Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Az érzékek fejedelmi lakomája: a szivar és a cognac párosítása 4 ötlet, amely mindkét kategóriából kihozza a legtöbbet!

Az érzékek fejedelmi lakomája: a szivar és a cognac párosítása  4 ötlet, amely mindkét kategóriából kihozza a legtöbbet!

A konyak és a szivar társítása egy páratlan érzékszervi utazás, különleges kaland az úriembereknek és a mindkét műfajért rajongó hölgyeknek. Ez a kifinomultság és a kényeztetés birodalma.

Lássunk néhány ötletet, hogyan vágjunk neki a legjobb kapcsolódási pontok megtalálásának, és melyek azok a fenséges szivarok és konyakok, amiket érdemes együtt kipróbálni, mert felejthetetlen élményt nyújtanak. Mind a konyak, mind a szivar tekintélyes múltra tekintenek vissza a kézművesség és a hagyomány terén, átgondoltan kombinálva pedig egy nem mindennapi érzéki élményt teremtenek.

Akár igazi műértő az ember, akár kíváncsi rajongó a témában, a konyak és a szivar árnyalatainak megértése új magasságokba emeli mindkét oldal élvezetét.

Dőljön hátra, lazítson, és merüljön el a tökéletes harmóniák keresésében a francia konyak és a gomolygó füst finomságában!

A legjobb konyak és szivar párosítások

 

Mi a konyak és mi a szivar lényege?

A pompás párlat a francia Cognac régióból származik. Charente folyó mentén, Franciaország déli részén csörgedezik ez a nemes nedű számos konyakház lepárlójában. Az évszázados desztillálási módszereiről elhíresült konyak az elegancia és a kifinomultság megtestesítője, mióta világ a világ. A konyak mindig meghatározott szőlőfajtákból készül: Ugni Blancból, Colombardból, és Folle Blanchból. A copper stillben, nevezetesen Charentais desztillációs készülékben történő kétszeres lepárlás elmélyíti a konyak aromakarakterét, majd tölgyfahordóban érlelik, hogy kifejlődjön gazdag ízprofilja.

A szivar szintén az aprólékos kézműves munka eredménye. A prémium szivarok kivétel nélkül minden esetben gondosan termesztett dohánylevelekből készülnek olyan egzotikus országokban, mint Kuba, Nicaragua, a Dominikai Köztársaság és Honduras. A szivar iparágának szakképzett kézművesei minden szivart kézzel sodornak, biztosítva, hogy a folyamat valamennyi lépése pontosan és szakértelemmel történjen. A dohány erjesztési és érlelési folyamata jelentősen befolyásolja a szivar ízét és aromáját, számtalan zamatot teremtve, amelyet az enyhétől a lágyig és a merész, intenzívebb árnyalatokig fokozódhatnak.

 

A párosítás érzékszerv oldala egészen elementáris élmény!

Mert a konyak és a szivar „együttállása” semmihez sem hasonlítható szenzoros csoda! Amint rágyújtunk egy stílusos szivarra, és megiszunk egy hozzá passzoló konyakot, az ízek azon nyomban táncra perdülnek a szájpadláson.

A fás és földes jegyei a szivarkeveréktől függően remekül illenek a fűszeres vagy édes árnyalatokhoz. Amint a konyak színre lép, aromái finoman szétáradnak a szájban, felkészítve azt a következő fenséges hullámokra. A konyak kortyolgatásakor hagyjuk, hogy kellemes komplexitásával simogassa az ízlelőbimbókat. Amikor egy újabb szivart szívunk, az ízek összekeverednek, és olyan szenvedélyes szimfóniát hoznak létre, ami valósággal felkorbácsolja az érzékszerveket.

 

Egyensúlykeresés a két külön zamatvilág között

A kulcsszó a balansz, vagyis az egyensúly, a sajátos jin-jang megtalálása a szivar és a konyak zamata között. Csak így fognak „rímelni” egymásra az aromatikus szerkezetek, csupán így jöhet létre harmónia.

A konyak és a szivar közös élvezésének legfontosabb eleme a saját szájíz, a megfelelő zamatok megízlelése, hiszen így tud mindkét kategória maradandó élményt nyújtani az ember számára. Akkor lesz ténylegesen részünk egy stílusos aromatikus utazásban, ha mind a konyakot, mind a szivart merész és eredeti jegyek jellemzik mind a szín, mind az íz tekintetében. A finom dohány és a párlat karakteres ízei és illatai meghitt pillanatokat adnak egy elegáns vacsorához, remekül emelik egy családi vagy baráti rendezvény fényét.

Lényeges szempont, hogy sem a konyak, sem a szivar ne uralja egymást, ne dominálja le a másik kategória zamatát. Az érzékszervi jegyek csak a megfelelő, kiegyensúlyozott párosítás fokozásakor működnek, ha képesek magasabb szintre emelni egymás zamatát. Az elemeken múlik minden – például azon, miként illeszkedik a citrusossághoz a gyümölcsösség, vagy a földes jegyzetekhez a fa vagy a bőr. A párosítás kiegyensúlyozottsága érdekében figyelembe kell venni mind a konyak, mind a szivar ízét és testét! Egy testesebb konyakhoz például mindenképp érdemes egy testesebb szivart választani, míg egy könnyedebb testű italhoz hasonló füstösségű szintű, lágyabb szivart érdemes kiszemelni. 

 

Hogyan vágjunk bele a párosítás művészetébe?

Ilyenkor alapvető fontosságú, hogy minden porcikánkban érezzük: a cél mindkét minőség fokozása, egyfajta harmonikus szimfónia kialakítása az ízben. A párosítás művészetének alappillére a konyak gazdag komplexitása és a szivarok finom árnyalatai közötti egyensúly megteremtésében rejlik.  Lényeges egyforma erősségű konyakot és szivart párosítani. A gyengéd, enyhébb szivar istenien passzol egy finom és sima konyakhoz, míg a testesebb szivar robosztusabb és összetettebb karakterű konyakért kiált.

Egy másik kardinális szempont, hogy mindig fontoljuk meg az ízprofilokat. És keressünk kiegészítő ízeket a konyak és a szivar között. Mondjuk egy konyak aszalt gyümölcsös és fűszeres árnyalatait remekül kiegészítheti egy olyan szivar, amely bővelkedik fás és diós jegyzetekben. Mindig válasszunk a szivar testéhez illő konyakot. Egy könnyed testű szivar nagyszerűen párosul a VS (Very Special) vagy VSOP (Very Special Old) vagy Hors d’Age konyakhoz illik.

Ha bevállalósabbak vagyunk, kontrasztosabb választásokhoz is nyúlhatunk…A konyak édessége olykor igenis ellensúlyozhatja a robosztusabb szivar intenzitását, vagy fordítva. Mert az ilyen csavarok igencsak izgalmas élményt adnak az ízlelőbimbóknak.

A lényeg, hogy ne féljünk a kísérletezésről, mert ebből fakadnak az igazán izgalmas kombinációk! Mindenkinek teljesen egyéni preferenciái vannak, ezért szánjunk időt arra, hogy felfedezzük, milyen ízek vonzzák a lehető legjobban az érzékeinket egy szivarban vagy egy konyakban.

 

A szivar és a konyak egészítsék ki egymás zamatát, ne álljanak túl nagy kontrasztban egymással!

Egy 6 esztendőn át érlelt, merész zamatú XO cognac nem biztos, hogy a lehető legélvezetesebb párosítás lesz egy meglehetősen könnyed, közepesen testest árnyalatú szivarral. Méghozzá azért, mert a szivar és a konyak tulajdonságai nem biztos, hogy megfelelően keverednek majd egymással a szájban és a szivarban….Ugyanis az XO konyak gazdag, meglehetősen erőteljes ízei, a testes sötét gyümölcsök, a puha, elegáns fa és bőr simán felülmúlhatják a szivar lágy, gyógynövényesebb árnyalatait, kifinomult fás jegyeit, ha mondjuk egy Hoyo Epicure No1. ízeiről beszélünk a szivar tartományában.

És ott vannak még a terroir szabályok is, ezeket szintén érdemes fontolóra venni. Bizonyos szivarok tulajdonságai markánsan visszavezethetőek a dohány származási helyére. Minden országnak megvannak a sajt éghajlati feltételei, amelyek hatnak az egyes szivarok dohányleveleinek ízére, állagára és aromájára. A dohánylevelek, a szivarkészítő szempontjai nagyban befolyásolhatják a jellemzőket, vagyis azt, hogy egy adott szivar hová akarja helyezni az endemikus stílusát.

Kubát például a szivar iparág középpontjának tekintik. Termékeit a világ legkiválóbbjai között emlegetik, főként a forró éghajlat, a dohány érlelési folyamata, valamint a dohánylevelek sodrásának stílusa miatt nyújtanak maradandót a minőség oltárán.

 

Hogyan fokozzuk a konyak és a szivar párosítás élményét?

Figyeljünk a hőmérsékleti tényezőre! Mindig szobahőmérsékleten tároljuk a konyakot, és a szivarokat tartsuk olyan környezetben, hogy megőrizzék frissességüket. Lassan ízlelgessük a konyakot, hogy levegőzhessen a pohárban. Hasonló módon szánjunk időt a szivarra is, és élvezzünk ki belőle minden szippantást, mert kár kapkodni, ha csúcsminőségről van szó. Mielőtt belevágnánk a konyak és a szivar társításának művészetébe, legyen teljesen tiszta a szánk, hogy minél jobban kibontakozhassanak benne az ízek! Igyunk egy korty vizet, vagy majszoljunk egy enyhe sajtot az egyes párosítások között, hogy teljes mértékben értékelni tudjuk a különböző szivarpárosításokat a konyakkal.

És ami a legfontosabb: a szivar és a konyak párosítások keresése, mérlegelése egy igazi közösségi esemény! Baráti és családi körben a legizgalmasabb mosolyfakasztó esemény! Mert akkora legnagyobb buli, ha az egyes kombinációk eredményeit ott és akkor megoszthatjuk a szeretteinkkel, a barátainkkal, és együtt merenghetünk a lehető legjobb társításokról. Aki nem hiszi, járjon utána! Lássuk milyen eszményi párosítások vannak ebben a műfajban.

 

Milyen szivarokkal kezdjük a párosítások keresését?

Kiváló kiindulópont a Davidoff Winston Churchill Late Hour a Dominikai Köztársaságból. A 2017-ben piacra dobott szivar alapjáraton a skót whiskyhez kötődött, a korai marketingkampányok rendre a Dalmore-hoz társították, azonban számos szivarhoz is remekül illik. Mondjuk egy lágy és érett konyakhoz, vagy a Rémy Martin fűszeres XO-jához, főleg annak szelíd citrusos lecsengéséhez.

Aztán egy szenvedélyesebb romantikusabb havannai szivarválasztás A Romeo y Julieta Añejados, amelyet 5-8 éve át cédrusdobozban érlelnek, mielőtt a boltok polcaira kerülne. Mindenképpen finom, sima és kifinomult konyak illik hozzá, ami nem nyomja el gyengéd ízeit. Jó lehet hozzá a Rémy Martin Accord Royal enyhe tanninossága, gyengéd íze, mogyoróvajas összhangja. Vagy egy Courvoisier XO, amely lágy krémes és karamellás testtel és vaníliás áramlással rendelkezik.

Ragyogó választás a szivarok közül a La Aurora 1903 Smaragd, amely megidézi a 20. század elején készült szivarok előkelő stílusát, miközben magához öleli a kortárs szivarművészetet is. Ott parázslik benne a neves Cibao-völgy dohánya, csomagolóanyaga pedig az ecuadori napon termesztett szumátrai levél. A töltőanyag Brazíliából, Peruból és Nicaraguából származó dohányt is tartalmaz. Egy Martell Cordon Bleu Cognac érdekesen egyensúlyoz ezzel az itallal, és képes kiemelni a finom pézsmás jellegzetességeit.

 

Courvoisier XO Cognac és Oliva Serie V Melanio Figurado

Nem vitás, hogy a Courvoisier egy hamisítatlan klasszikussá nőtte ki magát a konyakok között, és az Olivia Serie V méltó, gáláns partnere! A cognac birodalmában a Courvoisiert meghatározó XO az Extra Oldra utal. Ezt a jelölést csak és kizárólag a minimum 6 évig érlelt eaux-de-viekből készült konyakok kaphatják meg. A Courvoisier azonban némiképp kitágított a határokat, és az eaux de vie-t 11-25 évig érlelik, hogy bőséges aromagazdagág hömpölyögjön az előkelő konyakospohárban! Egyszerre cirkulál a szájban a konyak kincse, a créme brulée, a vanília, a kandírozott narancs egzotikus profilja. Ezzel az elragadó, lekerekített nemességgel emelkedik ki a Courvoisier a konyakok tömegéből és válik egy egészen egyedi itallá. Azért magaslik ki ennyire, és nevezhető minden idők egyik legragyogóbb konyakjának, mert ötletesen keveredik benne a Grande Cru, a Petit Champagne és a Borderies Cru zamata, és a 20 évig tartó érlelés is mennyei minőséget ad a párlatnak. A Chateau Courvoisier mesterei csodát műveltek a párlattal, és életre keltettek egy vaníliás fűszerességbe tobzódó, cukrozott narancsos, diós nedűt.

És mi a helyzet társával, az Olivia Aeries V Melanio Figuadóval. Ez egy régóta jól ismert szivar az igazi szivarszeretők körében, és az év szivarja volt 2014-ben a Cigar Aficionadó 96-os besorolású. A szivarkategória méltó elismerése folytatódik ebben a karamellás árnyalatú kubai finomságban, amely már a csomagolásával delejezi a tekintetet, tényleg felhívja magára a figyelmet. A szivart Ecuadorban készítették, és a nagy műgond érezhető nicaraguai fás, érlelt dohányos belsejében. Érezhető benne a fűszerek magas koncentrációja, a frissen őrölt kávé hatása, a cédrus, a gesztenye és a mandula profilja.

A Courvoisier XO Cognac változata az ibolya, a levendula csábít örvényét tárja fel gazdag citrusos elevenséggel. A cukrosság valósággal simogatja a szájpadlást, és felébreszti valamennyi érzékszervünket. A lágy textúrák magukért beszélnek, az izzó réz és csiszolt barna árnyalatok harmóniát teremtenek az emberben. A cognac szivar párja igazi szimbiózisban simul rá ezekre az aromarétegekre. Az Olivia Serie V Melanio csábító, száraz és füstös kontrasztot alkot a konyak virágosabb, cukrosabb jegyzeteivel. A Serie V Melanio kakaós, tejszínes kávés és sütőfűszeres gomolygásban bontakozik ki, amelyek folyamatosan fokozódnak. Az ásványok, a bőr és a föld nyomai szüntelenül stimulálják a nyelvet, és beleolvadnak a Courvisier kifinomult édes ölelésébe.

A hosszú és kiforrott lecsengésben a narancs és a karamell a Melanio szivar parázsló textúráinak jegyzeteire rezonál, mint amikor összecsengenek a szimfónia különböző szólamai.

 

A Hennessy Paradis Extra Cognac és Ashton Symmetry Sublime

Ha létezik tökéletes párosítás, akkor ez mindenképpen az a kategória! A legfelső polcon lévő konyak isteni párja az édes és fűszeres jegyekkel játszó szivarnak, csodás egyensúlyt teremtve a szivar és a nemes francia nedű között.

Az Ashton Symmetry a világhírű Carlito Fuente szivargyártó által termesztett legjobb prémium minőségű érlelt dohány receptje alapján készült. A csillogó kubai magból látott napvilágot: mindennek alappillére a Rosario levél, amit válogatott ecuadori betakarításokból választottak ki, és feltárja a remekbeszabott nicaraguai dohányok és ritka dominikai dohányok jellegzetes ízeinek összekapcsolódását. A Hennessy palackjában egy csokor cédrus virágzása villan fel, megspékelve mindezt némi cédrussal, fügével, kávébabbal, és szárított gyümölccsel.

De mért érdemes beszerezni hozzá a Hennessy Paradis Extra Cognacot? Már a palack designos, unortodox kialakítása, mély borostyán színe felkelti az ember érdeklődését. Alapanyaga az élénk fűszeresség; a 25 évig Limousin tölgyfahordóban érlelt szőlő csodás átalakuláson megy át. A kandírozott gyümölcsök valami művészi tökélyben képesek egyesülni a kardamommal, a vaníliával és a fahéjjal, a virágos bársonyossággal. Maurice Fillioux igencsak kitett magáért, amikor 1979-ben megalkotta ezt a parádés, tényleg paradicsomi párlatot, aminek ott a helye a szivarpárosítási listák élén!

A Hennessy Paradis Extra Cognacról elmondhatjuk, hogy nem véletlenül kapta ezt a beszédes nevet: zamata valóban egy belépőkaput nyit a paradicsomi ízek áramlására! A Hennessy pincék legfinomabb, legritkább és legrégibb eaux-de-viejéből alakítják ki finomságát, így születik az a sötét borostyán árnyalat, amely aranyszerű lábakkal táncol a palackban. A rumba áztatott mazsola karamellfolyamban lubickol, miközben a tárasagában felbukkan az aszalt szilva, a melasz és a fahéj is. A Paradis egy vintage sherry scotchra elékezet a maga puha, bársonyos textúrájával. A virágos jegyzetek között a sárgabarack és a jázmin is felbukkan, diós jegyek kíséretében.

Párja, az Ashton Symmetry szintén egy emlékezetes tétel a szivarok között. Isteni fűszerességgel simogatja a szájat, a frissen vágott cédrusok előkelőségével és bőrrel, megbolondítva mindezt egy kis szárított gyümölccsel. Egyszerre érvényesül benne a kávébab és a füge, miközben felvillan a cayenne és a fekete bors nyelvet és orrot bizsergető ereje. Közben a karamellből és a pirított szarvasgombából is kóstolót apunk, a lágy illat valósággal eggyé válik az emberrel, és hosszasan velünk marad. A konyak, a szilva és a szőlő sötétebb gyümölcsös jegyzetei egyesülnek a Symmetry rágós, tűzhelyszerű fűszereivel és bőséges textúrájával. Mintha a klasszikus múltba sodródnánk, egy hangulatos kávéház teraszán ülnénk ezzel a pompás konyakkal és szivarral, megidézve a boldog békeidőket!

 

Louis XIII de Remy Martin Cognac és Fuente Fuente Opus X BBMF

Elég költséges párosítás, de jelenleg nehéz elképzelni ennél extravagánsabb megközelítést a konyak-szivar aromadimenzióban!  Annyira magas szint, ami gyakorlatilag überelhetetlen a minőségben. Azonban ez már az a színvonal, amit nem fogunk könnyedén beszerezni a sarki közértben, ezért a szivart is egy előelő üzletben érdemes megvásárolni, a Remy Martin pedig elérhető az iDrinks üzleteiben.

Nem vitás, hogy ez a Rémy Martin létező legexkluzívabb tétele. Összesen 100 esztendőn át érlelték, ami tetemes árában is megnyilvánul. Már a maracuja jázmin és a kandírozott gyümölcsök magukhoz édesgetik az embert, de a szantálfa füstössége és a méz lágysága is extra élményszintet ad a kortyokhoz. A palack formavilága még tovább tudja tetézni az élményt, hiszen XIII. Lajos uralkodó flaskájának másolata, amit a jarnaci csatába is magával vitt. Valamennyi dekanter egyedi sorszámmal rendelkezik, a Remy klasszikus jelképeivel, és 24 karátos arany díszekkel.

XIII. Lajos pincemester, Baptist Loiseau a szakma négy korábbi nemzedékének mesterségbeli tudásáról ad tanúbizonyságot ebben az arisztokratikus, királyi ragyogást prezentáló konyakban, Összesen több mint 1200 szőlőt és több ezer eaux-de-vie-t érlelnek aprólékosan számos évtizeden át, hogy létrejöjjön a láthatatlan kötelék, az a fenséges kapcsolódási pont az aromák között. És valami varázslatos módon összesimuljon a vanília, a fa, a lonc, a jázmin az érett szilva lélegzetelállító profilja! A komplexitása meglehetősen magas skálán mozog, egyszerűen lenyűgözi az embert ez a XIII. Lajos fényűző udvarát idéző pompa és nemes áramlás, a konyak méltó a királyhoz! Baptiste pincemester valóban egyfajta csodát keltett életre: a türelmes hullámok a pohárban szemet gyönyörködtető arany lábakat tárnak fel, szilárdak és olajosak, mahagóni és réz árnyalatokban, amelyek már önmagukban élményt jelentenek a szemnek. Viszkozitásuk szintén emlékezetes! A szerecsendió, a fahéj, a szilva, a méz és a szárított rózsa hosszantartó, elhúzódó ízt ad. A vanília és a tölgy nemes édessége fenntartja ezt a selymes áramlást a szájban, vagány eleganciával sodornak bele a mélyebb íztartományokba. És felmerül a kérdés: melyik az a grandiózus szivar, amely méltó párja lehet ennek a királyi konyaknak?

A Fuente Fuente Opus X BBMF egy igazi ritkaság, valóságos unikornisnak számít a szivarok világában! A legendás szivarkészítő, Carlito Fuente keltette életre. Csak a legrégebbi szivarleveleket használja a létrehozáshoz a Chateau de la Fuente birtokairól, hogy létrejöhessen ez a szenvedélyes szivar. Minden ízében felvillan a gyártó nagyvonalúsága, odafigyelése és türelme, a mesterségbeli tudással szinkronban. A zamatos és csillogó Rosato csomagolás egy Maduro levelet rejt a szivarban, amelyre vad tincsként kúsznak fel a dohány markáns ízei. A mahagóni fény csak még vonzóbbá teszi ezt a kuriózumot, amely igazi luxusélményt ad a szivarnak.

Az aromatikus szerkezet feltárja a bőrös, régi könyvtárak illatát megidéző gomolygást, amikor rágyújtunk erre a nagyszerű szivarra. Esszenciája megbabonáz, ahogy megpörgetjük a szivart, és rácsodálkozunk a díszes dupla szalagokra és az ikonikus vörös, arany, narancs és fekete Opus X emblémára. Miután meggyújtották, egyből az orrba áramlik egy csokor fűszer fahéj, cédrus és mazsola a maguk hűvös, cédrusos és krémes vonásaikkal, valósággal kényeztetik a szájat. Az Opus X fűszeres és fás rágósabb jegyzetei harmonikusan keverednek a XIII Lajos cognac virágos és kandírozott gyümölcsös jegyzeteivel. A jázmin, a cédrus, a méz és a mandula rabul ejti a minőségre fogékony konyak és szivarkedvelőket, az orron keresztül az ember lelkébe áramlik ez a frenetikus fűszeresség! Az Opus X egyébként erőteljes cresecendót ígér, miközben feltárulnak a szájban a cognac frissen vágott körtés, hordós tölgyességgel teli áramlatai, amint XIII. Lajos előelő eszmecserébe keveredik az Opus X füstös örökségével. A cognac és a szivar árnyalatai izgalmasan rezonálnak egymásra, és felejthetetlen összefonódást ígérnek!

 

Martell Cordon Bleu Cognac és Rocky Patel Vintage 1990 Toro

Ez egy különleges kényeztetés és szivar-konyak illeszkedés, szóval mindenkinek érdemes megkóstolni, aki szereti a két zamatréteg találkozási pontjait. Ez a Vintage szivar a Rocky Patel széles szivarportfóliójának egyik sarokköve, a Dominikai Köztársaságból és Nicaraguából származó különleges dohányok közepes testű ötvözte. Van benne étcsokoládé, fenyőmag, mandula és eszpresszóbab, amelyek elegánsan járja át a Toro hűvös, egyenletesen égő vonásait.

Martell Cordon Bleu meg a kandírozott alma csúcsra járatása a konyakban, egy kis szilvával és mokkás jegyekkel, selymesen lefegyverző stílusban, ahogyan ezt kell! A konyak kedvelőinek egyik igazi favoritjáról beszélünk, a legnagyobb konyakházak egyikének pincéjéből érkezik ez a remekmű. A Cordon Bleu egyszerre olajos és virágosan illatos, kiemeli az 1990-es évjárat földes intenzitását és az áfonya elevenségét, a mézeskalács édességével. A jázminból, sárgabarackból és szárított rózsaszirmokból álló vajas potpurri mámorítóan keveredik a Martellben a Rocky Patel eredendően fás, tartós fűszerességével. A végeredmény egy tábortüzes parazsat idéző izzás, a cukros pirítós ízeivel, egy igazán ínycsiklandozó zamatban.  

 

Szeretné mélyebben megismerni a konyakok világát, hogy megtalálja a szivarjához legjobban illő konyakos zamatot? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és kollégáink segítenek rálelni a legjobb párosításokra az aromák ösvényén!