A francia rosé forradaloma avagy The Pale francia rosé
A Château d'Esclans Maison kivételes helyen, a Pennafort-szurdok közelében lévő magaslaton található, a Földközi-tenger partján, huszonöt kilométerre északnyugatra az ókori római várostól, Frejustól.
Sacha Lichine 2006-ban vásárolta meg a Château d'Esclans-t, melynek területén ma 345 hektár szőlőültetvény található. Az ingatlan teljes területe 1055 hektár. Az itt termesztett szőlő jellemzően a Grenache és a Vermentino. Egyéb szőlőfajták a Cinsault, a Merlot, a Mourvèdre, a Syrah és a Tibouren.
A The Pale a Provence-i Var régió legjobb terroir-jain született, kifinomult rosé, mely a Vin du Pays du Var besorolást kapta. A Földközi-tenger partjával párhuzamosan növekvő szőlőültetvények szőlőjéből készült bor zamatát nagyban befolyásolja a francia Riviéra friss tengeri levegője. Ezek a sós és napsütötte talajok száraz, mégis gyümölcsös karaktert adnak a bornak.
Az oxidatív jelenségek megelőzése és az optimális aroma megőrzése érdekében a szőlőt éjszaka szüretelik. Ez a bor a legnagyobb gondossággal kiválogatott gyümölcsök lágyan préselt levének összeállításából származik. Érlelése finom seprőn 5-8 hónapig, rozsdamentes acél tartályokban történik.
Legfőképpen Grenache, Caladoc és Cinsault házasításával készül, de megtalálható benne Syrah, Merlot és Cabernet Sauvignon is.
Nevét csodálatos halvány rózsaszín színének köszönheti, melyben minden a Provence-i rosékra jellemző karakter megtalálható. Ízében és illatában a lágy gyümölcsösség és a finom parfümös jegyek fedezhetők fel.
Ennek a fenséges italnak minden kortya a dübörgő húszas évekbe repít minket!
A The Pale egy úgynevezett „clin d’ oeil”, egy pillantás egy másik világjárvány utáni korszakba, megtestesítve az 1920-as évek estélyeinek csillogását és kifinomultságát. Csomagolása is a bőség érzését közvetíti, a New Yorki Bemelmans Bár és a The New Yorker magazín klasszikus borítóit idézve.