brandy ár
A brandykészítés arról szól, hogyan születik folyékony csoda a szőlőből. Minden pohár brandyben ott szunnyad a többszáz éves hagyomány öröksége, az innováció és a kézműves párlatkészítés iránti mély elkötelezettség. A brandy ezáltal a természet és a tudomány, illetve a művészet bonyolult kölcsönhatásának összjátéka. A három formáló erő egy kifinomult, különleges italt eredményez.
Lényeges szerepet játszik benne a brandyt létrehozó szőlőfajták kiválasztása, akárcsak a megfelelő érlelőhordó megtalálása. Ismerjük meg a brandykészítés fortélyait és azokat a nemes brandyket, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben!
Valószínűleg az elhivatott brandy rajongók furcsa szemmel néznek majd az alábbi felsorolásra. Összegyűjtöttük ugyanis azokat a keverékeket, amikben a brandy nagyon jól mutat, és amik azoknak is ízletesnek bizonyulhatnak, akik egyébként nem biztos, hogy annyira rajongói ennek az italnak. Lássuk!
A brandy felismerése azoknak bizonyára semmiféle nehézséget nem jelent, akik az ital elhivatott rajongói. Ugyanakkor sokaknak még mindig nagy a keveredés a témában. Főleg, hogy akadnak filmek, sorozatok, sőt, még könyvek is, ahol a fordítás valahogyan félrecsúszik.
A konyak, borpárlat, brandy témakör folyamatosan félreértéseknek ad teret, helyet, ami persze nem meglepő. Kevesen ismerik fel a lényeges különbségeket, és inkább bele sem vesznek a részletekbe. Mi sem tesszük ezt, ehelyett igyekszünk tiszta szeszt önteni a virtuális pohárba.
A brandy egy nehezen bekategorizálható ital. Főként azért, mert hazánkban a legkeresettebb alkoholokhoz konkrét alkalmak társulnak. Elég csak az ünnepléseket megalapozó pezsgőre vagy a falusi idillt teljesebbé tevő pálinkára gondolni.
A mély színéről, füstös aromájáról és markáns ízéről ismert brandy nem sokban különbözik a konyaktól. Sokan rendre össze is keverik a két szóban forgó szeszesitalt, nem tudván, hogy az egyiket a másiktól csupán a származási helye különbözteti meg.
A brandy az égetett szeszek egy méltán kedvelt tagja. Az ital minőségi fokát az érlelési idő hossza határozza meg. Ugyanis minél több időt töltenek a karakteres cseppek a tölgyfahordók ölelésében, annál különlegesebb nedű kerülhet a palackokba és ezután az asztalokra.
A brandy jó szolgálatot tehet pohárba töltve, de egyes gasztronómiai remekművekből sem érdemes kifelejteni. Az ízesített variációk például kifejezetten passzolnak az almás étkekhez, de úgy nagy általánosságban, nyálcsorgató kísérőivé válhatnak a különböző desszerteknek.
Bizonyos alkoholos italokról megoszlik az emberek véleménye, de hát ez így van rendjén, hiszen van, aki a likőröket kedveli, van, aki a sört, a bort, a pezsgőt vagy a pálinkát részesíti előnyben, és persze ott vannak azok is, akik egyértelműen a brandy mellett teszik le a voksukat.