Balvenie Whisky
A Balvenie lepárlójának italait az évszázados szaktudás és a természet csodás alkímiája teszi a legnemesebb whiskyvé. A Balvenie az egyetlen lepárló Skóciában, amely régóta saját termesztésű árpát használ a whiskyjéhez, amelyhez tradicionális “floor malting” ad egészen egyedi jelleget. A Balvenie elkötelezett a csúcsminőségű párlatok mellett, ezért dolgoznak a lepárlóban rézművesek és hordókészítő kádárok. Ezek azok az értékek, amelyek kiemelik a Balvenie-t a skót single maltok tömegéből, amelynek a single malt hand-crafted eljárása kölcsönöz semmilyen más whiskyhez nem hasonlítható egyediséget.
A sikerben azonban legalább ilyen elévülhetetlen érdemei vannak a Malt Master David C. Stewartnak, aki éber figyelemmel felügyeli a lepárlóban zajló valamennyi folyamatot. David 1974 óta tölti be a “malátamester” megtisztelő pozícióját a vállalatnál, és ő a negyedik szakértő ebben a feladatkörben a Balvenie történetében.