Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Angostura

Angostura

2024. 10. 25. 00:00:00

A tökös ízek újjáértelmezik a White Russiant, egy kis pirított pekándiós bevetésével pedig minden korábbinál finomabb Old Fashioned koktélt készíthetünk, amivel elkápráztathatjuk barátainkat egy hangulatos bulin. És ott van még az Áfonyás Mimóza cocktail, ami sajátos pezsgést ad az őszi estéknek, így már nem is akkora gond, hogy hamarabb sötétedik.

Lássuk, milyen cocktailokkal tehetjük színesebbé és mosolygósabbá az egyre hűvösebb őszt.

 

2024. 05. 02. 10:44:26
A hűvösebb idők után a tavasz egyre melegebbé válik, és a koktélok is tükrözik az évszakok váltakozását. A tavasszal összhangban egyre több olyan könnyed komponens kerül az italokba, mint a gyógynövények és a gyümölcsök. Szeretné feldobni a tavaszi partyt pár frissítő itallal? Pörgesse fel a buli koktélválasztékát szezonális ízekkel!
2019. 01. 21. 21:54:00

A maga 44.7%-os alkoholfokával, intenzív ízeivel, karakteres megjelenésével és különböző területeken való felhasználhatóságával lett az Angostura Aromatic Bitters egy a „bitter mindenekfelett”.

Ahogy mint sok más ital esetében a bitterek kezdetben az orvosok kedvelt gyógyító szerének számítottak, akár csak mint mondjuk a Cola vagy a gyógynövény alapú főzetek, macerátumok. A bittereket gyakran használták különböző megbetegedések tüneteinek kúrálására, de a bartenderek is hamar rájöttek, hogy milyen fenséges ízeket ad hozzá a különböző kevert italokhoz. A bitterek hajnala hamar eljött és meghódította az egész bartender szakmát. Ennek fényében érdemes az Angostura Aromatic Bitters keserű történetéről is pár szót ejteni.

A XIX.század elején egy német orvos - Johann Gottlieb Benjamin Siegert - kísérletezte ki a receptet és használta, amikor is Simón Bolívar hadseregében felcserként dolgozott. Eredetileg egy gyógyszerszerű, gyógyító likőrként volt használatos, különböző hasi panaszok kezelésére, csuklásra valamint sebek gyógyulását elősegítő kenőcsként. Noha meglepő lehet, de kevert italokhoz való felhasználását megelőzően XX. és XXI. században volt már ruhafesték, de illatosítónak is használták.