Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

A Frankenstein Fizztől a Piña Ghoulada-ig: Kísérteties koktélok Halloweenre

A Frankenstein Fizztől a Piña Ghoulada-ig: Kísérteties koktélok Halloweenre

A ghoulok, zombik és vérfarkasok éjszakáján érdemes pár kreatív csavarral feldobni a bulit! Hátborzongató koktélokkal, libabőrrel felérő kortyokkal és elbűvölő misztikus főzetekkel. Néhány freaky koktéllal felejthetetlenné tehetjük a Halloweent, amit évek múlva is széles mosollyal emlegetnek majd barátaink és családtagjaink. Fedezzük fel a kísértetiesen jó koktélok világát!

Vannak olyan thrillerekbe illő házigazdák, akik örömmel játszanak az ízekkel az év legijesztőbb éjszakáján, és boszorkányüstbe illő fortyogó főzetekkel dobják fel a Halloweent. Ilyenkor érdemes előrukkolni pár vérpiros árnyalatú itallal, hideglelős díszítésekkel. A váratlan ízek bevetése a maximumra járatja a koktélok kavalkádját, s egy kis sütőtökkel megspékelve egy sosem látott, fenséges Halloween-nek nézünk elébe!

Frankenstein Fizz proseccóval és curacaóval

A világirodalom legismertebb szörnyét Mary Shelley klasszikus történetében halottak holttesteiből teremtette a kissé furcsa ízlésű Frankenstein doktor. A hideglelős história Mary Shelley tollából származik, aki Byronnal és Shelleyvel azon versengett megírásakor, hogy kinek a fejéből pattan ki a legütősebb horrort. Victor Frankenstein, az eltökélt tudós az ősi komor, alkimista teóriákba temetkezve létrehoz egy rémisztő külsejű hatalmas teremtményt, aki gyilkolni kezd.

Szerencsére a Frankenstein Fizz készítésekor nincs szükség holtakra és más hajmeresztő komponensekre, csak egy nemesen áramló proseccóra, curacaóra és némi leleményre. A kissé savanyú almalikőr új árnyalatokat kölcsönöz a száraz proseccónak, de grenadinnal is érdemes kipróbálni! Ragyogó komponens lehet például a Soligo Prosecco DOC Treviso Frizzante, mert a napsütéses Treviso Glera szőlős finomságával és életörömével teszi izgalmasabbá ezt a frenetikus koktélt. A habzóborok klubjában játszó Soligo Prosecco DOC Treviso Frizzante szénsavasságtól izzó, mandulás habzóbor, ami új zamatot ad a Frankenstein Fizznek!

A végeredmény egy egyszerre finom és savanykás koktél, amely kellemesen bizsergeti az ízlelőbimbókat – megremegünk izgalmas ízeitől, anélkül, hogy látnánk felbukkanni a szörnyet..

 

Hozzávalók:

1 üveg prosecco vagy 1 üveg habzóbor - Soligo Prosecco DOC Treviso Frizzante

1 csésze savanyú almalikőr

 

Elkészítése:

Keverjünk 2 evőkanálnyi savanyú almalikőrt egy pohár proseccóba, és tegyünk bele egy kis curacaót, ha fokozni szeretnénk az élményt!

 

Witches Cauldron Punch

Egy hamisítatlan Halloween-buliról nem hiányozhat a rejtelmes, füsttel gomolygó boszorkányüst. Szóval igazi telitalálat a bugyborékoló üstöt idéző koktél. Ráadásul van egy jó hírünk: nem kell mixológusnak lenni az elkészítéséhez, és nem jelent komolyabb fáradtságot, hogy létrehozzuk ezt a finomságot. Jelesül egy kis puding kell hozzá, megbolondítva ananászlével, jéggel és fagyival. Mindez már garancia egy minden érzékszervet felébresztő kalandra. Különösen akkor, ha stílszerűen egy középkori atmoszférát teremtő boszorkányüstben szervírozzuk a csodás finomságot!

 

Hozzávalók:

1 adag puding (ízlés szerinti ízben)

1 csésze forrásban lévő víz

4 csésze hideg víz

4 csésze ananászlé

Egy üst,vagy inkább fazék jég

1 pint vaníliafagylalt

Zöld ételfesték

1 liter Sprite

 

Egy hőálló tálban oldjunk fel a pudingot forrásban lévő vízben. Kevergessük egészen addig, amíg kristályossá nem válik. Öntsünk hozzá hideg vizet, hogy lehűtsük a keveréket, majd adjuk hozzá az ananászlevet, és tálalásig tegyük a hűtőbe.

Közvetlenül tálalás előtt tegyünk egy nagy, legalább 4 literes puncsostálat az üres üstbe. Helyezzünk jeget az üst aljába (kesztyűben fogjuk meg a jeget, mert megégeti a bőrt).

A hűtött keveréket öntsük a puncsos tálba, majd tegyünk rá 6 gombóc vaníliafagylaltot. Ha úgy érezzük, tegyünk rá pár csepp ételfestéket az üdítős üvegbe, majd öntsük a tálba, míg el nem fogy. Aztán tegyünk forró vizet az üst aljára, és nézzük, ahogy füstöl, felforr és bugyborékol…Ahogyan egy igazi boszorkányüsthöz illik!

 

Spooky Punch

Halloween napján a kísérteteké a főszerep. És olyan puncsot is varázsolhatunk erre az éjszakára, amely delejező szemekkel, sötét gyümölcsök levével ragad ki minket a hétköznapokból.

 

Hozzávalók:

1 üveg mezcal, gin vagy tequila – Herencia de Sanchez Espadin Mezcal, Vivir Reposado Tequila vagy Brockmans Premium Gin.

1 üveg olasz keserűnarancs likőr, pl. Campari

1 üveg vermut – La Quintinye Blanc Vermut

1 csésze vérnarancslé

1/3 csésze áfonyalé

1/3 csésze gránátalmalé

20 uncia licsi gyümölcskonzerv, lecsepegtetve

2 csésze áfonya vagy Luxardo Maraschino Originale

 

Elkészítés

Egy kancsóban vagy puncsos tálban keverjük össze a választott párlatot, a Camparit, a  vermutot, a gyümölcsleveket és a ¼ csésze licsi szirupot. Fakanállal vagy habverővel keverjük őket össze. Töltsünk meg minden licsi gyümölcsöt egy áfonyával vagy cseresznyével. Tálaláskor adjunk hozzá licsi gyümölcsöt a tálba vagy a kancsóba. Szervírozzuk jéggel vagy anélkül, és élvezzük a sejtelmes Halloween-i ízeket! Kicsit olyan, mintha minket bámuló szemeket látnánk az élénkvörösben fürdő licsikben…Szóval egyszerre kapunk egy libabőrös élményt és egy zamatos puncsot.

 

Piña Ghoulada

A ghoul egy pokoli kreatúra a horrorokban: mondhatni kannibál faj, mivel csak emberek és más ghoulok húsával tud táplálkozni.

Ebből a szörnyűséges teremtményből merített inspirációt a Pina Ghouladas, amely szemgolyókkal és pár ecsetvonásnyi vérrel teszi hitelesebbé a Halloweent.

A Piña Colada készítése igenis lehet művészet: tálaljuk a megszokottól eltérően ehető szemgolyó-díszítéssel, szóval itt átmerészkedünk a 18 éven felülieknek szóló, kicsit sokkolóbb díszítések birodalmába. Ezek az italok rettentő gyorsan csúsznak, és tényleg hideglelős látványt nyújtanak– viszont annyira finomak, hogy a vendégek mindig a csodájára járnak!

 

Hozzávalók:

kukoricaszirup

Piros ételfesték (a vérvörös szín létrehozásához)

6 uncia kókuszkrém

1 csésze ananászlé

½ csésze fehér rum- Worthy Park Rum-Bar Overproof White Rum.

2 csésze jég

Egy licsi konzerv, lecsepegtetve

Luxardo Maraschino Originale

 

A kukoricasziruphoz adjunk pár csepp piros ételfestéket és keverj őket össze. Finoman mártsuk a poharak szélét a piros szirupba, és hagyjuk, hogy lecsepegjen a pohár oldalán. Egy turmixgépben keverjük össze a kókuszkrémet, az ananászlevet és a rumot. Majd adjuk hozzá a jeget, és turmixoljuk selymesre. Öntsük a poharakba, és díszítsük egy-két szemgolyóra emlékeztető licsivel.

 

Eyeball Milkshakes for Halloween

A szemmel kapcsolatos ijesztgetések a horror legdurvább jelenetei közé tartoznak. Nem véletlen, hogy ebből készülnek a Halloween koktélok látványos finomságai, amelyek groteszk külsejük ellenére élményszámba menő kortyokat kínálnak. Hiszen van bennük vaníliás-csokoládés fagyi, és még eperszirup is!

Szóval szemesnek áll a világ, és kóstoljuk meg ezt a szemgolyós díszítésű finomságot!

 

Hozzávalók:

Epres fagylaltszirup

4*1/2 csésze tej

1 pint vanília fagylalt

1 gombóc csokoládéfagylalt

5 cukorka (amire ételfestékkel szemgolyót rajzolunk)

 

Öntsünk epres fagylaltszirupot egy tálba. A poharak peremeit mártsuk a szirupba, kissé megdöntve, hogy a felesleges cseppek leessenek. Aztán hűtsük le a poharakat. Tumixgép nélkül keverjük össze a tejet, a vaníliafagylaltot, a csokoládéfagylatot- turmixoljuk sűrű és lágy állagúra.

Töltsük a kihűlt poharakba. A tetejét díszítsük tejszínhabbal. Adjunk hozzá néhány csík eperszirupot, és fejezzük be egy cukorkával, amire ételszínezékkel szemmintát rajzolunk.