Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

10 eszelős időutazás, aminek csak csúcsitalokkal lehet nekivágni

10 eszelős időutazás, aminek csak csúcsitalokkal lehet nekivágni Láttunk már furcsa időutazásokat. És vannak olyan észveszejtő kalandok a téridőben, amihez kijárna egy remekbeszabott iDrinks-es ital!

A Vissza a jövőbe-trilógia Mad Scientist Liquid Cocain söre

Minden idők talán legviccesebb időutazás-trilógiájában a kissé kattant tudós, dr. Emmett Brown visszamegy a múltba az ifjú Marty McFly-jal, aki a középsuliban összeakad a saját szüleivel. Ami azért veszedelmes kiruccanás, mert saját anyja egészen szemrevalónak találja a srácot. És ha a kedves mama nem jön össze Marty leendő apjával, akkor óriási időparadoxon történhet, és jövőben Marty meg sem születik….Más izgalmak is adódnak: a Delorean autóban ketyegő időutazó eszköz, a fluxus kondenzátor üzemeltetéséhez benzin helyett nukleáris energia kell. 1955-ben nem sikerül plutóniumot szerezni, de szerencsére még a villámcsapás ereje is megteszi, hogy ugrálni lehessen az időben.

Ez egy olyan trip a téridőben, aminek átvészeléséhez nem elegendő egy hagyományos nedű. Annál valami erősebb ital szükségeltetik, ami visszarezonál a sztori eszelős tudósára, Dr. Emmett Brownra! A legstílszerűbb választás mindenképpen a Mad Scientist Liquid Cocainja, hiszen az ital középpontjában is az őrült tudós gondolata áll. A sör vonzereje azonban mindenképpen a sokszínűségében rejlik, mivel összesen négyféle amerikai komlóból készült, citrusos és gyümölcsös ízvilága pedig magával ragadja az embert. Egy malátás, erős és enyhén édeskés kísértés, ami hosszú időre beírja magát az ízmemóriába.

Ha az ember nem egy ilyen emberes kézműves sört választ az időcsavargáshoz, akkor felvetődik a Vissza a jövőbe klasszikus kérdése: „Nyuszi vagy?” A 9%-os alkoholtartalom igencsak acélos, ezért az erősebb sörök kedvelőinek ajánljuk, akik bírják az ütősebb ízeket.

 

Az időgép itala: a The Bitter Truth Old Time Aromatic Bitters

HG. Wells történetének feldolgozásában Alex Hartdegen azért találja ki az időgépet, hogy visszautazzon a múltba, és megmentse szerelmét. A kísérlet azonban nem a számításai szerint alakul: előreugrást tesz 800 ezer évvel későbbre, amikor az emberiség egy irtózatos kataklizma után két dermesztő fajjá alakul: eloikra és morlockokra. Az eloik úgy élnek, akár a természetes népek: halásznak és vadásznak, azonban állandóan fenyegetik őket a morlockok. Az eltorzult, föld alatt élő korcsemberek, akik csak azért kúsznak elő a sötétből, hogy pusztítsák és levadásszák az eloikat. Olyan rémisztőek ezek az eltorzult emberek, mintha Dante Infernójából jöttek volna.

Bizony megesik, hogy a múlt és a jövő formálódása nem az ember szájíze szerint alakul. Ilyenkor különösen jól jön egy kis bitter, mert keserű ízével könnyebb elfogadni a kellemetlen igazságokat. És koktélokban is bevethető, hogy minél sokrétűbb italokkal varázsoljon mosolyt a családtagok és a barátok arcára.  

Egy balul elsült, keserű időutazáshoz tökéletes ital lenne A The Bitter Truth Old Time Aromatic Bitters. Mert gyakran halljuk a régi mondókát, miszerint „a régi jó dolgokból nem maradt semmi”. Szerencsére ezt az akadályt ugorja meg ez a régi vonalas bitter, amelyben feltárulnak a keserű italok legnemesebb hagyományai.

A kesernyés kísértés oroszlánszerepet játszik abban, hogy a lehető legmagasabbra emelje egy klasszikus vonalvezetésű Old Fashioned vagy Manhattan cocktail élvezeti értékét. Már pár csepp minőségi árnyalat teljesen új fénytörésbe emeli a nagyszerű koktélokat, extra komplexitást és összetettséget kölcsönöz ezeknek a remek italoknak. Aligha találunk a The Bitter Truth Old Time Aromatic Bittersnél jobb karmestert a bittert igénylő koktélokhoz, és ízei által betekintést nyerhetünk abba, milyen lehet egy időutazónak a múlt keserű tapasztalata, ahogyan Az időgépben kirajzolódik.

A kesernyés ízek feltárulása mellett esszenciális a a The Bitter Truth Old Time Aromatic Bitters karakterében a fűszeres fortissimók jelenléte. Miközben valóságos ünnepet ül benne a fahéj, a kardamom, az ánizs és a szegfűszeg melengető ereje.

 

A 12 majom Monkey Shoulder Whiskyje

James Cole (Bruce Willis) börtönben lévő elítélt, akinek egy érdekes alkut ajánlanak. Kegyelmet kap, ha visszautazik a múltba, hogy mintákat gyűjtsön egy vírusról, amivel úrrá lehetnének saját korszaka járványán. Ami sokkoló módon kipusztította az emberiség 99%-át…

Az időutazó rájön, hogy az összeomlás a 12 majom hadserege csoporthoz köthető. Az időgép hibája miatt egyszer nem 1996-ban, hanem 1990-be kerül, ahol elmegyógyintézetbe zárják, és a jövőbelátásos elembetegségek szakértője, dr. Railly (Madeleine Stowe) foglalkozik vele. Szintén a diliházban van Goines (Brad Pitt). A pszichiáternővel szövetkezve a férfi a 12 majom nyomba ered, és idővel Cole már nem bízik megbízói létezésében, és a jövőről szerzett ismereteiben. Ha már majmok: a Monkey Shoulders Whiskey lenne a legtökéletesebb neki!

A Monkey Shoulder Whisky nem majomkodik, ami a minőséget illeti. A skót blended malt ironikus módon azokról a lapátoló malátamunkásokról kapta a nevét, akik a régi időkben a gépies, monoton feladatuk miatt egy meglehetősen egészségtelen testtartásra tettek szert. A 40%-os blended malt azonban egy huszáros vágással képes újat mondani az élet vizének műfajában. Három Speyside-i lepárló single maltjának bámulatos blendelésével emeli magasabb hatványra a krémesen édes ízeket, és azt is megmutatkozik benne, miért szeretik annyira a rajongásig a scotchokat!

Illatában ott kavarog a mennyei lekváros aroma, teli malátás zamatokkal és kakaóval. A vanília gyakorlatilag eggyé válik fuvallataiban a téli fűszerekkel, összemosódik a szerecsendióval, az érzékszerveket felébresztő szegfűszeggel és fahéjjal. Íze kényeztetően édes, malátás patakokban árad szét a szájban, bogyós gyümölcsökkel.

A kóstolás során egyre markánsabban hírt ad magáról a pörkölt árpa már-már gasztronómai finomsága, a bársonyos tejkaramella és a manula méz. Az élelmesebb whiskyvándortok érezhetik a blendben a szárított barackot és a hordós érlelés adta nemes tölgyességet, a borsmentás bőségek hullámzását az ízlelőbimbókon. Ez a párlat a lehető legtöbbet hozza ki 3 Speyside-i lepárló zamatából, így egyszerre merülhetünk el Balvenie, Glenfiddich és Kininvie csodájában. A sokoldalúság sem véletlen a párlatban: az aromaszerkezet csodás összetettségéről összesen 27 hordónyi Speyside-i párlat gondoskodik… A komplex whiskys zamatok kedvelőinek a Monkey Shoulders egyenesen kötelező tétel!

 

Az Interstellar és az Outer Space Alien Vodka

A tér-és időugrások szokatlan módjára mutatott rá Christopher Nolan filmje, a Csillagok között. Arra a kissé hajmeresztő tényre, hogy mire képes a fekete lyuk kellős közepén lévő szingularitásmag: olyan szinten beszívja, „spagettizálja az anyagot”, hogy az képes más időkbe is eljutni. Joseph Cooper, a NASA pilótája (Matthew McConaughey) a film végén egy négydimenziós tesseraktumba esik. Ennek fizikai dimenziója az idő, és a férfi meghökkentő módon az otthoni könyvespolcának hátsó részében jelenik meg. Lánya a tevékenységét szellemjárásnak hiszi, apja pedig Morse-jeleket küld neki, hogy megoldhasson egy egyenletet.

A fekete lyukba ugrás során az egyén könnyen elveszíteni emberi voltát, és teljesen idegen lénynek érezheti magát, amint megszűnnek teste fizikai és mentális kötöttségei. Ebben az állapotban a saját lánya is ufónak, földönkívüli idegennek hiszi az embert. Ezért lenne stílszerű egy ilyen kalandra az Outerspace Alien Vodka.

Kicsit bizarr, amikor álmunkból felébredve egy gülüszerű szürke idegent találunk, azonban büszkén mutathatjuk meg az ufós palackot barátainknak egy remek hangulatú összejövetelen, és a belsejében szunnyadó párlat is a kedvükre lesz majd. Mert az ufós nedű, az Outerspace Alien Vodka nem olyan interdimenzionális élmény, mint fejest ugrani egy fekete lyukba vagy egy tessaraktumba, mégis magával ragad a prémium kukoricából készült vodka. Tisztaságáról az ötszörös desztillálás játszik szerepet. A végső szűrés egy 4 milliárd esztendős meteoriton át történik, ami még izgalmasabb színezetet ad a vodka selymes lágyságának és tisztaságának. Édes citrusosság örvénylik a földöntúli palackban, teli kukoricával és tejberizzsel. Ha egy űrutazással felérő vodkára szomjazunk, amely emlékeztet egy meteorit becsapódására, akkor az Outerspace Alien Vodka lesz az új kedvencünk!

 

Donnie Darko-nyulas ámokfutás az időben, Conigli Ginekkel

Ez egy igazi agydurrantó film, a fiatal Jake Gylleenhall főszerelésével. Donnie Darko látja, hogy egy sugárhajtómű zuhant a családja házára, és a látomásaiban egy ijesztő Frank nevű nyúl jelenik meg. Szülei azt gyanítják, hogy a fiúnak mentális problémái vannak, és rövid úton pszichiáterhez küldik.  Mert arra gondolnak, hogy paranoid skizofrén, és a gondolatai elszakadtak a valóságtól. Frank, a nyúl folyton arról faggatja a srácot, hisz-e az időutazásban, és az iskola egykori természettudományok tanára, egy szenilis öregasszony is átadja Donnie-nak Az időutazás filozófiája cím könyvet. És felvetődnek olyan magyarázatok is, hogy Donnie halála előtt gondolta el a cselekményt, esetleg tényleg skizofrén, és csak álmodta a nyulat. Mások szerint meg egy tangenciális univerzumba került a balesettől, és teljesen felborult az időérzékelése…Ahány ember, annyi magyarázata van ennek a rejtelmes filmnek, azonban egy dolog biztos: egy nyulas nedű lenne a legjobb ajánlat Donnie Darkónak!

Pontosabban a Conigli párlataiból egy-kettő, a gyártó nyulas szimbolikája miatt. A párlatai olyan kellemesen sokszínűek, hogy mindenképpen érdemes megkóstolni őket.

A Congli egyik csúcsitala a 400 Conigli Volume 5 Lavander Gin. Megállíthatatlanul cirkulál benne az energikus levendula, és a gint áthatja a virágos illatok sokasága, a trentinói boróka. Főszereplője a levendula testet-lelket átható energikussága a boróka dinamikus árnyalataival összhangban.

Szintén nagy dobás a 400 Conigli Volume 3 Cardamom Gin, a maga 42%-os kardamomos futamaival. A gin a kardamomot teszi előkelő helyre, és ezzel eszményi komponenst teremt a koktélos ízek bűvöletes gazdagításához. Valami elementáris, ahogyan egyesül benne a gineknél kihagyhatatlan boróka, a kardamom és a fűszeresség!

 

Talisker Storm Whisky: egy vihar, amit az Idétlen időkig meteorológusa sem tudna előrejelezni

Mi lehet lehangolóbb annál, mintha az ember minden áldott reggel ugyanarra a napra ébred– egészen addig, amíg furmányos módon meg nem változtatja az életét? Phil Connor egy igazi dulifuli, mindenért morgó meteorológus, aki stábjával elmegy egy világvégi pennsylvaniai kisvárosba, hogy felvegye az odújából kisétáló mormotát. Mert az amerikai hagyomány szerint ez jelzi, hogy vége a télnek.

A mormotanap azonban időcsavart vesz: ugyanez a nap ismétlődik végestelen végig Phil életében. Orvoshoz és pszichológushoz fordul, azonban semmi sem segít. Idővel rájön, hogy bármit megtehet, hiszen reggel mindig újra a szállodában ébred. Bankot rabol, próbálja elcsábítani a kolléganőjét, Ritát, azonban semmi sem változik, nem tud kimászni az időhurokból. Ahogy telik az idő, jobb ember lesz belőle. Zongoraórákat vesz, összejön Ritával, megmenti egy másik ember életét, és új nap kezdődik az életében, véget ér az időcsapda.

A 45.8%-os Talisker Storm Whisky egy olyan füstös vihart kavar a pohárban, amely minden skót whiskynek a becsületére várna! Csak úgy tombol benne a tőzeges füstösség, olyan viharos villámcsapásokkal, hogy ezeket még Bill Murray cinikus időjósa sem tudná előrejelezni! A Highland-i régióból származó nedű egyenesen Skye szigetén tett szert borsos, füstös és intenzív aromaszerkesztésére. Ennél keresve sem találnánk jobb italt a hardcore malt fanatikusainak, és nem is létezik ennél vadabbul fodrozódó füstös whisky Skye szigetén.

Minden ízében érvényesül a nemes tölgyfahordós érlelés, az édes fűszeresség és az érett aromák valóságos seregszemléje. A lágy malátás ízeket átölelik az enyhe mézes jegyzetek, amelyet sósabb ízek is elkísérnek. Intenzív füstös ízét mindenképp érdemes megkóstolni azoknak, akik kacérkodnak a vagányabb tőzeges ízek felfedezésével. Mert ez is egy sajátos időutazás, a keményvonalas tőzeges Skye-whiskyk világába!

 

A Majmok bolygója és a Monkey 47 Gin

Néha úgy válik időutazóvá az ember, hogy nem is tud róla! Ez a balszerencsés csavar történt a Charlton Heston alakította űrhajóssal. Aki belevág egy nagyszabású küldetésbe, leszáll a majmok bolygóján– aztán egy óvatlan pillanatban kiderül, hogy az emberiség a majmok rabszolgája, a Szabadságszobor meg egy lezúzott rom a tengerparton..Mert hősünk egy időviharba került, és valójában ugrott 2000 évet, így az általa ismert emberi történelem immár a régmúlté. A gorillakommandó elkapja Taylor űrhajóst, azonban két tudós szembeszegül az általános akarattal, és segít a Csillagszeműnek nevezett utazónak megszökni. 

A Monkey 47 Gin a legjobban illő párlat a Majmok bolygójához. Mert egyrészt egy híres majmos fogadóról kapta a nevét, másrészt 47 alkotóelemből született az aromakaraktere, és ez elég ritkaságszámba megy a ginek birodalmában. Német készítői nem egy átlagos gint akartak, így megteremtették a jelenlegi piac egyik legösszetettebb borókakölteményét. A 47-es szám az alkoholtartalmat is jelzi, a 47%-ot, ami jóval magasabbra merészkedik a megszokottnál. Bővelkedik illatos- és fűszernövényekben, teli van fás és fenyőgyantás jegyzetekkel, egy csomó füves és édes illattal.

A Monkey 47 Gin ízében magával sodorja az embert a telt gyümölcsösség, a gyógynövényes áramlás és a könnyed fűszeresség. A fenyőfa kimagaslik az aromák tengeréből. Ha kifejezetten szeretjük és keressük az összetett gineket, akkor a Monkey 47 Gin könnyen beírhatja magát az ízmemóriánkba, mert igazi kuriózum!

 

A holnap határa a whiskeylikőr és ír whiskey határán játszó Shanky’s Whippel

Tom Cruise filmjében az emberiség már öt éve háborúzik a mimikek idege fajával. Egyre több az emberáldozat a csatákban, ezért tervezik az exoskeleton nevű mechanikus, emberi testre csatolható külső vázat. Cage (Cruise) meghal a csatában, és aztán minden reggel újra felébred a Heathrow repülőtéren. Bekerül egy időhurokba, és mindig átéli az invázió előtti utolsó napot, amikor a döntő csatában számos katona odaveszett. Találkozik Ritával (Emily Blunt), aki korábban szintén rendelkezett az idővisszapörgetés képességével. Együttes erővel és egy csomó haláluk után legyőzik az időmachinálásért felelős lényt, Omegát, és végül az emberiségnek sikerül legyőznie a mimikek támadását.

Kell egy ital, ami elviszi az embert a világunk és a létezés határig! Még jobb, ha a Tom Cruise által megformált hősnek ajánlott ital egy izgalmas határon játszik, mondjuk az ír blended whiskey és a krémlikőr határmezsgyéjén, hogy mindkettőből kihozza a lehető legmagasabb minőséget. Ilyen a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr.

A krémlikőr és a blended whiskey fúziója izgalmas találkozással kecsegtet, megpendítve a fűszeresség nem mindennapi fortissimóit, amelyek sajátos izzást adnak ennek a kellemesen örvénylő ír párlatnak.

Már az illatával magához csalogatja az embert a krémes és tejkaramellás varázslat! Igézően fenséges vaj hömpölyög benne, fenomenális fűszerességgel. Elegánsan siklik végig a nyelven a vaníliás karamella, az ír whiskey finomságával együtt. Ez egy éjsötét csábítás, ami a krémlikőr és a blended whiskey határán „autózik”. Egy igazi ajándék a whiskey-ínyenceknek, amit semmiképpen sem szabad kihagyni!

 

Éjfélkor Párizsban-Moët & Chandon Imperial Brut Champagne-nal

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) üzleti ügyben utazik Párizsba, és napról napra kiderül, hogy mindenen veszekednek, egyáltalán nem illenek egymáshoz. Gil mindenáron író akar lenni, és nagy szerelme Párizs városa. Örömmel élne a Notre Dame városban, azonban Inez ezt élből elutasítja. Gil váratlanul rádöbben, hogy éjfélkor Párizs bizonyos részén felbukkan egy autómatuzsálem, és visszaröpíti a kedvenc korszakába, az 1920-as évek Párizsába. Ahol összeakad a korszak legnagyobb íróival és festőivel. Többek között Hemingway-jel az íróval, F. Scott Fitzgeralddal, Pablo Picassóval, Salvador Dalival, Luis Bunuellel. Gil több éjszakára is eltűnik a hangulatos régmúltba, hogy kiderítse, merre csavarog éjjelente, azonban a csodás múltban az írópalánta beleszeret Adrianába (Marion Cotillard) aki jóban van Picassóval, előtte meg egy csomó nagy művésznek a szeretője volt. Így együtt utaznak tovább 1890-ben, ami mindkettejük szerint izgalmas kor.

A Moët & Chandon Imperial Brut Champagne megmutatja, miért Champgne régióban készülnek a legjobb pezsgők! Egyszerre rajzolódik ki buborékos testében a Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier szőlőfajta előkelő íze. Másrészt a tradíció is nagyon sokat jelent a pezsgős ízek kiművelésében, hiszen a Moët Chandon immár 250 éves múlttal rendelkezik a királyok itala, a francia pezsgő területén. Már illatában táncra kelnek a citrusos, zöldalmás jegyzetek, egy kis ásványosság és virágos aromák kíséretében.

Az ízek közül kiemelkedően karakteres ízében az alma, a lédús körte és a hamvas barack, mindez egy kifejezetten gyümölcsös champagne-t eredményez. Enyhe savak cirkulálnak benne, és a frissítő citrusosság gondoskodik egyediségéről. Ragyogó párosítás a tengeri ételekhez, a halakhoz és a fehérhúsú gyümölcsökhöz.

 

Pillangó-hatás a Butterfly Cannon Blue 100% Agavéval

A sztori gyökere a káoszelmélet: elég egy apró nüansz, és minden megváltozhat a bolygón, mert minden hatással lesz mindenre! A rendszerek kiszámíthatatlan viselkedéséről van szó, ahogy a Jurassic Parkban Ian Malcolm tudós említette: „Egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, és a Central Parkban elered az eső”. A film szerint ez a pillangóhatás az időben is érvényesülhet: elég pár apróságot megváltoztatni a múltban, és ez óriási hatást gyakorolhat a jövőre nézve. A pillangóhatásról meg csak annyit, hogy az agyunk hasonlít egy pillangó alakjára, és a film fő gondolatával egy dolog megváltoztatásával minden megváltozik.

A Pillangó-hatás főhőse Evan Treborn (Ashton Kutcher) ifjú korában egy seregnyi traumát élt át. Azonban hiába igyekszik visszaemlékezni ezekre, semmi sem jut az eszébe. Aztán elkezdi átnézni évekkel ezelőtt írt naplóját, és elméje visszatér a régi események sötét időszakába, próbálja befolyásolni azok alakulását. Változtat a múlton, aztán visszatér a jelen idejébe, és alternatív valóságokban folytatja az éltét. Azonban a múltban okozott machinációk dermesztően új jövőket eredményeznek- na ez az igazi pillangó-hatás és káoszelmélet!

A klasszikus metafora szerint a szerelem érzése kicsit olyan, mint amikor az embernek pillangók repkednek a hasában. Ugyanez a pozitív érzet lengi át az ember, miután megízlelte a Butterfly Cannon Blue-t, az utóbbi idők egyik legtisztább, játékos érzékkel desztillált agávépárlatát, amely a pillangók vándorlási útvonalának állít emléket. Egy környezetvédelmi, ökotudatos vonal is tetten érhető a párlat aromáiban: alapítói úgy döntöttek, hogy minden palack Butterfly Cannon Blue megvásárlása után támogatják a pillangók útvonalának megmaradását. A párlat pikantériája, hogy egy kis lime hozzáadásával kaméleon módra megváltoztatja a színét, új élményt adva a koktélpartiknak, ha kifejezetten tequila alapú koktélokban gondolkodunk!

Szóval nincs az a káoszelmélet, vagy entrópia, amely kárt okozhatna egy pohár Butterfly Cannonball Blue 100% Agávéban! Kortyai után mi is átélhetjük a pillangó-hatás pozitív oldalát, mert elegáns könnyedséggel áradnak szét testünkben az éteri tisztaságú párlat kortyai. Olyan laza eleganciával, ahogyan egy trópusi pillangó szárnyai táncolnak repülés közben.

Egy nemes ital kortyolgatása közben az ember az örökkévalóságban érezheti magát. Olyan megnyugtató élmény részesévé válunk, mintha kiléptünk volna az idő megszokott körforgásából! Az iDrinks üzleteiben segítünk megtalálni régi és új kedvencét, azokat a zseniális italokat, amelyek tejesen új színeket adnak a megszokott whisky, gin, rum és más italtapasztalatoknak.