Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Cointreau

Cointreau

-Szenvedélyesen kutattam a Cointreau narancslikőr kvintesszenciális lényegét. Összekapcsoltam a kristálytisztaságot a keserű narancsos és édességgel- mesélt a Cointreau titkairól Edouard Cointreau, a narancsos likőrbirodalom legismertebb tagja.

1849-ben, egy évvel a magyar forradalom és szabadságharc kirobbanása után két francia fivér, Edouard-Jean és Adolph Cointreau először nyitották ki a szeszfőzde ajtaját. Történetünk Saint Laud in Angersben kezdődött. A két testvér korábban az édesség- és süteménykészítés területén kamatoztatta képességeit, ahol észlelték, milyen nagy szükség lenne az iparágnak magas színvonalú természetes ízű likőrökre (ezek abban az időben még nem voltak elérhetőek). A Cointreau-testvérek nem rettentek meg a kihívástól, inkább belevágtak a likőrbizniszbe, hogy teljesen megreformálják azt!

Edouard-Jean fia, az ifjú Edouard azzal a szilárd elhatározással állt bele a szesziparba, hogy lepárlómester lesz. Edouard a distillery árnyékában nőtt fel, így apja nyomán a küldetésének érezte, hogy javítson a likőripar státuszán. A srác álma 1870-ben valósult meg, amikor apja és nagybátyja mellett csatlakozhatott a Cointreau lepárló nagyágyúihoz.

Edouardot megérte bevenni a Cointreau vezetőségébe: nagyszerű orra volt az ülethez. Ráérzett, hogy az emberek milyen intenzíven érdeklődnek a narancsos ízek iránt, amely ekkoriban ritka és rendkívül értékes árucikk volt. Edouard felismerte, mennyire univerzális aroma a narancs, amit a nők és a férfiak egyaránt szeretnek. Az elszánt Cointreau addig kísérletezett, míg meg nem találta a keserű narancshéj és az édesség legpompásabb egyensúlyát.

1889-ben Edouard megosztotta nagyszerű italát az egész világgal. Ebben az évben rendezték a Párizsi Világkiállítást, ahol a Cointreau narancslikőr a szokatlanul új szesz kategóriájában máris megkaparintotta az első helyezés díját. Edouard Cointreau nem elégedett meg azzal, hogy sikeresen kitalált egy világhírű narancslikőrt, a reklám is érdekelte. Pierrot bohócfigurájából merített inspirációt, és saját szemüvegét a karakterre adva létrehozta Pierrot de Cointreau alakját, aki gyorsan a márka nagyköveté, emblematikus alakjává vált a 19. század utolsó éveiben.

Az édesen érzéki ízekkel bűvölő Cointreau narancslikőr kortyolgatásakor a mediterrán tengerparton érezhetjük magunkat. A Cointreau a narancsos fűszeresség fortissimója!

Rendezés:
Cikkszám: R3564
Jelenleg nem rendelhető!
8.990 Ft
Cikkszám: R5033
Rendelhető
8.490 Ft
Cikkszám: R0141
Rendelhető
1.290 Ft
Cikkszám: R1291
Rendelhető
5.050 Ft
Cikkszám: R0128
Rendelhető
7.990 Ft 6.990 Ft
Cikkszám: R2449
Rendelhető
10.990 Ft
Cikkszám: R2972
Rendelhető
13.850 Ft
Cikkszám: R2319
Jelenleg nem rendelhető!
12.950 Ft