TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Kivételes és egyedülállóan hosszú életű bor. Csak a legkitűnőbb évjáratokban készítik, amikor az aszúszemekben a tökéletes savakhoz a szokásosnál is nagyobb koncentráció és komplexitás társul. Színe korától függően az aranytól a sötét borostyánsárgáig terjed. Illatát páratlan kiegyensúlyozottság és finesz jellemzi. Fiatal korában a 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszúban citrusok, méz és a trópusi gyümölcsök frissessége vibrál, tíz év múltán aszalt gyümölcsök, fűszeres (mentás), dohányos és pörkölési jegyek megjelenésével gazdagodik. Krémes struktúrájú, testes bor, amely végig megőrzi a Disznókőre oly jellemző frissességet. Erőtől duzzadó, egyszersmind elképesztően kifinomult bor, hosszan tartó utóízzel. Áradó és elegáns.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Tokaji borvidék |
Földrajzi eredetvédettség: | Tokaji |
Pincészet: | Disznókő Pincészet |
Szőlőfajta: | Tokaji Aszú |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Édes |
Évjárat: | 2016 |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 10-12°C |
Ezekhez ajánljuk: | Főétel: Fehér húsok tejszínes mártásokkal, mandulaszósszal készült szarvas, narancs- vagy áfonyaszósszal tálalt szárnyasok. Halak (például paprikával együtt marinált füstölt lazac), tenger gyümölcsei. Enyhén fűszeres kelet-ázsiai fogások. Sajt: Érett, sós kemény- vagy kéksajtok – például Roquefort. Étkezés után, desszertként önmagában is eszményi választás. Desszert: Akár egyszerűen néhány gyümölcs (sárga- és őszibarack, gyümölcssaláta) vagy gyümölcsalapú desszertek (például barackos lepény) mellé. Néhány évjárata (pl. a 2000-es) tökéletes partnere olyan klasszikusoknak, mint a linzer, a crème brûlée vagy a tiramisu.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!