Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

skót whisky

skót whisky

2023. 11. 27. 10:16:13

„Gyere bébi, lobbants lángra” – énekelte annak idején Jim Morrison, a Doors énekese. De mit tegyen az ember tél idején, amikor veszettül támadnak a mínuszok, és kellene valami extra segítség a hideg ellen?

Az a jó hírünk, hogy a hangulat felpezsdítéséhez egy zimankósabb téli estén nincs jobb, mint egy ütős, testet-lelket felébresztő scotch! Összegyűjtöttünk pár remek whiskyt az Islay-szigeteb innen és túl, hogy előre felkészülhessünk, betárazhassunk a legdermesztőbb éjszakákra egy-egy nagyszerű nektárral – egyenesen Skóciából!

2023. 09. 22. 11:27:59

Vannak olyan italok, amelyek kalandfilmbe illő körülmények között születtek. A Coyote Triunfo Del Desierto Chihuahua Sotol a kietlen mexikói sivatag túlélője, a Cutty Sark Prohibition Whisky megidézi a szesztilalom, a gengszterek és a szeszcsempészek küzdelmes korszakát, míg a a Gladstone Axe American Oak Blended Malt Scotch Whisky a favágásért lelkesedő elnök alakját. A Jefferson Amarót egy hajótörés inspirálta, a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor palackján meg marcona kőoroszlánt látunk, aki a gonosz démonoktól védi a tajvaniakat.

Fedezzünk fel 16 italt, amelyek izgalmas körülmények között születtek!

2023. 09. 13. 11:57:37

Ahány scotch, annyi karakter!

A whisky őshazájában az élet vize számos különböző formában öltött testet. Bemutatunk 7 párlatot, amely feltárja ezt a sokszínűséget, és közben megismerkedünk a skótok kultúrájával, a párlatok füstösségét adó tőzeggel, a nagy skót whiskyrégiókkal.

2023. 09. 02. 00:00:00

A nemes szakáll a férfiasság egyik végső szimbóluma. Mindegy, hogy gondosan nyírt, ápolt szakállról beszélünk, vagy egy szilaj, vad és bozontos változatban díszíti az arcot, mindenképp a férfi ékessége, delejezi a szebbik nem tekintetét. Számos kultúrában az arcszőrzetet a férfi erények jelképének tekintik. Hozzá kapcsolják a bölcsességet, az erőt, a magas társadalmi státuszt és bizony még a szexuális bátorságot is a harcos kultúrákban. Ezek szép lassan beszivárogtak az emberiség közös kollektív emlékezetébe.

A szakáll világnapja vitathatatlanul a bozontos arcú férfiak ünnepe, minden év szeptemberének első szombatján. Összegyűjtöttük azokat a kultikus szakálltulajdonosokat, akik egészségére érdemes koccintani a szakáll legnevesebb napján!

2023. 06. 15. 22:19:32

THE DEACON – A Sovereign Brands, és alapítója Brett Berrish tudja, hogy kell új italokat kitalálni: Egyedi ízvilágot alkotnak meg, olyat amilyen a piacon jelenleg nem található meg, de a jelenkor ízlésének megfelel, tehát egy valós igényt elégít ki.

2023. 05. 20. 00:00:00

Május harmadik szombatján világszerte különleges italokkal koccintanak az élet vizének rajongói. Tegyük színesebbé az Uisge Beatha legszebb napját, és fedezzük fel a világ négy sarkának különleges párlatait, hogy kuriózumszámba menő kortyokkal emlékezzünk a whisky világnapjáról!

Például a hajdinából alkotott Catskill The One-N-Only Buckwheat Whiskeyvel, a a Kirker & Greer Shamrock Whiskyvel, a a Writers Tears Copper Pot Whiskeyvel.

Összegyűjtöttünk néhány ígéretes italt a nagy whiskynemzetektől, amikkel méltó módon ünnepelhetjük ezt a különleges alkalmat!

2023. 05. 10. 00:00:00

Vannak olyan whiskyk, amiket nem ismer mindenki, azonban egyediségük és finomságuk okán megérdemlik, hogy felkerüljenek a whisky vándorainak radarjára. Kóstoljuk meg a Rampur indiai sherrys nirvanáját, a szesztilalom korszakát idéző Catskill Wicked White Whiskyt, a 10 éves tőzegesen áramló Ledaigot, és a többi kevésbé ismert whiskyt, amelyek fenségesebbek, mint gondolnánk!

2023. 02. 09. 08:53:47

„Grand Old Man”-nemes egyszerűséggel csak így nevezték a régi időkben a britek egykori legendás miniszterelnökét,  a „nagy öreg” William Gladstone-et, aki előkelő angol gentleman létére sem idegenkedett attól, hogy baltát ragadjon, és fáradtságot nem ismerve nekiveselkedjen a favágásnak. A szakállas férfiú nemcsak a parlament soraiban, hanem a rengetegben is megállta a helyét, és elismerésre méltó baltagyűjteménnyel rendelkezett a jólértesültek szerint. Az ő alakja ihlette meg dédunokáját, a prémium italok világában ismert Elwyn Gladstone-t, a Biggar & Leith alapítóját. Ráadásul a harcias öregúr nevéhez kapcsolódik a brit parlamentben a titkos szavazás ötlete és a szavazási jogok kiszélesítése is.

2023. 01. 05. 15:29:06

James Stuart, a dörzsölt üzletember és William Sharp tiszteletes összefogásából született meg a Glenrothes Whisky Rothes városában, a skót whisky egyik régi fellegvárában.

2023. 11. 01. 00:00:00

Karácsony közeledtével mindig óriási fejtörést okoz, mivel lepjük meg az élet vizére szomjazó családtagjainkat és a barátainkat. A döntés megkönnyítésére összeállítottunk egy listát, amely segít abban, hogy mindenki az ízlésének legmegfelelőbb különlegességet kapja a szent ünnepen!