Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

A celeb italok világa Geooge Clooney tequilájától Deadpool ginjéig

A celeb italok világa  Geooge Clooney tequilájától Deadpool ginjéig

Előbb- utóbb minden hírességnek megfordul a fejében, hogy beindítsa a saját brandjét, hogy a filmek, a sportteljesítmények, a divatvilágbeli sikerek és a dallamos zenék után más területen is bizonyítsák rátermettségüket.

Többen úgy döntöttek, hogy ideje akcióba lendíteni a saját italmárkájukat, legyen szó egy vérpezsdítő tequiláról, vodkáról, ginről vagy whiskeyről. Manapság ez egyre gyakrabban érvényesülő trend: a hírek szerint már Steven Seagal is erősen fontolgatja, hogy belép a japán whisky világába. Danny De Vito nem hezitált, hanem piacra dobta a saját nevével fémjelzett limonchellóját. És korábban Marilyn Mansonnak is lett egy saját abszintja, a Mansinthe. Ráadásul ott van még Matthew McConaughey, aki a Wild Turkey Longbranch Bourbonjával írta be magát a prémium italkedvelők emlékezetébe. A zenész Bob Dylan pedig Heaven’s Door whiskyvel egy díjnyertes párlat útját egyengeti.

Már akkora fordulatszámra kapcsolt a celeb italok mennyisége, hogy megjelent a Grapestars, a Celebrity Wine & Spirits app, ami beazonosítja a piacon jelenlévő hírességek italait.

Világsztárként az átlagembernél jóval egyszerűbb besétálni egy Kentucky lepárlóba vagy egy Jaliscóban fekvő agávébirtokra, és egyre több híresség él a lehetőséggel, hogy megvásároljon egy ígéretes italbrandet.

A celeb párlatok univerzuma egyre sokszínűbb és eszméletlen sebességgel bővül. Lássuk, mik azok a párlatokat, amiket mindenképp érdekes beszerezni, hogy megkóstolhassuk a mai sztárok saját zamatait!

 

A tequila titánjai: George Clooney és a Szikla

Hollywood egyik első számú sármőre volt már Batman, vagány kaszinórabló, orvos és űrhajós. Az utóbbi években pedig egy tequila brand tulajdonosaként került a figyelem középpontjába. Clooney ugyanis él-hal a jó tequiláért, így egy percig sem hezitált, amikor felvetődött a szerepvállalás lehetősége a tequila fellegvárában, a Jalisco-fennsíkon.  A legenda szerint George Clooney egy átmulatott éjszakán arról kérdezte Cindy Crawford férjét, Rande Gerbert, hogy miért nem csinálnak egy saját tequilát. Aztán 2013-ban komolyabb összegeket fektetett a Casamigosba, ami olyan ragyogóan sikerült, hogy 4 év után 1 milliárd dollárt el tudta adni a Diageónak. Azonban hiába vált meg a Casamigostól, az Oscar-díjas Clooney szerint a biznisz a kölcsönös tiszteleten alapszik, és munkája a mai napig elválaszthatatlanul összeforr a branddel. George azt is bevallotta, hogy gyakran legurít 1-2 felest a tequilából. A Casamigos egyébként a „barátok házát” jelenti, mivel a tequila kezdetben egy privát párlatként indult, kizárólag az alapítók barátai és családtagjai számára. Ők egy olyan tequilára vágytak, amitől nem lesznek annyira másnaposak, és ami minden szempontból megfelel az ízlésüknek. A végeredmény egy könnyed, egyben temperamentumos tequila, amelyben szenvedélyesen árad az agávé édes hömpölygése.

A prémium saját italban nemcsak Clooney látott fantáziát, hanem az utóbbi évek legmenőbb színészeinek egyike, Dwayne „The Rock” Johnson is. Az egykori Skorpiókirály hamarosan Black Adam lesz a DC szuperhősfilmjében, de járt ő már kalandos dzsungeltúrán a Jumanji új feldolgozásában is.

Az amerikaiak kedvenc Dwayne-je a nulláról hozott létre egy vadonatúj brandet. A Teremana Tequilát, hogy egy sziklaszilárd minőséget adó itallal kápráztassa el a prémium italok rajongóit. A kigyúrt színészek ikonjának számító Szikla családjában gyermekkora óta volt minőségi tequila az asztalon, és szereti is a mexikóiak kultikus párlatát. Más kérdés, hogy az állandó edzések miatt nem ihat belőle nyakra-főre. Állítása szerint mégis legurít a Teremanából egy shotot az edzés után, bár jó kérdés, ez mennyire marketing és hol kezdődik a valóság.

Mindenestere a Teremana egy tisztes helytállás a tequilák mezőnyében, ráadásul gluténmentes ízekkel operál. Egy Jalisco-fennsíkról származó isteni agávékölteményt nem szabad kihagyni! Főként akkor, ha maga Rock ajánlja nekünk, ezért halálos iramban érdemes begyűjteni a Teremana Tequilát az iDrinks üzleteiből!

 

Sztárvodkák: P Diddy és a Ciroc, Roberto Cavalli Luxury és Dan Aykroyd Crystal Headje

Valamiért a sztárok igen nagy számban fektetnek pénzt a vodkabrandekbe, legyen szó klasszis divattervezőről, komikus színészről vagy vagány rapperről.

Mi lenne, ha nem gabonából készítenénk vodkát, hanem a francia kutúra kedvenc gyümölcséből, a szőlőből? Ez a ragyogó koncepció lett a Ciroc vodka kiindulópontja, és egy gyökeresen új párlat került a menő szórakozóhelyek, illetve az italboltok polcaira. Ez a szemlélet a Ciroc jelmondatában is tükröződik: „made from grapes, not grain”.

Egy olyan finom vodkával van dolgunk, amit vegánok és gluténmentes étrendet követők is bátran fogyaszthatnak, mivel a szőlő a bázisa. Ezt a makulátlan tisztaságú vodkát szemelte ki a rap egyik régi motorosa, Puff Daddy, aki számos sikeres dal után a vodka birodalmában igyekszik popkulttá tenni egy valódi klasszikust. A Ciroc Jean Sébastien Robicquet vívmánya: ő egy innovatív csavarral, a francia konyakrégió szőlőbirtokán szerzett tudással újította meg a vodka műfaját. P Diddy-nek olyannyira bejött a szőlőből desztillált vodka ötlete, hogy komolyabb tőkét invesztált a szőlőtőkékből facsart vodkabrandbe, jelentős részesedése lett a Cirocban. A hip-hop mogul még a 2000-es években vágott bele ebbe a fúzióba, amikor a Ciroc még csak középszintű márka volt (nagyjából a világ ötvenedik helyén állt a vodka toplistákon). Aztán jött       P Diddy és a marketinggépezet, ráadásul a Ciroc zamata is fejlődött, így aztán rövidesen a Ciroc megkaparintotta a második helyet a prémium vodka kategóriájában, csak a Grey Goose tudta megelőzni. Ha egy rendhagyó, mégis veretes aromákkal játszó vodkára szomjazunk akkor nincs más hátra, ideje egy próbát tennünk a Ciroc-kal.

Milyen egy hamisítatlan csúcsvodka a csizma alakú országban? Erre a kérdésre a világ egyik legnagyobb olasz divatpápája adott választ! Roberto Cavalli szerint a vodka egyszerű, mégis fenséges: a tű és a víz találkozása egy pohárban. Ezek után már nem is annyira meglepő, hogy a divat császára, Roberto Cavalli előrukkolt a saját italával, a Roberto Cavalli Luxury Vodkával. Természetesen a divattermékeihez hasonlóan Cavalli a vodka világában is a csúcsminőség, a luxus megvalósítására törekedett. Cavalli felismerte, milyen hiánypótló lenne egy klasszikus vodkát készíteni Olaszországban, mert ez a nemzet nem a vodkakészítéséről híresült el. A divatvilág éljátékosa a „szépség-minőség-hitelesség” aranyháromszögében készítette el a Roberto Cavalli Luxury Vodkát, amelyben tükröződik az olaszok természet és szabadságszeretete. A végeredmény egy krémesen édes, citrusos örvénylésű vodka, amit a műfaj minden szerelmesének érdemes megkóstolnia.

Dan Aykroyd az utóbbi évtizedek egyik legjobb színésze, ami a vígjátékokat illeti. A neves kanadai művészről sokunknak egyből a Csúcsfejek, a Blues Brothers és a Tommy Boy jut az eszünkbe. Korábban, a Szellemirtókban paranormális kutatóként űzte a rémségeket, manapság viszont szellemek helyett már a szeszek kerültek a figyelmének gyújtópontjába. A Saturday Night Live egykori klasszisa egy igazi sallangmentes gyönyörrel ajándékozta meg a vodkák szerelmeseit. Aykroyd egy kukoricából desztillált, Herkimer-gyémánton átszűrt párlatot dobott piacra. A színész John Alexanderrel együtt tervezett egy sejtelmes koponya alakú palackot, amely szerintük egyszerre az élet és a megvilágosodás szimbóluma.

A Crystal Head Vodka rájátszott a misztikus Dél-Amerikában talált kristálykoponyák rejtélyére. Az ősi indián mítoszok szerint tizenhárom kristálykoponya rejtőzik a Földön, és ezek mindegyike hatalmas természetfeletti titkok hordozója. Aykroyd csapata ugyanilyen formavilággal váltotta valóra a vodka kiszerelését. A Crystal Head Vodka a tartalom tekintetében sem hagy kívánnivalót maga után: egy krémes, fűszeresen kavargó, enyhén borsos párlattal van dolgunk. Aykroyd egy ütős italt dobott piacra, ami igényt tarthat valamennyi igényes vodkafan figyelmére.

 

Deadpool ginje

Mi alapján választanak brandet a sztárok? Sokszor olyan szesz mellett voksolnak, ami összehangban áll a saját tulajdonságaikkal. A szabadszájú Deadpoolt alakító színész, Ryan Reynolds kétségkívül megtestesíti az Aviation gin sajátosságait. Van benne valami klasszikus kiállás, egy kifejezetten modern karaktert jelenít meg, ugyanakkor a humor is a fontos adottságai közé tartozik. Reynolds saját bevallása szerint igencsak szereti a minőségi amerikai gineket, és 2018-an nyomban megragadta az alkalmat, hogy tulajdonrészt vásároljon az Aviationben. Annyira bejött neki a gin, hogy több vicces reklámot is készített, és teljes mellszélességgel kiáll a pompás gin mellett, ami a 21. században megidézi a Nagy Gatsby időszakát.

Mi tagadás, Reynolds tényleg jó lóra tett az Aviation Ginnel. A párlat parádésan felvonultatja a jellegzetes amerikai ginzamatokat, így egyfajta sztenderddé és viszonyítási ponttá vált a koktélkultúrában. A gin értő rajongói közül sokan már eleve az Aviationt keresik a boltok polcain, ha szeretnének megmártózni az amerikai gin zamatában. Érdekes csavar, hogy az Oregonban készített italban nem a gineknél megszokott borókás zamat a főszereplő, sokkal inkább a virágos és sós ízekre helyeződik a hangsúly, miközben élvezetesen villan föl a nyelvünkön a levendula és az indiai sarsaparilla.

 

Conor McGregor whiskyje

Milyen lehet egy igazán ütős párlat az ír whiskey világában? Kóstoljuk meg a Conor McGregor-Proper No. Twelve Conor McGregor Whiskey-t, és máris választ kapunk erre az izgalmas kérdésre!

Minden idők egyik legjobb harcosa létrehozta a saját whiskyjét. Az ikonikus férfiú eleinte vízvezetőként dolgozott, és láss csodát, 5 év alatt innen küzdötte fel magát a bolygó egyik legjobban fizetett sportolójává. Megálmodta és valóra váltotta a saját folyékony aranyát, amely egyszerre tükrözi az ír whiskey aromakincsét és Dublin 12. körzetének világát, ahol a kis Conor az évek során férfivá érett.

A Conor McGregor-Proper No. Twelve Conor McGregor Whiskey névadójához hasonlóan nemcsak Írországban, hanem Amerikában, Angliában és világszerte óriási karriert futott be. Méltán, ugyanis egészen különleges zamatot alkot benne a tölgyfahordóban érlelt élet vize, aromakarakteréből pedig kiemelkedik a vanília, a méz és a pikáns fűszeresség, megspékelve a mézeskalács jellegzetes fűszereivel.

Úgy tűnik, Conor nemcsak a kitartó küzdelemhez ért, hanem egy igazi üzletembere vére csörgedezik az ereiben. Történt ugyanis, hogy saját whiskey márkája, a Proper No. Twelve áttörő siker aratott a piacon, így eladhatta a részesedésének többségét a Proximo Spiritsnek, amely a José Cuervo Tequila jogait is birtokolja. A biznisz nem befolyásolta a whisky zamatát és identitását, így McGregor továbbra is főszerepet vállal a bunyós párlat népszerűsítésében.

 

A celeb párlatok száma exponenciálisan nő. Borítékolható, hogy a következő években is folytatódik majd ez a trend. Szerencsére manapság egyre több érhető el belőlük Magyarországon, így érdemes megkóstolni Dwayne Johnson Teremana tequiláját vagy Ryan Reynolds Aviation Ginjét.

 Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és fedezze fel a sztárok italait a Casamigos Vodkától kezdve a Roberto Cavalli Luxury Vodkán át egészen a Conor McGregor-Proper No. Twelve Conor McGregor Whiskey-ig.

Kérje segítőkész kollégáink segítségét, akik megtalálják az ízléséhez legjobban illő párlatot!