Ciroc
A Ciroc a világ egyetlen vodkája, amely nem gabonából, hanem szőlőből készül (híres jelmondatuk szerint: „made from grapes, not grain”)! Korábban a vodkák búzából, árpából, rozsból vagy burgonyából készültek, azonban a Cirockal minden megváltozott: a vodka műfajának határait feszegető ikonikus ital a francia konyakrégió szőlőiből nyeri frenetikusan friss aromakarakterét. Az ultra-prémium vodka egyedülálló zamata a francia kézműves szőlészetnek köszönhető, ahol hideg erjesztési módszert használnak. Az ötszörös lepárlás eredménye a kivételesen lágy, elegáns zamatú Ciroc vodka, amely az ínyencek szerint újraértelmezi a vodkakészítés művészetét. A Cirod vodka elnevezése két francia kifejezés összevonásából alakult ki: a „cime” hegycsúcsot jelent, a „roche” pedig a környékbeli sziklákra („rocks”) utal.
A Ciroc egy innovatív csavar által lett világhírű, és Jean Sébastien Robicquet fejéből pattant ki. A brand 2003-ban indult útjára, azonban Robicquet ősei már a 16-17. században a konyakkészítés úttörői voltak. Sébastien szülei pedig létrehozták az Assemblée des Régions Européennes Viticoles-t, az Európai Unió és a Kelet-Európai borrégiók politikai és kereskedelmi képviseletének szervezetét. Jean Sébastien Robicquet a francia konyakrégióban nőtt fel, szőlőbirtokokon játszott, és már egészen zsenge gyermekkorában megkedvelte ezt a finom gyümölcsöt. Kézenfekvő választás volt a fiatalember számára a Bordeux-i Egyetem biológia és borászat szak, de a jogászi pályára is tett egy kiruccanást. Közben Sébastient mindvégig az foglalkoztatta, milyen borok érdeklik a vásárlókat, és hogyan lehetne felépíteni egy borászati bizniszt. Elmélyedt hát a sales és a marketing tudományában, a Hennessy konyaknál is dolgozott Szingapúrban 3 évig, a szíve mégis visszahúzta a családi birtokra. Ugyanakkor élénken élt benne a vágy, hogy saját bort vagy saját szeszt hozzon létre, mert szerette volna tovább népszerűsíteni a szőlő kultúráját, amely szerinte Európát is nagyban befolyásolta. Sébastien a konyakrégió klasszikus szőlőihez nyúlt vissza, amit a legendák szerint még egykor a katonai szolgálat után itt letelepő rómaiak ültettek.
Jean Sébastien Robicquet-nek a lehető legegyszerűbb lett volna egy kiváló konyakot készíteni, azonban a konyak óriási válságban volt 1999-ben, ezért a Ciroc vodka innovációját egy gazdasági kényszerhelyzet hívta életre. Robicquet úgy érezte: az életét gyermekkora óta meghatározó szőlőben lévő cukor erjesztésével érdemes a gin vagy a vodka irányába nyitni, és végül az utóbbi lehetőség mellett döntött. Az volt a célja, hogy egy új, nemes vodkát alakítson ki a finom szőlőből, és így született meg a Ciroc vodka!