Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

mindenmás

mindenmás

2022. 06. 14. 10:09:17

A vodka egy alapvetően sokak által kedvelt ital, ugyanis mivel markáns ízvilággal nem rendelkezik, a koktélok és long drinkek kedvelt alapanyaga is ez a nedű. Ám ha csak egy bolt polcain átfutjuk a szemünkkel a vodka kínálatot, látható, hogy elképesztően széles a választék e téren. Így pedig választani sem könnyű közülük. Éppen ezért ebben a bejegyzésben most a különböző fajtákat járjuk körül!

2022. 05. 24. 08:42:03

A stílus maga az ember, tartja a régi mondás, de a legjobb gineknek is megvan a maga stílusa! És minél többet ismerünk meg belőlük, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy megtaláljuk a kedvenc változatunkat.

A borókás párlat históriája során több nagy ginstílus mutatta meg, milyen izgalmas lehetőségek rejlenek a boróka és a gyógynövényes összetevők ekeverésében.

Most kiderül, hogyan indult mindent a geneverrel, és miként változtatta meg a gin történetét a citrusos London Dry stílus, az Old Tom édessége, a Plymouth földessége vagy a Navy Strength ginváltozatok magasabb alkoholtartalma!

2022. 05. 12. 21:47:07

Előbb- utóbb minden hírességnek megfordul a fejében, hogy beindítsa a saját brandjét, hogy a filmek, a sportteljesítmények, a divatvilágbeli sikerek és a dallamos zenék után más területen is bizonyítsák rátermettségüket.

2022. 05. 05. 11:27:49

Miért akarta Willy Fog 80 nap alatt végigszáguldani a világot?

Mondhatnánk az is, hogy úri huncutságból. Verne Gyula leghíresebb regényéből egy magával ragadó rajzfilm született, így a magyar rajongók fejében nem Phileas Fogg, hanem sokkal inkább Willy Fogg ragadt meg a legjobban. A továbbiakban mi is ezen a néven fogunk hivatkozni a történetben cilinderben és sétapálcával felbukkanó makulátlan gentlemenre, aki a sztoriban egy oroszlánként jelenik meg (alátámasztva azt az elméletet, miszerint a jó öreg Willy a legyőzhetetlen brit birodalom ikonikus szimbóluma akart lenni, egy mindenre elszánt oroszlán).

2022. 05. 05. 11:16:48

Mozart pezsgővel dobta fel a szürke hétköznapokat. Rossini gyakran vörösbort ivott az ételek mellé, Stravinsky pedig ritkán hagyta el az otthonát egy jóféle scotch nélkül. Liszt Ferenc a konyakért lelkesedett, a nehéz sorsú Beethoven a szekszárdi borok rajongója volt, Brahms viszont a tokajit tekintette a legfenségesebb italnak.

Bemutatunk 6 világhírű zeneszerzőt, akik szerették a prémium italokat!

2022. 03. 25. 07:48:11

A jó sherry ismérvei: brandy, solera-rendszer és a Sherry-háromszög

A Bermuda-háromszögben eltűnnek a hajók, ezzel ellentétes energetikával működik viszont az ikonikus Sherry-háromszög. Ez lefed egy képzeletbeli háromszöget Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda és El Puerto de Santa María között. Bizony csak az az ital viselheti ez a gáláns sherry elnevezést, amely átment egy jól körülhatárolható gyártási folyamaton (solera eljárással készült) és Sherry-háromszögből származik.

2022. 03. 01. 00:00:00

Morafcsik Péter, a Bols Mixer Akadémia vezetője a Somló-hegy lepárlóban alkotta meg Historia Hungarian Dry Gint. Péter fáradhatatlan munkájának eredményeként jött létre a Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gin, központban a borókával és a citrusossággal. Elég egy nagyot kortyolni belőle, és máris élvezhetjük benne Budapest minden energiáját és az eleganciáját! A Historia Gin a Lánchíd első hídmesteréből nyert inspirációt, aki az építménybe vájt lakásban élt. A régi legendák úgy tartják, hogy a kaotikus viharok és a fagy sem tudta visszatartani a szélsőséges körülmények közötti otthonának elhagyásáról, mert mindig készenlétben volt, hogy a legkisebb felmerülő hibát is kijavítsa. A megszállott mester állítólag egy saját készítésű ginnel tartotta magát melegen még a legzimankósabb, fogcsikorgató hidegben is. Legyen bármilyen idő, a hídmester jólesően kortyolgatta a nagyszerű saját nedűt, miközben a kanyargó Dunában és a városra nyíló panorámában gyönyörködött.

2022. 01. 17. 17:02:14

A gin egy olyan égetett szeszes ital, amelynek bár alapvetően semleges az íze, a közönséges boróka tobozbogyójának és egyéb fűszereknek hála, már sokkal izgalmasabb a történet. Nem véletlen, hogy bár a gin szó eredetét illetően többféle verzió kering a köztudatban, abban mindenki egyetért, hogy maga az elnevezés borókát jelent.

2021. 11. 23. 09:12:50

Az oroszok nemzeti itala ma már az egész világon nagy népszerűségre tett szert. Akár shot formájában, akár koktélként fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt szívesen fogyasztott itala. A burgonyából vagy gabonából egyszerűen előállítható szeszesital pontos eredete bizonytalan, ám egyes feljegyzések szerint már a 16. század óta jelen van, hiszen már a régi időkben is könnyen hozzáférhetőek voltak alapanyagai. 

2021. 05. 04. 08:20:32

A Chandon a Moët Hennessy pezsgőpincészete, amelyet 1959-ben alapított Robert Jean de Vogüé, aki a pezsgő kategória újradefiniálásának és kivételes pezsgők készítésének az úttörője volt, olyan országokban, ahol korábban erre nem volt példa. Összesen hat borászat, négy földrészen átívelően tartozik a pincéhez, amelyek mindegyike kiemelkedő borokat készít, azonos szemlélettel és értékrenddel, a házat képviselve. Az Argentínában, Kaliforniában, Brazíliában, Ausztráliában, Kínában és Indiában található pincészeteket tündöklő szőlőskertek alkotják, amelyeken a nap soha nem nyugszik.