TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Dassai szaké egy rendkívül érdekes japán eseményre, a vidrafesztiválokra, vagyis az „otter festivalokra” épül. A név a Yamaguchi prefektúrára utal, mivel az ősi időkben eszméletlenül sok vidra úszkált a helyi folyókban. A vidráknak volt egy érdekes szokása: a partra úszva mindig lerakták a zsákmányolt halakat, mintha egy fesztiválon akarták volna bemutatni őket.
Az ősi japán költeményekben gyakran szó esik a vidrafesztiválokról, amiket Dassaiként is emlegetnek. Egy neves haikuköltő, Masaoka Shiki egészen odáig ment, hogy Dassainak nevezte magát, mert úgy terítette szét a könyveit a szobájában, ahogyan a vidrák halat helyeznek a folyópartra.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. Már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Ez a kiváló szakévállalat készíti a Dassai 39 Junmai Daiginjo Sake-t. Gyümölcsös, elegáns, könnyed és ízléses: a remek ital ezzel a négy elismerő kifejezéssel jellemezhető a legtalálóbban. A beszédes nevű Dassai 39 Junmai Daiginjo Sake-ban 39%-os a rizsek fényezettsége, ennek köszönhető az ital sima, lágy zamata. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
Az ősi japán költeményekben gyakran szó esik a vidrafesztiválokról, amiket Dassaiként is emlegetnek. Egy neves haikuköltő, Masaoka Shiki egészen odáig ment, hogy Dassainak nevezte magát, mert úgy terítette szét a könyveit a szobájában, ahogyan a vidrák halat helyeznek a folyópartra.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. Már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Ez a kiváló szakévállalat készíti a Dassai 39 Junmai Daiginjo Sake-t. Gyümölcsös, elegáns, könnyed és ízléses: a remek ital ezzel a négy elismerő kifejezéssel jellemezhető a legtalálóbban. A beszédes nevű Dassai 39 Junmai Daiginjo Sake-ban 39%-os a rizsek fényezettsége, ennek köszönhető az ital sima, lágy zamata. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
Származási hely:
i
|
Japán |
Lepárló/ Gyártó: | The Asahi Shuzo Főzde |
Palackozó: | The Asahi Shuzo Főzde |
Alapanyag: | Rizs |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását. |
Illat: | Milyen a Dassai 39 illata? Csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy a fehér virágokkal tarkított mezőn átsuhanó szellő elhozza nekünk a zamatos magnó mennyei illatát. Teli van éretlen gyümölcsökkel, almával, gabonafélékkel, és egy kevés vanília is kirajzolódik az illatok sokaságából. A banános és almás fuvallatok összefonódása ínycsiklandozó ízeket ígérnek a gyümölcsös szakék kedvelőinek. Illatában a gyümölcsös aromát adó koji rizs érezhető először. Aztán az alma, a mézharmat majd az eper illatával hozza el nekünk a zamatos ízek Kánaánját. |
Íz és lecsengés: | A szaké bársonyos ízében úgy érezhetjük, mintha egy gyümölcskosarat ízlelgetnénk almával, körtével és áfonyával. Nem tolakodó, szépen száraz, banános és zöldalmás. Aztán az ital aromájának másik oldalába is bepillantást nyerhetünk, és felismerhetjük a kicsit rágósabb, kerekebb ízeket, borsos és savasabb jegyzetekkel.
A lecsengés gyümölcsös egyensúlyban olvasztja össze a mangót, a banánt és az almát.
|
Ezekhez ajánljuk: | Elsősorban önmagában való fogyasztását javasoljuk, de kíváló kísérője lehet halételeknek vagy vöröshúsoknak. |
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2021. 03. 05.
Pálinka kedvelőknek ajánlanám.
Illat mint a leírásban. Íz? Hááát, nem tudom...
Illat mint a leírásban. Íz? Hááát, nem tudom...