TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Shinobu whisky lepárló a japán tengerparti Niigata régióban található, az ország nyugati partvidékén. A terület híres a "három fehér kincséről": a hóról, a rizsről és a szakéról, amelyeket évszázadok óta termesztenek, készítenek. A Shinobu Pure Malt whiskyket Usami Ken mesterkeverő készíti, aki sherry és bourbon hordókban érlelt malátákat házasít, majd értékes japán Mizunara tölgyfában fejezi be az érlelésüket. A Mizunara tölgyfahordóban történő érlelésnek köszönhetően gazdag, zamatos alma, körte, szegfűszeg és szerecsendió ízei mutatkoznak meg a tételben. A Mizunara hordókat Japánban az 1930-as évek óta használják, és ma már világszerte keresett a whiskykészítők körében. A SHINOBU Lightly Peated Pure Malt Whisky blendek robusztus és mély szerkezetet mutatnak, a lágy tőzegelésnek köszönhetően füstös és pirított tölgyes ízekkel. Minden Shinobu whisky nem hűtve szűrve és hozzáadott színezék nélkül kerül palackozásra, így óvva és fokozza komplex és robusztus karakterét.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Pure Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Shinobu |
Palackozó: | Shinobu |
Alapanyag: | Malátázott árpa |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Japán Mizunara tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Önmagában is csodálatos élményt nyújt, de remek alapanyaga lehet koktéloknak, kevert italoknak. |
Illat: | Illata mentás és krémes, enyhe tőzeggel és egy kis citrommal nyit, melyet füstös karaktere kísér. |
Íz és lecsengés: | A szájban mérsékelten tőzeges íz, pörkölt tölgyfával, hamuval, száraz fűvel és egy csipetnyi sós ízzel keveredve. Lecsengésében a pörkölt fa hosszan tartó íze, a maláta gazdag édességével. |
Füstösség: | Közepesen füstös |
Szín: | Aranysárga |
Egyéb érdekesség: | Niigata ismert és szeretett a "Három Fehér" dolgáról; A hó, a rizs és a sake. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | IWSC 2022 Aranyérem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!