Angostura
A tökös ízek újjáértelmezik a White Russiant, egy kis pirított pekándiós bevetésével pedig minden korábbinál finomabb Old Fashioned koktélt készíthetünk, amivel elkápráztathatjuk barátainkat egy hangulatos bulin. És ott van még az Áfonyás Mimóza cocktail, ami sajátos pezsgést ad az őszi estéknek, így már nem is akkora gond, hogy hamarabb sötétedik.
Lássuk, milyen cocktailokkal tehetjük színesebbé és mosolygósabbá az egyre hűvösebb őszt.
A maga 44.7%-os alkoholfokával, intenzív ízeivel, karakteres megjelenésével és különböző területeken való felhasználhatóságával lett az Angostura Aromatic Bitters egy a „bitter mindenekfelett”.
Ahogy mint sok más ital esetében a bitterek kezdetben az orvosok kedvelt gyógyító szerének számítottak, akár csak mint mondjuk a Cola vagy a gyógynövény alapú főzetek, macerátumok. A bittereket gyakran használták különböző megbetegedések tüneteinek kúrálására, de a bartenderek is hamar rájöttek, hogy milyen fenséges ízeket ad hozzá a különböző kevert italokhoz. A bitterek hajnala hamar eljött és meghódította az egész bartender szakmát. Ennek fényében érdemes az Angostura Aromatic Bitters keserű történetéről is pár szót ejteni.
A XIX.század elején egy német orvos - Johann Gottlieb Benjamin Siegert - kísérletezte ki a receptet és használta, amikor is Simón Bolívar hadseregében felcserként dolgozott. Eredetileg egy gyógyszerszerű, gyógyító likőrként volt használatos, különböző hasi panaszok kezelésére, csuklásra valamint sebek gyógyulását elősegítő kenőcsként. Noha meglepő lehet, de kevert italokhoz való felhasználását megelőzően XX. és XXI. században volt már ruhafesték, de illatosítónak is használták.