Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

​Miből készül a skót whisky?

Bár Skócia éghajlata nem a legkedvezőbb, de a páratlan szépségű vidékei, a helyiek vendégszeretete, és persze a híres skót whisky sokakat vonz tájaira. A vonatkozó előírások alapján csak azt a whiskyt lehet skót whisky névvel fémjelezni, amelyet Skóciában állítanak elő, és legalább három éven és egy napon át érlelik azt. S hogy mégis miből készül a híres skót whisky?
A szakértők szerint nagyon fontos, hogy kizárólag természetes alapanyagok kerüljenek felhasználásra. Az árpa, az élesztő mellett a szárításhoz tőzegre és tűzre, tiszta hegyi levegőre az érleléshez, valamint forrásvízre van szükség. Az így létrejött természetes anyag méltán képvisel kimagasló minőséget. Alapvetően megkülönböztetjük egymástól a gabona whisky-t és a maláta whisky-t. Míg ez utóbbi a vízben erjesztett árpamaláta lepárlásának eredményeként jön létre, addig a gabona whisky csak tíz százalékban tartalmaz árpamalátát, nagyobb része azonban kukorica, vagy búza. A skót whisky érlelési idejét mindig fel kell tüntetni a címkén. A hagyományos skót whisky esetében ez arra vonatkozik, hogy hány évet töltött az a tölgyfa hordóban, míg végül érett lett a palackozásra. A kevert, vagy más néven blended whisky esetében viszont arra utal az érlelési idő, hogy milyen korú a felhasznált legfiatalabb whisky. A kiváló minőségű skót whisky remek választásnak bizonyul ajándékba, de saját fogyasztásra is a legjobb döntés a whisky rajongóinak részéről. Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy az online vásárlás kényelmét kihasználva tegye le a voksot egyik vagy másik prémium kategóriás ital mellett, mely aztán garantáltan élvezetes perceket, órákat nyújt majd a fogyasztás során.
Tartalomhoz tartozó címkék: cikkek