Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake [0,72L|16%]
Ár:
34.990 Ft
(27.551 Ft + ÁFA)
Gyűjtőcsomagolás: | 6 db/karton |
Ital fajta: | Sake - Szaké |
Kiszerelés: | 0.72 liter |
Alkoholtartalom: | 16 % |
Kiszerelés fajtája: | Palack |
Díszdoboz: | Nincs |
Szállítási idő: | 1-4 munkanap |
Gyártó: | Dassai |
Termék árukódja: | R4838 |
iDrinks.hu - Központi Raktár | Jelenleg nincs készleten! |
iDrinks.hu - Lipótváros | Raktáron |
iDrinks.hu - Ferencváros | Utolsó 1 db raktáron |
iDrinks.hu - Hegyvidék | Jelenleg nincs készleten! |
A termékért járó hűségpont: | 175 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Egységár: | 48.597,22 Ft/liter |
|
TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Dassai szaké egy rendkívül érdekes japán eseményre, a vidrafesztiválokra, vagyis az „Otter Festivalokra” épül. A név a Yamaguchi prefektúrára utal, mivel az ősi időkben eszméletlenül sok vidra úszkált a helyi folyókban. A vidráknak volt egy érdekes szokása: a partra úszva mindig lerakták a zsákmányolt halakat, mintha egy fesztiválon akarták volna bemutatni őket. Az ősi japán költeményekben gyakran szó esik a vidrafesztiválokról, amiket Dassaiként is emlegetnek. Egy neves haikuköltő, Masaoka Shiki egészen odáig ment, hogy Dassainak nevezte magát, mert úgy terítette szét a könyveit a szobájában, ahogyan a vidrák halat helyeznek a folyópartra.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Most bemutatunk egy szakét, amely bársonyos ízekkel és díjnyertes helyezésekkel hívta fel magára a műfaj fanatikusaink figyelmét. A Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake Japán egyik legtisztább szakéja, amelyben 23%-os a rizs fényezettsége. Fenséges rétegeket fedezhetünk fel benne. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
A Dassai szaké készítői ugyanezt a gondolatiságot szeretnék közvetíteni az italaik által. Szerintük szakét készíteni olyan, mint álmokat szőni: valami forradalmian újat lerakni a szakékészítés világába, ahogyan a vidra tette a hallal. A Dassai szakértői sosem elégednek meg a már létező szakémódszerekkel, hanem folyamatosan a már meglévők forradalmasításán dolgoznak! A Dassai szakékat a Yamaguchi prefektúra Chugoku régiójában készítik. Az Asahi Brewing Company eredetileg egy 200 esztendős múlttal büszkélkedő sörfőzde volt. már majdnem csődbement, amikor Daiginjo termékekre, szakéfőzésre váltottak. Döntésüket óriási siker koronázta, hiszen újra népszerűvé tették a szakét Japánban és szerte az egész világon.
Most bemutatunk egy szakét, amely bársonyos ízekkel és díjnyertes helyezésekkel hívta fel magára a műfaj fanatikusaink figyelmét. A Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake Japán egyik legtisztább szakéja, amelyben 23%-os a rizs fényezettsége. Fenséges rétegeket fedezhetünk fel benne. Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását.
Származási hely: | Japán |
Lepárló/ Gyártó: | The Asahi Shuzo Főzde |
Palackozó: | The Asahi Shuzo Főzde |
Alapanyag: | Rizs |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Nagyjából 10 Celsius fokos hőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását. |
Illat: | Illatában kibomlik a japán szőlő és a virágoskertek élettel teli finomsága. Friss, enyhén édeskés, a vanília és a széna izgalmas illatainak párosításával teremt egyedi élményt. |
Íz és lecsengés: | Ízében kirajzolódik a kandírozott körte, az ízek gazdagságét pedig enyhe savasság kíséri.
Lecsengésében egyszerre érvényesül a barna cukor, a mineralitás, lédús szilvával kiegészülve.
|
Ezekhez ajánljuk: | Elsősorban önmagában való fogyasztását javasoljuk, de kíváló kísérője lehet kagylóknak vagy polipoknak. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!