Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Hogyan teszik vonzóvá a likőröket a Z-generáció számára?

Hogyan teszik vonzóvá a likőröket a Z-generáció számára?

Találékonyság és innováció. Ez a két belépőkapu ahhoz, hogy a likőriparban egy nedű újat tudjon mondani a zamatok nyelvén, és elnyerje a fiatalabb Z-generáció tetszését. Egyre gyakrabban bukkan fel a likőrökben a csokoládé és a kávé, hogy kényeztető árnyalatokkal kavarja fel a likőrökről alkotott képünket, ám emellett a készítők még egy csomó praktikát bevetnek, hogy kóstolásra csábítsák a fiatalabb likőrkedvelőket.

Legjobb likőrök

Kik a Z-generáció tagjai, a „zoomerek”?

Akik a legtöbb meghatározás szerint 1995 és 2009 között születtek. Ők jelentik az első olyan generációt, akik egészen fiatal koruk óta teljes mértékben hozzáfértek az internethez, már az online tér ismeretében váltak felnőtté – a korábbi nemzedékek tagjai ezt nem mondhatták el magukról. Az online világ miatt digitális benszülötteknek nevezik őket.

A kutatások arra is rámutattak, hogy a Z-generáció tagjai több időt töltenek számítógépes játékokkal, az interneten és a közösségi oldalakon, mint könyvek olvasásával (ez inkább a korábbi nemzedékek tagjaira jellemző).

A kutatások szerint a „zoomerek” a korábbi generációkhoz képest ritkábban fogyasztanak alkoholt, bár náluk gyakrabban fogyasztanak pszichoaktív szereket. 

 

A Z-generáció tagjai kevesebbet isznak, és tudatosabban figyelnek az alkoholfogyasztásukra

Az egész üzletág számára a legnagyobb kihívás ma a Z-generáció- mondta Oliver Svatek, a spanyol Licor 43 márkaigazgatója. – Az ifjabb fogyasztók kevesebbet isznak, és gyakran nem is a legerősebb italokat keresik, inkább az alacsonyabb alkoholtartalmúakat.

Vagyis az online világban szocializálódott életkori csoport érdeklődését olyan italokkal lehet felkelteni, amelyek változatosak, újat tudnak mondani a likőrök aromabirodalmában. Egyúttal látványosak is, mert az ő szemükben egy menő italnak már „Instázhatónak kell lennie”.

Mivel a likőr egy elég változatos, dinamikus kategória, ezért a fiatalok figyelmének felébresztése a likőr-kategóriában egy hatalmas lehetőség. Legalább ekkora kihívással!

 

Egy jó likőr legyen koktélkomponens is

A fiatalok koktélokat keresnek, hozzáadott értéket, minőséget, ilyen oldalról kell megközelíteni őket. A fiatalok gyakran kevesebbet akarnak inni, de kimagaslóan jó minőségű italokra vágynak. A virágos és gyógynövényes kortyok legalább ennyire keresettek, de az a tendencia, hogy a fiatalok a koktélos használhatóság jegyében jobban keresik a kissé savanykásabb, citrusosabb koktélokat. Gyakorlatilag minden érdekli őket, ami édes zamatú.

 

A likőr kényeztessen, mozgassa meg mind az 5 érzékszervet

Ez az igény is megfogalmazódik a Z-generáció tagjaiban. Gondoljunk csak a Baileysre, ami a legalapvetőbb példa erre a tézisre a likőrök birodalmában. A Baileys krémes zamatát eleve úgy alkották meg, hogy kényeztető élményt nyújtson a fogyasztóknak, tartozzanak bármelyik életkorba. Krémesen aromás és bársonyos árnyalatúra hozták létre, azért rendelkezik ilyen gazdag textúrával és olyan fenséges ízzel, ami olvadt csokiként delejezi az ízlelőbimbókat a kóstolás során.

A jövő nagy koktélkészítőinek hasonló hatás elérése érdemes törekedni. Bár szerencsére az iDrinks kínálatában már most is vannak olyan ínycsiklandozó likőrök, ami a fiatalokat is kóstolásra csábítja.

 

Lássunk néhány nagyszerű likőrt, ami a Z-generáció tagjainak is bejönne (és egy klassz koktélban sem vallanának szégyent).

 

Fűszeres virágosság és csoki: a Licor 43 Chocolate

A Licor 43 egy beszédes nevű likőr: készítői összesen 43 alkotóelemből alkották meg ezt a finomságot, teli fűszerekkel. Mert egy csokis krémességgel hömpölygő nedű még a közösségi oldalakon is megosztható, ha egy Z-generációs kóstolónak elnyeri a tetszését, és a barátaival is megosztja élményét a közösségi oldalakon.

A Licor 43 Chocolate a gyártó legnagyobb gasztroélményt kínáló itala, és csak 16%-os alkoholtartalom örvénylik szemre is tetszetős palackjában. Egyrészt magához édesgeti az embert a bársonyos csokoládés ízvilág, másrészt ez egy meglehetősen likőr, ezért a koktélokban ugyancsak parádésan teljesít.

A spanyol földről érkező Licor 43 Chocolate Likőr kakaós édességgel hömpölyög, bővelkedik édesen vaníliás jegyzetekben. Olyan benyomása támad az embernek az első illatolás során, mintha egy spanyol virágoskertben sétálna, és mindent elárasztanak a citrusos jegyzetek, rengeteg botanikai aromakomponenssel.

A Licor 43 Chocolate Likőr zamatában ünnepet ül a tejcsokoládé textúrája, ez élményteli mélységet ad az egész íznek. Lecsengésében izgalmas harmóniában egyesül a csoki, a virágos ízek valóságos csokra és a növényesség áramlása a nyelven.  

 

Amarula Ethiopian Coffee Likőr: amikor a krémes ízek Afrikába visznek

A lédús afrikai aromahullámok akkora vonzerőt kölcsönözhet egy likőrnek, amelynek sem az elefántok, sem a minőségre vágyók nem tudnak ellenállni! És gondoljunk csak bele, mi történik, ha a marulagyümölcs egzotikus afrikai ízét megspékeljük még egy kelllemes etiópiai kávé gomolygásával….Kapunk egy párját ritkító kávés likőrt, amely elérhető az iDrinks üzleteiben.

Az elefántok nem kortyolgatnak likőröket, azonban van egy ízletes gyümölcs, amit hosszú ormányaikkal ők is rendszeresen leszednek a magasba szökő fákról. Ez a marula, az Amarula Ethiopian Coffee Likőr alapja. A marula bővelkedik krémességben, autentikus afrikai ízekben. Az Ethipian Coffee Likőrben ez bővül kávés hömpölygéssel, ami még magasabbra emeli a párlat ízét.

Az Amarula Ethiopian Coffee Likőr illatolásakor egy nyugis etiópiai kávézóban érezhetjük magunkat. Felsejlik az orrban a sötét színű pörkölt etióp kávé eleganciája, összefonódva a marula gyümölcsös aromatobzódásával.

Ízében ünnepet ül a krémesség és a gyümölcsösség kettőse. Az etióp kávé karamellás vízesést alkot a szájban, a kávészemekre jellemző frissességgel együtt.

Szóval itt van Afrika és a marula gyümölcsös krémesség: az Amarula Ethiopian Coffee Likőr nem hiányozhat egyetlen afrikai édességre szomjazó gyűjteményéből sem!

 

Pallini Limoncello: citromos álom Amalfi tengerparjáról

Egy likőrnek mindig jót tesz, ha telis-tele van citrusossággal, és lendületes energikussága miatt a fiatalok is örömmel kortyolgatják. Mindkét állítás igaz az olaszok nagy kedvencére, a limoncellóra, amiből az olaszoknak is megvan a maga változta, egészen virtuóz aromahangolással.

Mert egy olyan párlat csak valami frenetikusan sikerülhet, amely Amalfi napsütötte citromjait tekinti zamatos és életteli kiindulópontnak! A különleges olasz likőrben a citromok magukba sűrítik a csizma illatú ország hedonista ízeit és életfilozófiáját, az ízek szárnyán pedig elröpítenek minket Itáliába. A 26%-os alkoholtartalommal rendelkező Pallini Limoncello parádésra sikerült: minden kortya újabbakra csábít, és barátaink, családtagjaink is széles mosollyal koccintanak majd vele.

A minőségnek persze mindig múltja és históriája van. Az olaszok itala több mint 140 esztendős múlttal rendelkezik, a Pallini család neve meg már 1875 óta egybeforrt a limoncello-készítés nemes mesterségével. Ráadásul egy olyan kuriózumra, a Sfusato citromra esett a választásuk, ami csak és kizárólag az Amalfi-parton terem.

A kézzel szedett citromokat leszedés után azon nyomban beáztatják, hogy megőrizzék üdítő frissességüket. Minden egyes palackban megtapasztalhatjuk vérpezsdítő varázslatukat, ezért az olaszok is nagyon lelkesednek. A Pallini Limoncello felhasználási lehetőségeinek mátrixa rettentő széles körű! Élvezhetjük tisztán, jéggel hűtve közvetlenül a hűtőből, vagy koktélokba csempészve, citromosabb tónust adva az ízek sokszínűségének. Az olasz citromlikőr ízéhez semmilyen más ital nem hasonlítható, mert egyszerre ropogós és autentikus, egy igazi mediterrán varázslat a pohárban!

Már illatában érezzük a friss citromhéj bájos táncát, az illatok közül pedig kirajzolódik a citromos habcsók, a cukor és a minden érzékszervet felébresztő ánizs.

A Pallini Limoncello zamata krémes, citromos üdességgel siklik a nyelven. Remekül egyensúlyoz a citromosság és az édesség tartománya között, miközben gejzírként tör fel benne a gyönynövényesség hullámzása, az eukaliptusz és a fenyő erdei árnyalata. Lecsengésében azonban ismét visszatér a citrusosság kavargása, ez az ital minden ízét áthatja, elvisz minket Amalfi szemgyönyörködtető szikláira.

 

Amikor csúcsra járatják a gyömbéres ananászt: Jawbox Pineapple & Ginger Gin Likőr

A jó likőr felüdíti a lelket, változatos ízekkel kápráztatja el az ízlelőbimbókat, és már alapzamatát tekintve is finom. A párlatot kortyolgatva mondhatnánk ez az alapigazságot, de mégis hiányzik belőle egy fontos összefüggés: egy felejthetetlenül finom likőrbe kell egy kis ananász! Ezt a szemléletet követte a Jawbox Pineapple & Ginger Gin Likőr, amely a lédús trópusi gyümölcs mellett a vérpezsdítő gyömbérességet is bevetette, hogy új életet leheljen a ginreceptekbe.

Ilyen egy lendületes likőr: veszi magának a bátorságot, és kilép a megszokott komfortzónából, hogy radikálisan újat mondhasson a saját kategóriájában. A Jawbox Pineapple & Ginger Gin Likőr alkoholtartalma nem magas, a maga 20%-ával.

A Jawbox Észak-Íroszágban, a Lagan folyó torkolatánál jött létre Belfast ipari környezetében. A hatalmas hajók és mindent behálózó ipari épületek között, egy pompás nedűket gyártó lepárlóban csörgedeznek a jobbnál jobb italok, ezek egyike a Jawbox Pineapple & Ginger Gin Likőr.

A formabontóan finom párlat motorja a gyömbéres fűszeresség, amihez az ananász ad extra hajtóerőt, hogy mindenki élvezze a Jawbox Pineapple Ginger Gin gyümölcsös és enyhén pikáns kortyait. Persze a borókát sem spórolták ki a halványsárga árnyalatban pompázó ír italból. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és élvezni ezt a komplex zamatokkal érkező, kellemesen édes párlatot.

 

A lett erdők folyékony aranylása: a Riga Black Balsam Currant

A skandináv italkultúrák évszázadok óta kiemelt figyelmet szentelnek a gyógynövényeknek. Az északi észjárásnak már a középkor évszázadai óta szerves része, hogy időnként ki kell zarándokolni az erdőbe, és begyűjteni azokat az értékes füveket, gyökereket és növényeket, amelyek hozzájárulhatnak a test és a lélek sebeinek gyógyításához. Ezt az ősi mentalitást követi napjaink egyik legfinomabb itala, a lett Riga Balzams, amelynek eredete ugyancsak visszavezet minket a pár évszázaddal korábbi időkbe.

A keserű katarzis megalkotói már a 18. században rájöttek az édes és kesernyés északi ízek tökéletes ötvözésére, az első Riga Balsamot immár több mint 270 évvel ezelőtt készítették. 1752-ben debütált a rigai patikákban és italboltokban, azóta pedig olyan sok változata született és annyit finomodott, hogy ünnepet ül benne a modern mixológia és az északi gasztronómia! A párlat kifejezetten autentikus lett, hogy az évek során összesen több mint 100 díjjal büszkélkedhet. Keresett párlat lett a Baltikumban, Oroszországban, Amerikában és az Egyesült Királyságban.

Szóval a Riga Balsam Black Currant a lettek kedvenc likőre, és nemzetközileg is egyre nagyobb hírnévre tesz szert.

Ritka lett gyógynövények hozzák ki a lehető legtöbbet a Riga Balsam zamatából. Ezek közé tartozik az ürüm, a feketebors, a valerian, a gyömbér, a tárnics, és az ízek fenséges összesimítása érdekében egy kis perui balzsamolajat is belekevertek.

Azonban az ízek leleménye ismerői még ezt is tudja fokozni – egy kis feketeribizli bevetésével! A balzsamos gyógyítóerővel rendelkező ital új kiszerelése a Riga Balsam Black Currant, amely a Kunze rigai gyógyszerész italának magasabb hatványra helyezése az ízek tartományában. A párlat így a bogyós manna zamatában nyer kiteljesedést, az édes és keserű zamatok egymásra „rímeltetésével”.

A Riga Balsam Black Curramt esszenciája single barrel fusion technológiával készül, a botanikai anyagok szeszben megvalósuló infúziójával. A létrejövő esszenciát mézzel, természetes rigai gyümölcsökkel keverik össze, így születik a gyógyerővel bíró bársonyos balzsam, sokak nagy kedvence.

A lett likőr illata bővelkedik keserű fuvallatokban, csak úgy cirkulálnak az orrban az északi bogyós árnyalatok!

Kóstolásakor feltárul a sötét színű párlat gyógynövényes oldala, nagyobb teret kap a nyelven a feketeribizli édessége. A bogyós aromák hömpölygése lesz a kóstolásai élmények főszereplője, lecsengése egyszerre gyümölcsös és gyógynövényes.  

 

Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőr: az ír vidámság whiskeylikőrös változata

Az írek nemcsak a whiskeyhez, hanem a whiskeylikőrökhöz is mesterien értenek! Ez a pallérozott szakértelem nyilvánul meg a Shanky’s Whipben: a Smaragdsziget whiskeygurujai leleményesen ötvözték a nemzetükre jellemző bársonyosan édes és gyümölcsös whiskeyket a likőrkultúra örökségével, így született meg az utóbbi idők legnemesebb likőre, ami önmagában is bámulatosan finom, azonban koktélokban ugyancsak csodásan teljesít, érdemes kipróbálni.

Írországban a szeszélyesen viharos időjárás miatt gyakran minden beborul, sötét az égbolt, akárcsak a komor színekben pompázó Shanky’s Whip. Ám ezt a látszólagos sötétséget ellensúlyozza a párlat édes aromaszerkezete, amely a likőrös finomság és a whiskey árnyalatok révén nyomban jobb kedvre deríti az embert és mosolyt varázsol az arcokra! Az írekre alapjáraton jellemző egy mosolygós, pozitívan életigenlő szemlélet, és ez a kellemes vidámság, játkosság nyilvánul meg a helyi likőripar folyékony koronaékszerében, a Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőrben. Mert kóstolás után tényleg azt érezheti az ember, hogy elárasztja a jókedv és a felszabadultság érzése, ahogyan a koboldok országának lakói élik mindennapjainkat.

A Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőr illatolásakor kirajzolódik az orrban a Smaragdsziget krémes, tejkaramellás mágiája, fenségesen lágy vajjal és testet-lelket egyszerre felpezsdítő fűszerességgel.

Kóstolásakor még jobb kedve támad azt embernek. Magával sodor a vaníliás karamella likőrös patakzása a nyelven. Egyet fizetünk, de két ír csúcskategóriát kapunk, mivel egyszerre élvezhetjük benne az ír whiskey gyengéd gyümölcsös áramlását és a likőr csodás játékát. 

 

A likőrök világa számos izgalmas és fenséges finomsággal várja a különleges ízekre szomjazókat. Olyan változatos és sokrétű élményt kínálnak, hogy könnyű eltévedni a likőrök választékában. Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, ahol tapasztalt kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez legjobban illő likőrt, amellyel feldobhatja a családi és baráti rendezvények hangulatát.