerarcú báját. A Sandeman Sherry Armada Superior Creme sokoldalúságát jól jellemzi, hogy ideális kísérője lehet a desszerteknek, a süteményeknek, a csokoládénak, a fagylaltoknak, és bizony még a kék sajtoknak is, ha egy igazán gourmet lakomához keresünk tökéletesen illő italt. 

 

Bársonyos borókás ízek a gin szerelmeseinek: Brockmans Premium Gin

Szinte követhetetlen mennyiségben születnek jobbnál jobb ginek szerte a nagyvilágban, a német mestereknek azonban sikerült előrukkolnia egy olyan változatos és színvonalas palackkal a műfajban, ami a párját ritkítja. Ez a Brockmans Premium Gin. Az áfonya és a szeder vibráló ízeivel, amelyek könnyen magukhoz édesgetik a különleges ginek ízére szomjazókat!

A Brockmans Premium Gin nullpontja, mindenek eredője természetesen a kihagyhatatlan boróka, ezúttal a napsütötte Toszkanából. Ezt egészíti ki a belga koriander, hogy citrusosan áramló nedű legyen a végeredmény. Majd jön a spanyol tengerparton termő citrom és narancshéj, keleti beütés gyanánt meg a kínai édesgyökér, a pikantéria jegyében.

A komplexitás érdekében a Brockmans Premium Gin készítői bevetik a lágy fás jegyzeteket is, hogy némi nemességet kölcsönözzenek a ginnek. A belga angelicagyökér és az indokínai kassziakéreg csak hab a tortán! A nagy összképet még tovább színezi az orris gyökér és a mandula, hogy egy egészen kivételes gin kerüljön a poharakba Valentin-napra!

 

Egy whiskey, amivel nem lőhetünk mellé: a Writers Tears Copper Pot Whiskey

Vannak kifejezetten férfias, intenzív whiskyk és születnek lágyabb árnyalatú tételek. Azonban létezik arany középút a két kategória között, amivel a szebbik nem képviselői és a férfiasabb ízek kedvelői egyaránt örülni fognak a szerelem ünnepén.

Ez a mézes és gyümölcsös ír párlat egy folyékony szerelmeslevél az ír irodalom olyan nagyságaihoz, mint Az Ulyssest papírra vető James Joyce, a drámaíró Samuel Beckett, Oscar Wilde, vagy a Dracula alakját megálmodó Bram Stoker. Azért érdekes és patinás névsor ez, mert a Writers Tears Whiskeyt alkotói, a Walsh házaspár alapvetően az írók könnyeinek szentelte, akik az alkotói válságtól sújtva gyakran néztek farkasszemet az üres papírlappal. Aztán persze felülemelkedtek ezen a nehézségen, és ismét belevágtak a szellemes sorok írásába (bár ehhez olykor némi könny és még több whiskey kellett).

Mi a Writers Terars finomságának és sikerének titka? Az édesség és a könnyed hangvétel, hiszen az írek lézer pontossággal tudják, mit szeretnek a whiskey hívei! A gyümölcsösség rajta hagyta kézjegyét a whiskey aromaszerkezetén, másrészt a tölgyfahordós érlelés szintén rengeteget tett azért, hogy a nemes ízek egy varázslatos egésszé szerveződjenek a palackban.

A 4 esztendőig tartó érlelés csodát művelt ezzel a nedűvel. Már az illatában kibontakozik a méz, a ropogós zöldalma, a pirítós és a vajas krémesség. Az első kóstoláskor még meghatározóbbá válnak a mennyei mézes jegyzetek, a pirítós jellegzetes ropogóssága, a tölgyfahordó eleganciája. A vaníliából és egy kis citrusosságból ugyancsak kóstolót kaphatunk az ízek sokaságában! Szóval ez a párlat olyan értékes árnyalatokkal sáfárkodik, mintha egy kinccsel felérő palackot találtunk volna a szivárvány végén, ahogyan erről az ősi ír legenda mesél!

Egy édesen csörgedező csodás ízvarázst szeretnénk Valentin-napra? Akkor zseniális ötlet a Writers Tears Copper Pot Whiskey!

 

Egy finomság a tequila és a kávé határmezsgyéjén: a Vivir Cafe VS tequilalikőr

Mindenki imádja a kávét, és kis hazánkban évek óta egyre többen kedvelik a tequilát. Könnyen megeshet, hogy valaki mindkét kategóriában érintett. Akkor van egy jó hírünk: megvan az eszményi ajándéka Valentin-napra, egy kávés tequilalikőr formájában, egyenesen a felső polcról!

Már a a Vivir Cafe VS tequilalikőr neve is beszédes: a „vivir” kifejezés spanyolul magát az „életet” jelenti, és ez a menő tequila is ezer fokon izzásban, az energiai végtelen tobzódásának szellemében került palackozásra. Ugyanez a tobzódás hatja át a Vivir Blanco, Vivir Reposado és Añejo Tequilájukat, valamennyi párlatukban ez az életteliség a közös pont.

A mexikói Jaliscóból, a tequila fellegvárából érkező párlat egy kávés csavarral újítja meg a műfajt. Kiindulópontja a 100% Blue Agávé, minden ragyogó tequila édes bázisa – ehhez csatlakozik a mindenkit sejtszinten felébresztő forró kávé, illetve a tölgyfahordós érlelés, amely nemes, előkelő aromákkal teszi még csodásabb élménnyé ezt a párlatot.

Esszenciája a frissen vágott cukornád mellett a sokunk reggeli élénkítőjeként szolgáló espresso kávé, megteremtve egy elegánsan örvénylő barna tequilalikőr lehetőségét.  

Egy átlagos munkanapot erős lenne ezzel indítani a likőr 30%-os alkoholtartalma miatt, azonban a hétvégét már simán feldobhatjuk ezzel a bársonyos tequilás finomsággal. És Valentin-napra is rengeteg elismerést kapunk majd érte, ha szívünk választottja szereti a tequilát és a kávét.

 

Pár korty a szamurájok világából: a Choya Sake

Konichiwa! Megérkezett az utóbbi évek egyik fenséges itala, amely a bölcs szakémesterek pallérozott tudását dicséri!

A Felkelő Nap országának első számú itala a szaké hosszú évszázadok óta. Ezzel a kellemes, nyugtató nedűvel csillapították szomjukat a békére vágyó feudális nagyurak a középkortól kezdve, és ebből merítettek bátorságot a csatára készülő szamurájuk, miközben kardjukkal élet-halálra menő ütközetekre hangolódtak. Az előkelő gésák szintén ezt a rizsből készített fenséges italt kortyolgatták baldachinos ágyaikban. A tradicionális japán ital mai változata a Choya Sake, amely aromacsörgedezésében megőrizte a nagy elődök aromatikus hagyományát, a szakémesterek pallérozott tudásával együtt.

Válassza a Choya Sakét, ha szerelme keleti árnyalatokkal játszó italra vágyik.

Ez egy gejzír energetikájával felérő japán élmény, az autentikus szusihoz is nagyszerűen illik. A rizs erjesztésével készül, így ölt testet a pohárban egy 14,5%-os alkoholtartalmú ital, amely a tomboló nyár idején hűtött formában, télen meg felmelegítve, egy decens kerámiacsészében kerül szervírozásra.

A japánok békés természetére illatában sem a vad gyümölcsösség jellemző, sokkal inkább egyfajta szolid gyümölcsös cirkulálás. Közben kacérkodni kezd az orral a rizs kifinomult édessége, egy kis sárgadinnyével megbolondítva. Az íze közepes testességgel bír, és az autentikus ázsiai ételek ízét is emeli.

 

Zöld Tündér Van Gogh bászerkényéről: Abszint Tunel Green

Mi a közös Van Goghban, Ernest Hemingwayben, Pablo Picassóban, Oscar Wilde-ban és Henri de Toulouse-Lautrecben?

Az a tény, hogy igazi művészlelkek révén mindannyian imádták az abszintot! Szíve választottja szereti a markánsabb, magas alkoholtartalommal áramló italokat? Ebben az esetben érdemes kezet fognia a Zöld Tündérrel, vagyis az Abszint Tunel Greennel!

Mi már nem részesülhetünk abban a szerencsében, hogy együtt kóstolgassuk a bivalyerős zöld elixírt a művészvilág krémjével, világhírű írókkal és francia festőkkel. Azonban az Abszint Tunel Green kortyai garantálják, hogy vidám nosztalgiával gondoljunk a nagy alkotókra, elmerülve a hírhedt ital zöld rétegeiben. Nyilván nem szabad túlzásba vinni, mert a magas alkoholtartalom könnyen főbe kólinthatja az embert, érdemes fokozottan ügyelni a mértékletességre. Mert valljuk be? A 70%-os alkoholtartalomnak már a fele sem tréfa, egy tartalmas és meglehetősen fajsúlyos párlattal állunk szemben, ha ezt az elementáris erejű finomságot szemeljük ki Valentin-napi ajándékként.

Már az Abszint Tunel Green élénkzöld árnyalata beleírja magát a retinába, az ürömfűvel és ánizzsal áramló ízek megy egyenesen az ízlelőbimbókba! Egyszerre friss, gyógynövényes, formabontó és intenzív, ettől ad annyira egyedi élményt ez a múltidéző ürömszimfónia. És olyan fűszeres fortissimók gondoskodnak az Abszint Tunel Greenben az ízek kiforrottságáról, mint a borsmenta, a fahéj vagy a szegfűszeg.

Tegyünk a kanálba egy kockacukrot. Gyújtsuk meg a pohár felett pár csepp abszinttal keverve, és öntsük a karamellizált cukrot az abszintba.

Van Gogh ebből a pompás zöld párlatból nyert ihletet zseniális képeihez. Szóval azon se lepődjünk meg, ha a Valentin-napi Zöld Tündért kortyolva esetleg remekművek születnek a kezeink között!

 

A francia ízek almával áradó chansonja: Chateau De Breuil VSOP Calvados

A calvados maga a francia ropogós alma diadala a palackban! Egy nemes, arisztokratikus ízekkel táncoló desztillátum. Az ideális ajándék, ha egy elegáns, letisztult italra vágyik a kedvesünk. Mert a Chateau De Breuil VSOP Calvados olyan „magasélményt” kínál ebben a kategóriában, akár az Eiffel-torony!

Az ízek kibontakozásának természetesen megvan a maga útja. Négy év kitartó érlelődés a hordóban, mígnem megjelenik a párlat sokat emlegetett borostyán árnyalata, szívet melengető íze, szívcsakrájában az érett almával, az aszalt gyümölcsök köntösében, amik még tartalmasabb ízeket simítanak az italra.

Illatolásakor végigkövetjük az alma csodás átalakulásának minden metamorfózisát: ahogyan a friss gyümölcs éretté nemesedik, majd aggkorában aszalt gyümölccsé válik, végül sült almaként alakul ínycsiklandozó élménnyé. Fűszerességén átsejlik a dió ígéretes illata, szóval már az első fuvallatok felkeltik az ember kíváncsiságát a franciák folyékony műalkotása iránt.

Kóstolásakor még erősebbé válik bennünk a gyanú, hogy egy igazi mesterművel állunk szemben. Az alma elválaszthatatlan egységben egyesül a fűszerességgel a nyelven. Itt is érezhető az alma számtalan arca, legyen szó friss piros gyümölcsről, érettségről vagy hanyatlásáról, az aszalt változatról. Az édes fűszerességet feldobja a pörkölt mogyoró gasztronómiai élménye, és a tölgyes hordós jegyzetek simogatják az ízlelőbimbókat.

 

Füstös és gyümölcsös mexikói mezcal: Rey Campero Cuishe Mezcal

Régen a pohár alján kukaccal szervírozták, ám ez csak múló nosztalgia. Mexikóban ezt az ikonikus agávészimfóniát, a mezcalt tekintik a tequila mellett az ország "legigazibb italának”, és füstössége által írta bele magát az örökkévalóságba.

A tequila „kistestvére”, a mezcal egyre népszerűbb itallá válik a világ mind a négy sarkában! Így tényleg emlékezetes Valentin-napot ünnepelhetünk, ha egy ütős mezcalra esik a választásunk, mert párunk régóta intenzíven érdeklődik a mexikói párlatok iránt. Üdítő újdonság, ha szeretnénk esetleg egy olyan palackkal meglepni a jeles nap alkalmából, ami nem tequila, hanem ehhez sok tekintetben hasonló, mégis teljesen más nedű. A két párlat között közös elem a kiindulópontot jelentő agávénövény, tehát itt is egy mennyeien édes itallal lesz dolgunk, a karakterét azonban árnyalja az a pikáns füstösség, ami a kiváló, autentikus mezcal csalhatatlan ismérve.

Régen tényleg kukaccal a pohár alján szervírozták a mezcalt, a modern idők azonban egyre több mezcalbárban felülírják ezt a bizarr szokást. A Rey Campero Cuishe Mezcal annyira letisztult és sallangmentes ízekkel érkezik, hogy kortyaihoz nincs szükség semmilyen kukacoskodásra (kivéve, ha valaki kifejezetten erre a kissé hátborzongató élményre vágyik a mezcal kortyolgatása közben). Kibontakozik benne a mezcalra jellemző enyhe füstösség és az alkoholtartalom is elég számottevő a maga 48.3%-ával, ezúttal mégis a gyümölcsösség kerül a mezcal főszerepébe.

Az ízek közül az oxacai vidék gyümölcsös gazdagsága ragadja magához a stafétát. Érezzük a szánkban a trópusi mangó édes kísértését, a lédús barackot, az egzotikus papayát, és erre a komplexitás kedvéért egy kis pikáns habanero bors, metélőhagyma teszi fel a koronát. Egy igazi ínyenc tételről beszélünk, mert az ízek garmadájához csatlakozik a krémes citromtorta, a karamella, és még a mézes fokhagyma is, hogy kielégítően gazdag kóstolót kapjuk a mexikói mezcal ízbirodalomból!

 

Kókuszos karneváli rum a különlegességre szomjazóknak: Grand Kadoo Coconut Carneval Rum

Ki ne szeretne részt venni egy fergeteges karibi karneválban, a forró fehér homokban bővelkedő tengerparton, valahol a pálmafák árnyékában? Egy fenséges kókuszos rummal a kézben, a végtelennek tetsző türkizkék tengerben gyönyörködve?

Ezt az élményt hozza el nekünk egy igazi karibi buliital, a Grand Kadoo Coconut Carneval Rum! Olyan, akár egy igazi huncut karnevál, amely fülbemászó dallamaival garantáltan táncra hangolja az embert! A 38%-os párlat illatolása magával ragadja a rumrajongókat. Illatáramlásában ott a palackba zárt karibi életérzés, élen a szigetek első számú gyümölcsével az édes nektár zamatokkal érkező kókusszal. És társakat is hoz magával: elárasztják az orrjáratokat a gyengéd trópusi gyümölcsök!

Kóstolásakor fejest ugrunk a cukornád édes tengerébe, a mély és sodró trópusi árnyalatok felszabadultságába. Egyszerre játszik az ízlelőbimbókkal a kókusz, a makaron, a csoki, a fűszeres fortissimók serege és az édességben mesés vanília.

Mi lenne, ha Valentin napján egy világtól elzárt eszményi szépségű szigeten éreznénk magunkat a szerelmünkkel, és egy kókusz ízesítésű rummal? Akkor keresve sem találhatunk jobb italt a Grand Kadoo Coconut Carneval Rumnál!

 

Egy vodka a legjobbak közül: Legend of Kremlin Gold Book Edition Vodka

Kedvesünk szeret olvasni, a másik nagy favorit pedig nála a vodka? Akkor már nem is kell tovább keresnünk, mert ez a különleges kiadású párlat lesz nála a telitalálat! A Legend of Kremlin ugyanis elkészítette nemes italának extra külcsínnel bíró verzióját, egy könyvbe csempészett vodkát. Annak idején ugyanis, valamikor még a középkorban Isidor, a leleményes szerzetes egy kódexbe rejtette a kíváncsi tekintetek elől a Legend of Kremlin előfutárát, nehogy megkaparintsák annak rejtelmes receptúráját, amit nem akart az avatatlanokra bízni.  

A minőségi italok szeretői körében szinte szent meggyőződés, hogy egy igazán finom vodka általában orosz vagy lengyel eredetű, hiszen a két nemzet időtlen idők óta verseng egymással azt illetően, melyikük találta fel a csodás párlatot. Ezt a parázs vitát nem tudjuk és talán nem is lehet eldönteni, azonban Valentin-napra ajánlunk egy jeles tételt, aminek mindenki örülni fog, ha ajándékként a bárszekrényre kerül a Legend of Kremlin Gold Book Edition Vodka

Páratlan egyensúlyban simul egymásra a palackban a borsos fűszeresség és a vaníliás édesség. Ráadásul ez a vagány vodka nemcsak önmagában, hanem koktélok finomhangolójaként is bevethető, ha az ember élénken kacérkodik a vodkás koktélok lehetőségével.

A Legend of Kremlin Vodka 10 világversenyen szerzett nagydíjat és több aranyérmet. Így tehát a minőségre sem lesz panaszunk, ha kedvesünknek ezt a misztikus ajándékot adjuk Valentin-napra.

 

Egy palacknyi brazil életöröm: a Cachaca Pitú

A cachaca maga a brazil lélek palackba zárt változata. Benne van minden, ami ebben a hatalmas országban az élet szeretetéről szól, és a speciális fás ízek is szerepet kapnak kellemes áramlásában., Ha egy hamisítatlan dél-amerikai élményre vágyunk, akkor Valentin-napra ez az ital lesz a nyerő. Különösen akkor, ha szeretnénk elkészíteni a brazil italkultúra első számú befutóját, a Caipirinhát, mert ennek fő alkotóeleme a cachaca. A műfaj egyik sallangmentes zamatú finomságával, a Cachaca Pitúval. A Pernambuco régióból származó nedű egy kiegyensúlyozott ízvilágot képviselő óda a cukornádhoz, és a néhány hetet igénybe vevő fatartályos érlelés teszi felejthetetlenné a zamatát.

Édessége nem a véletlen műve: egyetlen üveg Cachaca Pitú elkészítéséhez minimum 5 kilogramm cukor szükségeltetik, ennek köszönhető félédes finomsága.

 

Még keresi a tökéletes ajándékot Valentin-napra? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és segítünk megtalálni azt a különleges tételt, amivel a legnagyobb örömet okozhatja kedvesének a szerelmesek ünnepén!