TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A japán szaké neve Nihonshu, és egy erjesztett ital rizsből, lágy vízből. Már a 13. században is fogyasztottak Nihonshut, azonban ez kezdetekben csak a japán uralkodók kiváltsága volt. Később a nihonsu a japán életmód és étkezési kultúra szerves részévé vált, egyre több gyümölcsösebb ízzel került kapcsolatba, ahogyan azt a Nihonsakari Kanjuku Umeshu Nihonshu Blend esetében is láthatjuk, az umeshu és kishu szilvával. Az Umeshu egy sajátos műfaj Japánban, a Felkelő Nap országának szilvalikőre. Ez ár önmagában is egy különleges ital, de a Nihonsakari még több gyönyört facsar belőle. A gyártó kishu szilvával illetve szakéval blendeli, hogy egy fenséges különlegességet készítsen belőle. Teszi mindezt a kanjuku jegyében: ez a kifejezés az érés csúcsát jelenti japánul. Tehát a likőrhöz az érési állapotuk csúcsán lévő gyümölcsöket használták, mi pedig minden kortyban tökéletes selymességet, harmóniát érezhetünk a gyümölcsös aromák között. Ez a blend szűrés nélkül, a maga természetességében kerül a boltok polcaira. Kóstoljuk meg ezt az energikus gyümölcsös italt, amelyben feltárul a japán szaké és a japán szilva két különleges arca.
Származási hely:
i
|
Japán |
Lepárló/ Gyártó: | Nihonsakari |
Palackozó: | Nihonsakari |
Alapanyag: | Ume szilva |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Igazán remek élmény szobahőmérsékleten nyújt. |
Illat: | Illatában egyszerre nyilvánul meg az orrunkban a szaké letisztult békéje és a japán szilva lédús, friss aromája.
|
Íz és lecsengés: | Ízében elönti a szánkat az umeshu és a kishu szilva zamata, egy kis szakéval együtt. Lecsengésében a japán szilva zamatrétegeinek „cseresznyevirágzását” élhetjük át.
|
Szín: | Halvány piros |
Ezekhez ajánljuk: | Önmagában nyújtja igazán a legtökéletesebb oldalát, de kevert italok alapanyagaként is kiváló. |
Weboldal: | https://nihonsakari.net/en/sake/index.html |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!