Angostura
Az Angostura cég története Simon Bolivar háborúinak idejéig nyúlik. Dr. Siegert, aki Bolivar seregében sebészként szolgált, tökéletesítette az "AMARGO AROMATICO" keveréket, amelyet gyógyszerként használt. A béke beköszöntével a jó doktor Venezuela területén élt, Angostura városában, amelyet ma Ciudad Bolivar néven ismerünk. Itt folytatta tovább italkeverési tevékenységét, még mindig csak likőröket és keserűket gyártva. 1875 évben az ekkor már családi vállalkozás Trinidadba költözik. Ezután a család több tagja is vezette, az általuk gyártott keserűk pedig egyre ismertebbekké váltak, több uralkodó is megízlelte, és a tengeri kereskedelem segítségével Angliába is eljutott a híre. A következő nagyobb lépést az jelentette, amikor a ma ismert nevű cég, az Angostura Bitters (Dr. J.G.B Siegert & Sons) Limited 1921. augusztus 30-án megalakult. (1992-ben a vállalat neve megváltozik Angostura Limited-re, napjainkban is ezen a néven működik.)
A rumok az 1900-as években kerültek a cég portfóliójába, de csak 1936-ban, Robert Siegert színre lépésével nyertek nagyobb teret. 1949-ben hozták létre a Trinidad Distillers Limited-et amely mintegy összefogta a trinidadi lepárlókat, és újabb lökést adott a trinidadi cukornádból párolt rumok fejlődéséhez. A fejlődés azóta nagyjából töretlen, 1971-ben már a Trinidad Distillers Limited lett Trinidad & Tobago legnagyobb exportőre. 1985-ben az Angostura Limited elnyerte a helyi Nemzeti Díjat-at, a Humming Bird aranyérmét a Trinidad és Tobago iparának fejlődéséhez való hozzájárulásáért.
Cikkszám: R-000-3393
Raktáron
30.000 Ft