Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: > Kezdőlap >

mindenmás

mindenmás

2023. 03. 22. 00:00:00

Az italok világa extrém módon bővelkedik mesékben, mítoszokban és legendákban. Visszanyúlnak a régmúltba, és megmutatják, hogy már a hajdanidőkben, az italok születésének gyermekkorában a párlatok szorosan kapcsolódtak a rituálék rejtelmes világához. A pogányok Dionüszosznak szentelve áldoztak az aratás sikeréért, míg a tibeti buddhisták koponyából faragott csészéből ittak a haragos istenek megbékítéséért.

2023. 03. 16. 00:00:00

Mindenki szereti a Martinit, a Margaritát vagy a Negronit, azonban csak kevesen ismerik a kiváló koktélok eredetének históriáját. Most kiderül, hogyan kapcsolódik a Manhattan Winston Churchillhez, miért imádták az amerikai haditengerészetnél a Daiquirit, miként született a Screwdriver egy olajmezőn, és hogyan lett ismert a Tim Collins a furmányos csaposok „médiahackjével” 1874-ben.

2023. 02. 17. 16:00:11

A sloe gin a kökény finom hullámzása, a gyümölcs aromáinak jutalomjátéka borókás zamatokban fürösztve. A sloe gin a britek nagy kedvence, a találékonyság itala (hiszen a ködös Albionban sokan otthon is elkészítik régi receptúrák alapján), és egy elfedett klasszikus koktélösszetevő! A fanyar bogyók apró méretük dacára igencsak intenzív ízzel bírnak, zamatuk könnyen csókra húzza a ember száját. Kevesen vállalkoznának arra, hogy magában majszolják a kökényt, azonban a ginipar lecsapott erre a gyümölcsre, és remekbeszabott italokat készített belőle. Ismerjük meg a sloe ginek világát!

2023. 02. 16. 00:00:00
Környezetvédelmi szempontból a szeszipar kőkemény kihívásokkal küzd. A nagy- és kis lepárlók kényszerűségből gyakran nem a helyi gazdaságoktól szerzik be az alapanyagokat, hanem az ország és világ nagy termelőitől, a lokális beszerzés helyett a globális beszerzésre helyezik a hangsúlyt. Az italkészítés során rengeteg vizet és energiát fogyasztanak, hatalmas ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, és gyakran mesterséges összetevőkkel igyekszenek fejleszteni az italok aromakarakterét. Mit lehetne tenni azért, hogy a prémium italok világa egy környezettudatosabb, felelősségteljesebb jövő elé nézzen a következő években? Most kiderül, milyen lépéseket tesznek a nagy brandek azért, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat, és egy fenntarthatóbb irányba fejlesszék a minőségi italgyártás folyamatát.
2023. 02. 16. 00:00:00

A rozswhiskey vajon mi?

A kézműves szeszfőzdék forradalmának fő puskapora és beizzítója a rozswhiskey volt, és a mai napig ez a pompás párlat maradt. Történelmi szempontból tekintve a rozs elválaszthatatlanul összefonódott az amerikai lepárlási kultúrával, az amerikai életérzéssel. Mindenkinek a Bourbon jut eszébe az amerikai whiskeykről, azonban a rozs whiskey kihagyhatatlan, ha szeretnénk elmerülni az amerikai whiskeykultúrában.

2023. 01. 09. 00:00:00

Willy Fogg és kalandortársai számára kihagyhatatlan lenne a kiváló caváiról és sangriáiról elhíresült Spanyolország, illetve a verhetetlen cognac-kal, calvadosszal és pezsgővel folyó Franciaország. Nézzük, hogy káprázatos utazásai közben milyen italokkal oltaná szomját a brit kalandor!

2023. 01. 11. 00:00:00

Mennyivel szegényebb lenne a világ labdarúgása, ha nem lépett volna a pályára minden idők legnagyobb játékosa, Puskás Öcsi, vagy a magyar zseni gólrekordjait is megdöntő portugál ikon, Cristiano Ronaldo! A sportág dicsőségét olyan klasszisok tették halhatatlanná, mint Zinédine Zidane, Gera Zoltán, Luis Figo vagy Thierry Henry.

Most kiderül, milyen prémium italokkal kínálnánk meg a múlt és a jövő legendás futballistáit!

2023. 01. 11. 00:00:00

A világunk határait feszegető festmények megértéséhez különleges ital dukál!

Van Gogh, Picasso, Monet, Botticelli, Munch és Bosch. Ők azok a misztikus és zseniális elmék, akik festményeikkel elszántan feszegették a valóság határait. Kissé túl is merészkedtek ezen, hogy beavassanak minket a vízililiomok szépségébe, a háború mindent eltorzító ámokfutásába, az istennők születésébe, vagy misztikus középkori lények megjelenésébe.

Most kiderül, milyen italok készítenek fel minket arra, hogy megmártózzunk a világ legnagyobb festőinek varázslatos világaiban!

2022. 09. 05. 11:36:54

A limoncello szó maga is az intenzív citromízű likőrre utal, amely a leghíresebben Sorrentohoz, az Amalfi-parthoz és Capri szigetéhez kötődik, de nagyon népszerű egész Olaszországban. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi nedűről!

2022. 07. 15. 13:29:53

Mixológus és bártender. Sokan egymás szinonimájaként, tökéletes megfelelőjeként használják ezeket a kifejezéseket, pedig ezek a szavak teljesen különböző szerepkört körvonalaznak. Az kétségtelen, hogy számos átfedés van a két italokkal kapcsolatos terület között, és most kiderül, miben különbözik egymástól ez a két izgalmas munka!