Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

különleges italok

2024. 11. 21. 00:00:00

A brandykészítés arról szól, hogyan születik folyékony csoda a szőlőből. Minden pohár brandyben ott szunnyad a többszáz éves hagyomány öröksége, az innováció és a kézműves párlatkészítés iránti mély elkötelezettség. A brandy ezáltal a természet és a tudomány, illetve a művészet bonyolult kölcsönhatásának összjátéka. A három formáló erő egy kifinomult, különleges italt eredményez.

Lényeges szerepet játszik benne a brandyt létrehozó szőlőfajták kiválasztása, akárcsak a megfelelő érlelőhordó megtalálása. Ismerjük meg a brandykészítés fortélyait és azokat a nemes brandyket, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben!

2024. 11. 07. 00:00:00

Az alma a világ egyik legkedveltebb gyümölcse a bolygó mind a négy sarkában. Nem véletlenül szenteltek neki egy saját világnapot, és évszázadok óta a napi étrend, a folklór és a tudományos kutatás egyik alappillére.

Ismerjük meg a nemzetközi alma hónap hátterét, pár érdekességet erről az egészséges gyümölcsről és arról, milyen italokban emelték már-már művészi tökélyre az almás ízeket!

2024. 10. 30. 00:00:00

Hogyan kerül az abszint a koktélba? Egy érdekes kreatív csavarral! A rafinált csaposok fantáziadús gondolkodása ugyanis szereti keverni az elsőre teljesen eltérőnek gondolt ízeket, és izgalmas aromakapcsolatokat teremt az abszint és a citrusosság között, hogy vagány és váratlanul finom koktélokkal keltse új életre az abszint több évszázados mítoszát!

Lássuk, hogyan lép elő az aromák karmesterévé az abszint a koktélospohárban!

2024. 09. 25. 00:00:00

Nem tudjuk pontosan, mióta fogyaszt az emberiség aranyló színű mézet. Az viszont bizonyos, hogy a 7000-ből származó barlangfestmények a méhészet legkorábbi feljegyzéseiről tanúskodnak, míg a mézelő méhek kövületei nagyjából 150 millió évre nyúlnak vissza.

A mézet gyűjtő méh lett Artemisz görög istennő illetve a szerelemisten Ámor szimbóluma, és Napóleon köntösére is méheket hímeztek.

Varázslatos tulajdonsága, egzotikus zamata és sokoldalúsága miatt a méz beírta magát történelembe, és egyre nagyobb hatással van a prémium italok ízesítésére. Lássuk, milyen párlatokat dobnak fel mézes zamatokkal, és melyek a méz egészséget támogató tulajdonságai.

2024. 09. 18. 00:00:00

Az olaszok számtalan értéket adtak a világnak! A pizza, a Ferrari, és az „isteni” Franceso Totti mellett ilyen a vermut, amelyben ott pezseg a csizma alakú ország lakóinak felszabadult vidámsága, egy kis bor és hatalmas mennyiségű üröm, ezek jelentik a vermut aromatikus szívcsakráját.

Mert a vermut maga az olasz életöröm – és még több üröm!

Napjainkban valóságos reneszánszát éli ez a szenvedélyes, fűszeres és gyógynövényes nedű, így ideje megismerkednünk a történetével és a műfaj legfinomabb italaival, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben.

2024. 09. 12. 00:00:00

Mindig vágyunk – már-már sóvárgunk – a meghökkentő újdonságokra, legyen szó az emberi élet bármely területéről.

Az emberi természet valamiért így van kondicionálva, és a tézis az italok világában is élénken érvényesül! Léteznek azonban olyan különleges párlatok, amelyek nemcsak finomak, hanem érdekes meglepetést is tartogathatnak egy izgalmas bulin, és alaposan felpörgetik a hangulatot!

Ilyen a kukacot is tartalmazó mezcalpárlat, a kannabiszos teát tartalmazó likőr, a hipnotikus neonkék színben érkező nedű. Nem beszélve a mákból és pálinkából megálmodott finomságról, az uborkás ginről vagy az az afrikai elefántfa gyümölcséből készített krémes likőrről. 

Most jöjjön 8 ital, amelyek mindegyikében van egy nem mindennapi csavar!

2024. 09. 05. 00:00:00

A Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr likőrös édességű és felcsillantja az ír whiskey legjavát! Ráadásul annyira mesés ízekkel kavarog a palackban, hogy magasabb szintre emeli a koktélok és finom sütemények finomságát.

Hogyan kapcsolódik a whiskeylikőr históriája egy vagány zsokéhoz, és milyen ételekben, süteményekben, koktélokban vethetjük be a Shanky’s édes zamatát?

Ezekre a kérdésekre keresünk választ cikkünkben.

2024. 08. 21. 00:00:00

A történelem legnagyobb rablói gátlástalanul letámadtak egy értékes portékákat szállító vonatot, ahogyan azt Jesse James tette. Bonnie és Clyde pedig saját műfajt teremtettek azzal, hogy a romantikát rablással dobták fel. John Dillinger a tűzpárbajok kereszttüzében élte az életét, az Elefántember pedig gyakran előre megtervezett forgatókönyv szerint ment rabolni – akárcsak a Nagy Pénzrablás agyafúrt Professzora. 

Lássuk, milyen nekik való italokkal csillapíthatták volna a szomjukat, mielőtt csattan a karjukon a bilincs!

2024. 08. 07. 00:00:00

Az International Wine and Spirits Record Drink Market Analysis szerint a tequila és a mezcal iránt exponenciálisan megnőtt a kereslet az utóbbi években. És ezzel egyenes arányban nőtt a minőségi italfogyasztók és a márkatulajdonosok érdeklődése az alternatív agávé alapú szeszes italok iránt.

Vagyis olyan ősi párlatok iránt, amelyeket tequilához és a mezcalhoz nagyon hasonló tradicionális eljárásokkal készítettek. Az említett italokat olyan regoionális neveken hívják Mexikóban, mint bacanora, raicilla és sotol – általában destilado de agavekén címkézik őket – jegyzi meg A Field Guide to Tequila című könyv szerzője, a témában szakértő Clayton J. Szczech.

2024. 08. 05. 09:22:17

Találékonyság és innováció. Ez a két belépőkapu ahhoz, hogy a likőriparban egy nedű újat tudjon mondani a zamatok nyelvén, és elnyerje a fiatalabb Z-generáció tetszését. Egyre gyakrabban bukkan fel a likőrökben a csokoládé és a kávé, hogy kényeztető árnyalatokkal kavarja fel a likőrökről alkotott képünket, ám emellett a készítők még egy csomó praktikát bevetnek, hogy kóstolásra csábítsák a fiatalabb likőrkedvelőket.