Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

6 koktélötlet, amely élménnyé teszi a tavaszi ízeket!

6 koktélötlet, amely élménnyé teszi a tavaszi ízeket! A hűvösebb idők után a tavasz egyre melegebbé válik, és a koktélok is tükrözik az évszakok váltakozását. A tavasszal összhangban egyre több olyan könnyed komponens kerül az italokba, mint a gyógynövények és a gyümölcsök. Szeretné feldobni a tavaszi partyt pár frissítő itallal? Pörgesse fel a buli koktélválasztékát szezonális ízekkel!

Legjobb tavaszi koktélok

Miért imádjuk a tavaszt?

Mert remekbeszabott koktélokat készíthetünk a tavaszi gyümölcsökből és zöldségekből! Szerencsére ennél sokkal több okunk van arra, hogy várjuk ezt a napsütéses évszakot, aminek még Antonio Vivaldi is szentelt egy frenetikus szakaszt a Négy évszakban.

 A nappalok egyre hosszabbnak és melegebbek, a virágok is nyílni kezdenek – utóbbi tény olyan frenetikus koktélok létrejöttét eredményezi, mint a levendulás ízekkel elegánsan játszó Levendulás Sapphire Collins.

A melegedő hőmérséklet azt jelenti, hogy egyre több időt tölthetünk a szabadban, akár egy laza pólóban is. Lassan de biztosan búcsút mondhatunk a hidegnek, és széles mosollyal köszönthetjük a ragyogó napsütést. Egyre több a nappali fény és melegebbek az esték, szóval ahogy előre haladunk az áprilisban, előbb-utóbb minden adott lesz egy kellemes hangulatú koktélpartyhoz a barátokkal és a családtagokkal. De akkor is szuper a tavasz, ha a melegebb estéken leülünk egy kellemes tábortűz mellé a barátokkal, vagy belevágunk egy kis főzésnek a csillagos ég alatt, megspékelve egy kempingezéssel az egyre melegebb időben.

Még menőbb, hogy közben a tavaszi időszakkal egyre több lehetőségünk nyílik a lélegzetelállító naplementék megcsodálására. És gondoljunk csak bele a tavasz varázsába, a melengető tavaszi eső illatába! A termelői piacok tavasszal ugyancsak új életre kelnek, ahol könnyedén beszerezhetjük a tavaszi koktélokhoz szükséges gyümölcsöket, ropogós zöldségeket és egy csomó mindent, amire kedvünk támad a tanyák és a vidék ínycsiklandozó terméseiből.

Tavasszal jókedvre hangolja az embert egy kis kertészkedés, ha egy színes virágokkal teli kertben munkálkodunk, és ez az egészségünknek is jót tesz. Az a lényeg, hogy a tavasz egy teljesen megújuló energiaszintet hoz a meglehetősen húzós és sötét téli időszakot követően. Végre búcsút inthetünk a zúzmarás, begubózós hibernációs bluesnak, és köszönthetjük a számtalan élénkítő tevékenységet.  Tavasszal nyithatunk a pasztellesebb árnyalatok felé, és felvehetjük a nyitott szandálokat, a pólókat, a rövidnadrágokat, a szoknyákat, aztán rövidesen beköszönt a nyár.

A japán cseresznyevirágzástól a tulipánig színes virágok szemkápráztató varázsa fogad minket ebben az évszakban, ami a tavasz megingathatatlanul biztos jele. Kertjeinkbe visszatérnek a vidám csicsergő madarak, ragyogó hangulatot és örömet adva ennek az évszaknak.

Elmehetünk piknikezni vagy egy kis természetfotózásra is, ha még jobban színesíteni szeretnénk a tavasszal kapcsolatos élményeinket.

 

Cherry Blossomtini-Cointreau Narancslikőrrel

A recept gyakorlatilag egy szakéval felpörgetett Cosmopolitan, megtartva a koktélban a Cointreau és az áfonyalé egybesimulását. Mivel az alapvetése ismerős és finom, szinte bármilyen alkalomra elkészíthetjük és prezentálhatjuk a vendégeinknek.

 

Hozzávalók:

4.5 cl szaké-pl. Nihonsakari Kanjuku Umeshu Nihonsu Blend

1.5 cl Cointreau

1.5 cl áfonyalé

frissen facsart lime lé

2 csepp Angostura Orange Bitters

 

Elkészítése:

Öntsünk koktél shakerbe a szakét, a Cointreau-t, az áfonyalevet, a lime levet és a bittert, majd töltsük meg jéggel. Jól rázzuk össze a komponenseket, aztán szűrjük egy lehűtött koktélos pohárba. Szervírozzuk a vendégeinknek, és élvezzük az ízeket!

A szaké tekintetében briliáns választás a Nihonsakari Kanjuku Umeshu Nihonshu Blend a maga 10%-os, nem mindennapi ízvarázslatával. A japán nedű ugyanis mesterien blendeli egymással az umeshu és a kishu szilvát, páratlan összhangot teremtve a két keleti szilvafajta között. Még menőbb, hogy érésük csúcspontján kerültek palackozásra ebben a szaké blendben, ezért olyan bársonyos valamennyi kortya. És persze ott van még a szakék origópontját adó rizs, ami megintcsak egy keleti repertoárral bővíti a szaké aromatartományát.

A narancsos ízek vonatkozásában mindenképp szuper választás az iDrinks üzleteiben is elérhető Cointreau Narancslikőr. Mert egyszerre képes felvillantani egy pikáns alapízt, a keserűnarancsot és egy enyhe cognacos jelleget. Sokak szerint ez minden idők eredeti és legparádésabb narancslikőre, teli gyümölcsös fűszerességgel, a kesernyés és édes ízek páratlan összhangjával a palackban.  

A keserűbb narancsos ízek koktélok kidomborításához meg ott az Angostura Orange Bitters. Belekódolták Trinidad buja gyümölcsös áramlását, és a maga teljességében tárja fel a karibi narancs érett csúcsteljesítményét. A narancs kesernyés finomsága mellett felvonultatja a gyógy- és fűszernövények sokaságát. Az édes vérnarancs ízét a koriander emeli magasabb szintre, ami a koktélban is valami frenetikusan teljesít. 

 

April Rain- Tavaszi zuhés koktél, vodkás-lime-os csavarral

Az áprilisi és májusi eső aranyat ér, főleg a koktélok világában! Adjunk egy csipetnyi lime-ot a Vodka Martinihez: a végeredmény egy frissítő és felemlő koktél a tavaszi délutánokra, az April Rain végtelenül egyszerű könnyedségével. A receptúrában alapvetően a friss limelé kerül a középpontba, így születik a vodka és a száraz vermut sziporkázó kombinációja.

Az áprilisi esőtől felélénkül a természet, és mi is széles mosollyal szemléljük majd a tavaszi ízek merész kibontakozását.

 

Hozzávalók:

6 cl vodka-pl. Legend of Kremlin Gold Bottle Vodka

1.5 cl limelé

1.5 cl száraz vermut

lime héj a díszítéshez

 

Elkészítése: Öntsük a vodkát, a limelét és a vermutot a jégkockákkal teli koktél shakerbe, és rázzuk fel energikus mozdulatokkal. Szűrjük le a végeredményt egy lehűtött koktélospohárba, aztán díszítsük limehéjjal.

A Legend of Kremlin Gold Bottle Vodka egy klasszikus ízekkel sáfárkodó párlat. Tradicionalitását jól jellemzi, hogy már a középkor óta létezik, és az évszázadok során beírta magát az orosz vodkakultúra arany lapjaira.  Kézműves vodkaként ötszörös desztillációnak köszönheti kivételes, éteri tisztaságát, nem véletlenül rajonganak érte a 15. századtól kezdve. A Legend of Kremlin Gold Bottle Vodka teli van borsos fűszerességgel, a vanília édességével, és a kristálytisztaság mellett az édesség is sokat hozzátesz az orosz vodka komplexitásához.

A vermut tekintetében eszményi választás a koktélhoz a La Quintinye Extra Dry Vermut. Már csak sokoldalúsága okán is, hiszen 27 féle gyógynövényből szerkesztették össze a szakemberek, emellett szentjánosbogárszerű felvillanásokkal ott pislákol benne a fehérborok keveréke, virágokkal és a citrusok aromájával. Egyszerre virágos és fűszeres, csalogató édesgyökérrel és az ánizs jellegzetes árnyalataival. 

 

Reposado Old Fashioned- Vivir Reposado Tequilával

A tavaszi gyümölcsök, a cseresznye és a nektarin koktélokban szerepeltetése egészen nyerő ötlet! Mert megmutatja, milyen csodás ízeket rejt ez az évszak, és teljesen új dimenzióba emelik a koktél tapasztalatainkat, ezekkel a gyümölcsökkel kiléphetünk a komfortzónából. Ezt a gyümölcsös álmot színezi az érett reposado tequila, amely erőt és finomságot kölcsönöz a klasszikus ízeknek, és teljes ragyogásában felvonultatja a tavasz üdeségét, az ízek élénk tobzódását. 

 

Hozzávalók:

3 szelet nektarin részekre osztva

3 cseresznye, részekre osztva

9 cl reposado tequila-pl. Vivir Reposado Tequila

2 csepp aromatic bitter

 

Elkészítése: Egy Old Fashioned pohárba tegyünk 2 szelet nektarint, két cseresznyét. Keverjük össze őket, míg eggyé nem válnak az ízek. Majd öntsük rá a tüzes tequilát, a bitterrel együtt. Díszítsük a koktélt nektarin szelettel és cseresznyével, mert így lesz vibrálóan finom a gyümölcsös vibrálás. A dupla adag tequila egy masszív és tartalmas itallá teszi a Reposado Old Fashioned, ami egy nem mindennapi kuriózum a tavaszi koktélok seregszemléjében!

Ha reposado tequila, akkor Vivir Reposado Tequila! A mexikói tequila fellegvárának számító Jalisco-fennsíkon megint összehoztak egy bársonyos aromájú kuriózumot, kényeztető karamellával és hívogató vaníliával. Mindez összefonódik az édes, minden ízében vad és szilaj természetet villantó agávéval. Ízében még teljesebb élményt ad az olvasztott vaj, felvillantva az agávé földességét és a citrusosságot. Mindez még stílusosabbra, finomabbra varázsolja a Reposado Old Fashioned koktélt, a színhez is sokat hozzátesz aranysárga ragyogása.

 

Levendulás Sapphire Collins-Bombay Sapphire-rel

Egy kis leleménnyel és odafigyeléssel otthon is készíthetünk levendulaszirupot, és az édes virágos íz tényleg megtestesíti a tavasz elevenségét és viharzását! Ez a levendulás íz a kulcs ahhoz, hogy a popkultnak számító Tom Collinst Levendula Sapphire Collinsszá varázsoljuk. A gines alappal rendelkező nedű a botanikai ízek lenyűgöző mélységét kínálja, amit minden újdonságra szomjazó koktélkalandor imádni fog.

A levendulás ízek teljesen új lendületet adnak a megszokott Tom Collinsnak! Gyakorlatilag felültetik az embert a tavaszi ízek száguldó hullámvasútjára, egy energikusan fel-le lüktető aromatikus pályára, amely színesíti a pezsgő gineket, és tökéletesre hangolja az ízeket a tavaszi és nyári eseményekhez. A levendula vibráló eleganciával keveredik a Bombay Sapphire-rel, és növényes kerti frissességet kölcsönöz az italnak. Nyári délutánokon felemelő élmény ezt kortyolgatni a kertben, teraszon, vagy egy finom villásreggelihez is kihagyhatatlan a tavaszi hétvégéken.

A recept egyébként a Bombay Sapphire vívmánya, és ez tényleg egy vagány vonalvezetésű gin a koktélhoz. A növényi anyagok kellemesen kiegyensúlyozottak és lágyak ahhoz, hogy a levendulát főszereplővé avassák az ízek keverékében, és ez tegye fel a pontot arra a bizonyos i-re. Nyugodtan tesztelhetjük a kedvenc ginünket ebben a koktélban, a Hendricks és az Aviation is már-már tökéletes hozzá, akárcsak a Bombay Sapphire. Aminek türkiz árnyalata annyira menő, hogy a bolcokon már messziről felébreszti az emebr érdeklődését, tényleg „kékítőt old az ég vizében”, ahogy József Attila írja…

Sőt, a gin mellett az alappárlatot lecserélhetjük egy másik italra, mert vodkával, tequilával és rummal is remekül harmonizál a levendula, akárcsak egy kellemes whiskeyvel, ha nem nyomja el a virágos árnyalatokat. A tavaszi ízek igazi szerelmesei akár citromfű párlattal is színesíthetik a Lavender Sapphire Collins zamatát!  

 

Hozzávalók:

4.5 cl gin-Bombay Sapphire

2.5 cl frissen facsart citromlé

1.5 cl levendula szirup vagy levendulaszörp

6 cl-10 cl szóda, ízlés szerinti mennyiségben

Citromszelet a díszítéshez

 

Elkészítése: Gyűjtsük össze a hozzávalókat. Öntsük egy klasszikus Collins pohárba a gint, a citromlevet és a levendulaszirupot vagy levendulaszörpöt. Keverjük őket össze, majd töltsük jégre, a tetejére öntsünk szódát. Díszítsük citromkarikával, szervírozzuk és élvezzük.

Az ital kulcsa a Bombay Sapphire Gin, ezt bolondítja meg a receptúra a levendulás ízzel. A Bombay Sapphire klasszikus ginként nagyon kell a koktélos ízek elmélyítéséhez, amely bővelkedik friss citrusossággal, kiegyensúlyozott fűszerességgel. A gineknél kihagyhatatlan borókával, korianderrel, kubebaborssal, Orris gyökérrel, mandulával, kassziakéreggel, angyalgyökérrel és édesgyökérrel.

 

Japanese Slipper: egy kellemes tavaszi papucs dinnyelikőrrel

Élénkzöld, mint a tavaszi rét, ás elkészítése annyira arcpirítóan egyszerű, hogy villámgyorsan beleszerethet az ember ebbe a japán papucsba. Olyan selymesen illeszkedik az ízlelőbimbókhoz, mint amikor laza eleganciával lépünk bele egy kényelmes cipőbe, amelyet mintha eleve nekünk készítettek volna. A koktélokban három fenséges összetevő kavarog bábeli zűrzavar helyett eszményi összhangban: a Midori, a Cointreau és a citromlé, nagyjából azonos mennyiségben.  Kevés ennél parádésabb zöld koktél létezik, szóval érdemes kikeverni, mert egy igazi aromatikus ébredés, mozgalmas „Konicsiwa” a műfajban.

A japán papucsa a Felkelő Nap koktélkultúrájának zöld virágbontása, és ha belegondolunk, ennél szembűvölőbb szín nem is igazán létezik, miután a természet kirobbant a tél szövevényes fogáságából, és belevághat végre a megújulásba. Mert a tavasz érkezésekor minden zöld lesz, és a Japanese Slipper sem jelent kivételt! Ez egy mesés árnyalatokkal kavargó koktél, enyhén alkoholos és annál gyümölcsösebb zamatokkal! És szerencsések vagyunk a választásával, mert pár perc alatt össszekeveredik a pohárban, receptként szintén telitalálat.

A koktél egyszerre tud testes, vidám és gyümölcsös áramlású lenni a szájban és a koktélospohárban, teli gyümölcsösséggel. Az alkoholtartalom sem szédíti az embert, mert meglehetősen alacsony, egy lekerekített és kiegyensúlyozott koktél, remek indítás egy tavaszi partyhoz, berúgja a buli motorját.

Ez a Midori dinnyelikőr egyik legnépszerűbb, jellegzetes koktélja, egy már-már elektromos izzást keltő vibrálóan zöld likőr. A Cointreau-val egy kis narancsos dinamikát hozunk az ízébe, a likőrrel elegyedő édességélményt pedig a frissen facsart citromlé fanyarsága ellensúlyozza. Mindhárom komponens valósággal lubickol ebben a zöld jacuzziban, és a tavasz mellett nyáron is érdemes elkészíteni, ha egy gyorsan elkészíthető gyümölcsös ízrobbanásra sóvárgunk, amely kilép a koktél-klisékből.

 

Hozzávalók:

3 cl dinnyelikőr-Bols Melon /Sárgadinnye/ Likőr

3 cl prémium triple sec

3 cl frissen facsart citromlé

Dinnyeszelet a díszítéshez

Elkészítése: Gyűjtsük össze a hozzávalókat, majd öntsük jéggel töltött shakerbe a dinnye- és narancslikőrt a citromlével együtt. Rázzuk fel energikus mozdulatokkal, majd töltsük lehűtött koktélospoharakba. Díszítsük mézharmat dinnyeszelettel, szervírozzuk, és bűvöljük el vele a vendégeinket!

A díszítéshez dinnyeszelet helyet mást is használhatunk. A Midori hivatalos receptje például maraschino cherryt ajánl erre a célra, de egy szelet citrom vagy lime is egészen zseniális megoldás lehet.

Az ízek újszerűsége érdekében érdemes ezt a koktélt a Bols /Melon/ Sárgadinnye Likőrrel is kipróbálni. A könnyed, smaragdzöld likőr mézédes sárgadinnyével kering a palackban, robbanásszerűen élénk gyümölcsös ízvilággal. Ideális a tavaszi koktélok ízének felpörgetéséhez, de már a nyár felé is elegáns lépéseket tesz zamatával. A Bols meg nagyon otthonosan mozog a koktélos ízekben, szóval mindenképp érdemes beszerezni egy palackkal a Bols /Melon/ Sárgadinnye Likőrből az iDrinks üzleteiből!

 

Green Giant bio vodkával, vermuttal és Grey Goose Original Vodkával

Az emberben mindig felvetődik, hogy nem visz elegendő zöldséget az étrendjébe. Ezeket az aggályokat mérsékli ez a zöld óriáskoktél, teli ropogósan friss tárkonnyal, bio vodkával, szárasz vermuttal, és ínycsiklandozó mézzel, ami kényezteti az ízlelőbimbókat. Nincs mese, ez a frissítő kerti koktél prototípusa, amit egyszerűen nem szabad kihagyni a tavaszi koktél kínálatából egy ütős bulin!

A cukorborsó fontossága kiemelkedő, mondhatni „stratégiai szempont” a koktélban. Válasszunk a koktélhoz minél telítettebb, halványzöld színbű borsót, majd tároljuk lezárt műanyag zacskóban hűtőben. Rizikót jelent az a tény, hogy a cukorborsó szezonja rendlívül rövid, ezért a Green Giant élvezetét meghosszabbíthatjuk a borsó blansírozásával és lefagyasztásával. Nyilván nem kapunk teljesen ugyanolyan ízt, mint a friss borsó esetében, azonban elég bizsergető és finom lesz a zamata ahhoz, hogy segítségével egy tényleg nagyszerű itallal rukkoljunk elő.

A recept egyike a friss tavaszi kertből származó koktéloknak, a cukorborsó és a ropogós tárkony tényleg bizsergően elevenné és tavaszivá alakítja az ízeket. És gondoljunk csak bele, mennyire menő egy nyárváró, vérbeli tavaszi bulin borsókoktélt „villantani” a vendégeknek, akik csodálkozva bámulnak majd a meglepetéstől erre a finomságra!

 

Hozzávalók:

1 szál friss tárkony

3 cukorborsó

2.6 cl méz

6 cl bio vodka-pl. Grey Goose Original Vodka

1.5 cl száraz vermut

3 cl frissen facsart citromlé

 

Elkészítése: Keverjünk össze 4 cukorborsót, 10-12 tárkonylevelet és mézet a koktél shakerben. Adjunk hozzá vodkát, száraz vermutot és citromlevet. Töltsük meg a shakert jéggel és jól rázzuk össze a komponenseket. Szűrjük egy Old Fashioned pohárba jéggel, végül díszítsük két cukorborsóval.

Ide kiválóan illik a Grey Goose Original Vodka. A koktélban igen jól „muzsikál” az ötszörös desztillációval készített vodka, főszerepben a frenetikus francia búzával és a Massive Central éterien tiszta forrásvizével, bársonyos ízvilágával. A krémes gabonavodka meglepő könnyedséggel suhan az ízlelőbimbókon, édeskés zamattal, kevés mandulás hatással. A+ minősítésű téli búza a bázisa, ebből alakul ki az a fenséges íz, ami zseniális a Green Giant koktélban.

A koktél száraz oldalának elmélyítéséhez szintén szuper a szalmasárga színben pompázó Carpano Dry Vermut. Csak úgy örvénylik benne a szárított gyógynövények serege, az érett grapefruit, az orris gyökér, a fűszeresség és a citrusosság.

 

Kedvet kapott a jobbnál jobb tavaszi koktélokhoz? A szezonális ízek jelenléte vadítóan friss tavaszi ízekhez valóban csúcsminőségi vodkák, vermutok és más italok járnak, mert ezek bársonyosan balanszírozzák az ízek egymáshoz simulását a tavaszi koktélokban. Érdemes mielőbb beszerezni az iDrinks üzleteiből! Kollégáink segítenek Önnek abban, hogy megtalálja a kiszemelt koktélhoz legjobban illő italokat és szirupokat az iDrinks kínálatában!