bor webshop
Egy fenséges ital megízlelése felér egy sajátos időutazással!
Mert az igazán jó párlatok tényleg időállóak. Nimbuszukat nem rágja meg azt idő vasfoga, ma is olyan értékesek az emberiség szemében, akárcsak évszázadokkal ezelőtt, születésük hajnalán. Ragyogó történelmi korszakok hírmondói.
A sört már a sumérok is élvezték, az isteneik sörrel koccintottak a klasszikus költeményekben és művészi alkotásokban. Ugyanez igaz az egyiptomiakra is, akiknél Hathor és Ozirisz kultuszában megjelenik a sörözés.
És ott van még a rum, amely ezer szállal kötődik a brit birodalomhoz, a hajók fedélzetén utazó matrózokhoz, akik ebből a cukornádkölteményből merítettek erőt a mostoha körülmények legyőzéséhez a végtelennek tetsző tengeren!
Ismerjük meg azokat a nagy italokat, amelyek átformálták a történelmet, és hatást gyakoroltak az iDrinks nemes italaira is!
Ahány nemzet, annyi jellegzetes ital!
A spanyolok forróvérű temperamentuma nyilvánul meg a sangria jellegzetes ízében és a cava borban, amelyet meghatározott szőlőfajták ízéből alakítja ki a maga komplex és fenséges karakterét.
A mexikói agávéról és „kistestvéréről”, a mezcalról meg egyenesen ódákat zengenek a helyi legendáriumok, így mindenképp érdemes megízlelni az édes agávémezők folyékony aranyát. A görögök az ánizs árnyalatainak feltárásával készítik a napsütéses tengerpartok kedvencét, a híres ouzót. Míg az olaszok amarettóval, proseccóval és grappával tették felejthetetlenné a csizma alakú ország italkultúráját.
Ismerjük meg a nagy nemzetek csodás párlatait és borait, amelyek az iDrinks üzleteiben is elérhetőek.
2023 végén Ridley Scott Napóleonról szóló filmje volt az egyik legnagyobb dobás a mozikban. A film sokat mesél a korzikai stratéga Joséphine császárnővel való kapcsolatáról, a számtalan hódító csatáról, ám kevés szó esik arról, mennyire szerette Napóleon a burgundi bort és a pezsgőket (különösen a Moët & Chandont). Ezt az űrt szeretnénk betölteni pár itallal, aminek stílusos zamata miatt ott lett volna a helye Napóleon asztalán!
Legyen szó burgundi hordóban érlelt whiskyről, a győzelem buborékjaival pezsgő Moët -Chandon champagne-okról, a Castarede Napoleon Armagnacról, vagy a Mandarine Napoleon likőrről!
Egy jó érzékkel kiválasztott bor minden ételt feldob, és a tökéletes palack kiválasztásának nem is kell annyira bonyolultnak lennie! Szerencsére létezik néhány fortély arra, hogyan alakíthatjuk ki a lehető legjobb ételpárosításokat, a pénztárcánktól függetlenül. És ezek a trükkök különösen kapóra jöhetnek karácsonykor, amikor egy ötletes borpárosítás az egész lakomát magasabb élményszintre emeli.
A következő párosítás ötletek persze csak javaslatok, nem kőbe vésett megkérdőjelezhetetlen igazságok. Mert mindenkinek más az ízlése, ezért az ember maximális mértékben csak a saját maga számára tudja kialakítani a tökéletes étel- és bor párosításokat. Nézzük, hogyan vágjunk neki ennek a nemes feladatnak!
A vörösbor a világ egyik legnépszerűbb itala. Első változata, valamikor az ókori Egyiptom homokos deltájában készült, és azóta megállíthatatlan a sikertörténete. A szemet bűvölő színeiről, összetett ízeiről és élénkítő tanninjairól híres vörösbor olyan világszert ismert fajtákat ölel föl, mint a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Syrah. A vörösbornak vannak klasszikus történelmi régiói, mint Toszkána, ugyanakkor olyan modern 21. századi Mekkákkal is rendelkezik, mint a Napa-völgy.
A vörösbor sajátos kulturális hatással bír. Zamatát és színét a szőlőhéj határozza meg, a tanninok teszik különlegessé, és számtalan egészséges tulajdonsággal rendelkezik. Ismerjünk meg a nagyszerű nedű titkait!
Borban az igazság – és az új kutatások fényében egyre jobban látjuk, hogy az egészség is! Egy hosszú és embert próbáló nap után kádban fürödni egy klassz borral mindig jó terápia – ezt a gondolatot vitte tovább a vinoterápia (a boros komponensekkel dolgozó kozmetikai-wellness terápia).
Mindenki szereti a bort, és külön élmény hosszú ideig lubickolni a kádban. A két dolog összekapcsolásából született egy új elképzelés, a vinoterápia, amely kiaknázza a bor nagyszerű egészséges tulajdonságait. Nemcsak a vinoterápia egészséges, hanem a bor is számos élettani előnnyel bír, ha egészséges mértékben a napi rutin részévé tesszük. Antioxidánsok kavarognak benne, plusz a jó bor egy valóságos vitaminbomba, és csodát művel az emberi szervezettel.
A világ borrajongói beleszerettek egy élményszámba menő, könnyen iható borba, a malbecbe! Ez a gyümölcsös finomság francia földről származik, de manapság a legjobb malbecek sok szakértő szerint Argentínában készülnek.
A malbec populárissá vált a világ nagyvárosaiban. Összesen 60 metropoliszban ünneplik a malbec zamatát, többek között New Yorkban, Torontóban vagy Ottawában. Ezekben a rendezvényekben van egy közös keresztmetszet: mindenütt ezzel a pompás borral koccintanak a rajongók. A malbec mai szívcsakrája azonban mégiscsak Argentína, a bor új hazája, ahol minden április 17-én megünneplik a malbec világnapot. Ez az ital ugyanis az argentin ipar szíve, és világszerte híressé teszi az argentin borkultúrát a malbec globális terjeszkedése.