Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mangómánia

Mangómánia

Mangómánia

A gyümölcsök keleti királya minden minőségi italban mesterien teljesít, nyáron pedig különösen hűsítő zamatokat villant.

Fedezzük fel a mangós ízek változatosságát egy mangós narancsos-rumban, szőlősen mangós vodkában, mangós milkshake sörben és a madagaszkári mangóginben!

Mangós alkoholos italok

A mangó meséje

Kirobbanó népszerűsége miatt a gyümölcsök királyának tartják Ázsiában, Közép- és Dél-Amerikában, és nem is állnak messzire a valóságtól, hiszen a mangó valóban szupergyümölcs. Egyrészt finom, másrészt gyógyító erőt tulajdonítanak neki, és a forró égöv alatt különösen jól jön frissítően savanyú íze. Ráadásul egyre több desszertben és sütiben vetik be a zamatát, az ízesített mangós italokról nem is beszélve (hamarosan erről is szót ejtünk).

A mangó számos forrás szerint India burmai határvidékéről származik. A világ legnagyobb kereskedői találkoztak először az akkoriban még szankszkrit nyelven Aaamra Phaam nevű gyümölccsel, amit az indiai népek maangaként emlegettek, később pedig az angolok mangóra módosítottak. Krisztus után 300 körül a mangómagvak Ázsiából eljutottak a Közel-Keletre, Kelet-Afrikába és Dél-Amerikába. India azóta is a világ mangófővárosa, vezeti a mangótermelő országok listáját. Utána következik Kína, Thaiföld, Indonézia és a többi „mangó-nagyhatalom.”

A mangó valósággal tobzódik C-vitaminokban! Egy csésze mangó biztosítja a napi C-vitamin szükségletünk 100%-át. Emellett csak úgy hömpölyög benne az A- és a B-vitamin, egy csomó antioxidánssal egyetemben, amelyek erősítik az immunrendszer védelmét, és a egészséges állapotban tartják a koleszterinszintet. A finomsága mellett már csak ezért is megéri rendszeren mangót enni és inni.

Másrészt nem véletlenül emlegetik a Dirty Mangót! A gyümölcs az E-vitamin, az úgynevezett „szexvitamin” ragyogó forrása. Keleten sokszor a gyógynövényes kezeléseken mangót írnak elő az ember férfiasságának növelésére, mert arrafelé hatásos afrodiziákumnak tekintik. A keleti gyógyászat szerint a mangó felerősíti a szerelmi vágyat, a nemi hormonokat olyan szintre emeli, hogy jobban kibontakozik tőle az ember férfiassága.

A mangófák valóságos matuzsálemek. Vannak olyan mangófajták, amelyek még 300 éves korukban is gyümölcsöt termelnek és virágot hajtanak.

 

Ciroc Mango Vodka: a szőlő és a mangó randija egy parádés vodkában

 A vodka alfája és omegája a gabona, ami garantálja a vodkák selymesen letisztult, egyben ropogós és robosztus ízét. Azonban minden kivételesen finom italba kell egy nagy csavar, amivel valami extrát tudnak hozni, újat tudnak mondani a vodkák nagy krónikájában, és kiemelkednek a párlatok tömegéből. Ezt az innovációt a Ciroc vodka azzal lépte meg, hogy a gabona helyett a szőlőt tolta előtérbe, ez lett a vodka aromavezetésének kiindulópontja. Korábban a vodkák elsősorban búzából, árpából, rozsból vagy burgonyából készültek, a Ciroc azonban úgy döntött, a francia konyakrégió szőlőiből varázsol nekünk valami szépet a vodka műfajában. Így került palackozásra a Ciroc ultraprémium alapvodkája, hála a kézműves szőlészet szakavatott mestereinek és a hideg erjesztési módszer eljárásának.

A kivételes tisztaságért az ötszörös lepárlás felel, ennek eredménye a selymes és elegáns zamat, ami a Ciroc kuriózumát jelenti.

A Ciroc Mango Vodka zamatában gejzírként tör fel a szőlő, és emellett egy másik forradalmian finom árnyalat- a mangó! Ciroc vodkáról lévén szó, az aromák karmestere újfent az Ugni Blanc szőlő, nyílegyenesen az ikonikus Gaillic régióból, francia földről. Az ízesítésben viszont elévülhetetlen érdemeket szerzett az édes és trópusi mangó, amely már illatával, citrusosságával, enyhe savanykás jegyzeteivel felébreszti az ember érdeklődését az első illatolás során.

Minthogy egy kellemes mangós vodkáról van szó, az alkoholtartalom sem emelkedik szédítő magasságokba, megáll a kellemes 37.5%-on.

Kóstolásakor rásimul a nyelvre a krémes Carabao mangós íz, vérpezsdítően frissítő citrusos elevenséggel. A mangó mellett olyan trópusi fiesta veszi kezdetét az ízek hömpölygésében, hogy egymás után táncol az ízlelőbimbókon a banán, a papaya, az alma, az Ugni Blanc szőlő eleganciájáról nem is beszélve!

 

Madagaszkári mangós gindzsungel: a Kalumba Mango Gin

A selymesen áramló ginek előszeretettel játszanak a gyümölcsös ízekkel, amelyek mindig egy vibrálóan finom, újszerű ízt kölcsönöznek a borókás ginzamatoknak. Erre az alapélményre simít mangós aromaköntöst a Kalumba, amikor életre keltette a saját mangós ginjét.

A Kalumba a trópusi ízek specialistája, és most is a lehető legtöbbet hozza ki a kiszemelt egzotikus gyümölcsből, a mangóból! A Kalumba Mango Gin ügyesen megtalálja az egyensúlyt a frissítő citrusosság és a madagaszkári fűszernövények között, megbolondítva az aromatikus alapvetést a mangó trópusi édes gyümölcsösségével.

Az aranysárga színben pompázó nedű már egyfajta garancia a grandiózus ginminőségre. A Kalumba Mango Gin palackján ezúttal is felbukkan a madagaszkári sziget emblematikus állata, a gyűrűsfarkú maki.

Valami briliáns, ahogy egymásba olvad benne a gabonaszesz és a mangó.

Már az illatolás első pillanatban élénken érezhető a mangó érett gyümölcsös aromája, borókával és könnyed fűszerességgel. Ízében a trópusi lendületesség egészíti ki a klasszikus borókás-gines felütést, a rózsabors izgalmas fűszerességével együtt. A gyümölcsös édesség pedig elvisz minket Madagaszkár őserdeibe, a gyűrűsfarkú maki otthonába.

 

Tejturmixos mangós sör az ínyenceknek: a Mad Scientist Mango Bay

A mangó annyira üdítően édes, citrusos és egzotikus ízzé nőtte ki magát, hogy a prémium italok világában a sörök habos birodalmába is beszivárgott! Ez az „invázió” azonban pozitív, változás, és olyan remekbeszabott mangós sört eredményezett, mint a Mad Scientist Mango Bay.

A magyar sörkészítő fenegyerekek lézer pontossággal csapnak le az ötletes alapanyagokra, és ezúttal sem hagyta őket cserben a „pókösztönük”, amikor a mangót választották.

Az 5.2%-os alkoholtartalom fémjelzi, hogy a Mad Scientist mesterei nevükből adódóan „őrült tudósokként” komolyabb téttel játszanak, és egy tartalmas, veretesebb itallal kényeztetik az ízlelőbimbókat.

Lágy krémesség, bársonyosan édesded tejturmix jelleg és intenzív „mangósság” mentén szerveződik ez az aromatikus álomvilág az egyik legfinomabb magyar kézműves sörben. A nemzetközi szakértők is elismerik finomságát, mert egy frenetikus pale ale került a palackba. Ez volt a Mad Scientist első söre, ami nemzetközileg is áttörő sikert aratott, és a berlini sörhét zártkörű eseményén e sörrel került be a főzde a világszínvonalú külföldi sörfőzdék illusztris társaságába. 2016-ban ez volt Magyarország első milkshake pale ale-je, amely mangós vagányságával és tejturmixos krémességével hódította meg a különleges sörökre fogékony rajongókat.

A sör illatolásakor alapélmény az édes gyümölcsösség, a trópusi jegyek citrusos aromaficánkolása az orrban. Kóstolásakor még jobban elmélyül a szájban a mennyire mangós árnyalatok armadája, lágy kortyokkal és bársonyosan krémes textúrával. Olyan tétel ez, amit semmiképpen sem szabad kihagyni, ha kíváncsiak vagyunk a mangós édesség trópusi sörös feltámadására, milkshake kiszerelésben! Ezt a sört tényleg a gourmanok ízlésére tervezték, exkluzív bevezető ez a fenséges luxussörök birodalmába.

 

A holland likőrmesterek trópusi kikacsintása: a Bols Mangó Likőr

A leleményes likőrkészítők is felfigyeltek a mangós ízek ezerarcúságában rejlő lehetőségekre, így született a műfaj egyik folyékony gyöngyszeme, a Bols Mangó Likőre. A párlat valamennyi ízébe belekódolták a trópusi egzotikum vidámságát, kortyolgatása közben szinte automatikusan ugyanaz a tündöklő mosoly jelenik meg az ember vonásain, mint amit a békés egzotikus szigetek lakóinak arcán láthatunk. A 17%-os bársonyos Bols-költemény önmagában is felejthetetlen perceket ad, de a nyári koktélokban ugyancsak parádésan teljesít, mindenképpen érdemes megízlelni a zamatát.

A holland Bols a likőrök több évszázados szakértője, hiszen anyaintézménye, a Lootsje 1575-ben létrehozta első likőrvarázslatait. 1664-ben már a gin előfutára, a jenever gőzölgött a stillekben, Lucas Bols pedig a holland Kelet-India Társaság főrészvényeseként előszeretettel vetette be likőreiben a mesés kelet fűszereinek változatos kincsestárát, agávénövényekkel és a formabontóan új receptúrákkal egyetemben.

Az ő munkásságának mai folytatása a Bols Mangó Likőre, amely trópusi eleganciával rázza újra a jól megszokott és letisztult Bols-zamatokat.

„Bolsék” prezentáltak egy olyan aranyló narancsos színben ragyogó palackot, amely már a puszta látványával kóstolásra csábítja az embert, a színe sejteti az ínycsiklandozó ízeket. Mintha mi is partra szállnánk egy trópusi szigeten a holland Kelet-Indiai Társaság hajójával, és belevetnénk magunkat a dzsungel sűrűjében, hogy felfedezzük a szigetet és kincsét, a mangós ízekben tobzódó egzotikus Bols Mango Likőrt! Ez a fejedelmi finomság minden ínyenc bárszekrényének ékessége lehet, ami feldobja a baráti és családi rendezvények hangulatát.

 

A narancs és a mangó rumos randevúja: a Bacardi Mango Fusion Rum

Mindenki szereti a mangót. És ez a rajongás még komolyabb léptéket ölt, ha rum formában is megízleljük a zamatát!

Ezt a gondolatot követte a Bacardi Mango Fusion Rum. A mangó elementáris ereje mellett a párlat másik fontos szereplője a narancs, erre az ízletes alapra simul rá egy melaszos, elegánsan fűszeres arculatú rumos tónus, amit nem szabad kihagyni a különleges ízekre szomjazóknak! A kuriózumok kedvelői olyan lendülettel csapnak le erre a finomságra, mint kalóz a rumos hordóra, szóval érdemes belőle minél előbb beszerezni egy-két palackkal az iDrinks üzleteiben.

Egyaránt érvényesül benne a melaszosság és a trópusi gyümölcsöknél megszokott pikáns édesség, ám ezúttal egy remekbeszabott rum aromatikus köntösében. A Bacardinál megszokhattuk, hogy adnak a minőségre, és a finom csúcsélményt most még jobban tetézi a mangós-narancsos jutalomjáték az ízek tengerén. Long drinkként is lehengerlő, koktélokba keverve meg egyenesen figyelemfelkeltő!

Egzotikusan árad szét a szájban a cukornádmelasszal elegyedő mangó, gazdag gyümölcsösséggel és a rum melaszosságával, egy kevés fűszerességgel. Ha a nyár végét egy különleges rummal szeretnénk feldobni, akkor ez egy igen ütős választás!

 

Rumpuncs likőr mangós vaníliával: a Pongo Mango-Passion Vanilla

Mivel lehetne feldobni a mangós ízek trópusi örvénylését? Egy édesen hívogató ízzel, a vaníliával! Ez volt az a csavar, amire a Pongo Mango-Passion Vanilla zamata épül.

A szemgyönyörködtető kiszerelésű likőrt palackjában egy kiváló kézműves rumpuncs szunnyad, gravitációs középpontjában a Dominikai Köztársaságban származó melasz alapú tartalmas rummal. És persze mangóval, mert ez a „szupergyümölcs” az egyik főszereplő, ami magához ragadja a stafétát az ízek sokaságában.

A Pongo likőrök esszenciája az utazás, az érzékek felébresztése és a felfedezés. A gyártó szerint ennek szellemében készült ez a pompás rumpuncs, amelynek minden kortya elrepít minket egy trópusi álomvilágba, ahová még nem tett ebe a lábát a civilizáció, az iparosodás, a felhőkarcolók és a természet kizsákmányolása.

A palackban lévő rum élénk szambát űz a vaníliával, az ütemet pedig a mangó adja. A kellő érettségről és a nemesség hömpölygéséről a tölgyfahordós érlelés gondoskodik, egy csomó pörkölt kakaóval és kényeztető karamellával.

Az illatolás során a trópusi gyümölcsök mellett valósággal elárasztja az ember orrát a kellemes almakompót, vaníliás fuvallatokkal.

Kóstolásakor erős édességgel robban a szájban a gyümölcsbomba. Egyszerre játszik az ízlelőbimbókkal a citrusosság és az édes trópusi gyümölcsösség, mi pedig egy nem mindennapi egzotikus ízvarázs tanúi lehetünk, ami hosszú időre beírja magát az ízmemóriánkba.

 

Alkoholmentes mangógyönyör: a Szent András Majdnem Mangós IPA (Alkoholmentes)

Mit tegyünk, ha a volán mögé kell ülnünk, azonban ellenállhatatlanul vágunk az izzasztó nyárban egy üdítő trópusi sörre? Ilyenkor csak be kell ugrani az iDrinks üzleteibe, és feltölteni a készleteinket egy remek magyar kézműves sörrel, amely alkoholmentes kiszerelésben is elkápráztatja az embert a mangós ízek ezerarcúságával!

A tétel ékes bizonysága a Szent András Majdnem Mangós IPA Alkoholmentes változatban. Mert az érett mangó és a komló együttese az igazi flow élmény „képlete” a sörözésben! A Majdnem sörcsalád valamennyi képviselője intenzív sörös kalandot kínál anélkül, hogy az alkoholtartalom befolyásolná az ember gondolkodását.

Szóval sportolás, vezetés közben sem kell lemondanunk a minőségi sörélvezetről, mert ez a 0%-os finomság különleges mangóélménnyel kecsegtet! Egy kellemesen krémes, markánsan mangós sör rejtőzik a palackban, amely hosszú és akkurátus kísérletezgetés után nyerte el a legfinomabb konstellációt a Szent András csapatának sörfőzdéjében.

 

Megjött a kedve a mangós finomságok megízleléséhez? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és tapasztalt kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez legjobban illő mangós vonalvezetésű gineket, söröket, likőröket, rumokat és más italokat! Ráadásul annyi remek gyümölcsös ital áll a rendelkezésére boltjainkban, hogy érdemes megkóstolni egy banános, dinnyés és más zamatú italt is, mert a gyártók egyre izgalmasabb árnyalatokkal teszik izgalmassá a vodkákat, a söröket, és a többi italt.