Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

7 rendhagyó rumos koktéltipp minden évszakra!

7 rendhagyó rumos koktéltipp minden évszakra!

Legyenek bármilyen szeszélyesek az évszakok, egy remek rumkoktél mindig emeli az est fényét! Nyáron úgy cikáznak a hőségrekordok, mint Star Warsban az X-szárnyúak, ősszel kiegyensúlyozottabb koktélokra vágyunk, télen forró kortyokra, tavasszal meg egy könnyed rumcsábítással szeretnénk feldobni az estéket. Mindegy, milyen évszakban járunk, a partikon mindenki az unalomig ismert Martinikkal és Sex On the Beachekkel nyomul, ezért ideje lenne beújítani pár formabontó koktélt, amikre senki sem számít. A következő rumkoktélreceptekkel olyan meglepetést okozhatunk egy bulin, amitől mindenki kér majd egy kóstolót!

7 rendhagyó rumos koktéltipp minden évszakra!

 

Nyári ízvarázs

Milyen lehet egy koktélban megfogalmazott szerelmeslevél a nyár energiától lüktető temperamentumához? A Summer Love koktélban a rumos aroma alapfundamentuma egyesül a kókusz mámorító édességével, amelynek bodza ad extra balanszot.

A Summer Love mesterien mossa össze a nyár üde és ízeit, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni!

 

Summer Love

Hozzávalók:

40 ml black rum 

20 ml kókuszlé

10 ml bodzavirág likőr

1 korty citromlé

3 eper

 

Keverjünk össze 2 epret egy kevés vízzel és a shakerben lévő jéggel, illetve a folyékony összetevőkkel. A Summer Love szerelmetes koktélját díszítsük finom nyári eperrel!

A nyári koktél motorját természetesen a black rum íze adja, amihez a Bacardi Carta Negra Black Rum a legizgalmasabb ital. A prémium minőségű Bacardi Carta Negra Black Rum trópusi aromáiban felvillan a Karibi-térség gyümölcstengere, és a testes rum zamatában felsejlik a banán, a pörkölt kávébab és a fahéj is, karamellel és édeskés melasszal összefonódva.

A tökéletes ízharmóniát adó bodzalikőr megtalálása nem olyan nehéz, mint a Szent Grál keresése, de nem egyszerű kaland! Menjünk biztosra, és keressük az ízrobbanással kecsegtető Fiorente Elderflower likőrt az iDrinks polcain, ha szeretnénk lerövidíteni a folyamatot! Az olasz Fiorente Elderflower likőr a bodza, a mentalevél és a citrusok aromáinak összefonódásával ad bűvöletes ízt és illatot a nyári rumkoktélnak, és ezzel a sajátosan frenetikus kombinációval szelídíti meg az ital alapvetően édes alapkarakterét!

A Summer Love koktél még briliánsabbá válik, ha nemcsak egy szimpla kókuszlikőrrel bővítjük, hanem egy olyan italkülönlegességgel, amelyben a lágy kókusz és a karakteres rum találkozásának lehetünk (íz)tanúi. Az egzotikus Bols Coconut likőrben a fehér rum aromáját is élvezhetjük, és a trópusi homokos szigetek tengerpartján érezhetjük magunkat!

 

Őszi rumkortyok

Az őszről nemcsak a didergős lehűlések és az ezer színben ragyogó őszi levelek jutnak az eszünkbe, hanem pár ütős rumkoktél is, amivel bármikor feldobhatjuk az őszi estéket! De legalább ennyire menő őszi rumkoktél a Mischief Night, vagyis a csínytevők itala, ami Sailor Jerry Spiced Rummal teszi felejthetetlen élménnyé az őszi estéket!

 

Dark and Stormy

Hozzávalók:

60 ml black rum

citromlé (ízlés szerint)

gyömbérsör

citromkarika

 

Öntsük a shakerbe a rumot és a citromlevet, aztán keményen rázzuk össze őket! Öntsük pohárba a keveréket, és adjuk hozzá a gyömbérsört, a jéggel együtt! Keverjük át újra, végül díszítsük citromhéjjal!

Ha a Dark and Stormy karakteréhez maximálisan illő rumot keresünk, akkor keresve sem találhatnánk jobbat a Kraken dark rumnál! A tengeri szörnyes designnal és 13 féle fűszerrel megbolondított rum komplexitása és harmóniája páratlan aromacsavart ad a Dark and Stormy koktélnak! Melaszos édesség, gyengéd krémes karamella, szegfűszeg, gyömbér, fahéj és vanília: a Kraken dark rum egy olyan ital, amely önmagában vagy egy koktélba csempészve bearanyozza az őszi estéket!

A Dark and Stormy maximális ízrobbanásának beindításához azonban puskaporos hordó gyanánt még szükségünk lesz egy prémium minőségű gyömbérsörre. Például a díjnyertes, afrikai Fever Tree Ginger Beer-re, amely citrusossággal és kandírozott gyömbérrel gyakorol maradandóan kellemes hatást az ízlelőbimbóinkra. Alternatívaként meg ott az ausztrálok kedvence, a Bundaberg Ginger Beer, amely a friss gyömbér karamellel és citrusos ízekkel kergetőzve ad csodás ízeket a Dark and Stormy koktélnak!

 

Mischief Night

Hozzávalók:

2 rész Sailor Jerry Spiced Rum

½ rész friss citromlé

1 rész juharszirup

Pilsner (ízlés szerint)

 

Rázzuk össze energikusan az összetevőket egy shakerben jéggel, de csak a legvégén öntsük rá a kiválasztott pilsnert!

A Sailor Jerry Spiced Rum zseniális alapanyag a Mischief Nighthoz! Ez a tengerész rum harsány merészséggel hajózik az édesen karamelles, fahéjasan fűszeres, és csábítóan vaníliás aromák tengerén. A sötét narancssárga színű Sailor Jerry Spiced Rum ízvilágában kibontakozik a feketecseresznye gyümölcsössége és a gazdag fűszeresség is, mindez még érdekesebb árnyalatokkal bővíti a Mischief Night koktélt.

A pilsneres összetevőhöz meg legalább ennyire leleményes megoldás lehet a klasszikus, kiegyensúlyozott ízekkel rendelkező citrusos és száraz cseh Pilsner Urquell, vagy a lágy, kellemesen malátás Gallica Premium Pils, egyenesen Belgiumból!

 

Mit igyunk, ha közeleg a tél?

Az év legzimankósabb hónapjaiban sokszor a vastag kabát, a meleg sapi és a sál is kevésnek bizonyul ahhoz, hogy felvegyük a küzdelmet a támadó mínuszokkal és a megfázás fenyegetésével. Olykor muszáj bevetni valamilyen folyékony csodafegyvert, vagyis a rummal felturbózott koktélokat!

 

Salty Maple Buttered Cider

só (ízlés szerint)

egy fél citrom

1 teáskanál vaj

30 ml dark rum

60 ml alma cider

 

A juharszirupos cider-rumkoktél egy parádés téli főzőcske, a legdermesztőbb téli napokon is mosolyt rajzol az arcunkra! Szórjunk sót egy kis tányérba, és dörzsöljünk rá citromot, majd öntsünk rá juharszirupot, vajat. Forrraljuk össze ezt egy serpenyőben közepes vagy magas hőn a dark rummal és a ciderrel, aztán öntsük pohárba (de csak a vaj felét tegyük rá).

A téli álomból felpezsdítő Salty Mapple rum kulcsa természetesen egy katarktikusan jó Captain Morgan Dark Rum! A hamisítatlan jamaicai kalózrum csúcsra járatja a kategóriától elvárt stílusjegyeket és ízeket: ánizsos fűszeressége a szárított gyümölcshéjak intenzív zamatával párosul, és mindehhez a csonthéjas gyümölcsök pazar aromakincse társul. A Captain Morgan Dark Rumban pikáns és szenvedélyes táncot jár a rum, a karamell és a borsos tüzesség, ami kihagyhatatlan rumos alappá teszi a kapitány kedvencét egy szívet-lelket melengető téli Salty Maple-höz!

És egy prémium alma ciderre is szükségünk lesz. A Somersby Apple Ciderre, ami a horvát alma friss zamatával gazdagítja a Salty Maple koktélt!

 

Paradise Stout

20 ml stout

1 uncia jamaikai rum

30 ml Pedro Ximenez Sherry

1 tojás

keserűcsoki (ízlés szerint)

 

Rázzuk össze az összetevőket a shakerben, és a legvégén öntsük a koktélhoz a stoutot! Díszítsük reszelt szerecsendióval!

Mitől lesz olyan elegáns és esszenciális a Paradise Stout, hogy kortyolása közben valósággal a padicsomban érezhessük magunkat? A megfelelő rumtól, ami aromaalapot ad a koktélnak, és erre az Old Pascas Jamaican rum a legideálisabb! Az aranybarna színben tündöklő klasszikus jamaikai rum a sötét rumokra jellemző édesen fűszeres ízekkel és illatokkal kápráztatja el az érzékszerveinket, miközben az Old Pascas Jamaican rum felvonultatja azokat a sajátosságokat, melyekkel a tölgyfahordóban érlelt cukornádmelasz hosszú időre beírja magát az ízmemóriánkba!

És még ott van egy tuti Pedro Xiemenez Sherry is a fontos elemek között…A Sandeman Sherry Pedro Ximenez Superior Natural Sweet. Ez egy olyan prémium minőséget képviselő likőrbor, amely a mazsola, a melasz és a friss füge aromáinak keverésével villantja fel a paradicsomi harmóniát. Az elegáns sötét mahagóni színű Sandeman Sherry Pedro Ximenez Superior Natural Sweet remek Pedro Xiemenez Sherry ehhez a koktélhoz! A másik javaslatunk a 6 évig tölgyfahordóban érlelt Osborne Sherry Pedro Ximenez Very Sweet, egy Andalúziából érező lendületes likőrbor, ami telt, viszkózus ízeivel és harmónikus lecsengésével nyújt új élményt ebben a kategóriában!

Persze felmerül a kérdés, hogy milyen stoutot használjunk a Paradise mennyei ízeinek elmélyítéséhez. Nagyszerű vonalat képvisel a belga és kissé keserű Hercule stout, amit a csoki, a kávé és a karamella Bermuda-háromszöge tesz kihagyhatatlan összetevővé (és ezzel a keserűcsokival való stout összhangját is kimaxoljuk!). A másik ötletünk a kávés és könnyed étcsokis Fehér Nyúl stout. A malátás, enyhén fanyar ízű stout után a Double Chocolate stout a harmadik ötletünk, mert ez az ital a lehető legtöbbet hozza ki a csoki és a sör találkozásából!

 

Koktélok, amelyek elhozzák a tavaszi szellő érintését

Tavaszi szél rumot áraszt! A régi magyar népdalba extrém csavart csempészve lássuk, milyen csodát művel a frissítő tavaszi szellővel felérő japán gyümölcslikőr egy tavaszi rumkoktéllal! Aztán azt is megtudjuk, hogyan kel új életre a jól megszokott Daiquiri, egy kis csípős-jalapenós-bazsalikomos fúzió eredményeként!

 

Yuzu Spring

 Hozzávalók:

150 ml rum

60 ml gyömbérlikőr

20 ml yuzu likőr

keserűnarancs (ízlés szerint)

5db bazsalikomlevél

tonik

A tavaszi hangulatcsináló Yuzu Spring elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat, öntsünk rá jeget, és bővítsük ízlés szerint némi tonikkal!

 

Yuzu likőrt persze nem találunk a sarki közért polcain, de még a hipermarketekben sem! Keressük az iDrinks üzleteiben a Choya Yuzu likőrt, ami az ume (vagyis a japán szilva) gyümölcséből és a yuzuból, a japán citrom csodás találkozásából született. A Choya Yuzu egy fahordóban érlelt édes italköltemény a Felkelő Nap országából! A yuzu illatában ott táncol a kacér grapefruit, ami a citromhéjjal és a savanyúcukorral alkot egészen sajátos konstellációt. A vaníliasárga árnyalatban pompázó Choya Yuzu likőr íze még magasabbra tekeri az aromák energiáját: a nyelvünkön egyből érezhetjük az enyhe édességet, a cukornádat, a kesernyés grapefruitot, amire a pomelo aromajegyei teszik fel a koronát.

 

Siam Daiquiri

1 rész Bacardi Carta Blanca

1/2 rész citromlé

Aromatikus szirup: 1 csésze víz, 12 thai bazsalikom levél, 3 koriander mag, egy negyed jalapeno, cukor (ízlés szerinti mennyiségben).

A Siam Daiquiri elkészítése lenyűgözően egyszerű! Forraljuk fel az aromatikus szirup összetevőit, kevergessük 15 percig, majd várjuk meg, míg lehűl. Ezután keverjük meg az összetevőket, rázzuk össze őket egy shakerben, majd szervírozzuk vendégeinknek a legmenőbb tavaszi koktélok egyikét!

 

Nyilván remek kérdés, milyen Bacardit használjunk a Daiquiri újratervezéséhez: mi a prémium minőségű Bacardi Carta Blanca Superior Rumot ajánljuk! A tölgyfahordóban érlelt rum egy jellegzetesen finom ital a Karibi-térségből, ami már friss és ropogós, borsos-fűszeres illatával villámgyorsan magához édesgeti a fehér rumok szerelmeseit. A kristálytiszta Bacardi Carta Blanca Superior Rum a trópusi gyümölcsök zamatát egyesíti az égetett barnacukor mennyei édességével, és az ízek szimfóniája az élénk téli fűszerességben nyer beteljesülést. Lecsengésében a vanília diszkrét édességét élvezhetjük, ami extra dimenzióval színesíti a Siam Daiquiri koktélt!

 

Az izgalmas koktélok után szívesen kalandozna tovább a prémium italkülönlegességek világában? Nézzen körül az iDrinks páratlanul gazdag rum kínálatában!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cocktail tipp különleges italok