Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

6 bizarr helyszín, ahol mesteri italok születnek

6 bizarr helyszín, ahol mesteri italok születnek

Milyen lehet egy ősi meteoriton átszűrt vodka egyenesen az űrből, ufófejes palackban?

Hogyan kapcsolódik a Crystal Head Vodka karakteres palackja az ősi misztikus kristálykoponyákhoz, és milyen rumot inspirált a tenger mélyéről felbukkanó kraken, a tengerészek rémálma?

Az északi búvármadár egy különleges gin ihletője lett a jéghideg horgászparadicsomokban, míg az ázsiai hegymászó kalandorok is megtalálták a maguk sajátos italát, a Tarsier Khao San Chili Gint! De hogyan jelenik meg Szibéria kristálytiszta artézi vize a Beluga vodkában? Most következő cikkünk válaszol az összes izgalmas kérdésre.

Lássuk a legvadabb helyszíneket, ahol csodás italok születtek!

És az a jó hírünk, hogy a következő párlatokért nem kell az űrbe vagy a szibériai jégmezőkre menni, mert elérhetőek az iDrinks üzleteiben!

A misztikus kristálykoponyáktól ihletett Crystal Head Vodka

A kristálykoponyák a világ legrejtelmesebb tárgyai, amikről gyakorlatilag semmit sem tudunk. Sem arról, hogy mi volt a funkciójuk, sem arról, hogyan készítették őket. Valószínűleg gyémánttal munkálhatták meg a kristályfelületet, a világ egyik legkeményebb anyagával. Egykor létezhetett a kristálykoponyák terme, sokak szerint az ősiek egyik piramistemplomának központi termében (mivel több ezeréves dolgokról beszélünk, erre sajnos nincsenek bizonyítékok).

Egy dolog azonban bizonyos: a szakértők elemzései szerint egyetlen kristályból készítették őket olyan precíz vésési technológiákkal, amiket még most a 21. században sem ismerünk. Vagyis ma sem tudnánk létrehozni az 1924-ben egy maja városban talált, megközelítőleg 3600 éves Mitchell-Hedges kristálykoponyát, ami elég hátborzongató felismerés…Lehetséges, hogy a 12 kristálykoponyát létrehozó technológia nem emberi, hanem a csillagok közül származik? Esetleg egy másik világból érkezett a Földre?

A mítoszok szerint ezek a koponyák az ősi tudás forrásai. Az istenek maradványai, egyúttal a 12 világ őrzői. Mert a régiek hite szerint pontosan 12 létezik belőlük, és amint a 12 kristálykoponya egyesül, akkor az emberiség olyan magasszintű tudáshoz juthat, hogy megismerheti az eredetét, jövőjét és a világegyetem rejtelmeit.

A kristálykoponyák terén szinte minden részletet a titkok fátyla övezi, azonban a Crystal Head Vodka palackja láttán elönti az embert a felismerés: itt valamilyen végtelen tisztasággal állunk szemben. Ugyanezt a mély bizonyosságot érzi az ember, amikor megízleli a Crystal Head Vodka földöntúlian finom zamatát.

Lehetséges, hogy ezt a párlat is földönkívüli technikával készült? Dan Aykroyd, a természetfelettiségre igencsak fogékony amerikai színész (a Szellemirtók egyik sztárja) és John Alexander álmodta meg ezt a nem mindennapi italt! A természetfelettiséget sugárzó kiszerelés transzcendens vodkaélményt ígér. Megízlelésekor egyáltalán nem kell csalódnunk, mert a Crystal Head Vodka felülmúlja az elvárásokat. Készítői külcsíny és belbecs tekintetében a legmagasabb minőség elérésére törekedtek. Italuk méltán lett 2012-ben első a Best Luxury Spirit az Australian Liquor Industry Awardson.

A kristálytiszta Crystal Head Vodka Kanadában készül, karakteres ízvilággal. A koponyás palack mellett főszerepet játszik népszerűségében a kristálytiszta íz, közepesen testes, krémes áramlással a palackban. Egy kis borsos fűszeresség formálja pikáns élménnyé minden kortyát és illatát, lecsengésében pedig még nagyobb teret kap a borsos, fűszeres jegyzetek kibontakozása, ami egy kicsit „felpaprikázza” ezt a földöntúli kóstolási élményt.

Szerencsére a beszerzéséhez nem kell egy maja piramisba ereszkedni vagy az elsüllyedt Atlantiszba menni, mert elérhető az iDrinks üzleteiben.

 

Tengeri csápok a palackon: a Kraken Black Spiced Rum

Létezik egy szürreálisan szép rumos palack, amelyre két vészjósló csáp tekergőzik a tenger mélységes mélyéről. A habok között lakozó veszedelem őrjítő nyúlványaival van dolgunk, amiről rettegve meséltek a régi idők tengerészei! És a tudomány mai állása szerint még az sem lehetetlen, hogy ezek a gigászi méretű mélytengeri veszedelmek valamilyen formában léteztek, nemcsak a mesék mitológiai teremtényei voltak. A krakenek ihlették meg a különleges palack kialakításában a Kraken Black Spiced Rum készítőit, akik a történetiségtől vezérelve a rum zamatának finomhangolásában is visszatértek a régi idők rumkészítési tradícióihoz.

Az ősi mítoszok szerint a tenger mélyéről időnként a felszínre emelkedtek a végtelen éhségű krakenek, hogy egy hajó legénységének felfalásával csillapítsák falánkságukat. A tengerészeknek tehát nem csak a veszedelmes tengeri viharokkal kellett megküzdeni, a hajózás mindennapjaiból eredő fizikai megpróbáltatásaival együtt, hanem ezekkel a nagyra nőtt rémségekkel is. A Kraken Black Spiced Rum misztikus sztorija szerint egy alkalommal egy kereskedelmi hajó fűszeres rumot szállított a háborgó tengeren, amikor egy torony magasságú kraken bukkant elő a habok közül. Csápjai mohón a fedélzet felé tapogatóztak, és a bárkát a tenger komor gyomrába rántotta. Minden rum megsemmisült, csak egyetlen maradt a felszínen éjsötét színnel– amelyet innentől Kraken Black Spiced Rum néven ismertek.

Ez nem az a „kólával elmegy”-típusú rum, hanem egy kihagyhatatlan karibi tétel, amelyet összesen 13 fűszerrel tettek különlegessé. A legjellegzetesebb a rumban a trinidadi tételek erőteljes áramlása, bár a pontos összetevők listáját napjainkban is a titkok homálya rejti. Talán csak a kraken ismeri a részletes receptúrát.

A rum címkéjén is megjelenik a tengerészek réme, azonban van egy jó hírünk: pár emberes korty után már nem félünk majd annyira ettől a fenevadtól, mert a dark rum zamata eltereli a figyelmet az élet sötét oldaláról.

2010-et írtak, amikor a Kraken Black Spiced Rum valósággal berobbant a minőségi párlatok világába, és azóta is bérelt helye van a minőségre szomjazók bárszekrényén és a menő bárokban. Köszönhetően annak a komplex aromakarakternek és az italból áradó harmóniának, amire óriási szüksége volt a zaklatott életű matrózoknak, a mai kor emberéről már nem is beszélve. Csak úgy hömpölyög illatában a cukornádmelasz és a Karibi-térség életöröme! Illatolásakor olajos, mogyorós aromák suhannak az orrba, és egyre jobban kirajzolódik a kávés-vaníliás fuvallatok sokasága, Az édességet gyengéd melaszos jelleg árnyalja.

Kóstolásakor elmélyülhetünk a kifinomult fűszeres ízekben, fejest ugorhatunk a melaszos édességben és a krémes karamellás habokban. Az alapízek kiegészülnek egy kis vaníliával, vérpezsdítő szegfűszeggel és gyömbérrel, sok fahéjjal. Az összhatást a reggeli presszókávé íze emeli magasabb hatványra. Önmagában kortyolgatva is valami fenomenális, de még jobban teljesít egy kis jégre töltve, vagy prémium minőségű koktélokban – nem véletlenül szeretik annyira a leleményes bármixerek!

 

Outerspace Alien Vodka a világűrből, ufós palackban

Létezik egy veretes vodka, amelynek zamatát a koromsötét világűr és az abban utazgató ufók inspirálták. Elsőre elég meredek elképzelés, ám a palackja annyira parádés, hogy megéri mielőbb beszerezni. Már csak azért is, mert minden felemelő kortya egy igazi harmadik típusú találkozás, mintha mi is Steven Spielberg világhírű filmjének szereplői lennénk.

Az űrben senki sem hallja a sikolyod – hangzik az idézet az Alienben. Ám arról nincs tudomásunk, hogy milyen vodkát készítenek a világűrben! Erre a hiánypótló kérdésre igyekszik választ adni az Outerspace Alien Vodka, amely kis zöld idegen formájára alakított palackban kínál „idegen” és istenien finom vodkakóstolót.

Az Outerspace Alien Vodka úgy árad végig az ízlelőbimbókon, akár egy száguldva repülő csészealj az égbolton. Szerencsére Alien Vodka jellege ellenére ez nem olyan Alien, mint amiket a bolygó neve Halálban láttunk, hanem egy kellemes, letisztult aromákkal érkező finomság. A kis zöld emberke fejében egy lehengerlő tisztaságú, ötszörösen desztillált nedű rejtőzik. Az Outerspace Alien Vodka prémium minőséget képviselő kukoricából készült. A történet misztikumához kapcsolódik, hogy készítői a párlatot állításuk szerint egy 4 milliárd éves meteoriton szűrték át, ennek köszönhető legendás bársonyos, sima zamata. Az egyedülálló Crystal Head Vodkás zöld ufófej igen ékes dísze lehet a bárszekrényünknek, amikor megmutatjuk egy fergeteges bulin a barátainknak. Azonban nem árt vele vigyázni, mert egy félhomályos éjszakán a frászt hozhatja az emberre, mintha tényleg egy váratlan látogató teleportált volna a szobánkba!

A párlat színe kristálytiszta, mondhatni áttetsző.

A nem evilági kukoricapárlat 40%-os alkoholtartalommal áramlik az ufós palackban. Illatában kibontakoznak a friss és üde citrusok, rásimulva a főtt kukorica kellemes fuvallataira. Kóstolásakor szétárad a szájban a vodkás zamatok tengere, a citrusosság köntösében. Érezhetjük a kukorica és a tejberizs eggyé válását, igen komplex aromák játszanak ebben a párlatban.

Ha a kis zöld emberkéknek ennyire finom vodkájuk van, akkor lehet, hogy békés szándékkal jönnek, és talán nem is lenne akkora kockázat a kapcsolatfelvétel egy idegen civilizációval!

 

Izlandi Himbrimi Gin, a hideg észak ízeivel

A jeges skandináv vidék is megteremtette a maga különleges finomságú ginjét. A Himbrimi borókakölteményét egy északi búvármadár, a horgászok kedvenc állata inspirálta, az izlandi természet hűvös szépségével együtt. Az izlandi táj botanikai ezerarcúságából meríti stílusos zamatát a Himbrimi Gin.

Izland a tűz és a jég földje. Hatalmas jeges gejzírek és a föld alatt izzó geotermikus erők adják az ország egyedei karakterét.

Az észak-atlanti sziget főként túlvilági tájairól és földrajzi csodáiról híres, mert csak úgy hemzsegnek itt a vulkánok és a gleccserek. Az elhagyatottnak tűnő heroikus országot norvég vikingek telepítették be 800 körül. Ez a Föld legfiatalabb országa, mert ez volt az utolsó földterület, amit emberek költöztek bolygónkon. Izland érdekessége, hogy kis túlzással szinte mindenhol találhatunk melegvizes forrásokat, a geotermikus tevékenység miatt sok háznál is vannak szabadtéri medencék. Vagyis az izlandiak az év bármelyik évszakában belecsobbannak egy kellemes meleg fürdőbe, télen is simán megy a megmártózás.

Izlandon, a tűz és a jég földjén született az északi ginek aljfája, a Himbrimi Winterbird Edition Gin.

Az északi növényes ízeket felvillantó gin sajátos slow distill eljárással készült, megmutatva a gines ízek lágyságát, miközben ott kavarog zamatában a kakukkfű, rengeteg angyalgyökér kíséretében.

A Himbrimi jelentése az izlandiaknálégben üvöltő madár”– persze nem olyan hátborzongató, mint amilyennek elsőre hangzik, hiszen a névadója a sarkvidéki éghajlaton élő búvármadárra utal, ő az izlandi horgászok nagy kedvence. A Himbrimi Winterbird Edition Gin zamata aromatikus dry ginként indul, erre épül rá az angyalgyökér és a sarkvidéki kakukkfű. Az említett növényeket a hideg éghajlaton nem egyszerű beszerezni, azonban a párlatot kitaláló Óskar Ericssonnak ez sem okozott gondot. A fárasztó munka ígéretével mit sem törődve nekivágott a növények gyűjtésének, és saját kezével szedi őket Izland elhagyatott, ám annál szépségesebb természetvédelmi területein, a vadvilág kalandos szívében. A Himbrimi Winterbird Edition Gin készítéséhez a geotermikus víz természetes hőjét is felhasználják a lepárlási procedúra folyamán, ezért jelennek meg a párlatban ennyire kristálytiszta ízek.

A Himbrimi Winterbird Edition Gin illata földes frissességgel árad szét az orrban, a dry gin klasszikus szárazságával. Ízében egyre jobban előtérbe kerül a fenyős boróka, a füvesebb jegyzetek sereglésével, rengeteg sarkvidéki kakukkfűvel és melengető északi botanikai összetevőkkel. Lecsengése száraz és sokoldalú, mint maga az izlandi természet.

 

Tarsier Khao San Chili Gin: csípős ázsiai gin a világ tetejéről

A szédítő hegyek magasából, Ázsia tetején kevesen szoktak ginről gondolkozni. Mégis ez történt a Tarsier Ginek alkotóival, akik az Ázsiába érkező kalandorok egyik kedvenc hegyi területén kaptak ihletet a Tarsier Khao San Chili Gin elkészítéséhez.

Ázsia olyan hatalmas méretekkel rendelkezik, hogy az valami hihetetlen. Másrészt Ázsia a keleti csodák valóságos kincsestára. Itt található az indiai Taj Mahal mesébe illő palotája, az ókor misztikumát idéző Jáva rejtélyekkel övezett harang formára emlékeztető buddhista templomai, vagy a Holt-tenger melletti Masada-vár Izraelben. Ugyancsak Ázsia csodái közé tartozik Iszfahán szemet gyönyörködtető kertje Iránban. Ilyen Szingapúr 21. századi modernitást megjelenítő felhőkarcolói a tengerbe olvadva, illetve a Nara Park színpompás szépsége, amely feltárja a japán cseresznyevirágzás testet-lelket újjávarázsoló élményét. 

Tim Driver és Sherwin Acebuche Ázsia rajongójaként rengeteg kalandos utazáson vett részt Ázsia kontinensének délkeleti részén, és ezek hatására született az utóbbi idők egyik legizgalmasabb ginújdonsága, a keleties ízekben tobzódó Tarsier. Minden palackján felvillan a világ legkisebb főemlőse, a pápaszemes maki, és a gin is erről a különleges állatról kapta a nevét.

A Tarsier Khao San Gin a bangkoki Khao Sanról kapta a nevét. Innen vágnak neki a magasba vágyók, a hegymászás szerelmesei a misztikus hegyek megismerésének, és közben a Backpacker-széria nem mindennapi italával önthetik le az út porát, mintha a kaland kedvéért egyetlen hátizsákkal vágtak volna neki Ázsia hegyeinek és őserdeinek.

A felhők és a magasra törő sólymok szárnysuhogása mellett a turisták többszáz méter magasságban bátorságcsinálóként kortyolgathatnak ebből a thai chilis italból. A Tarsier Gin pedig mindent bevet annak érdekében, hogy feltüzelje az embert ezzel a pompás chilis ginnel. A kaffir lime levél cold distill speciális eljárásával válik az ital részévé, a citromfű és a thai red chili a vacuum stillben tesznek szert az italban kirajzolódó egysége „aromatikus vízesés” erejére.

A Tarsier Khao San Chili Gin illatában kígyóként tekergőzik az orrba a temperamentumos chilis fűszeresség. Közben az orrjáratban áramlik a ginek lelkét adó boróka, megbolondítva egy kis ázsiai kaffir leveles hullámzással. Kóstolásakor még jobban megmártózhatunk az ázsiai ízek tengerében. Elsőként a thai chili elementáris erejében, amit a nyelvre sikló kaffir lime élénksége ellensúlyoz. A citromfű és a boróka egyszerre játszik az ízlelőbimbókkal, mi pedig elmerülhetünk egy ázsiai fűszerezésű gin különlegességében, amit a hegyek között álmodtak meg.

Ideális ital nemcsak Ázsia szerelmeseinek és kalandvágyó természetjáróknak, hanem mindenkinek, aki fogékony az egyedi aromavezetésű ginekre.

A Tarsier Khao San Chili Ginje istenien illik a Double Dutch Indian Tonichoz, illetve egy ínycsiklandozó étel lime és chili köretéhez is remek zamatokat ad.

 

A szibériai artézi víz kristálytiszta szimfóniája: a Beluga Noble Vodka

Mi tagadás, a jégmezőkkel tarkított Szibériáról nem a virágzó élet jut az eszünkbe! Mégis létezik egy fenséges ital, a Beluga Noble Vodka, anmely a fagyos vidéken termő gyógynövényekből alakította ki sajátos zamatát! Szóval a szibériai jégmezők is jelenthetnek eszményi helyszínt egy vagány vodka megálmodásához és létrehozásához.

A szibériai tajgán olyan túlélő növények sarjadnak, mint a luc-, az erdei- és a vörösfenyő. Bolygónk legöregebb és legmélyebb tavában, a Bajkál-tóban pedig vidáman lubickol a világ egyetlen édesvízi fókája, a bajkáli fóka. Azért ezeken a jégmezőkön is át lehet vészelni valahogy a körülményeket, csak jó vastag bunda szükségeltetik hozzá! Ehhez az „evolúciós megoldáshoz” nyúlt a menyét rokona, a coboly és a szibériai tigris is, illetve a szibériai tundrán élő rénszarvasok. De élnek itt havasi hódfajok, lemmingek is, hóbaglyokkal és sarki rókákkal egyetemben.

A hideg szél és a jég egy értékes minőséget kelt életre: a kristálytiszta artézi vizet, ugyanis ez adja a Beluga Noble Vodka kivételes tisztaságát, az igazi esszenciáját! A Beluga ennek a meglátásnak köszönheti, hogy sikeresen bevonultatott a legtisztább vodkák elit klubjába. A rozspárlat és a tündöklően tiszta artézi víz frigyéből egy mennyei vodka látott napvilágot. Olyan szibériai artézi vízből, aminek a Beluga információi szerint 300 kilométeres környezetében semmilyen ipari létesítmény nem szennyezi a vizet, ennek köszönhető a sokat emlegetett makulátlan tisztaság.

A Beluga Noble Vodka valamennyi kortyán és illatán egyaránt érződik a ropogós rozs jelenléte, a lelkét adja ennek a parádés párlatnak.

Első illatolásakor egyből elárasztja az orrot a ropogós aromák dominanciája, élénk citrusos komponensekkel. Ízét előkelő, lekerekített ízvilág hatja át mézes édességgel, zabbal és máriatövis-kivonattal. A szolid fűszeresség egészíti ki az üde citrusosságot, és koktélokban is kiválóan teljesít!

Egyedi zamata és éteri tisztasága miatt a Beluga Noble Vodkája bekerült a világ legragyogóbb ultra-prémium kategóriás vodkái közé, amit mindenkinek érdemes megkóstolni, akár koktélokban is kipróbálni!

 

Szívesen megízlelné a különleges helyekből ötletet merítő italokat, legyen szó a világűr ufós vodkájáról, a szibériai búvármadár ginjéről vagy a kraken rumjáról? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, ahol a különleges italokat jól ismerő kollégák megtalálják az Ön ízléséhez legjobban illő finomságokat – legyen szó whiskyről, cachacáról, szakéról vagy más kivételes italról!