TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult, de mi hosszú kutatással megtaláltuk a legjobb fajtáját. Régi családi szőlőnkben maradt fent egy ősi kadarka klón, melynek fürtje kisebb, minden évben jól cukrosodik, bora mélyebb színű, testes, tüzes, édes tanninokkal. Borát kóstolgatva, úgy érezni, hogy a napfény ereje járja át testünket. Ebben az ősi kadarkában megtaláltuk a "Szent Grál"-t, olyan érték került a kezünkbe, amely méltó az elmúlt századok szekszárdi Kadarka hírnevéhez.
A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töppedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.
A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töppedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Mészáros Borház |
Szőlőfajta: | Kadarka |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2016 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16 °C |
Ezekhez ajánljuk: | Magyaros ételekhez, sertésből, marhából készült fogások mellé ajánljuk. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!