Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

10 ital, amit a természet inspirált

10 ital, amit a természet inspirált

„Nézz mélyen a természetbe, és akkor mindent megértesz!” – írja Albert Einstein. Ugyanez a helyzet a fenséges italok zamatával, amelyek a természetes összetevők fenséges finomságából merítik esszenciájukat. Legyen szó a rejtelmes természet alkotta kristálykoponyákról, a mélytengeri csápos kraken szörnyről, a Fuji hegy hatásáról, vagy a mandragóragyökerek misztikus ízéről…A természet számos meglepetést tartogat az ízek szerelmeseinek, és ideje felfedeznünk a titkait!

Lássunk néhány különleges italt, amelyek a természetnek köszönhetik aromatikus fortissimójukat.

A vulkán izzásából erőt merítő tequila: a Volcán De Mi Tierra Blanco Tequila

A természetben tomboló erők gyakran vulkán alakját öltik magukra. Friedrich Nietzsche szerint mindannyian vulkánok vagyunk, közeledve a kitörés órájához, ám ennek időpontját még Isten sem tudja. Azt viszont minden tequila rajongó tudja, milyen frenetikus aromakitörés várható, ha kinyitjuk minden idők egyik legjobb vulkanikus tequiláját, a Volcán De Mi Tierra Blanco Tequila borsos, fűszeres és citrusos palackját! Ez az ital képes magában egyesíteni és felvonultatni a mexikói tequila gyártás kellemes és energiától izzó oldalát.

Egy vulkán már gigászi megjelenésével is hatást gyakorol az ember lelkére, tekintélyt parancsol. Sziklái rejtekében iszonyatos, lávában áramló tüzes energiák tombolnak, amik bármikor pusztító erővel törhetnek a felszínre. A katasztrófafilmek forgatókönyvét egy időre felejtsük is el, mert bizony a vulkánoknak is lehet pozitív oldaluk! Például a Volcán De Mi Tierra Blanco Tequila, amely a vulkánok izzó erejét csempészte a palackba, és a hírhedt Tequila vulkánról kapta becses nevét. Aki nélkül nem lenne ennyire élvezetes a helyi tequila örvénylése, hiszen a mindent elárasztó vulkanikus rétegek tették a kék agávé termesztéséhez tökéletessé a termőföldet (szóval még az egykori heves vulkánkitöréseknek is létezett pozitív oldala).

A környéken élők szerencséjére immár közel 20.000 éve csend és béke honol az egykor rettegett Tequila vulkán közelében, ám itt gyártják minden idők egyik legjobb vulkáni italát, a lángoktól ölelt Volcán De Mi Tierra Blanco Tequilát. Számos évezreddel ezelőtt ez a gigászi lávakohó alakította ki a mexikói Jalisco régió természetének arculatát. A tequila nagymesterei hasonlóképpen „tüzes kézzel” formálták a Volcan tequila agávéjából a párlat gyümölcsös, pikánsan borsos és fűszeres vonalvezetését, amely képes közös keresztmetszetet nyújtani a lowlandi és highlandi tequilarégiók terroir tulajdonságaiból.

Amikor egy hegyre nézek, mindig azt várom, hogy vulkánná változzon” – írja Italo Svevo. A Tequila vulkán közelében élők pedig a terjedelmes agávémezők szépségét látva csak arra várnak, hogy ez a nagyszerű növény folyékony csodává, azaz tequilává alakuljon át a mesterek kezei alatt.

Szóval érdemes megkóstolni ezt a palackba zárt finomságot, mert minden kortya felér egy kellemes tequila-vulkánkitöréssel!

 

Az erdei gyógyító ízek frappáns szimfóniája: a Riga Black Balsam Classic

Sétáltam egyet az erdőben, és közben magasabbra nőttem, mint a fák!” –írta egykor nagy lelkesedéssel Henry David Thoreau. Ebben a mindent elárasztó, felemelő érzésben mi is megmártózhatunk, ha belevágunk egy erdei barangolásba, és felfedezzük a fák, a lombok, a barlangok szépségét. Mert a csend bármikor képes feltölteni az ember megfáradt lelkét, és zene a füleknek, ha egy vidám kismadár rázendít a csicsergésre az erdőben.

Létezik egy fenségesen csörgedező nedű, amit készítői egyenesen az erdő békés lelkének és kincsestárának szenteltek! A 45%-os markáns alkoholtartalommal áramló Riga Black Balsam Classicot, amely a lett természet, az erdők-mezők gyógynövényes kincsestárát tekintette kiindulópontnak. A párlat első változata már 1752-ben napvilágot látott hála Abraham Kunze zsenijének, aki gyógyszerészként érezte, mekkora lehetőségek rejlenek egy finom gyógynövényekből megalkotott likőrben. A Riga Balsam valamennyi zamata elementáris gyógyító erőt képvisel, és az alapja ma is az egykori rigai gyógynövénykivonatok, felpörgetve a mixológia ismereteivel, a modernitás szellemével. A fekete balzsam azóta meghódított a világot, és méltán lett egyike a legjobb gyógynövényes likőröknek, hűen képviselve a lett erdők-mezők növényeinek nagyszerűségét.

Ralph Waldo Emerson szerint a természet mindig a szellem színeit viseli, és ezek a nemes árnyalatok tündökölnek a Riga Balsam Classic színpompás palackjában. Ebben a tartalmas, éjsötét nedűben, teli a bogyós gyümölcsök lédús dinamikájával, ami teljesen felélénkíti az embert.

Lelke a málna és a hársfavirág, ráadásul a keserű gyógynövényes komponensek ellensúlyozására édes mézet és karamellát is csempésztek az ízek sokaságába.

Szóval pár korty Riga Balsam olyan, mint egy könnyed séta a lett erőkben, és egyből jobb lesz tőle a kedvünk!

 

A középkori boszorkánygyökér gyógynövényes zamata: a Mandragola Likőr

A természetben nem minden egyértelmű: a mandragóra növény „olaszosan” dallamos névvel bír, ám ennek ellenére a középkorban egészen boszorkányos, mondhatni ördögi adottságokat tulajdonítottak e növénynek! Manapság szerencsére már véget ért a sokak szerint sötét középkor, és ez az ízletes növény adja a savát-borsát a régi olasz tradíciókhoz visszanyúló Mandragola likőrnek!  Az olasz erdők kincsestárából inspirált likőr bővelkedik a mágikus, fahéjas, szegfűszeges erdei áramlatokban, finomságuk gyógyító erővel bír. 

Ördögi rossz hírének mára kevés hírmondója maradt ebben a pompás párlatban. Maximum az alkoholtartalma ördögi, hiszen a megszokottól magasabb, 45%-os tartományban detektálható.

Vajon miért volt olyan dermesztően hideglelős növény a mandragóra a középkorban? Olyannyira, hogy a világ leghíresebb drámaírója, William Shakespeare darabjaiban ennek a növénynek tulajdonította Júlia tetszhalotti állapotát és Machbeth tábolyát is…Ráadásul Trisztán és Izolda történetében szintén mandragóra került a szerelmi bájitalba. Miért volt ennyire hangsúlyos a mandragóra a középkorban? Főleg azért, mert rendkívül erőteljes és hatalmas gyökerei kísértetiesen emlékeztették a régi idők füvészeit az emberi test felépítésére. A hasonlóságok keresésében odáig mentek, hogy a korai mondák szerint a mandragóra emberi módon sikított, amikor kivágták a földből…Másrészt boszorkányosan szuper hatóanyagi vannak, ezért emlegették ördögalmaként, varázsgyökréként, a boszorkányok gyökereként is. Az elég bizarr megközelítések alapja az volt, hogy nagy mennyiségben a mandragóra hallucinációkat ébresztett az emberi elmében, ezek előszeretettel váltak a boszorkányok eszközévé, borba mártott fűszerekkel (másrészt szerelmi vágyat ébresztő afrodiziákumként, altatóként és fájdalomcsillapítóként is rendre bevetették).

Kóstoljuk meg ezt az ínycsiklandozó középkori gyógynövényt, egyenesen a természet szívéből! Pajkosan áramlik kortyaiban a rozmaring és szegfűszeg, kacér fahéjjal kavarogva. A keserűnarancs csókra húzza az ember száját, a menta bizsereg a nyelven, azonban itt a vibrálóan friss citromfű, ami felébreszti kortyolgatás közben az ember testét és lelkét. A fahéj és citromos ízek olyan felejthetetlen finálét kölcsönöznek a Mandragola likőrnek, hogy hosszú időre az ízlelőbimbókba íródik, mintha mi is részesei lennénk a régi idők varázslatának!

 

Az ázsiai természet chilirobbanása a Tarsier Khao San Chili Ginben

Vincent Tan szerint Ázsiában a piros az öröm színe; a piros az ünnepek és az ünneplés megtestesítője. Ugyanez a lángoló árnyalat jellemzi a Tarsier Khao San Chili Gint, az ázsiai hegyek zord és egyszerre gyönyörűséges birodalmából inspirált nedűt.

A szédítő magasságba emelkedő kőbehemótok a világ egyik legtöbb embert vonzó turista látványosságai. Megtestesítik a kaland, a kihívás szellemiségét. A természet erejét és hatalmát is, ezért választja nagyon sok kalandor azt a lehetőséget, hogy erőt vesz magán, összeszorítja a fogait, és minden erejét bevetve igenis megmássza a kolosszális méretű hegymonstrumokat!

E sziklákkal tarkított térség egyik legendás „belépőkapuja” Khao San, ahonnan az ázsiai utazók nekivágnak a csúcsoknak. Ha az ember még gyűjti a bátorságot, akkor más módon is részesülhet egy ázsiai csúcsélményben, a Khao San Chili megkóstolásával!

Az ázsiai hegyek meghódítására törő vándorok Khao Sanból indulnak a misztikus hegyek felderítésének. Erre az adrenalingazdag élményre építve, a thai ízek felvillantására törve született ez a természeti ízekben tobzódó ital. A chilis vadsággal hömpölygő folyékony borókavarázs egy stílusos bátorságcsináló ital az epikus hegyekhez! Itt mindent átszőnek a felhők, a közelben vakmerő sólymok röpködnek, a szájban pedig ott hömpölyög a chilis gin katarktikus ereje! Borókás esszenciával, és a valamennyi érzékszervünket felébresztő thai citromfűvel.

A párlat megállíthatatlan motorja a thai konyha lelke, a chili, és a Tarsier mindent bevet, hogy felszínre hozza a varázslatos erdők és hegyek zamatát, a természet finomságait. A helyi kaffir lime levelet cold distill eljárással hangolják a párlat mennyei összetevőjévé, amely még markánsabbá formálja az ital felépítését.

Ez egy olyan emlékezetes ázsiai kuriózum, amely remekül illik egy finom keleti ételhez is, ha lime és chili köretben gondolkodunk.

 

A tengeri félelmek epikus rumszörnye: a Kraken Black Spiced Rum

Nemcsak egy vulkán, egy vízesés vagy egy extra növény ihlethet meg egy italkészítőt egy párlat karakterének, stílusának kialakításához. Mert a természet ereje lehet egy olyan mélytengeri szörnyeteg is, ami a mélyből támad, és nincs annyira távol a történelmi valóságtól, mint Godzilla vagy King Kong. A történelemhez közelebb eső gigászi rémek táborát erősíti a kraken, amely a Kraken Black Spiced Rum ikonikus szellemállatává, azaz rémévé lépett elő.

A hajósok régi históriában hideglelős démonként emlegették a hullámok közt lapuló bestiát, amely hatalmas csápjaival igen gyakran megtizedelte a matrózokat (ha hihetünk a hajdani történeteknek). Gyakran nem is a vérszomjas cápától vagy a tomboló hurrikánoktól tartottak a legjobban a nyílt óceáni térségek lélekvesztőinek vándorai, hanem egy bestiális, hatalmas csápokkal bíró szörnyetegtől, aki bármikor felnyúlhatott a fedélzetre, hogy lerántson onnan egy marcona matrózt.

Máskor meg a tengeren lévő csónak körül kavart örvényt, ezzel kergette őrületbe a hullámoknak kiszolgáltatott tengeri medvéket, akik közül nem mindenki élte túl ezeket a vészjósló pillanatokat.

A kraken mítoszai az északi kultúrkörből eredtek. Rodrigo Salvador már egy 1180-as kéziratban is írt róla, méghozzá az Izland-környéki jeges vizek világában bukkant fel. Rodrigo írásában a kraken szigetnyi méretű, halak ezrei menekülnek a vízben a jelenlétekor, és bármit lenyel óriásira tátott szájával. Nem tudjuk pontosan mennyi a mese és mennyi a valóság a kraken mítoszában. Azonban lennie kellett valamiféle valóságmagvának, hiszen még Herman Melville, a híres író is megemlítette nevezetes tengeri regényében, a Moby Dickben. H.P. Lovecraft, a horror atyja erről a krakenről mintázta Chtulhut, a tenger mélységes gyomrában alvó csápos szörnyszülöttet.

A Kraken Black Spiced Rum olyan fenséges rumkomponensekkel édesgeti magához az embert, mint a kraken csápjai a hajósokat! Esősorban egy Barbadosi rum-dominancia érezhető a zamatában, de készítői számos karibi tételt csempésztek az aromakarakterbe, hogy számot adjanak a mesés szépségű szigetek természeti és botanikai adottságairól. Alappillére a cukornádmelasz, aztán 12 fűszerrel finomhangolják az ízeket, és olyan jól kavarják a szálakat, mintha a Kraken keverné tökéletesre a rum hullámait…Fűszeres rumvarázs ez a palackban, az orrban olajos és mogyorós mámorral. Egy kis gőzölgő kávéval felpörgetik az energetikát, édes melaszossággal kiegészülve. Zamatát a fűszeres fortissimók járják át, melaszosan krémes karamellával és vaníliával, szegfűszeges dinamikával, valamint fahéjjal.

Ez a dióbarna rummágia akkor is mosolyt rajzol az ember arcára, ha nincs egy hajó fedélzetén, és ott a helye minden rumkalandor bárszekrényén!

 

A sötét vihar whiskyt teremt: a Talisker Dark Storm Whisky

A természeti inspiráció egyik létező legelementárisabb formája egy sokkoló vihar, amely lesújt a skót erőkre és mezőkre. Ebből a komor, mindent elárasztó virágos élményből merít a Talisker Dark Stormyja.

Skye szigetén, a skót Islands régió egyik legelhagyatottabb szegletében igencsak mostoha körülmények, hideg, vad tengeri hullámzásnak kiszolgáltatva hozzák-viszik a hajók a párlatokat a szigetről a szárazföldre, és onnan vissza a nyersanyagokat. Állandó küzdelem ez az elemekkel, és azok legveszedelmesebbikével, a tomboló viharral! Ennek az epikus, olykor pedig már-már ádáz harcnak állított folyékony emlékművet napjaink egyik elementáris erejű itala, a Talisker Dark Stormyja.

Egyáltalán nem véletlen, hogy Shakespeare egy saját drámát szentelt a természeti erőnek, hiszen képes romba dönteni az ember életét a vad vidéken, ugyanakkor új életet is tud adni vizével a termésnek, és nem létezhetünk nélküle. Ez a kétarcúság megnyilvánul a Talisker párlatában is, hiszen egyszerre mártózhatunk meg az Islay-vihar energikus erejében és pusztító vadságában, amikor megkóstoljuk ezt a tőzegben fogant fenegyereket.

A Talisker sötétbe hajló párlata megmutatja, hogy a borongós Skye földdarabon, a tenger közepén ritkán süt ki a nap, és ezt a hangulatot csak eszméletlenül erős párlatok ízlelgetésével lehet túlélni! Mi is átélhetjük a Skye-szigetlakók megpróbáltatásait és hősies helyzetét, amikor megízleljük ezt a 45.8%-os alkoholtartalommal cirkuláló párlatot, amely képes egyszerre forrásba és izzásba hozni az ember egész testét, minden porcikáját, hogy leküzdje a sziget hűs környezetét. Másrészt a whisky DNS-ébe valósággal belekódolták a tengeri levegő sajátos illatú áramlását, a helyi tőzeg markáns karakterét. A kiégetett, barrique-olt hordó szintúgy érezhető valamennyi hullámán, amint megkóstoljuk. A megállíthatatlan füstösség és vadság a kóstolás során az embert egy Skye szigeti vagánnyá avatja, aki kész szembeszállni a természet pusztító erejével, a viharral!

A párlat egyszerre heves és édes, kidomborítva a gyümölcsös, ribizlis jegyzeteket, a fűszeresség köntösébe ágyazva. Édesgyökér oson kóstolásakor a nyelvre, és addig bizsergeti, amíg fel nem készít minket a folytatásra, a piros bogyós gyümölcsök és a citrus ostromára, megspékelve mindezt kemény tőzegességgel, boros, mézes sült dióval. 

 

Egy vodka a rejtelmes kristálykoponyák bűvöletében: a Crystal Head Vodka

A természet néha olyan titkokat rejt, amire nehezen talál választ az ember racionális értelme és a logika. Ezek köré tartoznak a misztikus kristálykoponyák, akiknek a híres színész, Dan Aykroyd egy bámulatos kiszerelésű vodkát szentelt – kristálykoponyás palackban! Ez a Crystal Head Vodka, napjaink egyik izgalmas párlata, amely elvisz minket a régi kultúrák ködös birodalmába!

Teljesen megrázta a tudományos világot, amikor ragyogó kvarcból létrehozott kristálykoponyát találtak az egyik ősi maja piramisban. És kiderült, hogy van még ott, ahonnan ez jött: a régi legenda szerint összesen 13 kristálykoponya létezik, és ha ezeket összegyűjti valaki, felmérhetetlen hatalom birtokosává válik! Mert egyesek szerint olyan titkos információk szunnyadnak a kristálykoponyákban, amelyek hozzájárulhatnak az emberiség túléléshez. Ám ez csak akkor kerülhet az emberiség birtokába, ha bölcsebbé válik, és méltó lesz rá…

A különleges kiadású kanadai vodka csodás designján túlmenően ízei lekerekítettségével emelkedik a nagy átlag fölé, krémes vonalvezetéssel, borsos fűszerességgel, közepes testességgel.

A kristálykoponya palack nem biztos, hogy földöntúli információkat ad át nekünk (bár ki tudja), viszont megmutatja, milyen misztikumokat teremt a természetet. És szerencsére a vodka istenei sem bántak szűkmarkúan ezzel a nedűvel, mert az első kóstoló után tényleg teljesen más szemmel fogunk nézni a vodka műfajára!

 

A pillangók szemet gyönyörködtető vándorlása és a Butterfly Cannon Cristalino 100% Tequila

A természet egyik nagy csodája, amikor a varázslatos átalakulás folyamán a hernyóból pillangó születik. Ennél már csak az döbbenetesebb, amikor a pillangók vándorolni kezdenek, és több száz vagy ezer pillangó szépséges szárnycsapásait követheti nyomon az ember! Erre a magával ragadó természeti képre figyelt fel a Butterfly Cannon Blue 100% Agave, és ennek szentelte nemes italát. Ráadásul bevételei egy részét is arra fordítja, hogy segítse a pillangók vándorlási útvonalának fennmaradását.

Szóval a tequila kristálytiszta, nyílegyenesen a mexikói ital Mekkájából, a Jalisco-fennsíkról érkezett, és van benne még egy olyan csavar, amivel elkápráztathatjuk a vendégeket: ez ugyanis egy szemgyönyörködtető, színváltozásra is képes tequila…Szóval nem hiányozhat egy bárkultúráért lelkesedő tequilafan bárszekrényéről, mivel jócskán túlmutat a klasszikus vonalvezetésű tequilákon, bátran feszegeti a határokat. Mert tényleg csoda, amikor a hernyóból szépséges pillangó válik, és itt is ez történik, mikor a mixelés során a szuperprémium tequila teljesen más színt ölt, emelve a rendezvények élményfaktorát!

Az agávéból megálmodott műalkotás 100%-ban Blue Weber agávéből készül. 30 napig érlelik a hordóban, aztán az éteri tisztaság jegyében faszenen is átszűrik. A végeredmény egy édes áramlással táncoló, esszenciális tisztaságú tequila, teli ropogós agávéval, érzékszerveket felkorbácsoló fűszerességgel!

Kortyolgatása közben pedig olyan felszabadulttá és vidámmá válunk, hogy legszívesebben mi is a levegőbe szökkennénk és repülnénk, akárcsak a tequila nevét adó pillangók!

 

Amikor a skót tőzeg formálja a whiskyt: a Smokestack Blended Malt Whisky

Skócia a tőzeglápok hazája, keresztbe-kasul átszövik a tájat. A tőzeges ízek whiskybe szivárgásának első számú aromakarmestere igazi skót nemzeti specialitás, és nélküle nem lenne a füstösség gőzmozdonnyal felérő elementáris ereje a Smokestackben, melynek címkéjét a klasszikus régi időket felelevenítő mozdony díszíti.

A hűvös és nedves óceáni környezet nagyba kedvezett a lápfejlődéshez, a tőzegesség terjedéséhez. A skót alföldi magaslápok jelentő részét a 18. században lecsapolták, hogy termőföldeket hozzanak létre helyettük, míg Highlanden a tőzeget kivágták a földből, és fűtési célokra vetették be.

A természet fekete ősmaradványa, a tőzeg a skótok klasszikus tüzelőanyaga, részlegesen lebomlott anyagok összessége. Olyan finomságok alkotják, mint az ősrégi sphagnum mohák, a régi gombák, amelyek lebomlanak a vizes skót lápokban, a savas és vizes élőhelyeken, ugyanakkor a magas savtartalom megakadályozza a növényzet teljes lepusztulását. A folyamat eszméletlenül lassú: egy méter tőzeg kialakulásához nagyjából 100 hosszú esztendőt kell várni, szóval több ez, mint türelemjáték…

Korábban a skót kertészek és a földbirtokokon dolgozó munkások előszeretettel használták a tőzeget fűtőanyagként a nagy hidegen. Másrészt a tőzeggel szárították a malátát, így került át a tőzeg füstös, fenolos tulajdonsága a whiskykbe.

E régi tradíció örököse a Smokestack Whisky! Zamatában versenyt füstölnek egymással a tőzeges komponensek, ez nem meglepő, hogy PPM-tartam a magas 30-as tartományhoz közelít! Egyszerre érvényesül benne a sűrűn gomolygó füst, a porított fűszerek cresecendója és a tengeri permet édes aromahulláma is, hogy egy igazán komplex élményben részesítse az élet vizének szerelmeseit. Már a palackja is elegáns az elegáns gőzmozdonyos hangulattal, a 46%-os alkoholtartalom meg gondoskodik róla, hogy a barátaink is édes kihívásnak tekintsék a nemes whisky kortyaival való ismerkedést. A skót természet tőzeges vadságából komponált ital életünk legfüstösebb utazásra csábít, a gyömbéres és vaníliás, citrusos árnyalatok még jobban árnyalják benne az összképet arról, milyennek kell lennie egy parádés és autentikus párlatnak Skóciából!

 

Fujisan Blended Whisky: egy kiegyensúlyozott japán párlat a hegy nyugalmával

A hegyekben menni hazautazás!” – írja John Muir, és valóban érdemes elgondolkodni sorainak mélyebb jelentésén. Nem véletlenül választja annyi elmélyülésre, csendre vágyó ember a nagyvárosok zajától gyökeresen különböző hegyi túrákat, vagy a hegymászást. Mert az ember ebben a közegben elmélyül a csendben, és átértékelheti az őt foglalkoztató kérdéseket. Miközben a sziklák gyönyörű formáiban, a szemet gyönyörködtető kilátásban is gyönyörködhet (nyilván a tériszony kizáró tényező, vagy akkor nem biztos, hogy érdemes megcélozni a legmagasabb csúcsokat).

Létezik egy páratlan aromaegyensúlyban lévő whisky, amely minden idők egyik legismertebb ikonikus hegyét tekinti szimbólumának, a balanszt illetően pedig aromatikus kiindulópontjának. Ez a Fujisan Blended Whisky, amely egyesíti a japán ég és föld harmóniáját. Mert Morihei Ueshiba szerint sok út vezet a Fuji hegy csúcsára ám valójában csak egyetlen csúcs létezik – a szerelem! És ha megízeljük a lágyan füstös és édes Fuji Blended Whiskyt, ez is szerelem lesz első kóstolásra!

A whisky jelképe a Fuji. bolygónk egyik leggyönyörűbb természeti képződménye, számos legenda origópontja. A Fuji hegy ikonikus kék színéről és fehér csúcsáról ismert, azonban ez a hatalmas kőóriás képes csalárd módon megváltoztatni a színét. Vannak olyan speciális időjárási és éghajlati körülmények, amikor karmazsinvörös árnyalatokat ölt napkelte és napnyugta idején.

A régiek szerint azért Fuji, mert maga a neve a Fuchi szóból, az ainó nép tűzistennőjének elnevezéséből ered. Így esett, hogy a szebbik nem képviselő egésze 1860-ig nem is mászhatták meg a Fuji-sant, mert a legendák szerint a tűzistennő féltékeny lenne bármelyik nőre. Ezért a régi hegymászónők egyike, Zazsu Akayama 1833-ban férfinak álcázta magát, mert tartott az isteni bosszúállás következményeitől.

A Nirasaki Distillery gabona és árpa egymásra simításával hozta létre ezt a felejthetetlen harmóniaélményt. Egy borostyán árnyalatban játszó párlatot a szamurájok földjéről, teli az édes füstösség szimmetriájával, amelyek egy gésa édes mosolyához hasonlóan delejezik az ízlelőbimbókat. Az árpamaláta kecsessége elhozza a kelet elbűvölő varázsát, megbolondítva mindezt egy kis pörkölt mandulával, kellemes dióssággal és vaníliával. Miközben a nagy whiskymesterek belerajzolták az aromakarakterbe a kesudiót, a narancshéj mediterrán örömét, és némi fás fűszerességet is, hála a whiskyhordós érlelésnek.

Szóval mindenképp érdemes beszerezni az iDrinks üzleteiből a Fujisan Blended finomságát, mert olyan magasszintű élményben lesz részünk kóstolásakor, mint a felhők közé emelkedő Fuji.

 

Egy csúcsminőségű palackban gyakran kellemesen izzik a tequila, akár a vulkáni láva, vagy olyan harmonikus kortyokat ad, mint a Fuji hegy sziklái! Fedezzen fel még több italt a világ mind a négy sarkából az iDrinks üzleteiben, mert nálunk a különleges italok minden kortya felér egy Föld körüli utazással! A párlatokkal való ismerkedés során eljuthat a norvég erdők mélyére, a Comói tó csodás hullámaira, de még a pillangók színpompás vándorlásának élményét megidéző tequilát is megkóstolhatja! Jöjjön el hozzánk, és kollégáink bevezetik a csodás nedűk birodalmába, hogy megtalálja az ízléséhez legjobban illő italokat!