Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

A brandy nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti

A brandy egy nehezen bekategorizálható ital. Főként azért, mert hazánkban a legkeresettebb alkoholokhoz konkrét alkalmak társulnak. Elég csak az ünnepléseket megalapozó pezsgőre vagy a falusi idillt teljesebbé tevő pálinkára gondolni.

 

A brandy vacsora után a legjobb?

Mivel az ital erőteljesen támogatja az emésztést, ezért mindenképpen étkezés után javasolt a fogyasztása, ha és amennyiben a fókuszban a gyomor és bélrendszer segítése áll. Amúgy persze a rajongóknak bármilyen alkalom tökéletes az ízharmóniák kiélvezésére.

A bárpultokból sem hiányozhat, mert koktélalapanyagként is kiválóan és ízletesen teljesít. A Brandy Alexander, a Sidecar és a Brandy Sour általában a legkeresettebb variációk, de természetesen a keverési lehetőségek száma majdnem végtelen.

Mit jelentenek az egyes jelölések a palackokon?

A címkéken többféle minőségjelzés kap helyet, amiknek az ismerete segítheti az optimális választást.

V.S. (Very Special): minimum 2 év fahordós érlelés.

V.S.O.P. (Very Superior Old Pale): minimum 4 év fahordós érlelés.

X.O. (Extra Old): minimum 6 év fahordós érlelés.

Hors d’age (Beyond Age): 10 évnél is idősebb.

brandy a gasztronómiában is használható?

Igen, és nemcsak, mint lelkesítő, munkasegítő kortyolnivalót. A páclevek konkrétan meghálálják a jelenlétét, de kiváló desszertek, édességek is remekelhetőek a mértékletes hozzájárulásával.

A hosszabb sütési, főzési idő lehetővé teszi az alkoholtartalom jelentős részének elpárolgását, de természetesen egyes sütemények esetén kifejezetten előnyös a „nyers” ízvilág érvényre juttatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: brandy brandy ár