TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Malomoldali Dűlőből származik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc válogatott szőlőkből készül. Nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara. A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak). A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használunk rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fiókáikat és szaporodnak. A gyurgyalag madarak és miközöttünk szimbiózis (hasznos együttélés) van. Ezért gondoltuk, hogy erről a területről származó szőlőből készített Cuvée bor nevét erről a madárról nevezzük el. Ezzel a borral szeretnénk a tiszteletünket kifejezni a természetnek, melynek jótékony segítsége nélkül nem jöhetett volna létre e kitűnő bor.
A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.
A bor szép, színes, izgalmas, összetett és harmonikus. A bor illatában aszalt szilva és kökénylekvár érezhető. A szájban gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő ízek jelentkeznek. Egy igazi markáns, karakteres szekszárdi bor. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.
A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.
A bor szép, színes, izgalmas, összetett és harmonikus. A bor illatában aszalt szilva és kökénylekvár érezhető. A szájban gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő ízek jelentkeznek. Egy igazi markáns, karakteres szekszárdi bor. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Malomoldali dűlő |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Mészáros Borház |
Szőlőfajta: | Cuvée |
Felhasznált szőlő: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2021 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16 °C |
Ezekhez ajánljuk: | Ajánljuk steakekhez, vadból készült sültekhez, étcsokoládés desszertekhez, szivarokhoz.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!