TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának az elmúlt években szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek. Ezt az íz-és illatanyagokban gazdag, erőteljes whiskyt szén-tüzelésű rézüstben párolják le, amely eljárás különösen sok szakértelmet és tapasztalatot kíván. A skót klímához nagyon hasonló, hűvös, csapadékos éghajlatú vidéken fekvő Yoichi lepárló ideális a single malt whisky érlelése szempontjából.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Single Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Nikka |
Palackozó: | Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. |
Alapanyag: | Árpamaláta |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását |
Illat: | A whisky illatán megérezhetjük a gyümölcsös illatjegyeket, amelyben legerőteljesebben a barack aromáját fedezhetjük fel. Emellett feltűnnek a különleges, vibráló és érett virágos aromák is. Mindezt a vanília édessége, és az enyhe füstös jelleg teszi tökéletessé, varázslatos összhanggá. |
Íz és lecsengés: | A whisky enyhén olajos és édes, amin hamar felfedezhetőek a tőzeges füstölés jellemzői. Emellett az ital kellemesen gyümölcsös, egy enyhe tölgyízzel kiegészülve. Mindennek kellemesen hosszan tartó vaníliás-füstös utóíze van. |
Szín: | Arany borostyán |
Ezekhez ajánljuk: | Önmagában nyújt igazán lenyűgöző élményt. |
Weboldal: |